Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.128.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Remzi kaže...

Evo opet mene sa starim i7 u klubu. Dok se skupi nešto $$ sastrane ide 6/12 xeon gore.

kaj ce ti starudija s 12 thredova?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...
Remzi kaže...

Evo opet mene sa starim i7 u klubu. Dok se skupi nešto $$ sastrane ide 6/12 xeon gore.

kaj ce ti starudija s 12 thredova?

Živahne su te "starudije" itekako živahne i u multiju se ne klanjaju ni Hasinoj i7 4790k.

16 godina
odjavljen

Osim što je apsolutno nebitno sve preko 4 corea za performanse i što će ga 4790K razbiti taktom. :)

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Živahne su te "starudije" itekako živahne i u multiju se ne klanjaju ni Hasinoj i7 4790k.

je samo u odredenim okolnostima, samo kad vidim te stare sockete sjetim se sebe konstantnog krpanja i nadogradivanja, rupa bez dna!koliko sam para utukao zeni sam mogao kupiti auto!sve me to pustilo izgleda do donjega, sad sam na stapovima za pecanje!lp

12 godina
Tonči kaže...

Osim što je apsolutno nebitno sve preko 4 corea za performanse i što će ga 4790K razbiti taktom. :)

Cinebench i CPU-Z benchmarci se baš i ne slažu s tvojom tvrdnjom, tu haso guta prašinu u multiju.

Proba sam rekodirat film programom Handbrake i x5675 na 4GHz je isti posa odradija skoro pola sata brže od mog i7 2600k na 4.4GHz dok u zipanju i7-ica posa odradi ravno duplo brže.

Haso je duplo jači po jezgri al sveukupno gledano u multiju se starćić dobro i predobro drži.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 21:43 (nicky.sl).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Kako za sta, moj 3ghz sandy bridge razvaljuje 5820K @4.7ghz u renderiranju...

14 godina
Razvali i7 3960X jednog i7 6700K samo tako...
+++ AMD Zen +++
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Tonči kaže...

Cinebench i CPU-Z benchmarci se baš i ne slažu s tvojom tvrdnjom, tu haso guta prašinu u multiju.

Proba sam rekodirat film programom Handbrake i x5675 na 4GHz je isti posa odradija skoro pola sata brže od mog i7 2600k na 4.4GHz dok u zipanju i7-ica posa odradi ravno duplo brže.

Haso je duplo jači po jezgri al sveukupno gledano u multiju se starćić dobro i predobro drži.

Vidim da se nismo razumjeli - ja govorim o game-related performansama i per-core performansama. :) 

12 godina

Očito nismo. Meni xeonćić ne služi za igre tako da mi to nije niti palo na pamet a kakav je u igrama nemogu reć jer nisam ga proba u te svrhe.

16 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Očito nismo. Meni xeonćić ne služi za igre tako da mi to nije niti palo na pamet a kakav je u igrama nemogu reć jer nisam ga proba u te svrhe.

Ja sam se od Xeona maknuo. Dok nemam potrebu za mnogo sporih jezgara i dual konfom, Extreme mi je dovoljan, a i ne trebam ECC i tako imam bolji IPC.

12 godina

Nisu jezgre u mog starćića spore ipak rade na 4GHz a pošto ja ne radim ništa ozbiljno sasvim je dovoljan. Nabavija sam ga čisto iz znatiželje da vidim šta može.

Za igre ipak koristim dobri stari i7 2600k na 4.4GHz koji se odlično nosi s r9 290-kom, zasad mi trenutno financijsko stanje ne dozvoljava ništa bolje al ruku na srce niti mi netriba ništa bolje trenutno ( betu BF1 je vrtija na ultra oko minimum 70-ak fps (meni dosta))

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Evo kolega softwaremaniac je "postao" u temi "skylake" novu vijest koja se siri internetom brzinom munje o novom "kaby lake" (refresh skylake-a) procesoru(tocnije i7 7700K) koji sudeci po najnovijim benchevima donosi paprenih 40% ubrzanja u single thread aplikacijama i 20% u multy thread-u!

Da podsjetim litografija izrade je i dalje u 14nm no ovo je kakti nabrijaniji proces u koji su uspjeli nagurati jos malo tranzistora i ostalih "djelova" zato i oznaka 14nm+

rađe da su napisali 14nm oc edition! ajme jadan amd-ov zen kad ovo procita!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:52 (Stjepanj).
Moj PC  
1 3 hvala 1
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

40%? Lol, uvijek te idiotske price prije releasea, kao ono npr. da se Broadwell clocka na 5ghz...

Dobit cemo 6-7% kao i uvijek i to je to...

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Evo kolega softwaremaniac je "postao" u temi "skylake" novu vijest koja se siri internetom brzinom munje o novom "kaby lake" (refresh skylake-a) procesoru(tocnije i7 7700K) koji sudeci po najnovijim benchevima donosi paprenih 40% ubrzanja u single thread aplikacijama i 20% u multy thread-u!

ansha kaže...

40%? Lol, uvijek te idiotske price prije releasea, kao ono npr. da se Broadwell clocka na 5ghz...

Dobit cemo 6-7% kao i uvijek i to je to...

Možda Stjepanj misli da donosi 40% ubrzanja u odnosu na Q6600? 40%? LOL 4%? Vrlo vjerojatno.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

a gle u ovom benchu je 40% pa si ti sad misli, kaj je to q6600?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pa ovih 20% u multi nije ništa čudno s obzirom da i7-6700k radi na 4GHz dok i7-7700k ima base 4.2GHz a tko zna diže li turbo to još malo. Nek još ima nešto sitno bolji IPC i eto tih 20ak %.

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

I7 3770 I7 4770 I7 6700 I7 7700...sve su to najači procesori, jer te sedmice su napravljene da multipliciraju performanse do 7x7 svakom idućom generacijom x7 

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Da podsjetim litografija izrade je i dalje u 14nm no ovo je kakti nabrijaniji proces u koji su uspjeli nagurati jos malo tranzistora i ostalih "djelova" zato i oznaka 14nm+

rađe da su napisali 14nm oc edition! ajme jadan amd-ov zen kad ovo procita!lp

A kakav bude tek Cannon lake ako je ovo istina  za njega se prica i da napokon donosi povecanje jezgri u mainstream segmentu, znaci vrlo vjerojatno cemo umjesto standardne 4 jezgre gledati 6, jedina mana je sta bi se živ pojeo dok to sve izađe van, a bas me pere upgrading manija 

EDIT:

Inace ovih 40 posto bi moglo biti u nekom određenom benchmarku koji obozava instrukcije koje donosi Kaby Lake, inace cito sumnjam da ce biti ista vise performansa nego sta smo narednih godina dobili. Jedino sta vjerujem da ce se klokat ko blesav, posto se i Skylake odlicno kloka, a ovaj ce biti samo jos ispeglaniji proizvod.

Jedino sta mene kopka je sta su tu i dalje samo 4 prave jezgre, nekako mi je to malo za neki future proof, vidimo da se u zadnje vrijeme jezgre sve bolje trose u igrama. Meni je osobno i nekako mlitavo ici sa 4 jezgre opet na 4 jezgre bez obzira koliko jake bile, uvijek gledam kod nadogradnje da idem stepenicu vise od onoga sta sam imao 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 20:54 (Lucidius).
16 godina
odjavljen

Ako donosi 40% per-core (LOL) onda ću i ja kupiti novi CPU i ploču (Extreme verziju kad stigne Canon Lake). To je fenomenalan skok, makar dobio isti broj jezgara. No, šanse da je tih 40% istina van jednog bencha, kako si rekao, jako su male.

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Naravno, informacije u clanku su posve pogresne, 6700K u prosjeku ima 5350 score, znaci razlika je ~14%, ako pretpostavimo da ce 7700K raditi na visem taktu, dolazimo do tradicionalnih intelovih 6-7% napretka u IPC-u...

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa jbte ja vec pomislio eto meni i nickyju novi cpu...
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Pa jbte ja vec pomislio eto meni i nickyju novi cpu...

40% film nećeš gledati tako skoro. Trenutno nema tehnologije za takav skok... barem je nitko nije najavio komercijalno (ili eksperimentalno, da budem iskren).

13 godina
protjeran
Kako ne? Gledo si terminatora?;)
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Mene zivcira sto nikako da ubace vise cache-a u mainstream i7 procesore... Nemam nikakav argument, samo me zivcira

Freak Show Inc.

1 0 hvala 1
17 godina
Izgleda su su s tim prestali nakon 1366 socketa, vjerojatno radi kresanja troskova proizvodnje i dodatnog izvlacenja love od korisnika. Samo 2011 socket je rezerviran za takve procesore ako zelis vise cacge memorije.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Izgleda su su s tim prestali nakon 1366 socketa, vjerojatno radi kresanja troskova proizvodnje i dodatnog izvlacenja love od korisnika. Samo 2011 socket je rezerviran za takve procesore ako zelis vise cache memorije.

Pa LGA1366 je pandan danasnjoj platformi LGA2011, na kojoj imas i do 25MB cache-a. Tako da nisu nista prestali, dapace. Mainstream platforme su 775, 1155, 1150, 1151 na kojima taj film jos nebumo gledali...

mojpismonosa
12 godina
Mojpismonosa kaže...
Patrick_cro kaže...
Izgleda su su s tim prestali nakon 1366 socketa, vjerojatno radi kresanja troskova proizvodnje i dodatnog izvlacenja love od korisnika. Samo 2011 socket je rezerviran za takve procesore ako zelis vise cache memorije.

Pa LGA1366 je pandan danasnjoj platformi LGA2011, na kojoj imas i do 25MB cache-a. Tako da nisu nista prestali, dapace. Mainstream platforme su 775, 1155, 1150, 1151 na kojima taj film jos nebumo gledali...

Još je socket 775 tu bio najbolji jer bilo je primjeraka s 12MB cache-a

16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ako ti baš treba keš, kupiš Broadwella - imaju EDRAM koji čuda radi u nekim stvarima. Inače uzmeš Xeona. Xeonova jedina prednost je keš i multi-CPU config.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...
Patrick_cro kaže...

Imas i do 55MB cache-a ako stavis Xeona..

17 godina
60Mb ali tko ce to platiti, 2011 dual cpu platforma i to je to ako ti treba nesto jace.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice