Grafa ili cpu problemi

poruka: 24
|
čitano: 2.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Grafa ili cpu problemi

Evo ovako ekipa frend mi je doneo svoj komp na popravak,i grafa mu je riknula stavim svoju rezernu 8600GT(prije stavljanaj u njegov pc probao u svom i uvjerili se da radi) i njegova ploča konstantno baca beepove znači dugački beep a to znači da je grafa otišla,sad sam počeo sumnjati na cpu ili mbo.

Cpu AMD Athlon 4400+

mbo GA-M52L-SR

Stara grafa 2600PRO nova 8600GT

Više neznam što napraviti,gubim živce od 10 ujutro.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grafa ili cpu problemi

Probaj zamjeniti RAM, ili ako imaš više pločica RAM-a, probaj paliti sa samo jednom pločicom. Ako neće upaliti, probaj sa drugom pločicom i provjeri dobro da nije MBO u dodiru sa kućištem (kratki spoj).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Grafa ili cpu problemi
Mile 74 kaže...

Probaj zamjeniti RAM, ili ako imaš više pločica RAM-a, probaj paliti sa samo jednom pločicom. Ako neće upaliti, probaj sa drugom pločicom i provjeri dobro da nije MBO u dodiru sa kućištem (kratki spoj).

Nema kratkog spoja,ima 1 keks rama po 1gb,probo sam izvadit i bez njega i isti su beepovi kao i s njom pa sam čak posumnjao i u nju sam je mali problem nisam siguran da bi moji g.skill 1066mhz s plavim hladnjakom radili kod njega.

Moram potražiti kod sebe valjd imam još koji keks do 800.

13 godina
neaktivan
Grafa ili cpu problemi

Probaj svoje RAM-e. Radiće oni, samo na 800 Mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Grafa ili cpu problemi

Evo ubacio svoj ram i 0 bodova,probao sva 4 slota i ista stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grafa ili cpu problemi

Onda MBO, CPU ili napajanje možda? Probaj to sve složiti van kućišta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mile 74 kaže...

Onda MBO, CPU ili napajanje možda? Probaj to sve složiti van kućišta.

Evo sad mi je polegnut dao sliku i sve 5 radilo ugasim ga i opet da vidim i opet isti problem,i njegov ram radi izvrsno probao na mojoj ploči.

edit

Stisnuo par puta jače cpu hladnjak i upalio se sad radi kako treba,javim dalje ponašanje njegovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 16:33 (kruskar).
13 godina
neaktivan
Grafa ili cpu problemi

Znači da nestoji dobro CPU u socketu ili ga cooler previše pritišće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mile 74 kaže...

Nakon što mu dignem winse rastavit ću ga cjelog i sve detaljno očistit i ispirit s kompresorom.

13 godina
neaktivan
kruskar kaže...
Mile 74 kaže...

Nakon što mu dignem winse rastavit ću ga cjelog i sve detaljno očistit i ispirit s kompresorom.

znaci radi-ne radi xD....sumljam da je proc imo sam takvu slicnu plocu samo model drugi kad mi je proc otiso nije davo nikakve beepove samo bi ventovi vrtili i nebi bilo slike..dugi beepovi su oznacavali ram jer to je AWARD bios ... e sad imo sam dva slucaja u kojem bimi se takvo nesto desilo rijsenje bi bilo da ili izvadis cmos bateriju ili si maticnu krivo stavio pa kontakti zezaju ili malo pustis maticnu od poda par cm i onda proradi ...znamm ludo je ali dva puta od tri sam uspio maticne upalit s takvim bacanjem xD 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
16 godina
kruskar kaže...
..

-potvrđeni problemi se otklanjaju prije instalacije. Rastavi, počisti, pričvrsti. Tad je install dobar test (1-2 sata rada bez problema) ili bi tvojim redosljedom opet morao provjeravati dali sve radi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
kruskar kaže...
..

-potvrđeni problemi se otklanjaju prije instalacije. Rastavi, počisti, pričvrsti. Tad je install dobar test (1-2 sata rada bez problema) ili bi tvojim redosljedom opet morao provjeravati dali sve radi...

Neki komadi žice su ga hebali(frend mutavi guli kablove nad caseom) to mi je rekao tek nakon zahebavanja s pcom i istim načinom je i gpu shebao.

13 godina
neaktivan
kruskar kaže...
Mile 74 kaže...

Prvo sredi hardware onda se baci na instalaciju ovako???

14 godina
Hardwhelper!!! kaže...
kruskar kaže...
Mile 74 kaže...

Prvo sredi hardware onda se baci na instalaciju ovako???

Sređen je HW,već nekih 2-3h radi pot occt testom,ostavit ću ga cjelu noć pa vidjeti,ako sve ujutro bude u redu onda mu ga vračam nazad,ali po ovome kako sad odrađuje taj test sve je ok.

16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Sređen je HW,već nekih 2-3h radi pot occt testom,ostavit ću ga cjelu noć pa vidjeti,ako sve ujutro bude u redu onda mu ga vračam nazad,ali po ovome kako sad odrađuje taj test sve je ok.

Imao sam takav slučaj, kad sam palio i on stalno pišti, a windowsi dižu i sve oke ali bepanje tj pišti još nije prestalo. Tražio sam problem, u rami i proca ali su 100% ok. I slučajno sam otkrio izvor kvara kad sam slučajno spojio cooler venta na matičnu koji ima utor za njega a kad sam njega ukopćo i neradi ( ne vrte ) i ja lijepo uzeo unimer i na tranzistor bio neispravan i našao takvu istu i zalemio novu i probam ja i radi super i nema bepanj više. Pa mislim da je takav slučaj kao što moj bio. Probaj.

Nenad
14 godina
Nello kaže...
kruskar kaže...

Imao sam takav slučaj, kad sam palio i on stalno pišti, a windowsi dižu i sve oke ali bepanje tj pišti još nije prestalo. Tražio sam problem, u rami i proca ali su 100% ok. I slučajno sam otkrio izvor kvara kad sam slučajno spojio cooler venta na matičnu koji ima utor za njega a kad sam njega ukopćo i neradi ( ne vrte ) i ja lijepo uzeo unimer i na tranzistor bio neispravan i našao takvu istu i zalemio novu i probam ja i radi super i nema bepanj više. Pa mislim da je takav slučaj kao što moj bio. Probaj.

Pa vidiš da je sređeno da nema više takvih problema,to je radi guljenja žice nad pcom bilo.

11 godina
neaktivan
cpu problem

pozdrav: e ovako kupio sam novi procesor dual core 3,4ghz. (kupio bi i bolji ali mi matićna nepodržava -stara ko isusov magarac) ugl. sad kad ništa neradim meni je cpu na 80% svoje iskoristivosti...rekao mi je lik koji mi je to satavljao da će možda hlađenje biti slabo za ovaj novi procesor...termalna pasta stavljena nova skinuo stranicu kućišta i ništa nisam dobio...dali bi mi ta iskoristivost se smanjila ako bi hlađenje cpu-a bilo jaće?????  ploća je stara socket 775...4gb ram-a. grafa je nvidia gt240 1gb. Molim pomoć!!!!!!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: cpu problem
ToMy 5888 kaže...

pozdrav: e ovako kupio sam novi procesor dual core 3,4ghz. (kupio bi i bolji ali mi matićna nepodržava -stara ko isusov magarac) ugl. sad kad ništa neradim meni je cpu na 80% svoje iskoristivosti...rekao mi je lik koji mi je to satavljao da će možda hlađenje biti slabo za ovaj novi procesor...termalna pasta stavljena nova skinuo stranicu kućišta i ništa nisam dobio...dali bi mi ta iskoristivost se smanjila ako bi hlađenje cpu-a bilo jaće?????  ploća je stara socket 775...4gb ram-a. grafa je nvidia gt240 1gb. Molim pomoć!!!!!!

iskoristivost cpu-a ti se nemoze nikako smanjiti s boljim hladenjem{#}  nesto ti drugo ždere cpu (pogledaj pod "task manager/prosesses (ctr+alt+del) sta tocno) i koje tocno hladenje imas na procesoru odnosno koje su ti temp dok nista ne radis i dok je pod opterecenjem?

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
12 godina
neaktivan

PC se gasi sam od sebe nakon pola sata igranja. Grafička je nova i cooler je novi. Javlja se poruka o pregrijavanju ali već od prije..dal se gasi zbog psu ili coolera?

GPU: xfx radeon r9 290x
CPU: AMD 8150 3.6 GHz
CPU Cooler: arctic cooling freezer 13
PSU: xfx PRO 750W
MBO:Asus sabertooth 990fx r.20
HDD:hitcahi nesta 300gb
RAM:muskin ddr3 4gb

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 16:43 (imaiden322).
15 godina

Prati si malo temp. s HW Monitorom  i pogledaj koje max. temp. je zabiljezio prije neko ti se ugasi komp !

Npr. , ako sumnjas u procesor , pokreni neki stress test ( npr. Prime 95 ) da ti optereti procesor i prati si temp.  , ako se ugasi vjerojatno je tu onda problem !

Music As A Weapon !!
14 godina
ToMy 5888 kaže...

imaiden322 kaže...

U obadva slučaja bilo bi pametno skenirati komp od gamadi,jer kada se nakote poprilicno znaju opteretiti sustav!

Scan na moju preporuku sa Malwarebytes i svakako nakon toga poslusati savjete kolega gore!

12 godina
neaktivan
Grafa ili cpu problemi

Temp. je bila 72°c. Novi win su instalirani...

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 18:36 (imaiden322).

0 0 hvala 0
15 godina
Grafa ili cpu problemi

To vec jesu malo povisene temp.  , pa ti se vjerojatno i zbog toga gasi ( u BIOS-u mu je valjda i namjesteno da se gasi na nekih 70 i nesto°C ) !

Dal je hladnjak dobro montiran ? Provjeri dal se vrti vent na CPU hladnjaku , probaj mu pojacat okretaje u BIOS-u ili preko Speedfana !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Grafa ili cpu problemi

Dobro je montiran i vent je na max okretajima. Provjerit cu BIOS:)

Iron Maiden

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice