Dilema između primarne i logičke particije .

poruka: 2
|
čitano: 2.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Nedavno sam dodao svoj stari hdd koji je imao 2 particije a ja sam htijeo da bude čitav bez particija. Išao sam to riješiti sa Easeus Partition Master Free Edition i otkrio da to mogu riješiti na dva načina. Jedan je onako kako sam si ja to zamišljao (gdje je čitav disk jedna particija), pri čemu se disk tretira kao primarna particija. Drugi način uzme jednu malu količinu megabajta i od toga napravi primarnu particiju(koja by the way uopče ne mora da se vidi) a ostatak maltene čitav disk je logička particija. Sad dolazimo do moje dileme naime radeči sav taj posao primijetio sam da primarna particija troši poprilično prostora na MFT dok to uopče nije slučaj sa logičkom particijom. Moje pitanje bi bilo koja opcija između ove dve daje više prostora na hdd-u, ona s logičkom ili ona s primarnom. (zaboravio sam napomenut da na taj disk ne namijeravam instalirati nikakav OS.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 23:21 (beto 0).

0 0 hvala 0
17 godina

Uopce mi nije jasno u cemu je tvoj problem, ali cu ti svejedno dati odgovor. S obzirom da taj disk mislis formatirati i da proces formatiranja, barem quick formatiranja traje par minuta mozda malo duze, onda brate formatiraj i particioniraj ili sto si vec spomenuo sa onom logickom particijom i poslije svake kombinacije pogledaj koliko ti ima "mjesta" na disku i u roku od cca 30 minuta ces valjda doci do odgovora.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice