Slozio sam novi kompjuter koji ima stari hard disk sa windows xp. Sada prijatelj i ja pokusavamo instalirati windows 7 preko bootable USB-a. Prvo smo prvi USB napravili bootable preko nekog programa koji sam formatira USB i stavi fileove da boota. Kada smo stavili taj USB u moj novi kompjuter on jednostavno nije radio te se nije pojavio pod opcije u BIOS-u da bootamo s njega uopce. Takoder sada taj USB se ne moze prepoznati ni na jednom kompjuteru. Danas smo pokusali samo kopirati fileove windowsa na drugi USB i preko command prompta napraviti da boota s USB-a, i kada sam zavrsio u promptu pisalo je da sve valja. Kada sam ubacio taj drugi USB u kompjuter opet nije nista pokazivao te se takoder vise ne pojavljuje na ostalim kompjuterima. Ako itko ima neku ideju ili iskustvo s ovime molim pomozite. Zahvaljujem se unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Formatiraj ga pod Linux-om ili pomoću programa Low Level Format Tool. Ako ne bude išlo, nije isključeno da je USB pokvaren.
Inače ti taj USB utor na kompu valja ili si probao na više utora?
Kad staviš stick u drugi komp, ne skuži ti ga niti u device manageru ?
Inače ti taj USB utor na kompu valja ili si probao na više utora?
Kad staviš stick u drugi komp, ne skuži ti ga niti u device manageru ?
probao sam na vise kompjutera nigdje ne rade oba sticka
ni u device manageru ne prikazuje, bas nista
Formatiraj ga pod Linux-om ili pomoću programa Low Level Format Tool. Ako ne bude išlo, nije isključeno da je USB pokvaren.
Low level format tool prepoznaje samo hard, nista drugo...
Pokušaj još Linux. Ako ga ni Linux ne prepozna ništa od stika.
Pokušaj još Linux. Ako ga ni Linux ne prepozna ništa od stika.
Oprosti, ali nisam upoznat sa tim formatiranjem u Linuxu. Vjerujem za to da moram imati instalirani Linux OS ?
Ne moraš, ima i live preview, samo ga skini, snimi na dvd/usb i bootaj s njega.