Može li preporuka kvalitetne SLI matične (u rangu sa pločom koju već imam) i da je po mogucnosti od gigabytea i da ima SB 750 (zbog otkljucane trece jezgre) .... HVALA
Može li preporuka kvalitetne SLI matične (u rangu sa pločom koju već imam) i da je po mogucnosti od gigabytea i da ima SB 750 (zbog otkljucane trece jezgre) .... HVALA
Itko ???
Čisto sumnjam da ćeš naići na ploču koja podržava SLI i ima AMD-ov chipset. Ploče koje podržavaju SLI su bazirane na Nvidijinom Nforce chipsetu ili na novim Intel chipsetima 5-te serije (X58, P55)
Ovo ti je jedna od rijetki mbo s s.AM3 i da podržava SLI
http://www.technomax.hr/Webtrgovina/Proizvod/tabid/62/rbpid/0504105/title/MB-MSI-NF750-G55AM3NV-MCP72P4DDRIII/Default.aspx
Ovdje imaš popis svih sli ploča pa potraži.
http://www.slizone.com/object/slizone_build_mobo.html
Preporuke nemam jer su te ploče zbilja rijetka.
Nema veze što je AM3 socket, opet je riječ o NForce Nvidijinom chipsetu. Autro želi ploču sa AMD-ovim chipsetom (SB750 southbridge). Nema ploče sa AMD chipsetom i SLI certifikatom. Doduše postoji onaj "hack" da SLI može raditi na bilo kojoj ploči sa 2x fizička PCIe 16x utora, ali nisam o tome dovoljno informiran.
Nema veze što je AM3 socket, opet je riječ o NForce Nvidijinom chipsetu. Autro želi ploču sa AMD-ovim chipsetom (SB750 southbridge). Nema ploče sa AMD chipsetom i SLI certifikatom. Doduše postoji onaj "hack" da SLI može raditi na bilo kojoj ploči sa 2x fizička PCIe 16x utora, ali nisam o tome dovoljno informiran.
Da, nisam gledao da traži taj čipset id AMD-a.
Mislim da je to i previše tražiti da AMD radi čipset za sli podršku.
Da li se s tim nForce chipsetom mogu otključati jezgre?
Meni je ovo prvi glas o tom sli "hacku".
NForce chipset nema ACC, tako da nije moguće otključavanje jezgara. Nisam AMD fanboy pa ne pratim njih previše, a niti Nvidijine ploče, ali sam 100% siguran u ovo što sam napisao. Treba vidjeti ako je napravljena neka caka za otključavanje jeugara u stilu prekidača na ploči, ali niti u to nisam previše siguran. SLI može raditi na bilo kojoj ploči, da, Don Kihoty je napisao nekakav Tutorijal. Ja to nemam namjeru oprobati, jer je još jedan GTX480 dosta skup, a i rekao sam zbogom multi-gpu sustavima
Ja sam razmišljao o tome da uzmem 965 BE, DDR3 Ram i da uparim dvije 8600gts jer jednu imam da drugu bi dobio za vrijednost 2 gajbe pive. Išao sam tražiti sli ploču s AM3 ali odustao sam, radije ću se strpiti do kraja ljeta pa uzeti kako spada neku 5850/5870/470.
Ja sam razmišljao o tome da uzmem 965 BE, DDR3 Ram i da uparim dvije 8600gts jer jednu imam da drugu bi dobio za vrijednost 2 gajbe pive. Išao sam tražiti sli ploču s AM3 ali odustao sam, radije ću se strpiti do kraja ljeta pa uzeti kako spada neku 5850/5870/470.
Taj SLI sa dvije 8600GTS je loš... Daleko je isplativije ići na jedan moćan GPU (jedan od ovih koje si naveo)
Ma ja sam gledao da za što manju lovu dobijem neke performanse, mislim da se po nekim testovima dobije i do 40% u igrama, a ipak je 200kn manje od 1200 koliko košta 5770.
Ako bih kupovao novo uzeo bih ili 5850/5870/470 jer u sli/crossfire mi se ne isplati ako kupujem novo.
Ali glupa ideja, ne isplati se ići na inferiorniji čipset zbog 30-40% boljih performansi (koje su ionako jadne pored 5770) i za tih 3 mjeseca igre.
Ako sam izdržao do sada, mogo i dalje. Ionako sam na ovoj rezoluciji 1440*900 odigrao većinu naslova, osim Metroa.
hmmm, nekak sam i mislio da SLI i AMD ne idu skupa ... dal bi dvije 8800gt il 8800gt u paru sa 8800GTS 512 (g92) mogle kvalitetno radit na ploci sa crossfire certifikatom i koja bi to ploca bila, a da je u cjenovnom rangu kao moja ... + SB 750
Prijatelju, kome treba SLI ploča.
No Fear, Don is here!
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/sli-crossfire-plocama-review/56820.aspx
heh, vidim da ne treba, al kak si i napisao, ne funkcionira nesto savrseno zbog drivera (kao ne radi na najnovijima), a driveri su najbitniji kod pokretanja igara...
Jel znas kakvu plocu na kojoj bi mogao uparit dvije 8800gt i da cu i dalje imat trojezgrenog phenoma ?? + DDR2 memorija na 1066 MHz
Ak ima uopce takvih ....
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=AOD790GX
Evo ta je dobra i za SLI i CrossFire, RAM do 1066MHz (OC-om i više), i prima sve procesore.
Gle, bit će patcheva, a za drivere se ne brini, najnoviji ne znači uvjek najbolji.
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=AOD790GX
Evo ta je dobra i za SLI i CrossFire, RAM do 1066MHz (OC-om i više), i prima sve procesore.
Gle, bit će patcheva, a za drivere se ne brini, najnoviji ne znači uvjek najbolji.
Inače ni jedna ploča koja je na toj listi nema SLI certifikat, pa samim time ne podržava(legalno) SLI.
Također ti ovime čovijeku preporučaš da ovisi o nekom hacku koji možda hoče, a možda i neče izači sa podrškom za najnovije drivere. To još nebi bilo problem da taj hack ima podršku za noviju verziju drivera 197.55, al brate mili ti spominješ historijske drivere 190.64. I najnoviji driveri večinom znače veču podršku za novije igre, ispravljene bugove,itd.....
Svaka ćast na trudu, al mislim da je sigurnije i jednostavnije uzet OVO nego se zanosit na neki nelegalni hack koji možda hoče izač, a možda neče, koji možda hoče radit normalno, a možda i neče. Uglavnom jako puno MOŽDA.
Ploča sa legalnom SLI podrškom jest nešto skuplja od ostalih, al uklanja famozno MOŽDA.
Ali tebi ne uklanja Č iz svake reČi.
Ionako na SLI certifikat dodaš patchom,
dali je ilegalno, ili ne, dali je bitno? Radi, i radit će vjerovatno i sa novijim driverima,
jer zajednica cert patch razvija.
Za razliku od CrossFirea, koji treba podršku u samom BIOS-u da bi radio,
ali ploče sa SLI-em su također u mogućnosti vrtjeti CrossFire (bar znam za jednu takvu koja može).
A davati soma kuna za tako zastarjel chipset je ludost.
Onda radije 1366 ili 1156 ploča sa podrškom za SLI/CrossFire,
a ne takve starudare...
PS - "veču", "ćast"... Nije slučajno...
1.Ali tebi ne uklanja Č iz svake reČi.
Ionako na SLI certifikat dodaš patchom,
dali je ilegalno, ili ne, dali je bitno? Radi, i radit će vjerovatno i sa novijim driverima,
jer zajednica cert patch razvija.
Za razliku od CrossFirea, koji treba podršku u samom BIOS-u da bi radio,
ali ploče sa SLI-em su također u mogućnosti vrtjeti CrossFire (bar znam za jednu takvu koja može).
A davati soma kuna za tako zastarjel chipset je ludost.
Onda radije 1366 ili 1156 ploča sa podrškom za SLI/CrossFire,
a ne takve starudare...
To nema veze sa temom,a ako ti baš smeta nemoj čitat..
Jel ti čuješ sam sebe, konstantno pišeš vjerojatno če radit ono, vjerojatno če radit ovo.
Prijatelju koristio sam Hybrid Physx sa HD4870+8800GT i ispočetka je radilo sa jednim vrlo starim driverima. Da bi onda kasnije radili i sa novijim, al je bila fora što je Nvidia svakim driverima onesposobljavala hack, a da bi hack ponovno radio trebalo je čekad mjesec dana, a do tada je 8800GT mogla radit samo sa starim driverima ili skupljat prašiniu.
Ista stvar je i sa ovim. Izbace Hack koji radi sa novim driverima,a Nvidia opet izbaci drivere koje onesposbljavaju taj hack i tako konstantno u krug.Meni je več dosadilo pri drugoj instalaciji novijih drivera i jednostavno sam maknuo grafu, al za razliku ja sam se samo riješio Physx detalja, a on če se trebat odreči dodatnih preformansi dok ne izađu(ako izađu) novi hackovi. Također za tvoju informaciju(ako nisi slučajno znao) multi GPU sustavi(bilo SLI bilo CF) su vrlo osjetljivi na nove drivere, jer često nove igre rade probleme ako nema podrške za njih u novim driverima. Večinom zbog različitih načina randiranja.
Također 1156 i 1366 socket ne dolaze u obzir jer autor ima AMD-ov procesor, što znači da bi u slučaju prelaska na Intel trebao kupit cjelu platformu.
Hebiga nisam nigdi mogao nač tvoju ljubljenu AsRock matičnu, al ova ASUS-ova če uradit posao i što je najvažnije ima podršku za sve aktualne AMD-ove procesore. Toliko o zastarijelosti, jer nije bitno koliko je čipset star več je bitno koliko dugo izlazi nova BIOS podrška.
A Asus se pokazao sa podrškom BIOS-a, još uvjek nema za pola M3N i M4N ploča BIOS za X6 Thubane...
Kad si ti imao Hybrid PhysX?
Ja sam još u 12. mjesecu 2008. koristio Hybrid PhysX sa 4850HD i 8200 on Board, dok još nije bilo nikakvih patcheva.
A i danas ti ne trebaju, ako znaš šta radiš. Sve što trebaš je monitor sa dva ulaza, i malo čistog razuma...
Usput, ovo mi je bila jedna od naj ploča za SLI na AMD-u:
http://xfxforce.com/en-gb/products/motherboards/7series/750.aspx
Odličan OC-er, podrška za sve današnje CPU-e, Unlock jezgri.. Ma sve...
A Asus se pokazao sa podrškom BIOS-a, još uvjek nema za pola M3N i M4N ploča BIOS za X6 Thubane...
Kad si ti imao Hybrid PhysX?
Ja sam još u 12. mjesecu 2008. koristio Hybrid PhysX sa 4850HD i 8200 on Board, dok još nije bilo nikakvih patcheva.
A i danas ti ne trebaju, ako znaš šta radiš. Sve što trebaš je monitor sa dva ulaza, i malo čistog razuma...
Trebaš Monitor sa dva ulaza, Windows 7(na Visti ne radi) i malo twekanja po Windowsima i driverima. Uglavnom znam tu foru koja je prilično komplicirana za običnog korisnika.
Nemoraš se radit pametan jer tvoja preporuka je dokazala koliko si pametan
Hmh a što se Asusa tiče neznam što bi rekao jer osobno koristim Gigabyte.
Al evo na specifikacijama ove ploče piše da podržava sve aktualne AMD-ove procesore, pa samim time i x6 Thubane.
Oš se kladiti da radi na XP-u?
Ja sam 2008 hybrid PhysX sa onMBO nVidiom i XP-om to radio,
i još sam imao samo drivere sa Asusove stranice, i sve mi je fino radilo na XP-u.
Ne radi samo na Visti, jer ne kuži dvije kartice za odvojeni rad na dva monitora -> nema prebacivanja -> nema hibrida....
Ne radi samo na Visti, jer ne kuži dvije kartice za odvojeni rad na dva monitora -> nema prebacivanja -> nema hibrida....
Ne da ne kuži dvije grafe za odvojeni rad. Nego ne dozvoljava istodobno korištenje drivera različitih proizvođaća.
A u toj fori je potrebno koristiti istodobno i ATI i Nvidia drivere.
Za XP znam da podržava istodobno korištenje drivera razrličitih proizvođaća,no kad sam čitao upute za insatlaciju neki na forumu(ne ovom) su tvrdili da ne radi, a zašti to nebih znao, osobno nisam isprobavao na XP-u.
Ma mogu na visti proći oba drivera, to obaviš u safe modu...
Ali ne mogu ih obje "uključiti" da rade odjednom... Tu je problem...
Drivere provučem, uključim sliku na jednoj, odmah mi isključi drugu,
dok na XP-u i W7 ako uključim drugu, ostane i prva, bez da ju isključi...
To nisam nikako uspio riješiti, ni reg tweekovima, nemoguće je...
Čak ni EyeFinity ne radi kako spada na Visti...
imam pitanje. Koju maticnu bih ja trebao uzeti da nije skuplja od 650 kuna a da na nju mogu u sli staviti dvije gforce 8800, a jedna da je gts od 640mb a druga gt alpha fog edition od 512. Maticna da podrzava rame ddr400 ako je moguce unaprijed HVALA!
Nikoja...
1. DDR1 ploče su 939, a takvih SLI ploča nema odavno
2. Ionako bi ti procesor bio preslab za SLI
3. Te dvije kartice nikad neće raditi u SLI-u
Asus M4N82 Deluxe je dobra ploča za SLI, vjerojatno i najbolja moguća, zadnji 980a nvidia chipset, X6 Thuban ready, 3-Way SLI, NVCC za otključavanje jezgri, DDR2 1300 OC