BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.244.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Oštetilo se nešto od ključnih datoteka. Pretpostavljam da ni Safe Mode ne radi? Za svaku sigurnost prije instalacije provjeri hard i memoriju.

Klik

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
softwaremaniac kaže...

Oštetilo se nešto od ključnih datoteka. Pretpostavljam da ni Safe Mode ne radi? Za svaku sigurnost prije instalacije provjeri hard i memoriju.

Klik

Da, safe Mode ne radi. Provjerio sam memoriju i Hard i ispravni su. Onda moram novu instalaciju raditi...

Samo me zanima kako mogu spremiti favorite od preglednika chrome? Preko hirens-a ne mogu doći do toga, ako netko slučajno zna? 

15 godina
Liverpool1892 kaže...
softwaremaniac kaže...

Klik

Da, safe Mode ne radi. Provjerio sam memoriju i Hard i ispravni su. Onda moram novu instalaciju raditi...

Samo me zanima kako mogu spremiti favorite od preglednika chrome? Preko hirens-a ne mogu doći do toga, ako netko slučajno zna? 

Tu su: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\Default

Ako ne bi našao, evo detaljnije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 13:58 (softwaremaniac).
16 godina
WackyZG kaže...
Ako imaš instalacijski medij,pokreni ga i napravi repair instalacije.Čini mi se kao da ti je boot otišao papa.

Btw. i ja na desetki imam problema sa ntoskrn BSODom.Trenutno s bez neta,na GO,pa kad se dočepam,stavim dump jer ne mogu služiti koji driver mi ruši sistem preko onog WinDump programa,za očitavanje(prva tri paramrtra su nule,tek četvrti ima nešto na kraju,ali nije od pomoći).

Dočepao sam se neta, napokon. Evo minidumpa. Bio bih zahvalan kada bi saznao što mi ruši sistem. 

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Datoteke su corruptane i samim time beskorisne. Ajde pokreni ovo i uploadaj zip koji će ti stvoriti

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
softwaremaniac kaže...

Datoteke su corruptane i samim time beskorisne. Ajde pokreni ovo i uploadaj zip koji će ti stvoriti

Evo zip - a.

12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz forumaši,molim vas da mi hitno pomognete!! Opet mi se javlja isti problem kod prijatelja sam nasao ista 4gb rama memorije i stavio sa svojih ostalih 4gb i opet se zaledi,i blue screen!! U čemu je problem ne znam!

Evo poruke šta kaže:

Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1050

Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88009230666
BCP3: FFFFF88002FB0908
BCP4: FFFFF88002FB0160
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\091515-18501-01.dmp
C:\Users\Dario\AppData\Local\Temp\WER-33618-0.sysdata.xml

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WackyZG kaže...
softwaremaniac kaže...

Evo zip - a.

Ispričavam se. Imam problema trenutačno s analiziranjem. Nešto ne radi kako se spada. Molim za još malo strpljenja.

CPU kaže...

Pozz forumaši,molim vas da mi hitno pomognete!! Opet mi se javlja isti problem kod prijatelja sam nasao ista 4gb rama memorije i stavio sa svojih ostalih 4gb i opet se zaledi,i blue screen!! U čemu je problem ne znam!

Evo poruke šta kaže:

Zipaj dump i pošalji mi ga.

12 godina
softwaremaniac kaže...
WackyZG kaže...
softwaremaniac kaže...

Evo zip - a.

Ispričavam se. Imam problema trenutačno s analiziranjem. Nešto ne radi kako se spada. Molim za još malo strpljenja.

CPU kaže...

Evo poruke šta kaže:

Kako misliš zipaj dump??Šta je dump?KAko ću ga zipat?

15 godina
CPU kaže...
softwaremaniac kaže...
WackyZG kaže...
softwaremaniac kaže...

Evo zip - a.

CPU kaže...

Evo poruke šta kaže:

Kako misliš zipaj dump??Šta je dump?KAko ću ga zipat?

Tako kako sam rekao. Piše ti lokacija gore izvučeš dump iz nje. Zipaš ga i staviš na neki servis, pa mi daš link. Dump je zapis od crasha.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Na jednom računalu imam problem koji mi se pojavi. Znači PC se sam resetira i pojavi se BlueScreen

Problem Event Name:BlueScreen
  OS Version:6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:1050
  BCCode:f4
  BCP1:0000000000000003
  BCP2:FFFFFA80042D12D0
  BCP3:FFFFFA80042D15B0
  BCP4:FFFFF80003FD0E70
  OS Version:6_1_7601
  Service Pack:1_0
  Product:256_1

0 0 hvala 0
15 godina
Liverpool1892 kaže...

Na jednom računalu imam problem koji mi se pojavi. Znači PC se sam resetira i pojavi se BlueScreen

Problem Event Name:BlueScreen
  OS Version:6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:1050
  BCCode:f4
  BCP1:0000000000000003
  BCP2:FFFFFA80042D12D0
  BCP3:FFFFFA80042D15B0
  BCP4:FFFFF80003FD0E70
  OS Version:6_1_7601
  Service Pack:1_0
  Product:256_1

Maknuti Adobeov softver i DT. Skenirati MBAM-om i odvrtiti SFC.

12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz forumaši! Evo ovaj blue screen mi se dešava već dosta puta! Neznam šta da radim! Molim vas pomozite mi hitno!!!

U privitku je slika BSOD-a!Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 10:12 (CPU).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Neki problem sa driverima od mrežne.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
12 godina

A znaš li koji točno problem??Šta da radim?

16 godina
odjavljen

U prvoj poruci u temi su upute kako izvući minidump.

BTW, ugasi firewall (ako ga imaš), VPN (Hamachi....), preseli mrežnu u drugi USB/PCI (i jbmu napiši što imaš)...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...

U prvoj poruci u temi su upute kako izvući minidump.

BTW, ugasi firewall (ako ga imaš), VPN (Hamachi....), preseli mrežnu u drugi USB/PCI (i jbmu napiši što imaš)...

STA JE VPN(Hamachi) mrezna je već zgrade na na matičnoj tj.integrirana je. I sta ću ja pisat i sta si nervozan?

16 godina
odjavljen

Tri PCja su ti napisana pod Moj PC.

Kako će ti itko pomoći kad nisi dao niti jednu korisnu informaciju?

12 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Tri PCja su ti napisana pod Moj PC.

Kako će ti itko pomoći kad nisi dao niti jednu korisnu informaciju?

Kakve veze ima tri PCija sa mrežnom karticom??????? Kako nisam dao korisnu informaciju,pod sta ti to podrazumijevas pod korisnu informaciju??? Gore sam te pitao a ti nisi odgovorio nego filozofiras. I da mi neko hoće pomoć pitao bi me koji je pc! Problem je sa 1.pc!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 16:45 (CPU).
16 godina
odjavljen

Znaš šta, snalazi se sam.

Nisi napisao koja konfa, koji windowsi, što je instalirano od dodatnog softvera koji može utjecati na mrežu, jesi palio ccleaner, nisi minidump postao (slika koju si dao upućuje da je problem sa nekom atheros mrežnom i ništa drugo - dakle skoro pa kompletno beskorisno, jer je rušenje ath drivera moglo uzrokovati bilo što). Koji ti je bog, ovdje ljudi dobrovoljno pomažu a ti si se postavio ko prema T-Comovoj službi za korisnike.

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Slažem se s kolegom. Pogledaj malo moje postove. Ništa ne radim bez minidump datoteke. Slika BSOD-a mi jako malo znači.

Napisati konfu +priložiti minidump ili još bolje, minidump+msinfo32+dxdiag. Kod težih slučajeva i Event viewer logs. To su osnove BSOD troubleshootinga.

Čovjek ti je lijepo pokušao pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WackyZG kaže...
softwaremaniac kaže...

Evo zip - a.

Nema Boga da ih analiziram, sve živo sam probao. Nešto ne štima kod tebe. Svi drugi dumpovi mi rade savršeno osim tvojih. Preporučam da napraviš Memtest i HDD test za početak.

12 godina
softwaremaniac kaže...

Slažem se s kolegom. Pogledaj malo moje postove. Ništa ne radim bez minidump datoteke. Slika BSOD-a mi jako malo znači.

Napisati konfu +priložiti minidump ili još bolje, minidump+msinfo32+dxdiag. Kod težih slučajeva i Event viewer logs. To su osnove BSOD troubleshootinga.

Halo ej,čovječe pa ne znam ja šta je BSOD a kamoli nešto drugo da mi je rekao da stavim to i to pa nekako bi se i potrudio to uraditi! Nemam pojma šta je dxdiag,msinfo32....Šta hoćete?

Uopće mi nećete objasniti kako se to sve radi nego mislite da ja sve znam i pravite budalu od mene! Lijepo mi pokušao pomoć???Šta ja znam koje su osnove  troubleshootinga??Da znam ne bih vas pitao i tražio za pomoć a ovako ne treba mi pomoć! Jesi li vidio kako je odmah reagirao gore kad sam ga pitao koji je točno problem,počeo mi objašnjavat o nečemu isključi ovo, napravi ovo i u zagrade napisao jbm napiši što imaš) I šta bi ti napisao i kako bi mu odgovorio na to pitanje "napiši šta imaš" pa čovječe šta da napišem!?Pa se lijepo kaže napiši koji kompjuter imaš...A ne ovako drsko i bezobrazno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 21:41 (CPU).
16 godina
odjavljen

Pretpostavljam da prvi post nisi ni pogledao. Da jesi, nebi nitko morao izvlačiti informacije iz tebe.

15 godina
CPU kaže...
softwaremaniac kaže...

Halo ej,čovječe pa ne znam ja šta je BSOD a kamoli nešto drugo da mi je rekao da stavim to i to pa nekako bi se i potrudio to uraditi! Nemam pojma šta je dxdiag,msinfo32....Šta hoćete?

Uopće mi nećete objasniti kako se to sve radi nego mislite da ja sve znam i pravite budalu od mene! Lijepo mi pokušao pomoć???Šta ja znam koje su osnove  troubleshootinga??Da znam ne bih vas pitao i tražio za pomoć a ovako ne treba mi pomoć! Jesi li vidio kako je odmah reagirao gore kad sam ga pitao koji je točno problem,počeo mi objašnjavat o nečemu isključi ovo, napravi ovo i u zagrade napisao jbm napiši što imaš) I šta bi ti napisao i kako bi mu odgovorio na to pitanje "napiši šta imaš" pa čovječe šta da napišem!?Pa se lijepo kaže napiši koji kompjuter imaš...A ne ovako drsko i bezobrazno!

BSOD je Blue Screen Of Death pogreška koja se javlja kad sustav naiđe na grešku. msinfo32 su podaci o sustavu, dxdiag su podaci o DirectX, zvuku i sličnome, isto vrlo korisno za troubleshooting. Vidiš da u svakom postu pišem da mi se stavi minidump i lokaciju istoga sam dao da bi se ljudi snašli što i kako. Pa napiši šta imaš na IT forumu nekako podrazumijeva pisanje komponenata PC-a, nećeš pisati dijelove automobila kad i sam kažeš da imaš problem s računalom.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

WIN 8.1.   sve normalno radi i onda se pojavi plavi ekran i piše : your pc ran into problem and needs a restart. gledao sam na yt-u da ima dosta naćina kako popraviti ali ništa nije pomoglo. javlja se otprilike svaka 2-3 dana. i uvijek kada sam na netu itd... ali nikada u igrama!

RAMPAGE
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 19:54 (Toni RAZOR).

0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pročitaj što treba napraviti da bismo ti pomogli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, evo imam jedan problem pa ako moze pomoc :D 

Znaci imam 2 plocice rama(Gskill Ripjaws)  po 4gb i dvije plocice(Corsair) po 2GB , na njima pise da su 1600mhz i 9-9-9-24 latencije, kada sam ih prvi put stavio sve je radilo normalno nekih 5,6 mjeseca onda vise nisam moga bootat komp , tada sam u Biosu stavio rucno latencije 9-9-9-24 te sam uspio Bootat ali nakon sta sam upalia neku igru nakon 3,4 min poceo se desavati BSOD , smanjio sam latencije sa 9-9-9-24 na 8-8-8-23 ili jos nize , takoder i frekvenciju ali opet isto , sada ako bi mi moga dat neko savjet pomoc bilo sta bia bih vam neizmjerno zahvalan 

0 0 hvala 0
15 godina
MaciStyle kaže...

Pozdrav, evo imam jedan problem pa ako moze pomoc :D 

Znaci imam 2 plocice rama(Gskill Ripjaws)  po 4gb i dvije plocice(Corsair) po 2GB , na njima pise da su 1600mhz i 9-9-9-24 latencije, kada sam ih prvi put stavio sve je radilo normalno nekih 5,6 mjeseca onda vise nisam moga bootat komp , tada sam u Biosu stavio rucno latencije 9-9-9-24 te sam uspio Bootat ali nakon sta sam upalia neku igru nakon 3,4 min poceo se desavati BSOD , smanjio sam latencije sa 9-9-9-24 na 8-8-8-23 ili jos nize , takoder i frekvenciju ali opet isto , sada ako bi mi moga dat neko savjet pomoc bilo sta bia bih vam neizmjerno zahvalan 

Testiraj pločicu po pločicu 8 passova Memtestom86+

10 godina
BSOD - što, zašto i kako

kada ih stavim zasebno npr samo dvije plocice (Corsair) sve radi perfektno isto tako i sa 2x4(Gskill) ali kada ih stavim skupa nece :P iako mi je prije npr kada sam tek stavio RAM sve radilo izvrsno 5 mjeseci 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice