using namespace std;
int main()
{
std::cout <<"Zdravo!\n";
return 0;
}
Zasto se prebacis u standardni namespace, pa onda eksplicitno navodis standardni namespace koristeci std::cout ?
using namespace std;
int main()
{
std::cout <<"Zdravo!\n";
return 0;
}
Zasto se prebacis u standardni namespace, pa onda eksplicitno navodis standardni namespace koristeci std::cout ?
Ja sam prije koristio Devcpp no prestao sam ga koristiti kad mi on više nije htio prevoditi kod. Malo sam tražio po internetu i vidio sam da taj bug nije toliko rijedak. Probao sam svakakve metode rješavanja toga no nisam uspio, a vidim da još mnogi nisu uspjeli. Zato kad bih ga ja i htio koristiti ne bih ga mogao. Naravno zbog prestanka razvoja taj bug nikad nije riješen. A mnogim drugim problemima da i ne govorim.
No svačiji je izbor što želi.
Ma to je greška pri kopiranju koda. Toliko me ovaj bug editor naživcirao da sam zaboravio to izbrisati.
Sve živo sam isprobo i opet error.. katastrofa
Ja sam prije koristio Devcpp no prestao sam ga koristiti kad mi on više nije htio prevoditi kod. Malo sam tražio po internetu i vidio sam da taj bug nije toliko rijedak.
A to se tebi make rusio... xD
Jasno ti je valjda da DevCpp ne prevodi kôd, to radi compiler. Konkretno, MinGW (koji je u biti GCC 3.4.2 plus jos neke windows specificne kerefeke). Sto ces napraviti ako ti se make pocne rusiti i u Code::Blocksu, neces valjda opet onda mijenjati IDE?
ma daj skini codeblocks pa neces brinut ni oko nestajanja cmda
Hoces reci da ti ovo ne radi?
#include <iostream.h>
using namespace std;
int main()
{
cout <<"Zdravo!\n";
return 0;
}
I kakav je error? Mi, naime, nismo vidoviti Milan, i trebas nam prenjeti sto ti compiler kaze.
ma wxDev-c++ rula
#include <iostream.h>
using namespace std;
int main()
{
cout <<"Zdravo!\n";
return 0;
}
I kakav je error? Mi, naime, nismo vidoviti Milan, i trebas nam prenjeti sto ti compiler kaze.
Ne radi: fatal error C1083: Cannot open include file: 'iostream.h': No such file or directory
#include <iostream.h>
using namespace std;
int main()
{
cout <<"Zdravo!\n";
return 0;
}
Ne radi: fatal error C1083: Cannot open include file: 'iostream.h': No such file or directory
Probaj #include <iostream>
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/pl-PL/Vsexpressvc/thread/0beda8f1-2d7c-463e-b2d2-fa8129b80959
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/Vsexpressvc/thread/e0295c30-6dd2-4e3a-a1df-14e399a9fb9b
Jesi li koristio template? Onda moras koristiti i StdAfx.h
EDIT: nisam ni skuzio da imas iostream.h umjesto samo iostream to je kkristijan dobro primjetio. Probaj uciniti kako on kaze.
#include <iostream.h>
using namespace std;
int main()
{
cout <<"Zdravo!\n";
return 0;
}
Probaj #include <iostream>
EDIT: Radi ! :)
crtl+f5
A to se tebi make rusio... xD
Jasno ti je valjda da DevCpp ne prevodi kôd, to radi compiler. Konkretno, MinGW (koji je u biti GCC 3.4.2 plus jos neke windows specificne kerefeke). Sto ces napraviti ako ti se make pocne rusiti i u Code::Blocksu, neces valjda opet onda mijenjati IDE?
Devcpp je nekada valjao, no danas se više ne razvija i zato ima mnogo bugova koji su odavno trebali biti riješeni. Ovo kod mene nije do kompjalera već do Devcpp-a. Što god probao prevesti izbavi mi ovo:
C:\fdsa\g++.exe main.cpp: No such file or directory.
C:\fdsa\g++.exe no input files
C:\fdsa\Makefile.win [Build Error] \make.exe: *** [main.o] Error 1
Ovaj bug nije toliko rijedak i pojavljuje se kod dosta ljudi. Pokušavao sam sve i svašta da bi ovo riješio no uvijek to izbaci. I najpametniji savjet koji sam poslušao bio je da se okanim dev-cpp-a i pređem na nešto bolje.
Devcpp je nekada valjao, no danas se više ne razvija i zato ima mnogo bugova koji su odavno trebali biti riješeni. Ovo kod mene nije do kompjalera već do Devcpp-a. Što god probao prevesti izbavi mi ovo:
Ajde ti meni lijepo ovdje zalijepi sadrzaj te makefile datoteke, kad smo vec naceli temu...
Izvoli:
# Project: Project2
# Makefile created by Dev-C++ 4.9.9.2
CPP = C:\DevCpp\bin\g++.exe
CC = C:\DevCpp\bin\gcc.exe
WINDRES = C:\DevCpp\bin\windres.exe
RES =
OBJ = main.o $(RES)
LINKOBJ = main.o $(RES)
LIBS = -L"C:/DevCpp/lib"
INCS = -I"C:/DevCpp/include"
CXXINCS = -I"C:/DevCpp/lib/gcc/mingw32/3.4.2/include" -I"C:/DevCpp/include/c++/3.4.2/backward" -I"C:/DevCpp/include/c++/3.4.2/mingw32" -I"C:/DevCpp/include/c++/3.4.2" -I"C:/DevCpp/include"
BIN = Project2.exe
CXXFLAGS = $(CXXINCS)
CFLAGS = $(INCS)
RM = rm -f
.PHONY: all all-before all-after clean clean-custom
all: all-before Project2.exe all-after
clean: clean-custom
${RM} $(OBJ) $(BIN)
$(BIN): $(OBJ)
$(CPP) $(LINKOBJ) -o "Project2.exe" $(LIBS)
main.o: main.cpp
$(CPP) -c main.cpp -o main.o $(CXXFLAGS)
meni je dev-c++ jako dobar
Ja sam prije koristio Devcpp no prestao sam ga koristiti kad mi on više nije htio prevoditi kod. Malo sam tražio po internetu i vidio sam da taj bug nije toliko rijedak. Probao sam svakakve metode rješavanja toga no nisam uspio, a vidim da još mnogi nisu uspjeli. Zato kad bih ga ja i htio koristiti ne bih ga mogao. Naravno zbog prestanka razvoja taj bug nikad nije riješen. A mnogim drugim problemima da i ne govorim.
No svačiji je izbor što želi.
Ok, makefile ti izgleda u redu osim jednog detalja, u njemu imas pune putanje do djelova compilera, kod mene to izgleda ovako:
CPP = g++.exe
CC = gcc.exe
WINDRES = windres.exe
itd, itd...
Cak i kad koristim drugi compiler u DevCpp-u (noviji GCC u drugom folderu), makefile izgleda isto, jedino sto se mijenja su putanje do biblioteka i headera.
Nesto ti sa konfiguracijom DevCpp-a nije u redu, ocito, buduci da i sam kazes da ti je prije radio a sada vise ne radi. Posalji mi nekako devcpp.ini (ako ti se da) iz foldera programa. Bolje da ga ne lijepis ovdje jer je podugacak, cisto me zanima sto se dogada...
Budući da sam bio mijenjao neke psotavke napravio sam reinstal dev-cpp-a. Događa se isto što i prije samo što mi sada izbaci samo ovo:
C:\fdsa\Makefile.win [Build Error] [main2.o] Error 1
Ovo mi je makefile:
# Project: Project1
# Makefile created by Dev-C++ 4.9.9.2
CPP = g++.exe
CC = gcc.exe
WINDRES = windres.exe
RES =
OBJ = main2.o $(RES)
LINKOBJ = main2.o $(RES)
LIBS = -L"C:/Dev-Cpp/lib"
INCS = -I"C:/Dev-Cpp/include"
CXXINCS = -I"C:/Dev-Cpp/lib/gcc/mingw32/3.4.2/include" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2/backward" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2/mingw32" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2" -I"C:/Dev-Cpp/include"
BIN = Project1.exe
CXXFLAGS = $(CXXINCS)
CFLAGS = $(INCS)
RM = rm -f
.PHONY: all all-before all-after clean clean-custom
all: all-before Project1.exe all-after
clean: clean-custom
${RM} $(OBJ) $(BIN)
$(BIN): $(OBJ)
$(CPP) $(LINKOBJ) -o "Project1.exe" $(LIBS)
main2.o: main2.cpp
$(CPP) -c main2.cpp -o main2.o $(CXXFLAGS)
Imam knjigu u pdf "Naučite c++ u 21 dan" i sad knjiga jako dobro objasnjava i sve al jednostavno svaki primjer(kod) koji unesem dobiem error
evo jedan kod :
#include <iostream>
int main()
{
int x = 5;
int y = 7;
cout"\n";
cout << x + y << " " << x " y;
cout"\n";
return 0;
}
Trebaš u globalnom području staviti using namespace std;
EDIT: U 7.liniji imaš viška (ili manjka) navodnika!
JOŠ JEDAN EDIT: Nemoj koristiti "cout "\ n"" već koristi "cout<<endl"
manje vise znam jucer smo o tome pricali ,ali u knjizi pise tako -.- , svaki primjer neradi.
manje vise znam jucer smo o tome pricali ,ali u knjizi pise tako -.- , svaki primjer neradi.
Knjiga je izašla prvi put 2003. ako se ne varam pa je i "dosta stara"
Iz kojih si ti knjiga ucio?
Knjiga može ponekad i pogriješiti! Zato stavi ono radit će!
I Demistificirani c++ je izašao prvi put 2001 pa se knjiga opet drži svih standrada u c++-u.
Kod knjige nije bitno kad je izašla, bitno je da je u skladu sa ANSI C++ standardom.
Naučite programirati uz C++- iz te knjige ja učim!
koji complier da koristim u codeblock ??
koji complier da koristim u codeblock ??
U opcijama ti izmedu ostalih stoji i GNU GCC compiler, to trebas koristiti da bi koristio MinGW compiler s kojim C::B dolazi. Nadam se samo da si odabrao onaj veci download kad si skidao C::B (taj dolazi s compilerom)
Imam knjigu u pdf "Naučite c++ u 21 dan" i sad knjiga jako dobro objasnjava i sve al jednostavno svaki primjer(kod) koji unesem dobiem error
evo jedan kod :
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int x = 5;
int y = 7;
cout <<x<<" + "<<y<<" = "<<x+y<<endl;
system("PAUSE");
return 0;
}
//Probaj sad :)