C disk gubi memoriju

poruka: 10
|
čitano: 5.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
C disk gubi memoriju

evo iman jedan problemcic ( ili bar mislin da ga iman ) sa C diskom.

naime, na novom laptopu iman C disk i particiju D disk, prvi ima nekih 40ak gigi memorije i zauzeto je pola ( 20ak gigi ) a particija ima nekih 300njak gigi i zauzeto je samo 4-5... problem je sljedeci. kad god skinen nesto sa torrenta, film ili igru za play station 2 ili bilo sta, ka i bilo sta sta skidan ili instaliran sve namistin da mi se pohrani na particiju kako mi se C ne bi bespotrebno nakljukava..

cini mi se da kad god nesto skinen i pohranin na D disk, da mi se logicno gubi misto na D disku, ali da mi se izgubi nesto memorije i na C disku... nisan bas konkretno provjerava, ali odoka mi se cini da se upravo to dogadja... C disk je skroz prazan sta se tice instaliranih programa, a tamo u properties 20 gigi zauzeto, s tim da se uvik nesto oduzme ako nesto skinen na D..

zna li ko o cemu je rijec...

pozzzz...

0 1 hvala 0
16 godina
C disk gubi memoriju

A kako ti objasniti kad još nisi svladao osnove osnova rada na računalu ?{#}

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: C disk gubi memoriju
antisaa kaže...

naime, na novom laptopu iman C disk i particiju D disk, prvi ima nekih 40ak gigi memorije i zauzeto je pola ( 20ak gigi ) a particija ima nekih 300njak gigi i zauzeto je samo 4-5... problem je sljedeci. kad god skinen nesto sa torrenta, film ili igru za play station 2 ili bilo sta, ka i bilo sta sta skidan ili instaliran sve namistin da mi se pohrani na particiju kako mi se C ne bi bespotrebno nakljukava..

cini mi se da kad god nesto skinen i pohranin na D disk, da mi se logicno gubi misto na D disku, ali da mi se izgubi nesto memorije i na C disku... nisan bas konkretno provjerava, ali odoka mi se cini da se upravo to dogadja... C disk je skroz prazan sta se tice instaliranih programa, a tamo u properties 20 gigi zauzeto, s tim da se uvik nesto oduzme ako nesto skinen na D..

pozzzz...

Pa jesu ti možda Windowsi instalirani na C particiji?   {#}

Kruger
15 godina
antisaa kaže...

pozzzz...

A vjerovatno ti je na tvom internet pregledniku (firefox, crome...) namišteno da ti se skida na C disk. Jer ima toliko toga što skineš a da zaboraviš da si skinija, recimo neki file u pdf-u ili titlovi za film itd. Malo se upoznaj bolje sa svojim  laptopom i onim što ti je na njemu. A i ne triba te to toliko zabrinjavat.

zeko73
15 godina
neaktivan

moze bit par razloga..

mozda ti je cache od torrenta na c-u, dok finalni fajl ide u d..mozda page file (ja sam na starom kompu bukvalno izbriso 5Gb memorije zezajuci se sa page file, ne znam kako, ili system restore...)

predpostavljam da je laptop relativno nov, pa se taj razlog moze iskljucit..valjda znas da sta god instaliras na racunar, jedan dio ide u c particiju?

takodje, provjeri dokumente itd (foldere) jer oni su po default-u na c-u, a znaju se napunit nekim stvarima..

jos jedna stvar, internet cache takodje ide na c, ocisti i to..

najlaksa metoda, sleketiraj sve foldere na c, provjeri velicinu, ako se poklapa da pokazivanjem kad ide u properties od diska, onda su prosto neki fajlovi, samo nadji koji

14 godina
neaktivan

zahvaljujen na odgovorima i savjetima...

ovima sta kazu da neznan osnove osnova neznan sta rec osim da oproste na vrijedjanju njihove inteligencije mojim prisustvom..

dakle, nikad do sad nisan niti ima iskustva sa particijama i slicno zato jer san na starom kompu ima samo C i na njemu sve skupa nekih 30 gigi :)

windowsi su mi naravno na C disku, i nisan zna da se neki dijelovi svega sta se pohrani na drugu particiju pohranjuju i na C. Onda je to vjerojatno razlog zasto mi C smanjuje memoriju. Takodjer san selektira sad sve foldere u C disku i velicina je 2,5 GB, a u propertiesu mi je zauzeto 24 GB ?

15 godina
neaktivan

ne snima se nista na c ako snimis dokument na d, ali ako instaliras recimo igru ili program na d, nesto malo mora ici i na c, jer c je sistemski..kod dokumenata to ne vrijedi..

ukljuci hidden files,. mozda ti neko snima sta na laptop a da i ne znas {#}

pregledaj koliko ti uzima page file, koliko ti system restore uzima itd..

stvarno ne znam do cega moze bit..windows-i zauzimaju svoju kolicinu, ali bas 25 GB, cini mi se previse..

14 godina
neaktivan

upravo san preprzija jednu igru za ps2 velicine 3,7 gigi i kad san kanon toga pogleda na C disk skuzija san da mi se Free Space smanjija san nekih 22,5 na 22,2... to su vjerojatno ti cache-ovi ?

e i pogleda san SystemRestore i uzima mi nekih 1,66 GB, iako je Max ograniceno na 1,2, pa mi ni to nije jasno !? !? !?

17 godina
neaktivan
C disk gubi memoriju

Instaliraj si CCleaner i TuneUp Utilities da ti izbrišu svo smeće na računalu. Odmah ćeš imati bar 2gb više mjesta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
antisaa kaže...

zahvaljujen na odgovorima i savjetima...

ovima sta kazu da neznan osnove osnova neznan sta rec osim da oproste na vrijedjanju njihove inteligencije mojim prisustvom..

Dokle god zauzeće na disku nazivaš "memorijom" svaki komentar je suvišan. Mislim da ti malo informiranja o poznavanju i radu računala ne bi škodilo...

www.hrphotocontest.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice