Evo došao je na red novi hladnjak za mog zagrijanog Phenoma.
Koji hladnjak preporučujete do 500kn.
Sada sam gledao na ovako nešto:Zalman CNPS 9700 NT
ThermalRight Ultra 120 Extreme
Coolermaster V8
Scythe Mugen II
Evo došao je na red novi hladnjak za mog zagrijanog Phenoma.
Koji hladnjak preporučujete do 500kn.
Sada sam gledao na ovako nešto:Zalman CNPS 9700 NT
Coolermaster V8
Scythe Mugen II
TRUE
Šta je on tu najjači?Nekak mi se čini da je v8-ica jača.
Ajde može još koji komentar!
Ja isto imam taj procesor ali i gtx 295 pa neznam sta bruji vise. Kakvo je tebi stanje sa ''zvukom'' u kucistu. Mislis da bi jedan v8, koji izgleda najmocnije od nabrojanih hladnjaka, smanjio buku u kucistu
Ja isto imam taj procesor ali i gtx 295 pa neznam sta bruji vise. Kakvo je tebi stanje sa ''zvukom'' u kucistu. Mislis da bi jedan v8, koji izgleda najmocnije od nabrojanih hladnjaka, smanjio buku u kucistu
Znam kako ti je,ja imam HD4890 a u CCC-u mi je ventilator na njoj 100% jer Se grije ko sva stoka svijeta.
A inače bi htijo svog Probat reznut na 4.0Ghz ako ide,jer na defalutnoj voltaži ide on do 3.5Ghz stabilnih ali neželim riskirat jer za novi proc se nema para.
Coolermaster V8
Scythe Mugen II8
Best buy je sigurno Mugen 2,a najjači je TRUE za kojeg još trebaš uzimati dodatni ventilator,Zalmana nikako,a V8 ima malo slabije preformanse hlađenja od TRUE-a za sličnu cijenu.
TRUE je definitivno najbolji, al et, kako su vec i prije rekli treba dodatni ventilator, al to i nije neka velika para, tako da TRUE
Meni se nekak najviše sviđa V8,ali nema veze,a taj dodatni ventilator za TRUE je obavezan?
Meni se nekak najviše sviđa V8,ali nema veze,a taj dodatni ventilator za TRUE je obavezan?
ja sam jucer stavio v8, razlika mi je 10 stupnjeva, a nazahebavao sam seeee....puff
Sumnjam da budeš mogao držati quada pasivno pa makar on bio i na default taktu. Trebao bi imati stvarno jako dobar propuh kroz kućište da bi temperature bile u granicama normale. Tako da, morao bi imati ventilator gore.
Šta mi onda preporučujete?
pogledaj moj pc
ja zadovoljan hladnjakom samo moraš skidat ploču i za+ebavat se
Jesi probo OC-at?
Noup. Nemam naviku clockat. Kad komponenta zastari uzmem novu
Thermalright ultra 120extreme(ili black) ili prolimatech megahalems.
Ako imas gdje nabavit Xigmatek HDT 1283, jeftin a isti kao 120
Mogu nabaviti Zalmana 9500NT a ostale bih morao naručivati.
Jel dobar taj hladnjak?
kakva je razlika u ovim Ultra Black i Extreme?
Jel dobar taj hladnjak?
Hladnjak je solidan(Zalmana 9500NT) ali na 2500rpm kad je bučan dosta...
uz to ima dosta veliku neopravdanu cijenu...
osobno imam Mugen 2 i mogu ga stvarno preporučit za cijenu od 350kn...
jedini "problem" što je kompliciran za montažu...treba vadit matičnu i stavljat jednu
pločicu sa stražnje strane matične...a svakako je dobar jer ima veoma tihi ventilator(max 1300rpm) i
mozes na sve 4 strane staviti po jedan vent...
i najbolje što možeš mijenjat ventilator ako crkne...na njega najbolje idu scythe-ovi ventovi
iz serije SlipStream...i to oni na 1200rpm...ima ih u linksa...
sa njim dobijes Scythe SlipStream sa automatskom regulacijom(4 pinski fan konektor) sa max 1300rpm...
svakako preporuka...pitaj LUXX-a
Odoh pitat @LUXX-a što preporučuje!
Jel dobar taj hladnjak?
Hladnjak je solidan(Zalmana 9500NT) ali na 2500rpm kad je bučan dosta...
uz to ima dosta veliku neopravdanu cijenu...
osobno imam Mugen 2 i mogu ga stvarno preporučit za cijenu od 350kn...
jedini "problem" što je kompliciran za montažu...treba vadit matičnu i stavljat jednu
pločicu sa stražnje strane matične...a svakako je dobar jer ima veoma tihi ventilator(max 1300rpm) i
mozes na sve 4 strane staviti po jedan vent...
i najbolje što možeš mijenjat ventilator ako crkne...na njega najbolje idu scythe-ovi ventovi
iz serije SlipStream...i to oni na 1200rpm...ima ih u linksa...
sa njim dobijes Scythe SlipStream sa automatskom regulacijom(4 pinski fan konektor) sa max 1300rpm...
svakako preporuka...pitaj LUXX-a
Hvala ti za opširnost,a montaža hladnjaka me uopće nebrine.
pločicu sa stražnje strane matične
To je sasvim normalna stvar, za svaki malo jači aftermarket hladnjak se treba stavljat backplate sa stražnje strane ploče.
Odoh pitat @LUXX-a što preporučuje!
LUXX je jedno vrijeme zabranio PM-ove jer su ga ljudi ispitivali o OC-anju!
Uzmi nekog od onih prvih 4 (osim Zalmana) i bit ćeš zadovoljan!
Najvjerojatnije ću uzeti TRUE,jer po skoro svim testovima vidim da je prvi a i vi ga dosta preporučujete.
E sad,jel znate gdje ga mogu kupit?
E sad,jel znate gdje ga mogu kupit?
Nitko nezna.
Imaš ThermalRight Ultra 120 ovdje za kupiti.
da sam na tvom mjestu uzeo bi V8 jer radi odlicno svoj posao. primjer ja sam svom Q6600 dao 1.52V i radilo je na 68 C (naravno Full Load!!!)
da sam na tvom mjestu uzeo bi V8 jer radi odlicno svoj posao. primjer ja sam svom Q6600 dao 1.52V i radilo je na 68 C (naravno Full Load!!!)
Jel je dobra trgovina Instar?