Pri paljenju racunara cuje se 3x puta malo duzi beep. Kada zamijenim procesor ne cuje se nista jer maticna ne podrzava taj procesor a nemam drugi da probam. interesuje me da li moze biti nesto drugo, grafika nije jer ima i integrisanu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja konfiguracija? Probaj sa drugom plocicom memorije i u drugim slotovima, moze biti do memorije.
Ne znam ti tacno reci konf al maticna je intel dg965wh, a procesor je dual 775 ne znam tacno koji je al cini mi se da je neki 6400. Posto nije moj racunar kolega kaze da je bilo nekih problema sa ramom. Sa jednom plocicom ima problem jer se gasi pretpostavljam da je neki spoj, dok bez nje ili samo sa jednom(imaju 3) se desava to pistanje. Da li je moguce da procesor strada zbog rama jer sam primjetio da se odvalio onaj spoj jedan na ramu, mislim na one dolje metalne jezicke
Prije da je spalio matičnu (chipset) cim je odvaljen jedan od kontakta na ramu. 775 procesori nemaju memorijski kontroler u procesoru, vec se on nalazi u 965g chipsetu matične.
Core2Duo E6400 je podržan, evo cijele liste podržanih procesora: http://processormatch.intel.com/Processors/CompatibleProcessors?componentName=dg965wh
Najbolje bi bilo da probate E6400 na drugoj ploči pa da budete 100% sigurni, iako sumnjam na ploču. Ili da nabavite neki slabi procesor pa isprobate na njegovoj ploči, ali sumnjam, ne odlaze procesori tako lako sami od sebe.
Prije da je spalio matičnu (chipset) cim je odvaljen jedan od kontakta na ramu. 775 procesori nemaju memorijski kontroler u procesoru, vec se on nalazi u 965g chipsetu matične.
Core2Duo E6400 je podržan, evo cijele liste podržanih procesora: http://processormatch.intel.com/Processors/CompatibleProcessors?componentName=dg965wh
Najbolje bi bilo da probate E6400 na drugoj ploči pa da budete 100% sigurni, iako sumnjam na ploču. Ili da nabavite neki slabi procesor pa isprobate na njegovoj ploči, ali sumnjam, ne odlaze procesori tako lako sami od sebe.
Znam ja to sve i meni je jasno, al opet kad pisti 3 puta malo me zbunjuje, i kad stavim e8400 ne pisti jer ne podrzava. Probacu ubacti slabiji procesor pa cu vidjeti. Mada opet kontam da bi i ploca mogla stradati