ostavio tvornicku i smontirao hladnjak.
Lc Power LC-CC-95 hladnjak za procesor
- poruka: 132
- |
- čitano: 52.757
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
ostavio tvornicku i smontirao hladnjak.
Temperature dobre?
pa jel se problem vratiti 1 ili 2 stranice u nazad! cak ima u prvom postu to pitanje! mislim bez ljutnje!
dobre su. kad je vani peklo, proc nije isao iznad 61°C pri 1800 o/min.
Bok. Montirao sam ovaj hladnjak u jedan komp pa me zanima koliko treba stegnut šarafe, nema nikakvog graničnika ko na ostalim hladnjacima.
Ja sam ih zategno do kraja kolko je išlo i imam osječaj da će se strgat nešto?
nije to nista prema tome kako stock hladnjak uvije maticnu kada kopce stisnu :S
sry ali ne slazem se nikako da stock hladnjak uvija plocu nakon stezanja...
Imam ovaj hladnjak na procesoru AMD A8 5600k i odlicno obavlja svoj posao i ni necuje se, preporuka
sry ali ne slazem se nikako da stock hladnjak uvija plocu nakon stezanja...
savije je itekako, bar su savijali na mojoj staroj asrokici i kasnije asusici 775 - zato sam i uzeo backplate i prebacio nosače od hladnjaka s pinova na šarafe
jednako je bilo na stock hladnjaku i na cm vortexu, kod ovog lc-a je možda drukčije, no pogledajte matičnu sa strane pa provjerite jel u ravnoj crti ili je pcb lagano izvijen na dijelu gdje je hladnjak

evo pa pogledaj:
http://oi40.tinypic.com/346m4p0.jpg
http://i199.photobucket.com/albums/aa203/majorkonig1337/bentwithcooler1.jpg
http://images.bit-tech.net/content_images/2007/11/cooler_master_hyper_tx2_and_212/txmount-7.jpg
Vrijedili mijenjati stok FX 6300 kuler sa ovim(LC-CC-95)? Posto ovaj FX-ov stok mi je pre bucan!!
Vrijedi.
ako ne mislis ulagat u neko posebno hladenje, taj LC je taman da se maknes od stocka.
Pozdrav. Imam proc Amd Athlon x4 740 i stock cooler,kad odigram watch dogs 10 minuta već ga čujem,a i općenito je dosta glasan,a vidim da je u futuri lc cc 95 hladnjak 99 kn pa bih zamijenio to. Zanima me dal se isplati pošto neću overclock,nego radi buke i hlađenja boljeg,i koliko je komplicirana instalacija nekome tko nikad nije mijenjao sam išta osim RAM pličoce ?
ja ga iman na fx 6300 oc na 4 ghz i tih ej i dobro hladi tako da ce taj tvoj Athlon hladit samo bolje,nisan ga ja sastavlja el mi je komp bija slozen al ne cini mi se nis prekomplicirano,slobodno kupi i buku neces osijetit :)
Dobar hladnjak,lako ugradiva za amd ploce netreba ju vaditi. Ja sam ga stegnuo i nemam pojma jel mi se sto iskrivilo ali dok radi nema problema.
Temp u primeu na maximum heat opciji 62 iako je moj kolokan malo na 3.6.
Necuje se. U igrama je oko 48-52 C. Jesam li spomenuo da se necuje i dodje 100kn?
Imam matičnu = http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M%20Extreme4+/
Testirao sam ovaj LC-CC-95 na svom AMD Athlon II X4 640 3.0Ghz, sa prime 95, small fft 12 min:
CPU: 61 C
Core: 48 C
očitali Speedfan i Aida64
..u odnosu na stock AMD cooler (CPU 60 , Core 50) , s ovim LC-CC-95 nisam ništa dobio, osim što je cooler u potpunosti nečujan i kad je opterećen, ali temp su iste.
Budući ne namjeravam trošiti na skuplji radi par stupnjeva, kupovati nove paste od 40 kn (mx 2) itd. nije mi bitno jer mi je u full load prihvatljiva temp.
Ako nekome treba cooler da mu snizi temp, ne bih baš peporučio ovaj LC-CC- 95, jer meni nije ništa spustio.
Temperatura idle 40-50 ovisno o ambijentalnoj,tijekom full loada dosegne cak 66 na i5 3470,cooler dobro sjeda,3-4 puta sam mijenjao pastu ( MMX2 ),jel moguce da je airflow posrijedi ili ?
Temperatura idle 40-50 ovisno o ambijentalnoj,tijekom full loada dosegne cak 66 na i5 3470,cooler dobro sjeda,3-4 puta sam mijenjao pastu ( MMX2 ),jel moguce da je airflow posrijedi ili ?
ivy cpu ima najgori prijenos topline(najgora pasta ispod ihs-a ikad stavljena) tako da je moguce, no i na kojem ti je to naponu?
ivy cpu ima najgori prijenos topline(najgora pasta ispod ihs-a ikad stavljena) tako da je moguce, no i na kojem ti je to naponu?
Lockan je procesor tako da nemam na ovoj budget ploci kontrolu nad naponom u biosu.
Evo slike,sad je jos gore nakon smjera ventilatora ( bio je okrenut prema odozada tj.da iza puse,sad sam okrenio da puse u sredinu kucista,a na bocnoj strani na istoj visini jedan 80 mm ventilator izvlaci.
Promijenio pastu takoder,probati cu jos vidjeti da li je dobro sjeo,slicne temperature i sa otvorenim kucistem.
Uzeo danas ovaj cooler za x3 455 (otključan u x4 B55) i temperature su odlične u odnosu na stock. Jedino što me bode u oči je bijeli vent pa me zanima gdje kupiti 92mm crveni (ili led crveni) pwm fan za ovaj cooler? Hvala
Uzeo danas ovaj cooler za x3 455 (otključan u x4 B55) i temperature su odlične u odnosu na stock. Jedino što me bode u oči je bijeli vent pa me zanima gdje kupiti 92mm crveni (ili led crveni) pwm fan za ovaj cooler? Hvala
Hah crveni će puno manje bosti u oći od bijeloga
Btw - imao sam LC 95 prije CM Hyper 212 i mogu reći da je cooler dosta dobar, bolji nego sto djeluje na prvi pogled. Za tu lovu nema nista ni priblizno
Hah crveni će puno manje bosti u oći od bijeloga
Cijela konfa je crveno-crna (haf 922 red, creveni led ventovi, crvena grafa, crveni rami, crna matična, crno napajanje, crveno-crni kabeli na napajanju...). Jedino taj cpu fan bijeli, kao prstom u oko.
Ili se bacit u farbanje fana ako si zapeo za 95icu, ili uzet neki drugi cooler sa crvenim fanom.
P.S. Koliko bi procijenili LC CC 95 rabljeni, garancija još 22 mjeseca u Linksu?
95-tica spusta cca 10°c do max 15°c u prosjeku!lp
Ipak sam uzeo LC-CC-120 na rizik jer je bio na granici da stane po visini i taman je u knap da se može zatvorit kućište, da je 3mm veći ne bi mogao zatvorit. Hladnjak je predobar, clockao proc još više na 3.64ghz i na Primeu ne prelazi 57c što je oko 30c manje nego prije. Znači tko želi overclockat i prelazi sa stock coolera, preporučujem CC-120 ukoliko mu može stati u kućište. lp