Skripta za automatsko upravljanje misem

poruka: 9
|
čitano: 5.259
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi skripte. Zanima me sto zapravo ova skripta uzrokuje osim kretanja misa po ekranu, za brojeve pretpostavljam da su to koordinate na ekranu gdje ce se odraditi klik misa, jos me zanimaju naredbe poput "loop" (petlja), "sleep", "break" i zadnje "continue" pa ako ima netko tko je zainteresiran da mi to malo pojasni.

loop
{
MouseClick, left, 303, 295
Sleep, 200
MouseMove 235, 440
MouseGetPos, MouseX, MouseY
PixelGetColor, color, %MouseX%, %MouseY%
if color<>0x0000FF
{
Sleep, 100
MouseClick, left, 730, 440
Sleep, 10
break
}
MouseMove 235, 470
if color<>0x0000FF
{
Sleep, 100
MouseClick, left, 730, 470
Sleep, 10
break
}
MouseMove 235, 500
if color<>0x0000FF
{
Sleep, 100
MouseClick, left, 730, 500
Sleep, 10
break
}
continue
}

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Skripta za automatsko upravljanje misem

Općenito uzevši, ukratko:

loop - započni petlju,

sleep - ne radi ništa određeni broj sekundi (ili neke druge jedinice vremena, konzultiraj dokumentaciju)

break - prekini izvršavanje petlje

continue - nastavi s petljom

Preporučam da konzultiraš dokumentaciju za ovaj programski jezik jer se detalji možda razlikuju od uobičajenih značenja.

Oko kaj skripta radi osim micanja miša je i klikanje po kontroloma koje se najvjerojatnije nalaze u tom trenutku na ekranu.

15 godina
neaktivan

E to je vec nesto, "if" naredba bi onda bila ako se nalazi ta i ta boja. Sad bi ja tu skriptu trebao prepraviti na drugacije koordinate, sad mi treba program koji mjeri desktop pa ak imas sta za preporucit bio bih zahvalan.

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne treba ti nikakav poseban program, potrebna mjerenja mozes i u paintu izvrsiti. Lupi printscreen otvori paint i zalijepi sliku. Prebaci na nekakvu alatku i dok prelazis njome preko slike u statusbaru ce ti pisati koordinate na kojima se trenutno mis nalazi.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
odjavljen
Ivan 992 kaže...

Pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi skripte. Zanima me sto zapravo ova skripta uzrokuje osim kretanja misa po ekranu, za brojeve pretpostavljam da su to koordinate na ekranu gdje ce se odraditi klik misa, jos me zanimaju naredbe poput "loop" (petlja), "sleep", "break" i zadnje "continue" pa ako ima netko tko je zainteresiran da mi to malo pojasni.

O kjem je skriptnom jeziku uopće riječ, VBS?Something else?

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ne treba ti nikakav poseban program, potrebna mjerenja mozes i u paintu izvrsiti. Lupi printscreen otvori paint i zalijepi sliku. Prebaci na nekakvu alatku i dok prelazis njome preko slike u statusbaru ce ti pisati koordinate na kojima se trenutno mis nalazi.

Zanimljiva ideja, toga se nisam ni sjetio to cu probati svakako.{#}

alankish kaže...
Ivan 992 kaže...

O kjem je skriptnom jeziku uopće riječ, VBS?Something else?

Iskreno nemam pojma, to radim nesta za kolegu koji je tu skriptu skinuo s neta, spominjao mi je neki program auto hot key il tako nesta vezano za tu skriptu.

16 godina
neaktivan

Radi se o skripti za AutoHotkey, odličan program za automatizaciju. Vrlo je moćan - npr. bug.n, tiling window manager za Windowse, napisan je u AutoHotkeyu.

Za zainteresirane, evo jedne skripte koju sam napravio. Budući da dosta programiram, puno koristim tipke Shift i Tab. Između njih nalazi se Caps Lock (nadalje CL), koju je lako slučajno pritisnuti, a nenamjerna promjena iz kurenta u verzal prilično ometa tok rada.

Donja skripta uključuje CL samo ako je tipka dvaput pritisnuta u razmaku od 500 ms; ukoliko je CL uključen, a pritisne se dvaput (u razmaku manjem od 500 ms), CL ostaje uključen. Isključivanje se vrši jednim pritiskom na CL.

CapsLock::
    if (A_PriorHotkey=A_ThisHotkey && A_TimeSincePriorHotkey<500) {
        KeyWait, CapsLock
        SetCapsLockState, on
        Return
    }
    KeyWait, CapsLock
    SetCapsLockState, off
    Return

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan

Ok mozes li mi reci kako se skripta aktivira putem tog programa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Instaliraj AutoHotkey, skriptu spremi u datoteku s nastavkom .ahk, te ju pokreni dvoklikom na nju. Ukoliko želiš da se pokreće s Windowsima, ubaci shortcut na datoteku sa skriptom u Startup mapu u Start meniju.

Više informacija o programiranju u AutoHotkeyu možeš naći u helpu; svakako pogledaj članak Tutorial (quickstart).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice