Temperatura procesora

poruka: 6
|
čitano: 1.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Pozdrav.

Čitam vas već neko vrijeme, eto sad sam odlučio se i napokon registrirati, jer mi je potrebna vaša pomoć.

Imam dualca E8500, bio je jedno vrijeme overclockan na 3.5, odnedavno baš zbog temperature vraćen na default. Sad mi na defaultu očitava temperature oko 40 C na obje jezgre, što se meni svakako čini puno ( prije overclockanja, prije nekih 7 mjeseci na defaultu su temperature bile oko 30 u idleu). Sad moje pitanje je jeli moguće da potrebno samo staviti pastu da bi opet bilo normalno, jer pasta nije mjenjana stvarno predugo, da li je moguće da je cooler oslabio ili nešto slično ( dosta redovito ga čistim, i stvarno ne vjerujem da je do toga jer radi po mom skromnom mišljenju stvarno ok), ili je jednostavno zbog starosti procesora i njegov overclock tokom više od pola godine dovelo do toga da jednostavno jača temperaturu ( ovo je i meni malo glupo, ali ne znam, možda je moguće). Normalno ostavljam mogućnost da je u pitanju i neš drugo, tako da sam otvoren za sve savjete.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Meni je u Idle-u 43, nije ti to nista strasno

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 14:03 (DuMe).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Meni idle 50C tako da nemaš frke. Samo da ne prelazi 70C u loadu.

Ignorance is bliss.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura procesora

evo da ne otvaram novu temu ovdje ću napisati..

naime, imam neki čudan problem sa procesorom u zadnjih 2 dana - dok koristim pc za surfanje webom i te stvari procesor mi stalno radi pod loadom od najmanje 50 % i neznam stvarno u čemu je problem, počinjem da se brinem jer njegova temperatura ne silazi nikako sa 52 min stupnjeva.. mislio sam možda je pokupio neki virus pa ga zbog toga zafrkava, skenirao sam sustav, našao je u java folderu neki virus kojega je obrisao, no međutim ni to ne pomaže...

procesro mi je phenom II x2 550 na kojemu sam još prije mjesec i više dana   otključao preostale 2 jezgre, znači bio je četverojezgreni i radio je stvarno bez primjedbe ikakve, super je stavrno šljakao do prije dva dana kada kao što sam rekao stalno radi pod nekim opterećenjem i temperatura mu je 52 min. kad sam to ugledao vratio sam sve nazad na tvorničke postavke no i to ne pali jer i dalje imam isti problem ...   stavrno sam zbunjen i neznam što da radim pa Molio bih Vas da mi pomognete ako znate u čemu je problem ..

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Temperatura procesora

pa pogledaj u task manageru koji proces ti opterećuje procesor...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
Re: Temperatura procesora
Button kaže...

evo da ne otvaram novu temu ovdje ću napisati..

naime, imam neki čudan problem sa procesorom u zadnjih 2 dana - dok koristim pc za surfanje webom i te stvari procesor mi stalno radi pod loadom od najmanje 50 % i neznam stvarno u čemu je problem, počinjem da se brinem jer njegova temperatura ne silazi nikako sa 52 min stupnjeva.. mislio sam možda je pokupio neki virus pa ga zbog toga zafrkava, skenirao sam sustav, našao je u java folderu neki virus kojega je obrisao, no međutim ni to ne pomaže...

procesro mi je phenom II x2 550 na kojemu sam još prije mjesec i više dana   otključao preostale 2 jezgre, znači bio je četverojezgreni i radio je stvarno bez primjedbe ikakve, super je stavrno šljakao do prije dva dana kada kao što sam rekao stalno radi pod nekim opterećenjem i temperatura mu je 52 min. kad sam to ugledao vratio sam sve nazad na tvorničke postavke no i to ne pali jer i dalje imam isti problem ...   stavrno sam zbunjen i neznam što da radim pa Molio bih Vas da mi pomognete ako znate u čemu je problem ..

Hvala

Za temperaturu se ne brini jer je sve ispod 70C bezopasno.

To za load je garant neki virus/spyware. Skeniraj sa Malwarebytesom i AntiVirom i problem riješen.

Ignorance is bliss.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice