Često zamrzavanje PC-a - u čemu je prob?

poruka: 8
|
čitano: 1.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Često zamrzavanje PC-a - u čemu je prob?

Pozdrav ekipa,

zadnjih mjesec dana mi se zamrzava komp (svakih dva sata ajmo reć) ili se sam od sebe resetira uglavnom dok je pokrenuta neka igra. Ponekad se zamrzne u neki buzzing zvuk, ponekad samo kad je otvoreno više programa, a tu i tamo se sam od sebe reseta. Događa se nekoliko puta na dan - uz korištenje od 12h dnevno.

Pitanje je da li se može pretpostaviti da je to hard ili nešto drugo? I koji servis bi preporučili u Zagrebu da je dobar, ali da me ne oderu?

Hvala,

at

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2019 9:39 (this donk).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Često zamrzavanje PC-a - u čemu je prob?
this donk kaže...

Pozdrav ekipa,

zadnjih mjesec dana mi se zamrzava komp (svakih dva sata ajmo reć) ili se sam od sebe resetira uglavnom dok je pokrenuta neka igra. Ponekad se zamrzne u neki buzzing zvuk, ponekad samo kad je otvoreno više programa, a tu i tamo se sam od sebe reseta. Događa se nekoliko puta na dan - uz korištenje od 12h dnevno.

Pitanje je da li se može pretpostaviti da je to hard ili nešto drugo? I koji servis bi preporučili u Zagrebu da je dobar, ali da me ne oderu?

Hvala,

at

Ovo može biti svašta.

Prvo bih ti preporucio da provjeris temperaturu.

Kada si zadnji put mijenjao termalnu pastu na procesoru i kad si zadnji put čistio računalo?

Večina servisa će ti lupiti 150-200 kn za dijagnostiku. Bolje provjeri sam ove stvari koje možeš.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
7 godina
neaktivan

Čistio sam prije možda 2 mj. a termalnu pastu stavio prije godinu dana, s tim da nikad prije - ni nakon dužeg perioda nečišćenja - nije bilo ovakvih problema (samo malo usporavanje). Zato razmišljam o servisu da ne bi zbog procesora ili harda otišla matična tj. sjebalo se još nešto drugo - samo ne znam procijeniti koliko je ovo resetiranje/zamrzavanje zabrinjavajuće.

Znači misliš da je bolje čišćenje+pasta pa tek ako se nastave problemi na servis? Što se tiče temperature, koja bi bila maksimalna prihvatljiva temperatura dok je u punom pogonu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2019 13:27 (this donk).
11 godina
neaktivan
this donk kaže...

Pozdrav ekipa,

Hvala,

at

HDD definitivno.

8 godina
protjeran
this donk kaže...

Čistio sam prije možda 2 mj. a termalnu pastu stavio prije godinu dana, s tim da nikad prije - ni nakon dužeg perioda nečišćenja - nije bilo ovakvih problema (samo malo usporavanje). Zato razmišljam o servisu da ne bi zbog procesora ili harda otišla matična tj. sjebalo se još nešto drugo - samo ne znam procijeniti koliko je ovo resetiranje/zamrzavanje zabrinjavajuće.

Znači misliš da je bolje čišćenje+pasta pa tek ako se nastave problemi na servis? Što se tiče temperature, koja bi bila maksimalna prihvatljiva temperatura dok je u punom pogonu?

Ja sam imao slican problem, hladnjak za CPU je bio pun prasine pa se prestao okretati. Nakon sto sam to ispuhao kompresiranim zrakom radi kako treba.

8 godina
neaktivan
this donk kaže...

Pozdrav ekipa...

pogledaj logove i uoči greške, preporučujem da otkvačiš kvačicu sa automatski restart pa će ti windowsi izbaciti blue screen of death prilikom rušenja gdje ćeš moći vidjeti kojom greškom su se srušili, kako to napraviti pogledaj na slici dolje pa ćemo onda dalje, sam windows ti nudi dijagnostičke alate kojima možeš sam skontati što nije u redu, od softverskih do hardverskih problema... između ostalih gore spomenutih mogućih grešaka moguć je i problem s napajanjem, memorijom ili softverski problem a opet moguće je i nešto drugo što nećeš znati dok ne skontamo što winsi o svemu tome kažu ili ne kažu, prije nego se odlučiš odriješiti kesu u servisu

otkvačiti+kvačicu otkvačiti+kvačicu
ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobi, dobimo, dobite, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2019 16:28 (Louis Pluto).
12 godina
this donk kaže...

Gledaj prvo i osnovno trebam prvo doznati zasto se PC gasi. Što se tiće optimalne temperature to ovisi od procesora.

Nebi bilo loše da skineš neki od programa tipa Speccy,Everest,Aida,Hwmonitor... I nakon toga izmjeriš temperaturu pa će ti bit sve puno jasnije. Obićno kod ovakvih stvari glavni krivac je temperatura.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
17 godina
neaktivan
this donk kaže...

Pozdrav ekipa,

Hvala,

at

Imao sam isti problem, kod mene je na kraju ispalo da je PCIE slot na MoBo riknuo. Probaj staviti GPU u drugi slot pa testirati...

AV/Tech Link Engineer @ Microsoft
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice