Kupih novu plocu+proc+ssd, konfiguracija iz prve radi uredno osim jednom problema na koji sam naletio jucer
prilikom pokusaja instalacije printera (HP 2480). Windowsi printer jednostavno nisu pronasli, nisam imao vremena
proucavati detaljnije pa sam ostavio za danas.
Nije proslo ni danas, ali danas sam primjetio da mi NISTA na USB-u ne radi osim misa i tipkovnice, i to iskljucivo preko
hub-a (dell monitor) kako je sve i instalirano.
Primjetio sam da i u Device Manageru pod 'Other Devices' imam SM BUS sa zutim usklicnikom i
Usb Host Controller Error - 2 komada, ista stvar, zuti usklicnik.
HOWEVER, pri dnu devide managera je bilo jos jedno "drvo" za USB kontroler i u njemu sam vidio
tipkovnicu i misa.
Pazite sad.
Istekam misa i ustekam ga ponovo (na isto ili bilo koje drugo mjesto) - mis nestaje sa popisa uređaja na
donjem "ispravnom" kontroleru, i prebacuje se u "other devices" sa zutim usklicnikom. Ista situacija i sa tipkovnicom.
Restart pomaze.
Inace, u Biosu i mis i tipkovnica rade bez problema na bilo kojem USB konektoru.. no u onom trenu kad se pojavi log-on ekran,
gasi se svjetlo i na jednom i na drugom, OSIM ako stoji na tocno onom konektoru na ploci (usb2) na kojemu je sve skupa i
instalirano.
Jel ima netko ideja?
p.s. Probao sam sa CD-om od ploce instalirati sve drivere, pomoglo je za SM BUS, ali za Usb Host Controler mi je napisao da
je nasao driver, da se radi o AMD USB 3.0 kontroleru, ali da ne moze driver instalirati bez navedenog određenog problema.
Probao sam i disejblati sve moguce USB konektore osim ova 4 iza na maticnoj ploci (u biosu), nije pomoglo ni to.
Pri ustekavanju bilo kojeg uređaja u bilo koji ulaz na ploci ili na hub-u, odsvira zvuk koji indicira gresku (dakle nije onaj default
zvuk ustekavanja periferije kad je sve ok spojeno) i uređaj se pojavi u popisu "other devicesa" umjesto pod kontrolerom ispod
koji radi. Bar naizgled radi.
Ideje?
Windowsi i driveri su inace identicni za uređaje od periferije (hp 2480, canon 550d koji je radio i bez drivera kao usb stick, i
corsair voyager mini). Jos mi ostaje samo externa toshiba za probati ali mislim da nema šanse.
Inace, na asusovoj stranici, bas za dijelu supporta gdje trebaju biti downloadi za plocu izbacuje error.