To je link s tvog PC-a, laptopa, čega li. Uploadaj dump datoteku nekamo i daj link.
BSOD - što, zašto i kako
- poruka: 3.547
- |
- čitano: 1.244.151
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vec sam ti bio stavio i izbrisao sma sve programe koje se mi rekao sve sma napravio no nova dva sreena su se pojavila
http://www31.zippyshare.com/v/HNxAKyPZ/file.html
I opet, ne trebaju mi reportovi, nego same dump fajle. Ako si formatirao disk i stavio novi sustav, dolazim do zaključka da je upitanju neispravan HW.
Pokreni hardversku dijagnostiku:
Negdje sam procitao da se to moze desiti ako nisam nadogradio drivere pa sam bio instalirao update driver i to sma napravio svi su driveri rjeseni izvoli dumpove http://www74.zippyshare.com/v/RZwaZWLx/file.html
Vec sam ti bio stavio i izbrisao sma sve programe koje se mi rekao sve sma napravio no nova dva sreena su se pojavila
http://www31.zippyshare.com/v/HNxAKyPZ/file.html
Skeniraj comp na viruse, trojance...
Negdje sam procitao da se to moze desiti ako nisam nadogradio drivere pa sam bio instalirao update driver i to sma napravio svi su driveri rjeseni izvoli dumpove http://www74.zippyshare.com/v/RZwaZWLx/file.html
Probleme rade atherosovi driveri i USB 3.0 driveri.
kako to rijesiti ??

Drugom verzijom drivera koja neće radit takve gluposti.
aham ma sad sam nadogradio pa bumo videli ocel sta izbaciti

aham ma sad sam nadogradio pa bumo videli ocel sta izbaciti
OK. BTW, ja se na tvom mjestu ne bih tako kockao s računalom. Mijenjaj to napajanjem prvom prilikom i uzmi nešto pošteno (XFX, Corsair, Fortron). Ovaj MS je smeće.
Jedva cekam ga zamjeniti osjetim po zvuku da se muci jadno njega ostavit za intel dual core staro racunalo lipo ce posluziti samo da je para
Evo, ja sam vec prije pitao kako rijesit BSOD (atikmpag.sys, ponekad mi dođe "amd driver has stopped responding and has recovered") rekli su da update drivere i da ga pocistim sa DDU-om, pa da onda instaliram drivere, to sam napravio i dalje isti problem . Ima kojeg drugog rjesenja?
Mozes mi objasniti sta trebam sa ovim TDR FIX linkom? Trebam u tom path-u napravit novi key ili?
Mozes mi objasniti sta trebam sa ovim TDR FIX linkom? Trebam u tom path-u napravit novi key ili?
Spremiš ga kao reg fajl i dodaš u registry, restartaš.
Nemam bsod ali mi se komp ugasi random neovisno dali surfam / igram ili radim u arcgisu. Event log ne pokazuje nista. Temp su u normali. Kada palim komp upali se lampica cuju se ventilatori ali ne svjetili mis niti tipkovnica. Resert gumb radi kako kad. Nekad želi resetirati komp a nekad nakon resitiranja odmah ugasi komp. Sa zadnje strane matične svjetili clear cmos tipka. Kada se tako zamrzne svijetili na ploči 00 u uputama (Dr. Debug) od ploče FM2A85X Extreme 4 ništa ne piše dok sam na netu našao u uputama za FM2A85X Extreme 6 " Please check if CPU is installed correctly and then clear CMOS " To se počelo pojavljivati kada sam spojio printer (usb) trenutno je odspojen ali sve jedno izbacuje crni ekran. Kaj da prvo provjerim software ili hardware ? Trebam neki redosljed eliminacije da vidim u čemu je problem.
EDIT:
Trenutno komp radi i na matičnoj svjetli AA no nista ne nalazim u uputama od maticne.
Warning (219) The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\WPDBUSENUM\_??_USBSTOR#Disk&Ven_HP&Prod_PSC_16xx&Rev_1.00#8&2889c2e&0&MY62HC207S04GH&0#{53f56307-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}.
Vratio bios na default opet isto.
Daj sliku Device managera. Ja bih rekao da je možda čak i napajanje uzrok. Koliko ga imaš? Koji model?
Hiper s625 na kutiji piše 2009. Da li ja mogu odnijeti cijeli komp u ADM (da li bi to naplatili ili bi islo pod garanciju) jer sam tamo kupio: MBO, CPU i RAM koliko vidim da je grancija 36 mjeseci to znaci da imam jos godinu dana garancije.
Pa oni bi ti ga trebali zamijeniti za novo ako utvrde da je neispravno, mada ja ne mogu sa sigurnošću reći da je PSU krivac. Ja sam osobno imao takav slučaj prije nekih 7-8 godina i PSU je bio krivac. Može se rušiti zbog nestabilnog clocka (mada onda bi bacio BSOD 0x124).
Pa oni bi ti ga trebali zamijeniti za novo ako utvrde da je neispravno, mada ja ne mogu sa sigurnošću reći da je PSU krivac. Ja sam osobno imao takav slučaj prije nekih 7-8 godina i PSU je bio krivac. Može se rušiti zbog nestabilnog clocka (mada onda bi bacio BSOD 0x124).
Procesor nikad nije bio overclockan tako da mislim da cu sljedeci tjedan nijma ostaviti komp. Kako bi mogao pogledati ispravnost psu ?
Malo toga znam o naponima. Vidim da imaš AMD A10-5500k CPU. Za njega kažu da je vcore normalan od 0.825V to 1.475V. Kod OC-a se povećava. Je li tvoj na stocku?
Da vrti se na 3.8 Ghz
Vrati na stock, pa vidi.
dump folder je prazan a event viewer ne pokazuje neke greške koje bi stvarale takve simptome. Npr:
1) event ID: 10010 The server {BF6C1E47-86EC-4194-9CE5-13C15DCB2001} did not register with DCOM within the required timeout.
2) event ID: 7000 The FlexNet Licensing Service service failed to start due to the following error: The system cannot find the path specified.
Jedino što sam sada primjetio
3) event ID: 49 Configuring the Page file for crash dump failed. Make sure there is a page file on the boot partition and that is large enough to contain all physical memory.
to mi se od dns javlja nakon 7 pokušaja paljenja pa čini se da se nekaj u win zdrmalo jer u postavkama za dump file jos uvijek stoji complete memory dump. Page file je na 7GB postavljeno na c particiju.
Kada ga palim nikada se ne iz prve upali uvijek moram ići na restart tipku pa onda clr cmos tipku na matičnoj pa onda upali ugasi napajanje a cijelo vrijeme pokazuje error 00 a kada se podignu win onda promjeni na AA error. Pa onda nekad "lodira" default bios a nekad ne. Imaš neku preporuku koju ploču da uzmem? Ovaj Asrok nikad više ne želim uzeti.
Jesu li postavke za dumpve uredno namještene?
CPU je FM2+ socket. Ovo je jedna solidna ploča, no nemoj uzimati u ED-u nikako!
Jesu li postavke za dumpve uredno namještene?
CPU je FM2+ socket. Ovo je jedna solidna ploča, no nemoj uzimati u ED-u nikako!
Uredno su namještene do sada je sve normalno radilo. Pratim temu na formu za ED tako da u širokom luku zaobilazim.
U zadnje vrijeme se curi na laptopu pojavljuje BSOD 0x00000124 koju uzrokuje hal.dll + 12903.
BSOD se pojavljuje random, tijekom surfanja po netu ili normalnog korištenja računala (word, powerpoint....).
Konfiguracija je slijedeća:
Asus K53U
AMD E-350 1.6 GHz
4 GB RAM
650 GB HDD
Win 7 x64
Zadnja 3 dumpa sam stavio na speedyshare, pa bih molio nekog upućenijeg od mene da pogleda i možda vidi u čemu je riječ. Hvala!