Problem matična, napajanje ili nešto drugo

poruka: 10
|
čitano: 2.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem matična, napajanje ili nešto drugo

kupio sam jucer AMD Phenom II x4 965 3.4 Ghz i stavio sam ga na maticnu plocu Asrock n68c-s ucc i updejto biose sa 1.50 na 1.60 i pise mi da mi procesor radi na 800 Mhz... Zasto? da li je napajanje slabo od 400 wata?  u kompu imam jos 3 gb ddr2 rama, ati radeon HD5670 512mb

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Problem matična, napajanje ili nešto drugo

Ta ploča ne podržava taj proc... LINK!

15 godina
neaktivan
filterini kaže...

Ta ploča ne podržava taj proc... LINK!

a u ovom videu na istoj maticnoj sa istim procesorom lik ima 3.4 GHz

13 godina

Teoretski može raditi, ali ta je ploča za procesore do 95w a tvoj ima 125w. Koje ti je napajanje, može biti i do njega... Probaj smanjiti napon procesora na 1.3v u biosu, a u windowsima optereti proc nekim programom i prati frekvenciju procesora.

Sve radiš na vlastitu odgovornost, jer riskiraš pregaranje ploče, proca itd...

15 godina
neaktivan
filterini kaže...

Teoretski može raditi, ali ta je ploča za procesore do 95w a tvoj ima 125w. Koje ti je napajanje, može biti i do njega... Probaj smanjiti napon procesora na 1.3v u biosu, a u windowsima optereti proc nekim programom i prati frekvenciju procesora.

Sve radiš na vlastitu odgovornost, jer riskiraš pregaranje ploče, proca itd...

napajanje je MS 400 wata

13 godina

Nažalost to je loše napajanje, trebalo bi ti novo, ali ni novo napajanje ne garantira da će tvoja kombinacija matične i procesora ispravno raditi.

Imaš li gdje posuditi napajanje, neko kvalitetno, za probu?

15 godina
neaktivan
filterini kaže...

Nažalost to je loše napajanje, trebalo bi ti novo, ali ni novo napajanje ne garantira da će tvoja kombinacija matične i procesora ispravno raditi.

Imaš li gdje posuditi napajanje, neko kvalitetno, za probu?

tu mi susjed ima trgovinu sa informatickom opremom i jucer sam mu donesao procesor i nije vjerovao da ce radit i piknuo ga unutra i usao u biose i odmah je prepoznao procesor i cak se i on zacudio i kaze da probam updejtat biose i da mozda bude sve uredu, međutim nije... otic cu popodne do njega da proba stavit novo napajanje

procesor je prakticki nov imam jos vise od 2 godine garancije na njega a dobio sam ga za dobre pare....

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 15:20 (MrSkunk43).
13 godina

Ti procesori na stock frekvenciji mogu raditi sa manjim naponom, meni je jedan radio na 1,3V (original je 1,4V). Tako ćeš smanjiti potrošnju i sačuvati ploču. Stetno i javi kako je prošlo, lp.

15 godina
neaktivan
filterini kaže...

Ti procesori na stock frekvenciji mogu raditi sa manjim naponom, meni je jedan radio na 1,3V (original je 1,4V). Tako ćeš smanjiti potrošnju i sačuvati ploču. Stetno i javi kako je prošlo, lp.

stavio sam napon na 1,3V i sada napokon imam 3.4GHz... Hvala

13 godina

Nema na čemu...ima tipka "HVALA" {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice