Novi procesor

poruka: 27
|
čitano: 4.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Novi procesor

Planiram si kupiti novi procesor CPU AMD Athlon II X3 445.Problem je što imam staru matičnu ploču Gigabyte GA-K8NF9 Ultra koja podržava samo DDR 1 dok je procesor kompatibilan s DDR 2 i DDR3.

Procesor si kupujem uglavnom za igranje igrica pa me zanima što mislite o procesoru, je li moguće nadograditi staru matičnu ploču da podržava DDR 3 i ako nije bi li mi mogli preporučiti neku dobru matičnu ploču koja podržava DDR 3 cijene do 500 kn?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 14:30 (Abra).

0 0 hvala 0
15 godina
Novi procesor

Taj procesor ne možeš stavit na tu ploču. Dakle, ploča nema podršku za AM3 procesore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Novi procesor
zabranjeniples kaže...

Taj procesor ne možeš stavit na tu ploču. Dakle, ploča nema podršku za AM3 procesore.

Znam da ne mogu staviti taj procesor na tu matičnu ploču.Pitam je li moguće nadograditi matičnu ploču da podržava taj procesor.Ako nije onda ću si uzeti i novu matičnu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 14:34 (Abra).
15 godina
Abra kaže...

Znam da ne mogu staviti taj procesor na tu matičnu ploču.Pitam je li moguće nadograditi matičnu ploču da podržava taj procesor.Ako nije onda ću si uzeti i novu matičnu.

{#} nije je moguče nadogradit. S nekim pločama je to što misliš moguče (flash BIOS-a), ali s tvojom nema pomoči.

Morat češ ić na neku noviju ploču.

17 godina
neaktivan
Novi procesor

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7607

Evo ti super MBO do 500kn za to što ti treba{#} naravno trebaš uzeti i barem 2GB DDR 3 memorije kako bi to sve upogonio.

Gigabyte 6850 je uskočila u kantu.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam tu ploču,dobra je.Samo predlažem ti da uzmeš memoriju na 1600,a ne na 1333.Ja sam uzeo dva keksa po 2gb crosair na 1333,pa mi na auto prebacuje frekfenciju na 1600 i onda skroz resrtatira sustav itd.

14 godina
neaktivan

A onda ću si uzet novu matičnu ploču.A za RAM sam mislio 2X Kingmax Mars DIMM 1GB DDR3 1333M.

15 godina
miholjac18 kaže...

Ja imam tu ploču,dobra je.Samo predlažem ti da uzmeš memoriju na 1600,a ne na 1333.Ja sam uzeo dva keksa po 2gb crosair na 1333,pa mi na auto prebacuje frekfenciju na 1600 i onda skroz resrtatira sustav itd.

u biosu memory clock stavi na 1333 i makni auto i nece se rusit!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
neaktivan
Smille kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7607

Evo ti super MBO do 500kn za to što ti treba{#} naravno trebaš uzeti i barem 2GB DDR 3 memorije kako bi to sve upogonio.

Sad sam gledo na stranici doma računala.Nemaju tamo tu matičnu ploču.Živim u Požegi i u domu računala si planiram to sve kupit a neda mi se naručivat.El bi mi mogo preporučit neku do ovih http://dom-racunala.no-ip.biz/npages/index.php?id_gru=0&istart=18&id_sort=1&sfg=2&gm=3&gf=pg&x=36&y=33 ili stranicu manje više.

16 godina
Novi procesor

evo ova ti je dobra ,http://dom-racunala.no-ip.biz/npages/index.php?gm=3&gf=ad&sfa=008-19697.

A reci mi zašto dom računala čini mi se da su oni skuplji od drugih u gradu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A kupio sam si komp u iconu nosio ga na servise u ikonu i sve u ikonu.Al dost su mi naplaćivali.Idem sad i dom računala da vidim kak oni i jer oni imaju web-katalog.icon nema.

A el si ti iz Požege?

16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
miholjac18 kaže...

u biosu memory clock stavi na 1333 i makni auto i nece se rusit!

Pa to sam morao napraviti,samo mu kažem jel nije velika razlika u cijeni.Naruči iz amd što trebaš,platiš poštarinu 50 kn a stiže za 3 dana.Ja uzeo od njih pouzećem,a kod njih ćeš uštedit barem 150 kn naspram toga iz Požege!

16 godina
neaktivan

Evo ti (uzmi ovo):

ASRock M3A770DE

AMD Athlon II x3 445

DDR3 2x2GB Kingmax 1333MHz

Ukupno: 1.633,70Kn

HipHop n' Dubstep
16 godina
neaktivan
Novi procesor

U amd te to isto izađe 1400 kn sa poštarinom i stigne ti za 2 radna dana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miholjac18 kaže...

U amd te to isto izađe 1400 kn sa poštarinom i stigne ti za 2 radna dana.

A radije bi uzeo ovak u domu računala kak kaže Fico.Ima popust na gotovinu 10 % a i jednostavnije mi je da oni ugrade neg da si sam i još nešt smrdam.

15 godina

ako nemas nekoga tko ti to moze slozit ajd ok onda! i zbog garancije ti je lakse! :-) ja sam recimo jako blizu požegi!

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
Abra kaže...

A kupio sam si komp u iconu nosio ga na servise u ikonu i sve u ikonu.Al dost su mi naplaćivali.Idem sad i dom računala da vidim kak oni i jer oni imaju web-katalog.icon nema.

A el si ti iz Požege?

Nisam iz Požege , ali jesam iz Kutjeva{#}

15 godina
neaktivan
Novi procesor

Poz svima, ne bih otvarao novu temu pa molim za pokoju informaciju, naime MB je Asus P5P41T LE sck 775 - zanima me s koliko Mhz procesori idu na nju?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi procesor

MHz procesora ti nema nikakve veze s time. Na tu tvoju plocu idu procesori socket 775, dakle Intelovi C2D, C2Q i C2Q Extreme.

Evo ti CPU Support list :

LINK!

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 9:15 (Gman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Novi procesor
kameni kaže...

Poz svima, ne bih otvarao novu temu pa molim za pokoju informaciju, naime MB je Asus P5P41T LE sck 775 - zanima me s koliko Mhz procesori idu na nju?

Hvala

pogledati pod cpu support

15 godina
neaktivan
Novi procesor

Front Side Bus 1333/1066/800 MHz..... ove?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi procesor

To je za RAM-e. Pogledaj moj post gore, sve sam ti fino napisao.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi procesor

ako je tako onda znači podržava sve 45nm procesore jer samo to škraba

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi procesor

Da, imas pod CPU Support List, za koji sam ti link gore dao sve procesore koje podrzava.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Gman kaže...

MHz procesora ti nema nikakve veze s time. Na tu tvoju plocu idu procesori socket 775, dakle Intelovi C2D, C2Q i C2Q Extreme.

Evo ti CPU Support list :

LINK!

jbga tek sad vidim ovaj post.... da ne misliš da tulim.... hvala!

16 godina
@gman lol... nije za rame neg FSB.
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
16 godina
neaktivan
Novi procesor

Da moja greska, ide za FSB. Ipak je jos jutro. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice