Kupit Sandy Bridge ili Buldzdera

poruka: 28
|
čitano: 3.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Pozz molim vas da ne spamate nego konkretne odgvore vec sam citao ovo ono pa vas molim dokaz

Znaci ajmo reci da sam poprodavao svog 955be i 890gx ex3

1.Dali je Sandy Bridge blizu perfomansama amd-ovog bagera

2.Dali ce buldozder biti jeftin ili kolka ce biti cca cijena

3.Dali ce biti dobar OC-er   (amd bager)

4.Dali ce ploce doci prije proca ili zajedno kada i on

zvoneXP
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 12:07 (koko).
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
RE: Kupit Sandy Bridge ili Buldzdera
koko kaže...

Pozz molim vas da ne spamate nego konkretne odgvore vec sam citao ovo ono pa vas molim dokaz

ne znam što želiš postići temom kad buldožder nismo ni vidjeli

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 12:09 (igy).
16 godina
protjeran
igy kaže...
koko kaže...

ne znam što želiš postići temom kad buldožder nismo ni vidjeli

da ali, u nekim temama su stavili linkove di ima dokaz da je buldozder jaci do 50%

zvoneXP
17 godina
neaktivan

Čudna pitanja postavljaš{#} zar misliš da netko ima čarobnu kuglu ili je skroz u kontaktu sa "vidovitim milančetom" glede informacija koje tražiš{#}što će biti za 2mj ajmeeeee.

Ukoliko ti treba komp ili misliš prelaziti na Sandy pređi trenutno je bolja kupnja ukoliko imaš novaca u protivnom se drži jeftinijeg izbora tj. AMD-a, tj. neisplati ti se kad imaš navedeni 955BE i netreba ti ništa bolje trentno, a odluči kad izađe "bager" vrijedi li ili ne prelazak Sendy će i onda biti atraktivna{#}

Sapphire 5770 Vapor-X
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
koko kaže...

da ali, u nekim temama su stavili linkove di ima dokaz da je buldozder jaci do 50%

dokaz nešto dokazuje ako je vjerodostojan, o tome možemo raspravljati nakon prvih testova

14 godina
neaktivan

Ja ne znam kud se vama žuri, prije nego sam kupio ovaj proc koji imam, sam imo tešku kantu od proca 10 godina! Ako imaš imalo dobar proc, a siguran sam da imaš, onda ti nije nikakav bad pričekat bulldozera do izlaska tamo početkom, ili sredinom ljeta. Proc će sigurno bit klasa, mislim da će bit i bolji od sandy-a, jer je potpuno nova amd-ova arhitektura u pitanju, i siguran sam da nikoga neće ostavit ravnodušnim. Ja sam isto mislio kupit neki sandy, al cijene su dosta visoke, i rađe ću pričekat bulldozer, koji će bit dosta revolucionarniji od u odnosu na razliku koja se napravila između bivšeg i sadašnjeg intelovog proca, ono što će bit revolucionarno iz intela, dolazi tek dogodine, a to je Ivy Bridge, i ako već hoćeš čekat nešto vrhunsko, onda čekaj njega a ne Sandy koji nije ništa naročito napredovo u odnosu na prijašnju seriju intela. Iako sve ovisi od korisnika do korisnika, nekome paše ovo, nekome ono, na kraju najbolje ti je slušat sebe, jer tuđi savjeti uglavnom ne urode ničim dobrim, barem u mome slučaju nikad nisu. Ako mene pitaš za mišljenje, ja bi na tvome mjestu sačeko tih 5-6 mjeseci bulldozera. Nije to neko vrijeme, a opet mislim da ćeš bit zadovoljniji s njime, nego s Sandyem. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GoodAngel kaže...

Ako mene pitaš za mišljenje, ja bi na tvome mjestu sačeko tih 5-6 mjeseci bulldozera. Nije to neko vrijeme, a opet mislim da ćeš bit zadovoljniji s njime, nego s Sandyem.  {#}

Čovječe o kakvih 5-6 mjeseci pričaš? Još 2 mjeseca i evo ih.

U 4.-om mjesecu je launch.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 5:15 (Hyperion).
14 godina
neaktivan

pozdrav ljudi zanima me samo da mi kazete  procesor i5 2500 ovaj sto je nedavno izaso da li moze na maticnu plocu sa cipom 1156 hvala

admir

0 0 hvala 0
17 godina
BH telecom kaže...

pozdrav ljudi zanima me samo da mi kazete  procesor i5 2500 ovaj sto je nedavno izaso da li moze na maticnu plocu sa cipom 1156 hvala

Ne.

No eto dao si mi ideju. Sjećate se ASRocka sa P67 transformer na koju idu stari 1156 procesori. Možda sada u doba krize naprave P55 Transformer na koju pašu 1155 procesori {#}.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 18:51 (Hyperion).
17 godina
BH telecom kaže...

Na tvoju žalost - NE MOŽE!

Intel i5 2500 rađen je za LGA 1155 socket!

EDIT: Kolega me preduhitrio!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 18:50 (cro_blue).
15 godina
neaktivan
BH telecom kaže...

Ne moze

Ako zelis SB onda ces morati pricekati neko vrijeme jer ih je "epic fail" natjerao na povlacenje proizvoda s trzista

15 godina

AMD procesor je Bulldozer ili ti po domaći Buldožer.

Treba kupiti po jednog predstavnika obiju familija (zvuči mafijaški), lijepo ih istestirati i iskustvo opisati u temi na BOL forumu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može se kupiti ploča za SB, ali neka koja ima uz Intelov kontroler i neki drugi SATA kontroler (Marvellov i sl.). MSI ima takve i nema problema, zamjeni se ploča kada Intel riješi chipset. Ili se kupi SATA kontroler koji ide u PCI slot, ista stvar, samo da se zaobiđe Intelov, to je bitno.

Kako buldozeri nisu još izašli teško je išta govoriti. Imati će neke nove tehnologije (koje će parirati Intelovom HT-u koliko sam shvatio), no zaista je teško govoriti što je bolji izbor.

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + XFX 9800GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

No eto dao si mi ideju. Sjećate se ASRocka sa P67 transformer na koju idu stari 1156 procesori. Možda sada u doba krize naprave P55 Transformer na koju pašu 1155 procesori {#}.

Da je Intel ostavio procesore na tržištu, upravo bi se to i dogodilo. Povlače i procesore.

@Oly_E3

Ploče se mogu kupiti samo u teoriji jerbo ih svi povlače ... Asus i Gigabyte već prvog dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 19:02 (stef).
17 godina

Tak je, još je prerano.

Imamo samo par informacija za bulldozer koje negovore o nikakvim realnim performansama. Ima i jedan slide koji nije neki pokazatelj performansi.

Te ono 50% bolji od i7 i x6 phenoma II u što itekako sumnjam.

Početkom trećeg bi trebalo biti više informacija, a krajem 3.-eg/početkom 4.-og bi trebalo biti gršt informacija prije izlaska, i onda kreću review-i.

Uvijek je tako bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...

@Oly_E3

Ploče se mogu kupiti samo u teoriji jerbo ih svi povlače ... Asus i Gigabyte već prvog dana.

Ma znam ja to, ali sam napisao da postoji način da se zaobiđe taj defekt na SATA kontroleru i čeka u miru ispravan čipset, odnosno zamjenska ploča (to bi trebalo biti osigurano za kupce defektnih ploča, koliko mi je poznato)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + XFX 9800GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
GoodAngel kaže...

Ako mene pitaš za mišljenje, ja bi na tvome mjestu sačeko tih 5-6 mjeseci bulldozera. Nije to neko vrijeme, a opet mislim da ćeš bit zadovoljniji s njime, nego s Sandyem. {#}

zasto se svi drze tog 4 mjeseca.....jedino sto je receno i potvrdeno je q2(to moze znacit i launch u 6 mjesecu)

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
GoodAngel kaže...

Ako mene pitaš za mišljenje, ja bi na tvome mjestu sačeko tih 5-6 mjeseci bulldozera. Nije to neko vrijeme, a opet mislim da ćeš bit zadovoljniji s njime, nego s Sandyem. {#}

Znam, u 4 mjesecu izlaze 4jezgreni, a početkom sredinom ljeta 6jezgreni, ja njih čekam. Bit će svega u izobilju, strpite se malo momci, nećete požalit!

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina
GoodAngel kaže...

Znam, u 4 mjesecu izlaze 4jezgreni, a početkom sredinom ljeta 6jezgreni, ja njih čekam. Bit će svega u izobilju, strpite se malo momci, nećete požalit!

Ne neg izlaze prvo 8.-ero jezgreni pa trun kasnije 4.-ero i 6.-ero jezgreni.

15 godina
protjeran
GoodAngel kaže...

Ja ne znam kud se vama žuri, prije nego sam kupio ovaj proc koji imam, sam imo tešku kantu od proca 10 godina! Ako imaš imalo dobar proc, a siguran sam da imaš, onda ti nije nikakav bad pričekat bulldozera do izlaska tamo početkom, ili sredinom ljeta. Proc će sigurno bit klasa, mislim da će bit i bolji od sandy-a, jer je potpuno nova amd-ova arhitektura u pitanju, i siguran sam da nikoga neće ostavit ravnodušnim. Ja sam isto mislio kupit neki sandy, al cijene su dosta visoke, i rađe ću pričekat bulldozer, koji će bit dosta revolucionarniji od u odnosu na razliku koja se napravila između bivšeg i sadašnjeg intelovog proca, ono što će bit revolucionarno iz intela, dolazi tek dogodine, a to je Ivy Bridge, i ako već hoćeš čekat nešto vrhunsko, onda čekaj njega a ne Sandy koji nije ništa naročito napredovo u odnosu na prijašnju seriju intela. Iako sve ovisi od korisnika do korisnika, nekome paše ovo, nekome ono, na kraju najbolje ti je slušat sebe, jer tuđi savjeti uglavnom ne urode ničim dobrim, barem u mome slučaju nikad nisu. Ako mene pitaš za mišljenje, ja bi na tvome mjestu sačeko tih 5-6 mjeseci bulldozera. Nije to neko vrijeme, a opet mislim da ćeš bit zadovoljniji s njime, nego s Sandyem. {#}

dakle..pročitaj prvo nešto više o nečemu a onda to i komentariši...da ne ispadneš moron...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge

to prvo je da možeš dobro razumijeti...

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/1

a ovo je da ti netko pomogne objasniti arhitekturu...

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
GoodAngel kaže...

Ne neg izlaze prvo 8.-ero jezgreni pa trun kasnije 4.-ero i 6.-ero jezgreni.

Istina, moj zajeb. Uglavnom, ja čekam 6jezgrene.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
GoodAngel kaže...

dakle..pročitaj prvo nešto više o nečemu a onda to i komentariši...da ne ispadneš moron...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge

to prvo je da možeš dobro razumijeti...

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/1

a ovo je da ti netko pomogne objasniti arhitekturu...

Evo još jednog, koji bi mene učio pameti. Da, i što želiš reć s ovime, genije? Sve ja to dobro znam i bez tebe, i opet stojim iza svojih riječi. Ova linija Sandy je naravno bolja nego prethonda, al nije ništa revolucionarna, kako ti vjerojatno misliš. Ivy Bridge će bit osjetno bolji od ove linije, a Sandy-eva jedina prednost u odnosu na liniju ranije je to što se može odlično ocat, sve ostalo je praktički na istom nivou kao na liniji ranije. A moran ti je tata, koji te napravio, ok? Malo pripazi na riječnik, vidim nisi domaći ovdje, a malo si si previše dao oduška da nazivaš ljude moronima.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan

GoodAngel ti su rangu epic faila kao i Sandy Bridge... Da znaš išta o arhitekturi mikroprocesora ne bi tako lupetao već bi se pokrio ušima preko glave i šutio...

Koji je to procesor imao ring bus arhitekturu kao SB? Prijašnja generacija i3, i5 i i7 procesoras sigurno nije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dajstadas kaže...

GoodAngel ti su rangu epic faila kao i Sandy Bridge... Da znaš išta o arhitekturi mikroprocesora ne bi tako lupetao već bi se pokrio ušima preko glave i šutio...

Koji je to procesor imao ring bus arhitekturu kao SB? Prijašnja generacija i3, i5 i i7 procesoras sigurno nije...

Pa rekao je da je naprednija, ali da će pravo unaprjeđenje bit tek na Ivy bridge-u.

Kruger
14 godina
neaktivan

TICK TOCK...

Ivy Bridge će biti ista tehnologija sa dodanim raznoraznim piz*****ama ali u 22nm u odnosu na današnju 32nm tehnologiju...

14 godina
neaktivan
dajstadas kaže...

Na svakom forumu većina forumaša se hvata za takve gluposti, da je najbolje ništa ni ne komentirat. Znam da je SB nova arhitektura, al po meni nije ništa revolucionarno u odnosu na onu prijašnju seriju intela. Dakle sve što sam ja htjeo reć je to, da se više isplati čekat Ivy Bridge, i Bulldozer, e sad to što neki ne vole pročitat nešto s razumijevanjem nije moj problem.

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
protjeran

Sandy Bridge -> imaš procesora al nemaš ploče... {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Ak ne koristiš više od 2 hard diska sve 5.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice