Za bezbedno klokovanje i7-2600K zna se Corsair H100.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za bezbedno klokovanje i7-2600K zna se Corsair H100.
Možeš sa nekim zračnim dobro clockati,čak i bolje od vodenih.(Primjer-Noctua NH-D14)
corsair H100 je skuplji od Noctue i hladi losije od noctue NH-D14......
i naravno H100 je ultra bucniji......"miljon decibela"
koji je dobar za i5 2600k razmisljao sam o ovome dal bi ga podrzao ovaj COOLERMASTER V6GT, socket 1366/1156/1155/775/AM3/AM2+/AM2
koji je dobar za i5 2500k razmisljao sam o ovome dal bi ga podrzao ovaj COOLERMASTER V6GT, socket 1366/1156/1155/775/AM3/AM2+/AM2
Sycthe Mugen 3.Moja preporuka.
koja je razlika od ta dva i koji je bolji dal se isplati uzimat v6 il v8 za taj procesor
koja je razlika od ta dva i koji je bolji dal se isplati uzimat v6 il v8 za taj procesor
mislim od mugen 3 i v6 razlika i koji je bolji
mislim od mugen 3 i v6 razlika i koji je bolji
Mugen je jeftiniji, tisi i bolje hladi...
Nakon problema sa pregrijavanjem sa stock coolerm .. 2500k
Temp sa Primom 95 preko 95C nisam se usudio dalje...
Kupio:
SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000, PWM 300-2500 rpm - Uzeo PWM verziju zbog silent moda.. da Asusica to sve lijepo odradi...
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=7081
190 kunica.. + 5 bamki za Artic Silver 5 pastu
Navecer upalio Prime... ujutro kad sam se diguno 68C.. Proc nije Clockan Max je bio 70C ali samo na jednoj jezgri... Real Temp..
Ja zadovoljan...
Pa ak neko treba cooler bez PWM doticni je 170kn..
sa PVM 190 moja preporuka...Pasta ide takodjer i snjim.. za oko 2 do 3 nanosenja...
Gledao sam i Mine 2 i Mugen 3.. i Jing itd.. al pobogu cemu ta cuda od 1kg...
Hvala svima na odgovorima..
Pozdrav
P.S. uzeo bi Mugen 3 da me nisu hebale ram pločice...
Visoka je to temperatura i za katanu. Naravno da tebi poslije stock 95c izgleda odlicno ali to je previse i za stock clock + stock cooler, Ogromna je tema pa mi se neda pretrazivati, jesi li napravio update BIOS-a?
Opali update biosa,otvori kuciste i postavi nanovo Katanu III.Nesto nije uredu sa tvojim kompom,gadno nije u redu.
Ja bi isto pomislio da je do pogresne instalacije coolera ali s obzirom da mu je sa stock coolerom temp. bila 95, a tu nemos nista zajebat jer je pasta predinstalirana, mislim da je dobio katastrofalan primjerak procesora.
Ja bi isto pomislio da je do pogresne instalacije coolera ali s obzirom da mu je sa stock coolerom temp. bila 95, a tu nemos nista zajebat jer je pasta predinstalirana, mislim da je dobio katastrofalan primjerak procesora.
Treba podataka.Koja maticna,koje kuciste?I tako dalje.
...
Gledao sam i Mine 2 i Mugen 3.. i Jing itd.. al pobogu cemu ta cuda od 1kg...
Hvala svima na odgovorima..
Pozdrav
P.S. uzeo bi Mugen 3 da me nisu hebale ram pločice...
ta čuda od kilu služe da bi proc bio hladan dok je oc-an, a vent na 500-600 okretaja uvrh glave ;)
tocno to si i ja pomislig..
U idlu je 30C an 300 okretaja....
Kod pokretanja Prime95 u sekundi je na 55
Koji CPU cooler kupiti za Amd Phenom II X4 960 T BE 3.0 Ghz? S obzirom da bi ga unlockao na 6 jezgreni i do kolko bi se najviše dao clockati?
Kupiš moj cooler. Thermalright 120 Ultra Exstreme. A ti medi das svoj BOX cooler uz nadoplatu.
Javi
Koji CPU cooler kupiti za Amd Phenom II X4 960 T BE 3.0 Ghz? S obzirom da bi ga unlockao na 6 jezgreni i do kolko bi se najviše dao clockati?
a ovaj Thermalright 120 Ultra Exstreme
Kupi novi Mugen3.Tip trazi previse za taj cooler.
ja mogu reći za mugen hladnjak da je prava zvjerka za uloženo dobiveno, doduše imam mugen2 ali čisto sumljam da su sjeb... stvar sa mugen3 . evo trenutna idle temp. mi je 41°C (proc mi je na 3.5ghz 24/7) s tim da mi se ventilator od njega uopće ne vrti. poštelao sa ga de se pali tek kad mu se temp popne na 55°C.
Ne nego ovaj >>> http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=115981&kateg=0901
Odličan izbor za Intel CPU. Za AMD je dobar ako imaš kućište tipa HAF zbog horizontalne montaže, ali na Intel se montira normalno, radi odlično i izgleda prelijepo.
Dodatak na prethodni post...
Frend ima Asrock MB i 2500k... probao kod njega Katanu i tempovi u idlu su oko 33-37 sa Primom od 60-68C zavisi od jezgre...
Ista stvar ko s mojom Asusicom.. Daklem ili dio ekipe laže..... ili su oba proca u banani ili smo oboje retardirani i neznamo postaviti Cooler
Pozz, imam AC Freezer 64 Pro i super hladi X4 960T na 3.0 GHz je 40°C, a na 3.6 GHz je negdje oko 45°C. E sad kad ga OC-am na 4.0 GHz, 1.45v temperature je 57°C i mislim da je to malo previše. Ja bi to htio spustit za kakvih 5, ako ne i 10 stupnjeva niže. Gledao sam Mugen, Ninju, Yasya (na sniženju), ali ne znam koji je najbolji, najjednostavniji za ugradnju i koji najbolje hladi, da nije bučan, da me ne iznevjeri, a da je cijena u skladu s onim što nudi? Možda neki drugi, ne treba biti jedan od ta 3.
nekad i prozracno kuciste dosta pridonosi temperaturama proca i grafa
Paaaa, na bočnoj stranici je rupa i bez venta isto dosta uvlači zrak, gore je 140 mm na low, iza 120 mm na low (inače na više je puno bučnije), naprijed su 2x120 mm od 500 rpm-a pa mislim da je dosta prozračno kućište...
Pozz, imam AC Freezer 64 Pro i super hladi X4 960T na 3.0 GHz je 40°C, a na 3.6 GHz je negdje oko 45°C. E sad kad ga OC-am na 4.0 GHz, 1.45v temperature je 57°C i mislim da je to malo previše. Ja bi to htio spustit za kakvih 5, ako ne i 10 stupnjeva niže. Gledao sam Mugen, Ninju, Yasya (na sniženju), ali ne znam koji je najbolji, najjednostavniji za ugradnju i koji najbolje hladi, da nije bučan, da me ne iznevjeri, a da je cijena u skladu s onim što nudi? Možda neki drugi, ne treba biti jedan od ta 3.
mugen je dosta komplicirano ugradit, yasya je dosta bucna. ni ja ne znam koji je najbolji, netko drugi ce ti reci to :)