D-LINK Wrlss N-150 problem

poruka: 12
|
čitano: 3.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

evo kupih navedeni router , u internet postavkama stavio sam PPTP i unio ip adresu ISP user i pass međutim ne mogu da se konektujem na net. U cemu je problem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: D-LINK Wrlss N-150 problem

Daj malo vise detalja? Kako si do sada isao na net?

Ako imas adsl modem onda kabel iz modema utaknes u wan port od routera i u wan postavkama stavis na vrstu veze dinamyc IP i ako ti je oruter na adresi 192.168.1.x onda adresu routera podesis na 192.168.0.x gdje je x neki broj. Ako ne uspije daj malo vise detalja. Opisi sta imas , kako je podeseno. 

:)
15 godina
neaktivan

imam kablovski internet, modem  motorola surfboard SB5101, kad sam kupio router prvo sam nazvao ISP da prijavim MAC adresu, zatim sam ubacio cd koji je dosao uz router medjutim dobijam ovaj error:

click'n connect can't discover the router. Please check the cable connection and make sure the router is powered on.

na routeru lampica za net svijetli  zute boje. dok ostale su zelene.

Posto nije moglo preko cd, drugi put isao sam preko browsera kucajuci ip adresu: 192.168.0.1.

prilikom kreiranja konekcije izabrao sam prvo ppnop i nije moglo pa sam zvao ISP i lik mi kaze da moram izabrati PPTP i nazalost sa njim ne moze. U meniju status samo stoji connecting :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 20:01 (d4m1r).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sta je sa kablovskim modemom? Ostavi ti njega a iz njega kabel ubodi u router. Prije toga odredi koje su ip sadrese. Ako ti je kabelski modem 192.168.1.1 a vjerovatno jst onda moras uci u router i postaviti njega na neku drugu adresu tipa 192.168.0.1 a to ces uraditi tako da povezes kabelom samo komp i router i to u routeru utaknes u neki do portova od 1 do 4 a nikakou wan port. Kad to odradis onda kao vrstu konekcije stavi dinamic IP a modem ce ti dizati vezu po potrebi kao sto je i do sada. 

15 godina
neaktivan

evo kako sam spojio, wan port na routeru sa modemom a pc sa 1-4 portom na routeru

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Radi li? 

15 godina
neaktivan

tako mi je bilo uvijek spojeno ne radi :( nisam te skontao ovo oko ip adresa a i mislim da nije do toga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jbg. Trebas dati te informacije. Ajd ti ovako. Spoji modem bez routera kao sto je bilo kad je radilo. Onda idi u start run i ukucaj cmd

dobices crno bijeli ekran.

ukucaj ipconfig /all i pritisni enter  i posalji ovdje sta ti tu napise.

Jesi li prije bio an netu cim upalis komp ili si morao rucno dizati vezu?

15 godina
neaktivan

Prije sam ja uvijek rucno dizao

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 22:29 (d4m1r).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ipak ces onda morati gnjaviti ove svoje u globalnetu. 

15 godina
neaktivan

pa sta mislis do cega je :S,  kako to popraviti tj, dali ce oni znati u cemu je problem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo oni znaju kako se konekcija prema njima uspostavlja. Ili da udjes u modem i podesis da ti modem dize vezu a onda podesis router kao sto ti navedoh u prvom postu. Tj. prebacis modem u router mod jer ti je sada u bridge modu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice