Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

evo sa zatvorenom bočnom stranicom, prime 95 small fft 12 min:

CPU: 61 C

core: 48 C

očitali speedfan i aida64

..u odnosu na stock AMD cooler (CPU 60 , Core 50) , s ovim LC-CC-95  nisam ništa dobio, osim što je cooler u potpunosti nečujan i kad je opterećen, ali temp su iste.

Budući ne namjeravam trošiti na skuplji radi par stupnjeva, kupovati nove paste od 40 kn (mx 2) itd.  nije mi bitno jer mu je u full load prihvatljiva temp.

Ako nekome treba cooler da mu snizi temp, ne bih baš peporučio ovaj lc cc 95, jer meni nije ništa spustio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 12:06 (osvit).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
osvit kaže...

evo sa zatvorenom bočnom stranicom, prime 95 small fft 12 min:

CPU: 61 C

core: 48 C

očitali speedfan i aida64

..u odnosu na stock AMD cooler (CPU 60 , Core 50) , s ovim LC-CC-95  nisam ništa dobio, osim što je cooler u potpunosti nečujan i kad je opterećen, ali temp su iste.

Budući ne namjeravam trošiti na skuplji radi par stupnjeva, kupovati nove paste od 40 kn (mx 2) itd.  nije mi bitno jer mu je u full load prihvatljiva temp.

Ako nekome treba cooler da mu snizi temp, ne bih baš peporučio ovaj lc cc 95, jer meni nije ništa spustio.

Stvarno neobično. Tower sam po sebi je dosta učinkovitiji od stocka. Tako da svakako bi očekivao veću razliku. I ljudi i dobivaju veću razliku, redovito. Što će reći da je ovo kod tebe izlirani slučaj, a nekoliko razloga za to...ako pretpostavimo da je sve namontirano po PS-u, bi bili:

1. visoka temperatura prostorije

2. izuzetno loš protok zraka kroz kućište

3. usporedba rezultata dobivenih u različitim okolnostima

14 godina
neaktivan

Cooler Master Seidon 120V v2
Da li netko ima ovo na fx 8350?

Planiram ovo uzet sljedeći tjedan, treba mi samo da stišam, ova buka iz stock fana je nepodnošljiva u ovim vrućim danima.

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 11:11 (bruslii).
12 godina
bruslii kaže...

Planiram ovo uzet sljedeći tjedan, treba mi samo da stišam, ova buka iz stock fana je nepodnošljiva u ovim vrućim danima.

Uzmi CM hyper 212 i nećeš ga čuti.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
nicky.sl kaže...
bruslii kaže...

Ili pak LC-cc120 isto zracni.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
bruslii kaže...

ja bi rade isao na seidona, obavezno u verziji 2.0, vele da je pumpa sad necujna kao i novi ventilator(daleko tisi)

evo ti dolje par informacija o buci itd

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-master-seidon-120v/205740.aspx?page=1&jumpto=4561438&sort=asc&view=flat

sto je najbolje taj fx je zalemljen, temperature u grubo nebus imao prek 50°c na minimalcu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 12:17 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Planiram sestri/roditeljima napraviti build s 7870K/2400MHz Ram, još samo MB sredim, zanima me kakav cooler bi bio dobar da malo kloknem taj APU, i CPU i iGPU, čisto da dobije sestra malo performansi u igrama.
ć

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Planiram sestri/roditeljima napraviti build s 7870K/2400MHz Ram, još samo MB sredim, zanima me kakav cooler bi bio dobar da malo kloknem taj APU, i CPU i iGPU, čisto da dobije sestra malo performansi u igrama.
ć

Lc-cc-120 ili CM hyper 212

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Vidim da ovdje vecina preferira CM Hyper 212, ali ako ima pojedinaca kojima se taj izgled ne dopada (sivi blok) a zele odlican hladnjak, preporucio bih ENERMAX ETS-T40-W White, imam ga sam i ne samo da je prelijep vec i odlicno hladi, necujan do 1400 RPM a za dobro hladjenje vise od toga ni ne mora prelaziti. Imam 4690K OCan na 4.6ghz i 1.275V i hladi ga bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 20:21 (PaleSamNaSvijetu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
ć

Lc-cc-120 ili CM hyper 212

A meni iskreno taj CM je precijenjen, ja ću još jednu Katanu 4 sebi naručit' pa di puklo da puklo.

15 godina
protjeran
PaleSamNaSvijetu kaže...

Vidim da ovdje vecina preferira CM Hyper 212, ali ako ima pojedinaca kojima se taj izgled ne dopada (sivi blok) a zele odlican hladnjak, preporucio bih ENERMAX ETS-T40-W White, imam ga sam i ne samo da je prelijep vec i odlicno hladi, necujan do 1400 RPM a za dobro hladjenje vise od toga ni ne mora prelaziti. Imam 4690K OCan na 4.6ghz i 1.275V i hladi ga bez problema.

Pokreni prime95 28.5 small fft test pa javi za koliko sekundi je uhvatio 100C...

12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

pa sigurno bolji od bilo kojeg stock coolera, prilično je hvaljen tu na forumu, samo prelistaj par stranica prije, vidjet ćeš :D
Nego, sve ovisi na šta želiš stavit' taj cooler, dovoljan ti je za kakav zaključan Intel.

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo ga, unboxing LC-CC-120 hladnjaka:

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 13:58 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
ansha kaže...
PaleSamNaSvijetu kaže...

Pokreni prime95 28.5 small fft test pa javi za koliko sekundi je uhvatio 100C...

Morat ces mi vjerovat na rijec da mu je max temp dosla do 83 stupnja nakon nekih 10 minuta i onda se crashao, izgleda da jos uvijek ima neke nestabilnosti, jer sam prvotno testirao sa Intel Burn Testom. Ali moja izjava o hladnjaku stoji - vrhunsko zracno hladjenje jako privlacnog izgleda

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozz.Mjenjao bi hladjenje za procesor pa sam si razmisljao da kupim vodeno.E sad mene zanima koliko je pumpa bucna? Koliko bi uspio sniziti temperaturu u odnosu na trenutni arctic cooling freezer 13?

Konkretno mislio sam ovo vodeno kupiti: http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-lc-power-lc-cc-120-lico-socket-1150-1151-1155-1156-2011-fm1-fm2-fm2-am2-am2-am3&option=artikl&id_artikl=051.003.059

Haj pomozite njubu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja sam ga kupio prije par dana i montirao, nečujan je, ali temperature pod opterećenjem (prime95 small fft test), su mi iste kao sa stock AMD hadnjakom.Volio bih da je suprotno, ali...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 20:34 (osvit).
15 godina
protjeran
PaleSamNaSvijetu kaže...
ansha kaže...

Morat ces mi vjerovat na rijec da mu je max temp dosla do 83 stupnja nakon nekih 10 minuta i onda se crashao, izgleda da jos uvijek ima neke nestabilnosti, jer sam prvotno testirao sa Intel Burn Testom. Ali moja izjava o hladnjaku stoji - vrhunsko zracno hladjenje jako privlacnog izgleda

To mi je tesko za povjerovat jer i kud i kamo mocniji D15 nije u stanju drzat 4690K ispod 90C pri tom naponu.

Sigurno vrtis 28.5 verziju i small fft test?

11 godina
neaktivan
ansha kaže...
PaleSamNaSvijetu kaže...
ansha kaže...

To mi je tesko za povjerovat jer i kud i kamo mocniji D15 nije u stanju drzat 4690K ispod 90C pri tom naponu.

Sigurno vrtis 28.5 verziju i small fft test?

Primjetio sam da i sam imas 4690K pa razumijem da govoris iz vlastitog iskustva ali da, i ja sam bio iznenadjen. 28.5, small fft, bacao je one 12k length stalno i dobro ga je upeko al ne iznad 85, bar ne u ovo vrijeme koje se vrtio.

znam da je kriva tema, al jel mozes rec na kojem je naponu tvoj? vidim da imas isti radni takt . sad sam svoj stavio na 1.280vcore i 20mV nizi vcache ali nisam jos radio small fft, vidjet cemo popodne

15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Meni je sad na 4.5ghz sa 1.225V, u loadu sa small fft je na 1.240V. Maksimalna temperatura je 85C u 28.5 small fft, u 26.6 verziji je max. 67C. U igrama je 40-55C. 

Na 4.6ghz pod primeom 28.5 bude na 1.29V (1.27 VID) i onda vec ide na 90-91C.

Zimi racunaj da je 8-9C manje jer je ovo mjereno na 29C sobne temperature.

Koliki ti javlja package power u hwinfo? Meni je 137-138W u 28.5 verziji.

Zaboravio dodat, hladim ga sa CM Nepton 140XL...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 10:31 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

i ja razmišljam o promjeni hlađenja za cpu...ovaj tx3 nije baš u formi za hlađenje ovih vrućih dana  

Što biste mi preporučili do 300kn? Dal da idem na ovaj novi LC CC 120 Liquid cooling za 330 kn? ili da uzmem nešto drugo, jeftinije?

edit: vidim da sad svi preporučuju lc cc 120 za 170kn. 

3 LC-CC-120
0 LC-CC-120 vodeno
0 nešto treće?
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 17:31 (gogo17792).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

evo meni stigo seidon 120v 2.0ver. imam pitanje, dosla je t pasta coolermaster a imam i arctic mx2 pa koja je sad bolja od te 2?

Be Water My Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
bruslii kaže...

evo meni stigo seidon 120v 2.0ver. imam pitanje, dosla je t pasta coolermaster a imam i arctic mx2 pa koja je sad bolja od te 2?

Mx2

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
13 godina
protjeran
bruslii kaže...

zmjesaj 50/50!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan
Eo naštimo sam ga, fino radi. Al kad sam skido stari hladnjak od amd-a, slipio se o procesor tako da sam počupo kuler zajedno sa procesorom, mislio sam da mu je kraj, al eto radi opet.
Be Water My Friend
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
pozz...moze preporuka coolera za FX8320??
ja važem između AC Freezer 13 CO ili CM Hyper T4

0 0 hvala 0
12 godina

Ja na FX-a nebi stavljao nista slabije od CM hyper 212

15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Svi spomenuti kao i Lc cc 120 ili Raijintek Aidos hlade unutar 4-5C jedan od drugog, ova dva su najjeftiniji pa nek uzme jednog od njih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ekipa treba mi preporuka za 4790k.....jos nisam krenuo na OC, al budem jednog dana 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dr.jazz kaže...

Ekipa treba mi preporuka za 4790k.....jos nisam krenuo na OC, al budem jednog dana 

Noctua ili neko vodeno tipa h100i pa a više ako misliš klokat tu grijalicu

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice