Prevelike tempeature

poruka: 13
|
čitano: 3.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Prevelike temperature

Pozdrav,počelo mi se događat da procesor svako malo premaši 80°C.termalna pasta je artic silever 5,stock hladnjak mod s 80mm ventom na 2k okretaja,dali je možda senzor crko?,pasivni dio hladnjaka je na dodir mlačan/topao..na stock postavkama je...

evo i temp

http://www.pohrani.com/f/10/n6/38mcLQYI/temperature.png

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 15:34 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prevelike tempeature

Ako ti se pregrijava, a pasivni dio hladnjaka ti je mlak, znači da nisi dobro postavio pastu i nije se dogodio dobar kontakt između hladnjaka i proca.

Skini kuler, obriši i proc i kuler, stavi pastu na proc u obliku zrna riže po sredini i onda stisni rukom čim jače i zašrafi.

Ako će ti i onda biti takve temperature, javi pa ćemo prokužiti di je problem.

[SLOBODNO STISNEŠ HVALA ONOME TKO TI JE POMOGAO]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Prevelike tempeature
Plahi kaže...

Ako ti se pregrijava, a pasivni dio hladnjaka ti je mlak, znači da nisi dobro postavio pastu i nije se dogodio dobar kontakt između hladnjaka i proca.

Skini kuler, obriši i proc i kuler, stavi pastu na proc u obliku zrna riže po sredini i onda stisni rukom čim jače i zašrafi.

Ako će ti i onda biti takve temperature, javi pa ćemo prokužiti di je problem.

pasta je stavljena u obliku križa 

ovako nekako

http://www.pohrani.com/f/17/5S/4WH4KBwz/amd-athlon-64-x2-3800.jpg

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
15 godina
neaktivan
Prevelike tempeature

Čekaj, pasta je postavljena na mjestu točaka ili crta? :D

Ako je postavljena na mjestu točaka, onda nije dobro....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Plahi kaže...

Čekaj, pasta je postavljena na mjestu točaka ili crta? :D

Ako je postavljena na mjestu točaka, onda nije dobro....

postavljena je na jednom i drugom mjestu,nasam ju stavljao ja nego u servisu pred 1god...

14 godina
Prevelike tempeature

isto tako svi programi različito pokazuju temp,dok je u hw monitoru 87(došla mi je temp do 90) onda je u speedfan 55°C kome vjerovat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RaZ0R9111 kaže...

isto tako svi programi različito pokazuju temp,dok je u hw monitoru 87(došla mi je temp do 90) onda je u speedfan 55°C kome vjerovat?

pogledaj sa aida64

a ako je pasta stavljena prije god dana onda je i vrijeme da se promijeni

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan
Prevelike tempeature

prijatelju se isto to počelo događati na gigabyte ploči, bilo je do senzora, čini mi se da gigabyte kiksa na tim senzorima jer to nije jedini slučaj za koji sam čuo na gigabytovim pločama!

A ovo za pastu zrno riže  je više - manje diskutabilno, ako staviš dovoljnu količinu paste mora raditi,naravno najpraktičnije je na sredinu i onda jako stisnuti i zakrenuti, ali može se stavit po manje ravnomjerno svuda po površini proca / stistnuti / zakrenuti efekt isti, baš sam to napravio kad sam si nedavno montirao Mugen 2 i sve šljaka!

ako je hladnjak pravilno zakvačen na ležište znači PRILJUBLJEN uz proc, stavio ti pastu ovako ili onako ili nikako ako je proc na 80 + stupnjeva pasivni dio mora biti VREL da je neznam šta, pogotovo onaj dio bliže procu!

Po meni je def. senzor ali za svaki slučaj pokreni neku igru kad temp bude na 80 stavi prst dolje na bazu pasivnog hladnjaka (probaj s 3 strane) i ako budeš mogo držati prst tamo onda sigurno nije 80 °c

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 18:17 (McNEKONTROLIK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prevelike tempeature

http://www.pohrani.com/f/2/Vn/A1Qv3vw/phenom-9500-box-17.jpg

evo temp s aide,držim 1min  prst na pasivcu pa neosjetim skoro ništ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RaZ0R9111 kaže...

promijeni pastu pa ćeš vidjet...ako nebude bolje onda je senzor u banani...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
14 godina
XXX-Man kaže...
RaZ0R9111 kaže...

ok,jer kolko znam krajnja granica je negdje 70-ak °C a meni 80 prelazi,trebalo bi bar BSOD bacit ili nesto....

15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...
XXX-Man kaže...
RaZ0R9111 kaže...

ok,jer kolko znam krajnja granica je negdje 70-ak °C a meni 80 prelazi,trebalo bi bar BSOD bacit ili nesto....

Krajnja granica je 95-100°C. Preko toga se silicij počne taliti i ode sve u qurac...

15 godina
Prevelike tempeature

kada pogledam temperature sa aida64 i coretemp one su oko 30 na idle-u.

a kada odem u bios on pokazuje 49-50 cpu temperature.

zašto? 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice