Bok
Eto ulogirah se, pa da opisem svoje probleme s PC.
imam staru ali jos uvijek dobru kantu.
AMD Athlon 2400+, Epox 8rda+ Nforce2, 768 MB, I-256 MB, II-518 MB, ATI Radeon 9500 128 MB i 2xHdd i 2X DVD snimaca, napajanje 500 W marku ne znam nisam citao
Problemi pocinju, cim se dize sistem kod detekcija HDD, traje nekih 15 sec ( a po obicaju odmah BIOS ucitava sve pogone HDD i DVD) kabeli su dobro prikopcani , pa nakon detekticije pogona, pojavi mi se S.M.A.R.T. poruka da je jedan HDD rizican i da bih nastavio daljnje dizanje moram potvrditi F1, ali to se pojavljuje samo ako sam u BIOSU ukljucio SMART (uff tockice)..
Nakon toga ponekad se pojavljuje POST , a ponekad ne (u Biosu sam nastimao tako da skratim provjeru memorije i da mi ne prikaze POST tj. detekciju IRQ uredaja), pa dolazi WindowsXP boot screen.
Sad ide normalno, na prvi pogled,ne.. U nutrini sistema nesto mi ne stima dobro.
Posjedujem ext vanjski disk Freecom Classic 500GB na USB2 , i moram nekih 3-5 puta saltati da ovaj skonta novi uredaj kao Storage Medij ( soory nisam englez nego njemac pa ne znam kako to izgleda na engleskom)..
I kad vec prepozna nudi mi opcije sto bih s tim, uobicajeno Autoplay. Problema i tu, hocu prebaciti bilo kakav File, bilo mali, bilo veliki, nakon par sec ugasi mi se ext HDD ( a sve ima USB2 konekciju i vlastitu struju), a i probao sam kod frenda koji ima stari PC neki Intal 600 Mhz s USB1.1 i tamo se nece ugasiti, nikako cudo moje..!! Radi odlicno, naravno sve po USB1.1 standardu, sigurno ali dugo , stvarno dugo
to je s ext HDD..
Bios mi svako malo nesto mjenja, nekad mi znao promjeniti postavke frekvencije procesora, pa imam slabiji procesor, pa to s POST i memorijom detekcijom,, jednostavno poblesavio PC, ugrubo receno, ne znam..
Graficka mi sad neke transparentne sahovnce iscrtava, vidis sve to na êkranu a opet ti to smeta, ustvari negledljivo je. Ah sreca da to nije cijelo vrijeme. Nakon restarta vise ne pojavljuje, doduse samo mi se dva puta to dogodilo..
Ja inace sam sebi sklapam, nije da ne vjerujem firmama sto mi ubacuju, nego vise kao hobi, a i vise sam siguran da imam ono sto mi po mom misljenju pase. Ali kako vrijeme odmice, moj PC je stariji nema vise ni dijelova za njih osim rabljeno, sve mi se manje svida to da ga moram baciti u smece ili sto vec, jer sam, za svoje potrebe, jako zadovoljan.
Da si olaksam dusu ili sto vec, pitam vas korisnike i ljude poput mene sto da ucinim. Ima li nade da ista popravim, da mi i dalje skuzi sretno i zadovoljno dok se ne ozenim ( ne znam ja dokle je to)
Imam ja jos tema ali ne zadire u ovdasnju tematiku pa cu morat opet logirati i pisati nesto...hmm,,,, o mojim problemima.
Hvala na vremenu i citanju, a jos vise na vasu pomoc.