Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 478.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
90-100% etanol(alkohol)
16 godina
luka123456780 kaže...

Trebam savjet. Nisam mjenjao pastu odkad sam kupio komp (2011). Evo dolje slika temperatura. Jel doslo vrijeme da se promijeni? LP :)

temp su OK, ali je sumnjiv rpm ventilatora, osim ako je postavljen fixno u BIOSu... tj optimalnije je da regulira brzinu prema potrebi. Pošto u ovom slučaju sve radi OK, tad po KISS pravilu, ne diraj.

Ante kaže...
Chico12 kaže...
luka123456780 kaže...

Trebam savjet. Nisam mjenjao pastu odkad sam kupio komp (2011). Evo dolje slika temperatura. Jel doslo vrijeme da se promijeni? LP :)

Naravno! Paste slabije kvalitete mijenjas svaka 3 mjeseca, bolje kvalitete svakih godinu dana.

Od kud si to izvukel?

Ako su temperature nakon X vremena jednake temperaturama nakon samog nanosa paste mijenjanjem ne dobivas nista.

Kad primjetis rast temperatura unatoc redovitom ispuhavanju i ciscenju od prasine onda mijenjaj, sve ostalo je gubitak vremena i novca.

-točno.

rEady kaže...

Jel bi mi mogao netko molim vas reći dali smijem termalnu pastu čistit acetonom. Ako ne,čime smijem? 

-dovoljno je brisanje mekim papirom (zewa i sl) tek ako je nešto tvrdokornije može sredstva kao alkohol-aceton..(neki koriste i benzin) ali to nije potrebno s headsinka i baze, dok je vrlo opasno na ostatku MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Kako očistit pastu sa proca i hladnjaka, pošto nemam alkohola, a hitno mi je, koja je alternativa najsigurnija?

I zašto baš mora bit alkohol?

Dal se može sa običnom vatom i vodom ili čak onom vodicom za brijanje( koja isto ima alkohola u sebi)?
Gaming is Life!
13 godina
protjeran
PCGamerX kaže...
Kako očistit pastu sa proca i hladnjaka, pošto nemam alkohola, a hitno mi je, koja je alternativa najsigurnija?

Dal se može sa običnom vatom i vodom ili čak onom vodicom za brijanje( koja isto ima alkohola u sebi)?

bez problema...samo udri{#} na kraju krajeva to je samo pasta di se 99.9% materijala moze ocistiti obicnom maramicom!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina

Svi imate rakiju kod kuce. Na vaticu malo rakije, par puta protljas i gotovo ;)

14 godina
Eh, da je imam :)

Al, bit će.
Gaming is Life!
16 godina
PCGamerX kaže...

- zato jer alkohol hlapi, jer voda niej za elektroniku (i ne hlapi kao alkohol..), ne smije ostati vlažno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Malo mi se povisio cpu usage i otvorim komp da vidim stanje unutra kad na procesoru ni malo termalne paste a nisam je kontrolirao godinama bili je trebao sto prije negdje nabaviti naruciti kako zivim u malom mjestu na brdovitom balkanu i koliki ona ima uticaj na proc narocito sad ljeti

14 godina
kaw_liga kaže...

Malo mi se povisio cpu usage i otvorim komp da vidim stanje unutra kad na procesoru ni malo termalne paste a nisam je kontrolirao godinama bili je trebao sto prije negdje nabaviti naruciti kako zivim u malom mjestu na brdovitom balkanu i koliki ona ima uticaj na proc narocito sad ljeti

Čim prije ju nabavi i stavi jer ima veliki utjecaj na temperaturu procesora. A kolike su ti temperature, pratiš li?

14 godina
Termalne paste - pitanja i odgovori

Ok nabavicu je prvom prilikom a temp varira na  nekih 11 pa do 20....mislim danas je dobro jucer je bilo na oko 50. al svakako ide pasta {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Pozz.

Sta mislite o ovim pastama, jeli mogu za gpu i cpu?

I jos jedno pitanje, na cpu moze ici bilo koja pasta a na gpu mora ici neka koji  ne provodi struju?

http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-htk-002-high-performance&option=artikl&id_artikl=050.912.114&tab=opis

http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-ic-essential-e2-gold&option=artikl&id_artikl=050.912.151

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 6:26 (asdasvasdasd).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
asdasvasdasd kaže...

Pozz.

Sta mislite o ovim pastama, jeli mogu za gpu i cpu?

I jos jedno pitanje, na cpu moze ici bilo koja pasta a na gpu mora ici neka koji  ne provodi struju?

http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-htk-002-high-performance&option=artikl&id_artikl=050.912.114&tab=opis

http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-ic-essential-e2-gold&option=artikl&id_artikl=050.912.151

Ja koristio i koristim ovu prvu i pasta je ok,koristio sam je i za gpu i za cpu i nikad problema tako da eto preporucujem nju...A sto se tice provodenja struje,takvih pasti nema puno tako da sa coolermasterovim pastama i ostalim skupljim pastama nece biti problema ( one jeftinije i spire paste izbjegavaj jer moze doci i do toga iako nije slucaj )...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
12 godina
neaktivan

Pozdrav kupujem pastu uskoro pa trebam pomoc neznam koju da kupim od ovih koje sam nasao pa bi mi dobro dosla pomoc(nisam nikad u zivotu mjenjao tu pastu niti sam znao za nju )https://www.svijet-medija.hr/gg/40/ventilatori-i-paste

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
12 godina

Ne mislin ništa o toj pasti jer ju nisan nikad ni vidija ni proba.

Drži se prokušanih rješenja tipa MX-2, MX-4, Arctic silver 5, Zalman ZM-STG2 i tako toga i kod nas dobavljivoga.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 17:19 (nicky.sl).
11 godina
neaktivan
pozdrav, dajte mi neku pastu da nije skupa kao mx2 ili m4 ali opet da je bolja od usranog spire u linksu
Siky1234
13 godina
protjeran
Siky1234 kaže...
pozdrav, dajte mi neku pastu da nije skupa kao mx2 ili m4 ali opet da je bolja od usranog spire u linksu

lol! pa razlike su u 20kn od jeftine do najskuplje ! ako nemas za pastu ja cu ti skoro cijelu tubu cm e1 poslati!{#} pa nije da su u pitanju tisuce kuna!

13 godina
protjeran
Siky1234 kaže...

Na pasti se inace ne stedi jer jednu tubu mozes koristit sigurno do 10tak puta,dakle moze trajat godinu dana sigurno ako ne mijenjas pastu svaki mjesec...Ako bas nemas "love" evo ti onda  jedna jeftinija i jedna malo skuplja...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 3:12 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

Da pitam, pasta koja je vec stavljena na hladnjak od vodenog (corsair) dali je bolja od MX-4 ili da se ostavi bolje org nanesena. 

Intel Core™ i7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Prema mom iskustvu MX-4 je bolja za 2 stupnja.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 0:17 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Prema mom iskustvu MX-4 je bolja za 2 stupnja.

Imaš pravo... puno bolje, (možda i puno više) tj. kad sam skinio hladnjak tek sam onda vidio da nije ni bio bas 100% na CPU

bar se po pasti vidjelo da nije ni dirnuta tj samo jedna polovica bila prislonita. {#} (a dobro je hladilo)

Sobna temp. na 23' a CPU na 28-30' (bez opterecenja) Full load do 60-65 max - probao sa PRIME95. {#}

Intel Core™ i7
12 godina

Evo zanimljiv članak u kojem se pokazuje (ne)učinkovitost novog TIM-a kod Intel Devil's Canyon procesora, u odnosu na neke druge komercijalno dostupne paste:

Intel Devil's Canyon chips NGPTIM is still not efficient - research

13 godina
protjeran
kiwi_91 kaže...

Evo zanimljiv članak u kojem se pokazuje (ne)učinkovitost novog TIM-a kod Intel Devil's Canyon procesora, u odnosu na neke druge komercijalno dostupne paste:

Intel Devil's Canyon chips NGPTIM is still not efficient - research

je, sve su dostupne naravno! samo je pitanje koliko kostaju na koliko ono milijona komada izdanih cpu-ova! ocigledno imaju neki razlog, mx2 je 30-tak kuna, liquid pro je 80kn itd...( govorim primjer iako nevjerujem da su novci problem tj skuplja pasta)

13 godina
neaktivan

Planiram kupnju novog coolera za cpu, pa sam čuo da uz svaki cooler dolazi nova pasta. Sad me zanima da li su to dovoljno dobre paste za upotrebu ili da si kupim i neku bolju pastu još?

Radi se o ovom cooleru:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903231

Dok razmišljam da kupim još i ovu pastu:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050912163

Sad da li da ostanem na prvoj opciji samo ili da dodam i ovu drugu pastu?

Kaspersky and Comodo Kings!!!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TeoMate kaže...

Planiram kupnju novog coolera za cpu, pa sam čuo da uz svaki cooler dolazi nova pasta. Sad me zanima da li su to dovoljno dobre paste za upotrebu ili da si kupim i neku bolju pastu još?

Radi se o ovom cooleru:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903231

Dok razmišljam da kupim još i ovu pastu:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050912163

Sad da li da ostanem na prvoj opciji samo ili da dodam i ovu drugu pastu?

Naravno da i prva opcija moze posluziti,no problem je u tome koliko je to dobra opcija trenutno i za poslije...Koliko ja znam s tim coolerom dolazi samo pasta nanesena na cooler, znaci moze ti posluzit samo za prvo stavljanje coolera na procesor,poslije nema vise, jer ako budes skidao i cistio cooler na procesor obavezno ide nova pasta...Ja bi na tvome mjestu kupio tubu mx-2 i bio miran godinu dana ako ne i vise ( s no name i nepouzdanim pastama se nebi ni zezao)...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 2:17 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, naručio sam si i pastu, čitam da traje i do 8 godina i da ne gubi svojstva poput drugih, znači da je super kvalitetna. Dobro će mi doći i za ostale pc-e :)

Kaspersky and Comodo Kings!!!

1 0 hvala 0
11 godina

Jel MX-4 uredu za stock cooler na  i5 3350P?

...and the world will become my playground...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Avensac kaže...

Jel MX-4 uredu za stock cooler na  i5 3350P?

Ne da je samo "u redu", pasta je odlična.

14 godina

Ja sam danas prvi put mjenjao pastu pa sam ocito nesto zabrljao, lijevo su temperature prije a desno poslje http://prntscr.com/45hq1kSlika

poslušao sam vas i kupio mx-4, kad se promjeni pasta dali pc može odma u uporabu ili treba pricekati neko vrijeme?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice