Pa cak bi i mogao , iako nema neke velike razlike između njih dva ! Nesto je veci sam hladnjak taj 612S , al je i tisi zbog nizih okretaja venta ! Tu je i sluzbena podrska za drugi vent , dok kod Yasye to ne vidim !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pitanje: Freezer 13 vs. Katana 3.Misli se na efikasnost nasuprot cijene,bučnost i estetika.Moj frend bi hjeo katanu 3,a ja već imam freezr 13 pa bi nekako radije njega uzeo..Vi odlućite ;)
1 | Freezer 13 Estetika |
---|---|
0 | Katana 3 Estetika |
11 | Freezer 13 Efikasnost,cijena |
1 | Katana 3 Efikasnost,cijena |
pitanjce: koji cooler uzeti za intel q2q q6600 na gigabyte ep43-ds3? a i vjv cu OC ovaj proc pa neke preporuke za casual OC cooler :)
Pitanje: Freezer 13 vs. Katana 3.Misli se na efikasnost nasuprot cijene,bučnost i estetika.Moj frend bi hjeo katanu 3,a ja već imam freezr 13 pa bi nekako radije njega uzeo..Vi odlućite ;)
Freezer 13 , naravno ! Sve je na njegovoj strani , a razlika u cijeni je mizerna !
pitanjce: koji cooler uzeti za intel q2q q6600 na gigabyte ep43-ds3? a i vjv cu OC ovaj proc pa neke preporuke za casual OC cooler :)
CM Hyper T4 , Arctic Freezer i30 , Spire Coolgate , CM Hyper 212 EVO , CM Hyper 412S , Spire Coolgate 2012 ...
kupio sam navedeni cm hyper t4. montirao ga i provjeravam temp, posto i nisam bas u tome mozte li mi vi reci da li je ok temp u idle a poslje cu ingame temp stavit. i da li treba mijenjati fan rpm ili je on ok na 600-700?
Temp. u idle-u su OK , al slobodno mu dignes okretaje na 1200-1300 rpm-a !
Igraj barem pola sata ili ga optereti s nekim CPU stress programom , pa onda pogledaj temp. !
kako cu igrat kad mi igre jedva da se vrte, a prije novog coolera je radilo sve dobro. ajd navedi mi jedan cpu stress prog
Prime95 !
pozdrav ekipa..
molim preporuku za dobar hladnjak, računalo koristim za igranje i imam na kućištu dva dodatna ventilatora (ulaz i izlaz) za protok zraka ali tio bi nolje hlađenje na procesoru..
cijena? što jeftinije to bolje ali ako treba ići do ~600Kn nije problem
fala
pozdrav ekipa..
molim preporuku za dobar hladnjak, računalo koristim za igranje i imam na kućištu dva dodatna ventilatora (ulaz i izlaz) za protok zraka ali tio bi nolje hlađenje na procesoru..
cijena? što jeftinije to bolje ali ako treba ići do ~600Kn nije problem
fala
Ovo je jedan od najboljih.
Koji cooler uzet za clockat phenoma II x4 965 na nekih 4.0Ghz? I kolko bi mogao clockat sa trenutnim lc cc 95 coolerom(neki mali oc da nebi krivo shvatili)?
Scythe Mugen 4 , CM Hyper 412S ... !
Jel ima neki razlog zasto bas ta 2? Najbolja opcija ili? Freezer 13,CM T4, katana 4 ili nesto slicno ne dolazi u obzir? Pitam da znam jel mogu malo jeftinije proc...
Mozes ti uzet i jeftinije , samo nemoj uzimat hladnjak s ventom manjim od 120mm ! Ja nebih isao ispod Hyper-a T4 / 212 EVO !
Jel ima neki razlog zasto bas ta 2? Najbolja opcija ili? Freezer 13,CM T4, katana 4 ili nesto slicno ne dolazi u obzir? Pitam da znam jel mogu malo jeftinije proc...
Zakaj Katana 3/4 nisu dobar izbor, za hlađenje procesora od 125W TDP-a to moš vidit na dolnjem linku a isto ide i za Freezer 13 kaj drugo.
Kolko vidim opet je dostupan Spire Coolgate 2011, no sad košta osjetno manje nego kad sam ga ja kupil pa onda eto njega uzmeš i nema problema.
http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-za-procesor-spire-coolgate-univerztihi-hlad/55598
Pozdrav! Slažem novi komp i procesor će mi biti intel haswell i5 4440s pa bi molio preporuku coolera za njega ili je onaj što se dobije uz njega ok. Ne kužim se baš u to pa me zanima.
Hvala!
Ima alternativa za CM Hyper 212 EVO ili je on trenutno najbolji best buy za te novce? Ne planiram OC-at, samo bih imao taj moguci OC cooling potencijal, ali dok ne budem OC-o, zelim veliku tisinu (da bude sto tisi, ja sto zadovoljniji). Imate preporuku za do 300 kuna?
Ima alternativa za CM Hyper 212 EVO ili je on trenutno najbolji best buy za te novce? Ne planiram OC-at, samo bih imao taj moguci OC cooling potencijal, ali dok ne budem OC-o, zelim veliku tisinu (da bude sto tisi, ja sto zadovoljniji). Imate preporuku za do 300 kuna?
Ako uz dobre performanse hoces i tisinu , onda CM Hyper 412S !
Trebam hladnjak za i5 4670k da ga mogu gurnut na 4.4/4.5, a da je dobar i jeftin.
Scythe Mugen 4 / PCGH Edition , Scythe Ashura , CM Hyper 412S ... !
Vozdra, planiram uzeti Thermaltake contact 21 ali me zanima dali je taj cooler jednostavan za montirati i dal moram skidat matičnu ploču za stavit backplate?
Vozdra, planiram uzeti Thermaltake contact 21 ali me zanima dali je taj cooler jednostavan za montirati i dal moram skidat matičnu ploču za stavit backplate?
Nije komplicirano monitrat samo pogledaj par video tutorijala na YouTube-u i skontat ćeš . Ovo drugo zavisi o tome koje kućište imaš , pa ako oces napisi pa cu ti provjerit .
Piše ti pod moj pc... gledao sam po yt i nisam našao baš instalaciju. A šta je sa CM hyper tx3 evo? da bolje njega uzmem? jer kučište mi nema iza prostor za skinut/staviti backplate pa bi morao vadit ploču van
Piše ti pod moj pc... gledao sam po yt i nisam našao baš instalaciju. A šta je sa CM hyper tx3 evo? da bolje njega uzmem? jer kučište mi nema iza prostor za skinut/staviti backplate pa bi morao vadit ploču van
Idealna situacija za sve dobro odprašiti i očistiti.
Nije mi jasno zašto se bojiš vaditi mbo van?
Thermaltake Contact 21 ili recimo Coolermaster TX3, baš i nisu dobri hladnjaci za hlađenje tvojeg procesora je oba modela koriste ventilator od 9cm.Da ne pišem opet istu stvar jel, pogledaj dolnji link i kaj sam tamo spomenul vezano za hlađenje procesora od 125W TDP-a
Ako na njemu netreba mjenjati backplate onda ga uzimam?
edit: našao, piše da ne treba skidat backplate