Pomozite imam problema

poruka: 18
|
čitano: 2.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD Athlon 2400+ Epox 8RDA+ ispravka
pitanje

Bok

Eto ulogirah se, pa da opisem svoje probleme s PC.

imam staru ali jos uvijek dobru kantu.

AMD Athlon 2400+, Epox 8rda+ Nforce2, 768 MB, I-256 MB, II-518 MB, ATI Radeon 9500 128 MB i 2xHdd i 2X DVD snimaca, napajanje 500 W marku ne znam nisam citao

Problemi pocinju, cim se dize sistem kod detekcija HDD,  traje nekih 15 sec ( a po obicaju odmah BIOS ucitava sve pogone HDD i DVD) kabeli su dobro prikopcani , pa nakon detekticije pogona, pojavi mi se  S.M.A.R.T. poruka da je jedan HDD rizican i da bih nastavio daljnje dizanje moram potvrditi F1, ali to se pojavljuje samo ako sam u BIOSU ukljucio SMART (uff tockice)..

Nakon toga ponekad se pojavljuje POST , a ponekad ne (u Biosu sam nastimao tako da skratim provjeru memorije i da mi ne prikaze POST tj. detekciju IRQ uredaja), pa dolazi WindowsXP boot screen.

Sad ide normalno, na prvi pogled,ne.. U nutrini sistema nesto mi ne stima dobro.

Posjedujem ext vanjski disk Freecom Classic 500GB na USB2 , i moram nekih 3-5 puta saltati da ovaj skonta novi uredaj kao Storage Medij ( soory nisam englez nego njemac pa ne znam kako to izgleda na engleskom)..

I kad vec prepozna nudi mi opcije sto bih s tim, uobicajeno Autoplay. Problema i tu, hocu prebaciti bilo kakav File, bilo mali, bilo veliki, nakon par sec ugasi mi se ext HDD ( a sve ima USB2 konekciju i vlastitu struju), a i probao sam kod frenda koji ima stari PC neki Intal 600 Mhz s USB1.1 i tamo se nece ugasiti, nikako cudo moje..!! Radi odlicno, naravno sve po USB1.1 standardu, sigurno ali dugo , stvarno dugo

to je s ext HDD..

Bios mi svako malo nesto mjenja, nekad mi znao promjeniti postavke frekvencije procesora,  pa imam slabiji procesor, pa to s POST i memorijom detekcijom,, jednostavno poblesavio PC,  ugrubo receno, ne znam..

Graficka mi sad neke transparentne sahovnce iscrtava, vidis sve to na êkranu a opet ti to smeta, ustvari negledljivo je. Ah sreca da to nije cijelo vrijeme. Nakon restarta vise ne pojavljuje, doduse samo mi se dva puta to dogodilo..

Ja inace sam sebi sklapam, nije da ne vjerujem firmama sto mi ubacuju, nego vise kao hobi, a i vise sam siguran da imam ono sto mi po mom misljenju pase. Ali kako vrijeme odmice, moj PC je stariji nema vise ni dijelova za njih osim rabljeno, sve mi se manje svida to da ga moram baciti u smece ili sto vec, jer sam, za svoje potrebe, jako zadovoljan.

Da si olaksam dusu ili sto vec, pitam vas korisnike i ljude poput mene sto da ucinim. Ima li nade da ista popravim, da mi i dalje skuzi sretno i zadovoljno dok se ne ozenim ( ne znam ja dokle je to)

Imam ja jos tema ali ne zadire u ovdasnju tematiku pa cu morat opet logirati i pisati nesto...hmm,,,, o mojim problemima.

Hvala na vremenu i citanju, a jos vise na vasu pomoc.

Nije mi rodendan danas!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2008 12:03 (Jebodiah).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomozite imam problema

Evo stari šta bih ja na tvom mjestu pokušao napraviti:

Nadogradi BIOS novime ( samo pazi da ne sjebeš matičnu dok to radiš ) ako ni to ne pomogne promjeni CMOS bateriju koja ti se nalazi na matičnoj (obično ju možeš kupiti u čipoteci ili kod nekod urara )

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB DDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

Ehhh fakat zahvaljujem  na azurnosti.

Sto se tice azuriranja novih update za BIOS-a napravio sam novi update za BIOS, ali shvatite to da je zadnji bio nekih 2004 godine, jednostavno su stali s azuriranjem firmwarea, mislim da je to to. a CMOS  jesam, isao sam na sve, da izbrisem sve postavke i nanovo konfiguriram (naravno napisao sam postavke prije brisanja da vidim koje su to promjene) i nista sve je isto, a promjena baterija ni to, nova ili stara baterija i dalje je musicav..

Nemam pretenziju da overklokiram sistem, jer mi je to bas gubitak ne znam sta, tako da je sistem uvijek radio na definirani nacin.

Mozda mi je malo izdahnuo jer je nekih 2-3 godina 24 sata radio, broadband internet i kojecega, ne znam,  ovo moje malo cudo radi i ne da se..... samo mi smetaju ti problemi..

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
prihvaćeno rješenje

Evo ja sam ti probao pomoći, no stvarno neznam šta bi mogao biti problem, a pošto si već napravio i sam ono šta sam ti bio gore napisao, pretpostavljam da se jednako kužimo u računala.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB DDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema

Ako možeš posuditi od nekog napajanje - ali da si siguran je potpuono OK - posudi i probaj svoj komp.

Možda je to problem.

Ne pomogne li gornje - izgleda da je ipak ploča otišla.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

Ahhh

ama ko ne bi volio oko toga se baviti, sami pravimo svoje kante i konfiguriramo.

Meni je milina to s PC konfiguracijama, ali ovo me vec sentimentalno veze

Vidim tvoju konfiguraciju i ima nekih smjernica koje sam zamisljao, naravno ako je to istina o tvojem sistemu da posjedujes takav.

Naime u zadnje vrijeme me malo popusta, pa si razmisljam o novoj konfi.

Ostao bi na AMD jer mi je povoljnije nego Intel sistem.

Zasad bi si uzeo neku AMD chipset 780g i AMD procku  sto povoljniji omjer cijene i perfomance AMD 64 dok mi ne izade popravljeni Phenomi B3 stepping, bar 9650. 2-3 GB RAM 1066 za sadasnje i budfuce procke, 4GB mi je suvislo zbog ogranicenja 32 bit sistema Win XP pa i za Vistu. ama lako je do nadograditi, (ne isplati mi se kupiti koji ide za AMD64 jer imam viska komponenata koje moram kasnije izbaciti nakon nadogradnje na Phenom, Uzeo bi naravno i ATI HD3870 512 ali ne zato sto je jeftinija ili bolja ili sto vec, nego mi bolje slike izgledaju nego drugi, o bojama da ne velim, boje su ljepse..

I to bi bilo sve, ostavio bi si HDD Samsung Pata i DVD LG Pata,a  izbacio bi drugi HDD pata i DVD Pata.

Zanima me mogucnost mojeg zamisljenog sve je sto sam slozio povoljnije nego sto drugi trube konfu za 13000 kn bedastoce, a ne znaju konfiguraciju sloziti , samo da je cifra paklena,

Isto me zanima koji bi graficku uzeo, da je tisi, dobro hladenje i mogucnosti multimedija i inih stvari.

Jos davno pojavom HD2900 vidio sam sto me intrigiralo, HDMI direktno iz graficke kratice na LCD s 1080p podrskom, znaci da sto sam pomislio, mogu slobodno baciti monitor i ici na LCD ili ima cikacaka ( o sitnim stvarima znam sto treba jos, samo nemam vremena i mjesta o tome razglabati)..

I to mi se svida, ali koga kod da pitam (mislim na prodavace u ZG), za njih sam izgledao da sam neki neuki korisnik. hmmmm mozda

Kakve su ti dojmovi o hd3870..??

Da li si ista pomislio kao i ja o takvom nacinu prikljucivanja, problema itd...

HVALA na pomoci na savjetu i ocijenit cu naravno...

Ispricavam se nepridrzavanju pravila. SAD mi je tako neugodno, a volio bi popraviti naziv teme.. Hebi ga. prvo drljam pa onda citam ( s PC nije tako :o)..)

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

Da i napajanje sam provjerio imam jedan stariji 2 god, radi jos uvijek i noviji koji sam dobio uz Foxconn kuciste i sve su u redu ali maticna po svome. Jedna strana mi veli da je mat. ploca otisla, ali cudi me da se ne da, radi dalje photoshop, divx, ratdvd itd, sto iziskuje prosecorsku snagu, prebacivanje podataka izmedu int hdd ide dobro, ali ono opisano smeta, uz rijetkim gasenjem. Dobro treba vremena da jos razmisljam o tom problemu, samo sam htio ubrzati k rjesenju, da i drugi koji znaju o cemu je, mogu reci koje su to stvari koje smetaju, Uglavnom zahvaljujem..

Nije mi rodendan danas!!
17 godina

je istina je imam takvu konfiguraciju evo linka koji to potvrđuje

http://www.techpowerup.com/gallery/1419.html

te test u 3D Marku06

http://img169.imageshack.us/my.php?image=3dmark06xz2.jpg

Razlog 8 gigi je radim u 3D Maxu pa mi treba, a što se tiče grafičke imam 20.1" monitor pa mi je trebala jača radi rezolucije koju podržava monitor (1680 x 1050) radi igara.

čipset je taj iz razloga jer kad sam kupovao komp tada je on bio najači od ATI čipseta.

Vjeran sam ATI-u i AMD-u još od samog početka

17 godina

Nažalost ili na sreću, ali mislim kako je došlo vrijeme za kupovinu novoga računala.

Solidan dvojezgreni procesor košta oko 440kn (e2160 Intel, kojeg bez brige digneš na 3 GHz), odlićna matična stoji 600 kn (Gigabyte p35 ds3L), memorije 2x1 Gb košta 300kn, pa i manje, odlična grafička pr. HD 3850 256 Mb je oko 1000kn, HDD 250Gb oko 400 kn, kučište sa napajanjem se nađe za oko 300-350 kn, prža je kojih 170 kn, eto prodaš svoje za cca 1000kn, daš još malo više od 2000 kn i imaš solidnu zvjerčicu za malo para!! Moj savjet....ti ne moraš tako, ali krpanjem staroga ništa ne postižeš!

17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

Sto se mene tice dobra je konfa i dobro velis, u ono vrijeme to je bilo to, najbolje za nabaviti i povoljno.

I ja tako idem.

I ja imam monitor HP LP2056, da sam pricekao, mogao sam veci i wide, ali ne zalim, nema vise takvih monitora osim iznimaka skupljih monitora LCD baziranih na S-IPS ili S-PVA kao moj ,(sad stvarno mislim na BENQ FP241W mislim) vjernost boja, kut gledanja i gustoca piksela tj. mali razmak, stvoren za CAD programe..I ja nesto malo frtuljam po3D Max, onako. da vidim kak mi ideje izgledaju posto sam dizajn kao studij propustio..

Nije mi bas do velikog frameova nego min mora biti 30-40 fpr ali da je kvaliteta slike odlicna, po tome ATI, po meni zadovoljava, ostali, objektivno receno, nisam ih imao vec dugo, ali po prici boje su drugacije..

Sto se tice krpanja, ajmeeee da znate sta sve imam, pitali biste se otkud to meni uopce..

Imam najstarioji procesor IBM 200+ i cooler njegov, onda imam maticnu plocu s AMD 900Mhz i cooler, pa staru grafulju N Geforce MX400 cini mi se, pa zvucnu Terratex Direfire, kak vec, ma ne znam, treba se rijesiti ali bas da buzdet popravi, nisam bas o tome razmisljao..

A jos da ne velim za trknuti laptop, procesor AMD mob 2200+. 2x256 MB i combo drive bi mgoao prodati , ostalo je po njemacki dobro otegnuo. E sad ste mi dali ideju kako ih se otarasiti, sve vrijeme sam mislio da ih moram popravljati, a vjerujte mi zahtjevan sam

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

8 GB Ram-a

sad ne razumijem u cemu je ogranicenje u adresiranju RAM kod 32bitnih OS,npr.Windows XP, kao prepoznaje samo 3.4 GB a koristis 8GB pa sad, ili imas 64 bitni ili...??

Upravo sam bratu predlozito da si prosiri Ram kod stolnog s 2 na 4 BG Corsairi prijenosnog Sonx s 518 na 2 GB Apacer, . i da upravo vidim da kod stolnog PC u Control Panel-System tamo pise 2.94GB Ram, prijenosnog ne zelim dirati, pravi remek djelo dizajna i skupoce, brrrr hmmmm moj vrli Windjoz

Nije mi rodendan danas!!
17 godina

Evo ovako, prvo sam imao 2gige na 32bit XP-u i to je ok pisalo, kad sam stavio 4gige na 32bit XP-u pisalo mi 3,32gige, dok na 32bitnoj visti te 4gige označava kao 3,95giga. Eh kad sam stavio 64binu vistu ultimate označavalo mi je

ok, no problem je što vista sama guta oko 1,3 gigu, pa sam se odlučio za 8gigi i sad mi fino guta 1,7gigi.

Da razlika je u adresiranju kod 32bitnog sustava i 64bitnog, premda bi po teoriji 32bitni sustav trebao moći prepoznati te 4gige, no neprepoznaje.

Ako imaš namjeru stavljati 64bitni os preporučavam vistu jer dost stabilno radi, samo treba malo vremena da se privikne na nju.

64bit XP nemoj stavljati jer je pun bugova te je teško pronači određene drivere i progame koji rade na njemu

17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

Znaci, cika-caka kod tebe o 8 GB ram je to sto koristis 64bitnu, dobro, ipak sam imao dobru pretpostavku..

ZAsad koristim Win Xp , a takva konfiguracija moze progurati i Vista u Aero sucelje, lijepo izgleda, ali malo tromo, onak feeling neizbjezni, kad netko preporuca vise..

Iskustvu o Visti. istina, kako mi zelimo nastimati sve po svome , kod Viste moras trcati gore-dolje, treba vremena.

Imam i nekih cudnih iskustava, da COD4 kao i Anno1701 nisam mogao pokrenuti u WinXp a u Visti mi ide, usprkos toliko minimalnoj konfiguraciji, cudo necije....Naravno samo sam Vistu privrermeno probao u 32 bit o 64 nemam snage a kamoli vremena da vidim kako je...

Sad mi nesto palo na pamet da nadolazeci WIn / bit izricito u 64 bitno, jer ogranicenje 32bit u 2010, kad budemo imali sve vise i jace performance, usko grlo ce biti Ram memorija, .

Ajme ... ne zelim na to misliti vise

Nije mi rodendan danas!!
17 godina

Ne znam kako vama, ali kada sam testirao malo vistu, potrošnja, odnosno zauzeće radne memorije pri podizanju i ulasku u sistem, bez pokrenutih aplikacija mi je bilo oko 500-700mb, nikako više. To je duplo od Xp-a ali nikako ne ispada 1,3 Gb. Ne znam šta bi se to na start upu trebalo palit da uzima 1,3Gb???

I da....razlika sa 2Gb i sa 4Gb pri radu i konzumiranju igara nije mi bila vidljiva. pr. u assassins creedu zauzeće rama je bilo oko 1,6-1,8 Gb tako da je sasvim dovoljno imati 2 Gb radne memorije.

Onaj tko ima više naravno da će staviti 64 bitne Widoze kako bi prepoznali taj ram. Da, 32 bitni samo prepoznaju nešto više od 3gb, ali ne samo da prepoznaju, nego toliko na žalost i najviše koriste (onaj ostatak odnosno višak rama zaboravite, odnosno inastalirajte 64 bitni sistem).

17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

Amd Athlon 2400+, 768 MB RAm i Ati Radeon 9500 128 Ram, sve je to najdolji prag za koristenje Viste i ide,Interesantno kad velite koliko vam je zauzece, JA sam se sjetio da kod mene je bilo 350-370MB.

Pretpostavljam  da sam Windows vidi koliko ti je RAM memorija i oduzima za svoje püotrebe. koliko mu treba

I dobivamo fluidniji rad u Visti.

Nije mi rodendan danas!!
17 godina

i ja sam se sam začidio što uzima toliko, no velika je razlika između 32bitne i 64bitne viste što se tiče zauzeća ram memorije.

Pr. na 32bitnoj visti mi je oduzimalo 600-700Mb s 2gige rama, no na 64bit visti s te iste 2gige i na istoj konf. mi je oduzimalo 900-1000Mb.

a sad kad imam 8giga, ma užas...

17 godina
neaktivan
Pomozite imam problema
autorov komentar

Cool

da vidis, opet si premalo uzeo

stalno nesto pojede

Nikad sito...

JA stvarno idem sad pogledati sto bi mi pasalo za sicu lovu, necu gledati sto ljeto donosi, opet da grizem tabane i inih stvari..

Bar sam kompetentan reci sad, da je moj zasluzio mirovinu

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
Jebodiah kaže...

Cool

da vidis, opet si premalo uzeo

stalno nesto pojede

Nikad sito...

JA stvarno idem sad pogledati sto bi mi pasalo za sicu lovu, necu gledati sto ljeto donosi, opet da grizem tabane i inih stvari..

Bar sam kompetentan reci sad, da je moj zasluzio mirovinu

hahhahah....je...zaslužio je mirovinu, i pruži mu je časno. Ako ti ne treba djelove prodaj, poslužit će nekome, a ti ubodi nešto dvojezgreno sa 2 Gb rama, jer Vista je ionako smeće, a čak i smeće radi sasvim solidno sa 2 Gb rama!Smijeh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice