Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.126.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7/i9 Club
Svim procesorima su cijene nafilane kad izadu, a trenutno i problemi da nastancaju dovoljan broj 14nm procesora tome jos i pridonose.

Ako pogledamo msrp za 8700k je 370$ i kod nas te cijene obicno budu ista ta cifra al u eurima, kad pogledamo da je 8700k kod nas prije poskupljenja kostao 2850kn to je taman tu negdje.

Msrp od 9700k je 374$ tako da ce mu cijena biti skoro identicna kao i 8700k kad se smiri situacija sa cijenama, problem je sto nitko ne zna kad ce to biti, ono malo sto sam citao je da su ulozili milijardu $ kako bi povecali kapacitete za stancanje cipova.
8 godina
ansha kaže...

U intelu se jos uvijek prave da nemaju konkurenciju, nebu im ta bleferska taktika s cijenama prosla. 

Da sad uzimam gejmerski komp uzeo bi 2700X sa 3400-3600mhz cl14 memorijom i dobrom plocom...

Ne 2700x!!! Novi intel je i do 50% brzi. I ima RTX (zato i takva cijena).

13 godina
protjeran
ansha kaže...

U intelu se jos uvijek prave da nemaju konkurenciju, nebu im ta bleferska taktika s cijenama prosla. 

Da sad uzimam gejmerski komp uzeo bi 2700X sa 3400-3600mhz cl14 memorijom i dobrom plocom...

Znaci b-die ti digne cijenu memorije oko 500kn, kvalitetna ploca jos parsto kn gore i Ryzen konfa te ispadne prakticki ista ili sitno veca cijenom nego neka 8700k konfa (sa trenutnom cijenom i7-ice), i opet si za gaming osjetno losiji nego sa 8700k. Ako ti je primarna radnja gaming mozes u kombinaciju ubaciti 8600k koji je u specificnim situacijama sitno sporiji od 8700k i onda je racunica za Ryzen jos gora.

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Znaci b-die ti digne cijenu memorije oko 500kn, kvalitetna ploca jos parsto kn gore i Ryzen konfa te ispadne prakticki ista ili sitno veca cijenom nego neka 8700k konfa (sa trenutnom cijenom i7-ice), i opet si za gaming osjetno losiji nego sa 8700k. Ako ti je primarna radnja gaming mozes u kombinaciju ubaciti 8600k koji je u specificnim situacijama sitno sporiji od 8700k i onda je racunica za Ryzen jos gora.

Nije 500kn, eno na Alzi ima 2x8GB  B-die setova za ispod 1500kn, ako uzimam intela opet bi isao na istu memoriju tako da meni tu razlike nema. Plocu uzimam podjednake klase tako da je i tu cijena podjednaka. Ostaje jedino razlika u cijeni procesora koja je trenutno poprilicna. 

Ako uzmem 8600K onda ga Ryzen previse melje u non-gaming, citaj rendering, stvarima tako da ne dolazi u obzir. I 8700K je tu sporiji od rize al moze proc, nije strasna razlika.

12 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

600 eura znaci za novi i9

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma da, ovi novi (čitaj arhitekture stare godinama pa je novi malo hmh) i5, i7 i i9 s obzirom na cijene nemaju smisla nikom osim teškim Intel fanboy-evima ili uskoj niši gamera koji idu baš na najviši mogući FPS (i imaju hardware za to, a takvih je u generalnoj gamer populaciji zanemarivo). Mislim, ovaj i7 neće kod nas koštati ispod 4000kn a i9 ispod 5000kn. Pored jednog R7 2700, ne znam o čemu pričamo ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 12:34 (itomic009).
13 godina
protjeran
Ak su tam b-die setovi 1500kn onda je "obicni" ram isto jeftiniji (aj bas linkaj taj b-die da vidim o kojem se radi). Drugi problem je sto ti nitko ne garantira da ces moci ne znam kolko utegnut tajminge na ramu, eno kolega na izvrsnoj asus ploci vrti prakticki default tajminge na svojoj 3200 cl14 memoriji.

Spomenuo si gaming pc , nije bilo spomena o "ostalome", pa sam se po tome ravnao.

EDIT: Sto se cijena tice pisao sam gore o tome, msrp je puno manji nego sto su trenutne cijene, a ravnat se i stvarat sliku prema tim trenutnim cijenama je presmijesno. I da, cak i da te konfa sa 8700k ispadne nesto skuplja opet se isplati jer je osjetno bolja za gaming, nema tu previse filozofije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 12:40 (war3_tft).
12 godina
Intel i7/i9 Club

tako je, sa svime osim sa intelom ces imati teski bottleneck

pogotovo sa rizom, jer tih 8 jezgri i 16 threadova na 4.2-4.4GHz su drlog - jos kad se uzme u obzir da jednostavno MORAŠ kupiti b-die memoriju kako bi riža radila na nominalnoj brzini sve ti je jasno (+ zna se da ako imas bilo koju drugu DDR4 memoriju, ne mozes je OCati ni do 3000MHz, jer to mozes samo sa intelovom XMP tehnologijom koja radi izprve na maticnima sa intelovim cipom)

kao sto kolega war3 kaze, AMD procesori jesu jeftini u startu ALI treba ti ploca od min tisucu i kusur kuna, i RGB memorija na 3400MHz od min 2000kn (ryzen ne pokrece igre na 2933MHz - odmah javi "too slow, intel faster")

najbolje je kupiti intel procesor od 4000+kn, maticnu za 800kn (ne treba ti kvalitena ploca od par sto kuna vise kao kod AMDa, procesor se bez obzira na BIOS/VRM sam ledeno OCa do 5 i kusur GHz), memorija je totalno nebitna (mozes uzeti i onaj defaultni zeleni stick od 2133MHz za 800kn), ventilator za CPU za nekih 150-200kn (tek toliko da imas neki pokrov na tom procesoru da ne kisne) i 1080Ti ili 2080Ti i sve to upariti sa 720p/1080p monitorom - tako imas optimalno racunalo za vaditi mast svim AMDovcima (samo ne pretjerivati sa rezolucijom monitora kako bi prednost i dalje bila dvocifrena)

^kontam da doista na ovaj nacin razmislja tipicni fanboy (nebitno sad koje kompanije) jer ne znam kako drugacije objasniti neke od postova na ovom forumu

zbog takvih fanboya intel i moze izbaciti hyperthreading iz i7 serije i po novome ga dodatno naplacivati 1000+kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 12:40 (Fanu).
Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Ak su tam b-die setovi 1500kn onda je "obicni" ram isto jeftiniji (aj bas linkaj taj b-die da vidim o kojem se radi). Drugi problem je sto ti nitko ne garantira da ces moci ne znam kolko utegnut tajminge na ramu, eno kolega na izvrsnoj asus ploci vrti prakticki default tajminge na svojoj 3200 cl14 memoriji.

Spomenuo si gaming pc , nije bilo spomena o "ostalome", pa sam se po tome ravnao.

Al nemoj gledat na cemu cu ustedit ako uzimam intela, zelim b-die memoriju i na intelu i na amd-u, kao i dobru plocu. 

3400 cl14 u prosjeku ide, cak i malo vise, on nema srece ili je nesto drugo u pitanju. Ima kombinacija 2700X i 3700-3800mhz memorije sa super tajminzima, gledajmo neki prosjek a ne worst case scenarij.

Ova je memorija, najeftinije da nije krs je 29€ jeftinija, odnosno 215kn, a ne 500kn...

14 godina

Pa ako netko kupuje danas po čemu da se ravna nego po današnjoj cijeni ?? Šta mi znači MSRP ako veze nema s cijenom artikla u trgovinama ? Ama baš ništa. Ako bude drugačije za pol godine s cijenama, onda ćemo o tom potom. Danas je tako kako je pa sad, kako kome paše nek si kupuje i vjeruje da je pametno potrošio svoj novac.

12 godina
ansha kaže...

3400 cl14 u prosjeku ide, cak i malo vise, on nema srece ili je nesto drugo u pitanju. Ima kombinacija 2700X i 3700-3800mhz memorije sa super tajminzima, gledajmo neki prosjek a ne worst case scenarij.

Ova je memorija, najeftinije da nije krs je 29€ jeftinija, odnosno 215kn, a ne 500kn...

asusove maticne jos nemaju zadnju AGESU u svojim biosima (trenutno je 1.0.0.2 implementirana u njihovim biosima, cak i za flagship crosshair VII hero) - kazu iz asusa da ce krajem ovog mjeseca/pocetkom iduceg shippati BIOSe sa novom AGESom (1.0.0.7)

ocekujem da cu onda moci povecati takt memorije

no frekvencija iznad 3000MHz ni nije toliko bitna koliko timinzi/subtiminzi - a njih sam postimao bez problema

13 godina
protjeran
Radit ce Ryzen i sa 3000 cl15 memorijom, al onda zaostaje drasticno u gamingu.

Sto se ploca tice sve z370 ploce imaju dovoljno dobar vrm za ocati jedan 8700k, tako da plocu iskljucivo biras prema featureima koje zelis, a sto se vrm-a tice vec na plocama od 1200kn su oni super.

Cemu uopce spominjati 4.4ghz boost na dvije jezgre kod ryzena gdje ti napon skace do 1.5v...

Sto se hladnjaka tice jednako dobar moras nabaviti za obadva.

Gle, cinjenice imamo odavno, a ti da se popnes na trepavice neces ih promijeniti, zato bez nervoze, iduce god stize Ryzen 2 koji ce biti kompetentan u gamingu pa probaj sa njim.
13 godina
protjeran
@ansha

To sto ti bas zelis b-die je druga prica, to ne znaci da je Intelu to neophodno da bude osjetno boljo od ryzena. Isto taj ram je kolko vidim na nekom popustu, jbg popusti se uvijek mogu uhvatuti, tak se moze naci neka dobra z370 ploca na popustu i ubaciti u racunicu, al po meni to nije prava slika svakodnevnice... Osim lutrije sa cipom dodaje se i lutrija sa memorijom, i to sve da bi ipet bio losiji...

@Fanu

Eto covjek iz hardware unboxeda je bas na hero vii. vrtio memoriju na 3400 sa utegnutim tajminzima tak da pitanje dal ce ti agesa pomoci. Zadnji put kad si pricao si vrtio 3200 14-14-14 i tras si nesto snizio s obzirom na deault, za sekundarne i tercijarne ne znam sta se desavalo.
Moj PC  
0 2 hvala 0
7 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Oko čega se vi raspravljate. I to po x-ti put na ovom forumu. Da mi je samo kuna za svaki puta kada sam pročitao b-die ovdje, bio bi milijunaš.

Prosječni gamer ima vjerojatno neki 4core CPU na nekom drlogu od 2400 memorije. Kakvi bakrači, memorije i ostalo...

6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Seronja nezauzet kaže...

Oko čega se vi raspravljate. I to po x-ti put na ovom forumu. Da mi je samo kuna za svaki puta kada sam pročitao b-die ovdje, bio bi milijunaš.

Prosječni gamer ima vjerojatno neki 4core CPU na nekom drlogu od 2400 memorije. Kakvi bakrači, memorije i ostalo...

Aj odleprsaj, koga briga sta prosjecni gamer ima? Uostalom, ovo je i7/i9 tema pa po tvojoj logici ovdje nije ni mjesto prosjecnom gameru...

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
@ansha

To sto ti bas zelis b-die je druga prica, to ne znaci da je Intelu to neophodno da bude osjetno boljo od ryzena. Isto taj ram je kolko vidim na nekom popustu, jbg popusti se uvijek mogu uhvatuti, tak se moze naci neka dobra z370 ploca na popustu i ubaciti u racunicu, al po meni to nije prava slika svakodnevnice... Osim lutrije sa cipom dodaje se i lutrija sa memorijom, i to sve da bi ipet bio losiji...

Ovo boldano bas nema logike, nema potrebe za tolko neuvjerljivim argumentima, vecina stvari sta uzmem je bila na nekakvom popustu, jel mi onda komp nerealan?

Na kraju ce opet bit losiji, istina, al koliko losiji je pitanje, jel imamo uopce pravi test/usporedbu nabrijanog 2700X i clockanog 8700K? Nesto tipa 2700X @4.3ghz i 3400 cl14 s optimiziranim tajminzima protiv 8700K @5ghz sa 4000 memorijom?

7 godina
protjeran
ansha kaže...
Seronja nezauzet kaže...

Aj odleprsaj, koga briga sta prosjecni gamer ima? Uostalom, ovo je i7/i9 tema pa po tvojoj logici ovdje nije ni mjesto prosjecnom gameru...

Pa, da, ovo je i7/i9 tema. Što onda započinješ i "češkaš" sa ryzenom na njoj ? Ili ti još imaš paperje, pa ne možeš odlepršati što savjetuješ drugima ?

Zagadili ste svojim svađama prvo chat temu, koja je ugašena. Oterali ste i Tončija. Pa ryzen temu zagadite tu i tamo, pa sada ste i tu prešli o ryzenu i b-die memoriji naklapati.

Kao meksička sapunica. Drugi šute, ali vi ne. Ne gasite se. Što je jos gore. Ponašaš se kao da je forum tvoja privatna prčija pa možeš govoriti drugima što mogu i smiju reći i da 'odlepršaju'.

Ja stvarno ne znam jel' ovaj forum može niže pasti, ali sumnjam u to.

17 godina
Intel i7/i9 Club

Pa da, gaming stroj koji je za MMO ili pucačine uvelike ima koristi od jakog procesora sa single-core performansama. Upravo ono što AMD nema a Intel zato žestoko naplačuje.

Problem trenutno je što high-end gaming konfiguracija sa Intel/nVidia kombinacijom košta duplo nego prije 2-3 godine.

Novi i9 je samo drugačije brandirani i7 da bi se mogla nabit cijena - to je punokrvni 8c/16t procesor, dok je i7 9700k 8c/8t okrljaštena verzija istog, vjerojatno chip upitne kvalitete koji drugačije nisu usjpeli natjerat da radi, a boljih nemaju. Plačamo ovdje slabe single core performanse AMD proizvoda. Sa druge strane imamo nvidiu koja objašnjava kak je Ti u stvari Titan, iako po performansama više liči na rebrandirani 2080 gdje je cijela serija pomaknuta jedno mjesto u nazad (2080->2080 Ti, 2070 -> 2080, 2060 -> 2070) i naplačuje se premium cijena.

Tako umjesto procesora od 2500kn, imamo proc od 4500kn, dok grafa umjesto očekivanih 4.5-5.5k košta preko 10

Cijene u britaniji su uvijek više. Ne znam točan razlok, ali koliko € u EU, toliko funti oni plačaju... valjda su toliko bogati da se ne bune tu razliku podmirit. Kod nas moram priznat sve više cijenim lokalne trgovce, gledam computeruniverse.de i sve manje mi se isplati od tamo naručivat. 1 ili 2 prizvoda nikako, možda cijela konfa.

Seronja nezauzet kaže...
ansha kaže...
Seronja nezauzet kaže...

Pa, da, ovo je i7/i9 tema. Što onda započinješ i "češkaš" sa ryzenom na njoj ? Ili ti još imaš paperje, pa ne možeš odlepršati što savjetuješ drugima ?

Zagadili ste svojim svađama prvo chat temu, koja je ugašena. Oterali ste i Tončija. Pa ryzen temu zagadite tu i tamo, pa sada ste i tu prešli o ryzenu i b-die memoriji naklapati.

Kao meksička sapunica. Drugi šute, ali vi ne. Ne gasite se. Što je jos gore. Ponašaš se kao da je forum tvoja privatna prčija pa možeš govoriti drugima što mogu i smiju reći i da 'odlepršaju'.

Ja stvarno ne znam jel' ovaj forum može niže pasti, ali sumnjam u to.

Ne kužim zašto se na i7/i9 temi ne bi spominjali i konkurentni proizvodi? Kako raspravljat o ičemu bez usporedbi? Kao da na BMW forumu ne smijem spomenuti Mercedes ili Volvo - pa o čemu onda uoće raspravljati, samo o tome koliko je i7 cool? Nema rasprave onda, svi se priključimo na temu koji imamo i7 ili i9 i pišemo si kak smo cool - svi znamo da je i9 jači i noviji i7 brži/jači od prošlogodišnjeg modela. Dakle možemo pisat kako smo cool koji smo kupili ili kak je novi skup.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 17:56 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa nerealan je u smislu usporedivanja nekakvih cijena kakve mi sad radimo, tvoje se prakticki svodi na to tko je ugrabio bolji popust, a popusti se mogu naci za obadvije strane...

Imas onaj test hw unboxeda sa Ryzenom 2600x na 4.2, sto je vec jako dobar primjerak (ekvivalent tome bi bio 8700k na 5.1) i 3400 cl14 sa utegnutim tajminzima vs 8400 sa 2666 ramom na b360 ploci.

Tu je 2600x, koji je u gamingu isti kao i 2700x, bio brzi par %, ubaci sa druge strane 8700k sa takvom memorijom i dobijes i vise nego osjetne razlike.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 14:58 (war3_tft).
7 godina
protjeran
Rhodin kaže...

Ne kužim zašto se na i7/i9 temi ne bi spominjali i konkurentni proizvodi? Kako raspravljat o ičemu bez usporedbi? Kao da na BMW forumu ne smijem spomenuti Mercedes ili Volvo - pa o čemu onda uoće raspravljati, samo o tome koliko je i7 cool? Nema rasprave onda, svi se priključimo na temu koji imamo i7 ili i9 i pišemo si kak smo cool - svi znamo da je i9 jači i noviji i7 brži/jači od prošlogodišnjeg modela. Dakle možemo pisat kako smo cool koji smo kupili ili kak je novi skup.

Za tako nešto je postojala chat tema dok to 'uspoređivanje' dviju tabora nije dovelo do masovnog vrijeđanja pa je nedavno zato i zatvorena. Zašto se ne bi spominjali konkurentni proizvodi ? Nema razloga. Da se svi forumaši mogu kontrolirati i odgovorno ponašati, to bi bio najmanji problem. Dapače, bilo bi i poželjno. Doduše, da se mogu kontrolirati nikada ne bi niti 'nastala' chat tema. Ja sam 'uletom' samo pokušao temu skrenuti sa puta kojim je krenula, ali protiv toksičnosti na foruma očigledno ne možeš. To jedino mogu moderatori. Eto. Nećem više smetati. Pa vi nastavite uspoređivati i ovdje uz onu - tko sije vjetar, žanje oluju.

15 godina
protjeran
Seronja nezauzet kaže...

Za tako nešto je postojala chat tema dok to 'uspoređivanje' dviju tabora nije dovelo do masovnog vrijeđanja pa je nedavno zato i zatvorena. Zašto se ne bi spominjali konkurentni proizvodi ? Nema razloga. Da se svi forumaši mogu kontrolirati i odgovorno ponašati, to bi bio najmanji problem. Dapače, bilo bi i poželjno. Doduše, da se mogu kontrolirati nikada ne bi niti 'nastala' chat tema. Ja sam 'uletom' samo pokušao temu skrenuti sa puta kojim je krenula, ali protiv toksičnosti na foruma očigledno ne možeš. To jedino mogu moderatori. Eto. Nećem više smetati. Pa vi nastavite uspoređivati i ovdje uz onu - tko sije vjetar, žanje oluju.

Jedina toksicnost su postovi poput ovog, niti se itko svadjao niti je nenormalno (da pace) spominjat konkurentne CPU-ove. Spamas, glumis moralni autoritet i toboze uvodis red a radis upravo suprotno...

Nikakve tenzije nije bilo dok ti nisi uletio uvodid red...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 14:51 (ansha).
15 godina

Ma sto se tice cijena nije ni ryzen nista bolji od intela ako gledamo sa su prosle god izbacili 1800x koji je bio 499$ ako se ne varam znaci nakon 1 god i 9 mjeseci intel izbaciva procesor pp cijeni od 488$ opet su jeftiniji od amd sto znaci da ce i njemu u skorije vrijeme pasti cijena.Prosle godine nije bilo puno izdvojiti 500$ dok je ove previse.Bar ako gledamo na sve sto se tice amd-a i mainstream procesor jedan model su prodali pod 3 razlicite cijene i drugacijim imenom 1700,1700x i 1800x a razlika u preformansam je zanemariva.Marketing je cudo nevidjeno. 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 15:16 (dreadmoore).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

To i ja kontam.

Međutim čekam reviewe i konačne cijene.

Do 4 soma sam spreman ići za proc i ni kn više. Ako stvarno budu napuhnute cijene, doviđenja Intel.

Kod AMD-a me jedino odbija clock speed, koji mi puno znači u Total Waru - kojeg jedino i igram i modam konstantno.

Ne kontam zašto Waru lupate toliko td-ova, pa ne govori baš neistine. Kod gaminga znamo tko je BOG, ali ako gledamo širu sliku naravno da se AMD nameće kao logičniji izbor.

Kod nas je 8700k 3400kn najeftiniji, dok je Ryzen - 2700kn. Ploče su tu negdje. Memorija - eh...b-die za Ryzena vs njub za Intela.

Kad se sve stavi u košaru, gaming ili allrounder dođu na isto.

Sad kome je što primarno neka odluči.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 15:40 (DarthMarkus).
15 godina
Intel i7/i9 Club

Opet ti stoji cekati sto ce amd izbaciti iduce god jer nikako nemozes biti u koraku s vremenom zadnje 2 god su i jedni i drugi izbacili vise modela nego zadnjih 15 god.Naravno rat jezgri je krenuo.

AMD AntiBoy
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lupaju jer tak lijece rane, a posto je to uvijek ista ekipa meni je to samo znak da su procitali i da ih je zaboljela istina.

Sad su zapravo u banani oni koji su cekali 9th gen, tko je mislio uzeti nesto sa vise threadova bez konkurencije u gamingu trebao je ici na 8700k dok je bio po 2850kn. Nova generacija po pitanju gaminga nece biti nista bolja, jedino je lem super stvar, a Ryzen ce eventualno sustici Intela po gaming performansama sa Ryzenom 2.
13 godina
Intel i7/i9 Club

Ja baš kontam onaj 9700k 8/8 na nekih 5.2 Ghz avg bude sweet spot za trenutne gaming strojčeke.

Samo opet cijena i cijena i cijena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 15:58 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
To ce ovisiti o naponu...ak bude prosjek cca 1.35 za 5ghz dobit cemo cpu bolji tj dugovjecniji od sandy-a 2600/2700k
Intel Core™ i7 Forever
15 godina
war3_tft kaže...
Lupaju jer tak lijece rane, a posto je to uvijek ista ekipa meni je to samo znak da su procitali i da ih je zaboljela istina.

Sad su zapravo u banani oni koji su cekali 9th gen, tko je mislio uzeti nesto sa vise threadova bez konkurencije u gamingu trebao je ici na 8700k dok je bio po 2850kn. Nova generacija po pitanju gaminga nece biti nista bolja, jedino je lem super stvar, a Ryzen ce eventualno sustici Intela po gaming performansama sa Ryzenom 2.

Pa hoce bit ce umjesto delid alata i tekuceg metala dobit ces proizvod ali ne polu proizvod sad ti je samo sreca kakav ces primjerak dobiti i koliko je dobar da ga imas na 5ghz ili vise.

Ja kakve sam srece opt ce mu trebati 1.4v za 5ghz

AMD AntiBoy
14 godina
dreadmoore kaže...

Ma sto se tice cijena nije ni ryzen nista bolji od intela ako gledamo sa su prosle god izbacili 1800x koji je bio 499$ ako se ne varam znaci nakon 1 god i 9 mjeseci intel izbaciva procesor pp cijeni od 488$ opet su jeftiniji od amd sto znaci da ce i njemu u skorije vrijeme pasti cijena.Prosle godine nije bilo puno izdvojiti 500$ dok je ove previse.Bar ako gledamo na sve sto se tice amd-a i mainstream procesor jedan model su prodali pod 3 razlicite cijene i drugacijim imenom 1700,1700x i 1800x a razlika u preformansam je zanemariva.Marketing je cudo nevidjeno. 

Je, bolji je kako nije ?? Kad je izašao 1800x, koliko je tada koštao usporedivi i7, onaj neki s skuplje platforme ?? Druga stvar, AMD je sada kad je izdao drugu generaciju, izdao po osjetno nižoj cijeni nego lani prvu generacija. Dakle, nešto malo brži CPU, ali bitno niža cijena pri lansiranju. Aj mi reci kako stoji Intel s tim ??

Komentiraš R7 1700, 1700X i slično. A što je i7 8700 i i7 8700K ??? Identičan CPU samo što ti ovaj drugi osjetno više naplate i daju ti da ga clockaš. Dakle, ne lupaj gluposti . A što se tiče marketinga, Intel se bruka sada propisno. Da je brži i9 od Ryzena, jeste sigurno jer sada imaju jednak broj jezgara a Intel radi na 20 do 25% višem radnom taktu. Pa sad, tko to želi platiti 100% više, slobodno. I nitko tu nije protiv War_3 ili kako god, nego samo komentiramo kako je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 19:02 (itomic009).
17 godina
odjavljen
Seronja nezauzet kaže...

Taj sam

Proc platio 650 kn star mjesec dana a memoriju 900 kn za 16 gb i to još novu, LOL i to dok joj je cijena porasla da sam ju kupovao mjesec adana ranije prošao bi 200 kn jeftinije. B-die LOL

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice