GPU ventilator cudan zvuk

poruka: 5
|
čitano: 1.544
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

ovako... imam problem primjetio sam da kada igram igre (zahtjevnije) da jedan od ventilator se cuje (5850x2) ovako - 

(ovo nije moj komp ali se slicno jako slicno cuje).... probao sam prstom zaustaviti ventilator i kada zaustavim jos se vise pocine cuti to "šuštanje" i nece da prekine dok ne dodje do 30% okretaja a pocne negdje oko -+60%... a inace sve normalno radi bez ikakvog problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: GPU ventilator cudan zvuk

netko?

13 godina

Mozda ti je puklo jedno krilce ventilatora pa to proizvodi buku . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Rekao bih da su ventilatori pri kraju ili su ti se odvrnuli vijci koji drze to plasticno postolje za plocu od graficke.

Izvadi ih van i vidi dali nesto ima lufta.

Vizualni pregled radi cuda {#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 13:50 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ovako uspio sam rijesiti... napisati cu postupak koji sam ja radio... 1. ako se cuje kao da je papiric ili zica u ventilatoru provijerite da li nesto dira ventilator... 2. savite ventilatore na 85%-90% i pustite 1-5sati i ako zvuk nestane onda je ok ako ne onda izvadite graficku usisajte dobro ventilator koji se cuje opet 1-5sati i zvuk bi trebao nestati ako zvuk ne nestane onda je moguce da je ventilator ispao iz lezista i treba ga zamijeniti... 3. i preporucio bi drzati ventilatore na 85%-90% cijelo ljeto (ako igrate zahtjevne igre) i ne preko 90% jer nije dobro svaki ventilator ima limit

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice