Totalni sam noob sto se tice MBO-a i zelio bih da mi pomognete. Prvo pitanje je dal uz maticnu trebam kupovati zvucnu karticu da bih mogao reproducirati zvuk i drugo je dal mogu kupiti neku karticu do 400kn, a da na nju stavim e8500 i gtx260 i po cemu bi ta MBO bila losija od drugih?
Pitanja u vezi mbo
- poruka: 5
- |
- čitano: 883
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Totalni sam noob sto se tice MBO-a i zelio bih da mi pomognete. Prvo pitanje je dal uz maticnu trebam kupovati zvucnu karticu da bih mogao reproducirati zvuk i drugo je dal mogu kupiti neku karticu do 400kn, a da na nju stavim e8500 i gtx260 i po cemu bi ta MBO bila losija od drugih?
-može svaka MBO ako je deklarirana da podržava željene komponente.. ali razlika u cijeni je i zbog kvalitete-robusnosti, broja priključaka itd.. Još 'logičnije', uz skupi CPU i VGA se ne isplati štedjeti za MBO, jednostavno je prevažna komponenta za stabilan rad, dok RAM disk vga .. lako dodaš (bez reinstalacije OSa). Uz takve komponente, klasa MBO bi trebala biti u cijeni od 700-1500kn. (dodaj i napajanje, kućište.. sve je važno)...
Totalno je bezveze davati cca 2.500-3.000kn za procesor i grafu i tražiti MBO za 400-tinjak kuna to je ogroman promašaj i ukoliko tako napraviš vidjet češ kasnije dok malo uđeš u svijet hardwera i clockanja kakvu
bi/češ glupost napraviti kao i sve to naravno prikopčati na neko no-name napajanje od 400W i imaš skureni komp i bačenu lovu u vjetar pa dobro razmisli prije nego tako nešto napraviš.
Ukoliko se nerazumiješ u hardwer i sve ti je strano imaš temu na forumu i traži da ti se sastavi kompletna konfiguracija i naravno navedi do koliko love si sprman potrošiti da nebi bilo kojekakvih nebuloza glede
sastavljanja iste mislim da je tako najbolje u tvom slučaju.
Ovo je samo savjet, a ti napravi kako hočeš.
pozdrav svima,sad cu kupit i7 knnfiguraciju (naravno i7 920) grafficku-ati 4890 xxx
ram-3x2gb 1600mhz jedino se dvoumimm između dviju maticnih ploca.
u pitanju su: gigabyte x58-ud3r ili msi x58 pro pa evo dali mi neko moze dat nekakav savjet
koju je najpametnije plocu uzet......hvala!