32bit na 64bit zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 4.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
64 bit Windows 8

Pozdrav!

Probao sam instalirati X64 (64 bit) Windows 8 Pro, i veli mi da comp ne podržava taj tip softvera. Trenutno imam instaliran X86 (32 bit) Windows 8 Pro. Što trebam napraviti da imam 64bitne Windowse?

I da, nikako ne mogu naštimati da mi boot radi sa DVD-a, nego u BIOS-u imam za boot opciju HDD i CD-ROM.

Hvala puno na odgovorima!

Ovo su informacije o PC-u:

Komponenta Detalji Međurezultat Osnovni rezultat
Procesor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 5,5 5,2
  Određeno prema najnižem međurezultatu

Memorija (RAM) 2,00 GB 5,5
Grafika ATI Radeon HD 3600 Series (Microsoft Corporation- WDDM v1.1) 5,2
Grafika za igre 1279 MB ukupno dostupne grafičke memorije 6,1
Primarni tvrdi disk 201GB slobodno (233GB ukupno) 5,9
Windows 8 Pro

Sustav  
--------------------------------------------------------------------------------

Proizvođač FOXCONN
  Model 520A
  Ukupna količina sistemske memorije 2,00 GB RAM-a
  Vrsta sustava 32-bitni operacijski sustav
  Broj jezgri procesora 2
  Podržava 64-bitni rad Da

Spremište  
--------------------------------------------------------------------------------

Ukupna veličina tvrdih diskova 233 GB
  Particija diska (C:) 201 GB slobodno (233 GB ukupno)
  Pogon za medije (D:) CD/DVD

Grafika  

Vrsta grafičkog prilagodnika ATI Radeon HD 3600 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1)
  Ukupna dostupna grafička memorija 1279 MB
     Namjenska grafička memorija 512 MB
     Namjenska sistemska memorija 0 MB
     Zajednička memorija sustava 767 MB
  Verzija upravljačkog programa grafičkog prilagodnika 8.97.10.6
  Razlučivost primarnog monitora 1360x768
  Verzija softvera DirectX DirectX 10.1

Mreža  

Mrežni prilagodnik Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

IP

0 0 hvala 0
15 godina
Re: 64 bit Windows 8

Jel' trolaš ili pitaš zaozbiljno?

Ovaj procesor podržava 64-bitni OS za to jamčim. Na koji način si pokušao instalirati OS? Opiši ukratko sve što si napravio.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
32bit na 64bit

Ne možeš pokrenuti 64-bitnu aplikaciju iz 32-bitnog OS-a. Znači, moraš sve ispočetka: da napraviš boot sa instalacijskog diska, formatiraš HDD, instaliraš OS i instaliraš odgovarajuće 64bitne drivere.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ovaj procesor podržava 64-bitni OS za to jamčim. Na koji način si pokušao instalirati OS? Opiši ukratko sve što si napravio.

Ne trolam, nego pitam zaozbiljno! Prvo sam probao pokrenuti setup.exe sa Windows Explorera, i dao mi je poruku: "Your installation media cannot be used to install Windows. Your current version of Windows is 32-bit and does not match the arhitecture of the 64-Bit instalation media. Please, insert the 32-Bit media and restart Windows Setup".

Druga opcija, kako sam i rekao, u BIOS-u imam naštimano po defaultu da mi boot-a sa Hard diska,, Removable, CD-ROM-a.... CD-e pri boot-anju pokreće normalno (setup), dok ne prepoznaje DVD.

IP
18 godina
Pipe Smoker kaže...
mario.L_hr kaže...

Ne trolam, nego pitam zaozbiljno! Prvo sam probao pokrenuti setup.exe sa Windows Explorera, i dao mi je poruku: "Your installation media cannot be used to install Windows. Your current version of Windows is 32-bit and does not match the arhitecture of the 64-Bit instalation media. Please, insert the 32-Bit media and restart Windows Setup".

Druga opcija, kako sam i rekao, u BIOS-u imam naštimano po defaultu da mi boot-a sa Hard diska,, Removable, CD-ROM-a.... CD-e pri boot-anju pokreće normalno (setup), dok ne prepoznaje DVD.

Windoze ne instaliraš iz Explorera.

BIOS ne radi razliku između optičkih uređaja, njemu je sve to isto (ATAPI / SATA). Ako ne pokreće instalaciju možda je problem s DVD medijem.

15 godina
Pipe Smoker kaže...

Znači pokušao si pokrenuti instalaciju Windowsa iz samih Windowsa. To ne ide tako. Pogledaj post kolege iznad. To ti je procedura što treba napraviti. Redoslijed boota podesi tako da ti prvi po redu bude CD-ROM.

Ako i tada ne želi započeti instalaciju probaj nadograditi BIOS na zadnju važeću verziju. I najbolje ti je da se javiš u temu koja se bavi problemom instalacije Windowsa 8.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan

mario, hvala, probat ću tamo!{#}

IP
13 godina
neaktivan

Društvo, problem!

Formatirao sam hard disk (naravno, sačuvao podatke prije), u BIOS-u namjestio da mi boot-a sa CD-ROM-a, i jednostavno mi neće butati DVD od W8 64bit. Vrti, vrti, vrti.... ništa. Probao sam boot sa Windows 7, isto sa DVD-a, pokreće setup normalno. W7 je 32bit. Da li netko zna di je problem?

Hvala!

IP
16 godina
moderator
32bit na 64bit
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice