Do 1.3v nije solidan primjerak vec iznad prosjecan, neznam od kud izvlacite te informacije?, sta su onda oni rasprodani primjerci od po 600-800€/$ koji su svi od reda 1.35- cak i 1.4v za 5ghz?

Do 1.3v nije solidan primjerak vec iznad prosjecan, neznam od kud izvlacite te informacije?, sta su onda oni rasprodani primjerci od po 600-800€/$ koji su svi od reda 1.35- cak i 1.4v za 5ghz?
Pa zato sam i napisao do 1.3v, ali kako je lav i rekao moze ga staviti na 4.8-4.9ghz gdje vecini treba izmedu 1.25-1.3v i tu nemanikakvih problema, a razliku u performansama nece osjetiti...
pogotovo imaš pećnicu kad za zatvoriti kućište moraš koristiti izolirku da spojiš razvaljenu z3 krletku
Dobro i moj je radio na 4.8 all cores s 1.26v no kaj ti je to? Oc od 100mhz? U aidi64 fpu imam jedva 60°c, 1.3v+ i 5ghz temperature lete u nebo...da ne govorim kad mu povecas power limite i cache cpu odlazi na trenutno taljenjelp
Dobro i moj je radio na 4.8 all cores s 1.26v no kaj ti je to? Oc od 100mhz? U aidi64 fpu imam jedva 60°c, 1.3v+ i 5ghz temperature lete u nebo...da ne govorim kad mu povecas power limite i cache cpu odlazi na trenutno taljenjelp
ajde Stjepko priznaj da ti se bar 5-6 puta komp restartao radi thermal limita 100°C
Pa tupino jedna cijela rasprava je i pocela od toga sta si covjeku rekao da d14 ne moze hladit 4.7-4.8ghz clock, nitko nije spominjao 5ghz. Samo dezinformiras...
Pa i7-7700k/8700k po Intelu je 100°C tak da 80°C je u tim granicama. Druga stvar je kaj se on u milisekundi zaleti sa 30 na 75/80°C, to se da poštelati na ploči da nema tih spajkova i sve pet. Ja svoj hladim na Mugenom 5 bez beda.
To je zapravo OC od 500 mhz, jer po defaultu turbo boost na 8700k na all core radi na 4.3ghz, to sto su ASUS i jos neke ploce imale po defaultu ukljucen enhanced turbo pa gurale sve jezgre na 4.7ghz je druga prica, zato su u novim biosima taj isti enhanced turbo po defaultu iskljucili.
Nitko ne spori da se 8700k na 1.3v+ grije.
Pa i7-7700k/8700k po Intelu je 100°C tak da 80°C je u tim granicama. Druga stvar je kaj se on u milisekundi zaleti sa 30 na 75/80°C, to se da poštelati na ploči da nema tih spajkova i sve pet. Ja svoj hladim na Mugenom 5 bez beda.
Zivo me zanima na koji nacin si to postelao?
To je zapravo OC od 500 mhz, jer po defaultu turbo boost na 8700k na all core radi na 4.3ghz, to sto su ASUS i jos neke ploce imale po defaultu ukljucen enhanced turbo pa gurale sve jezgre na 4.7ghz je druga prica, zato su u novim biosima taj isti enhanced turbo po defaultu iskljucili.
Nitko ne spori da se 8700k na 1.3v+ grije.
Zivo me zanima na koji nacin si to postelao?
Sa VCCPLL OC opcijom koja je na mbo postavljena krivo, odnosno nije u skladu sa datasheet-om intela, u mom slučaju je postavljena na 1.250V, a treba biti na 1.050V, promjenom te opcije se spikove smiruju i temp su sasvim normalne. Na ovom forumu ima malo detaljinje pa ko želi nek pročita klik
Naravno, svak se poštelava onak kak mu paše, meni je sve bilo povoljno od 1.085 - 1.150V
Ni meni nije jasno kako bi se to "postelalo" i sta je uopce problem? To je najnormalnije ponasanje procesora, meni kad upalim prime ode u pola sekunde sa 30 na 85°C i kad ugasim odmah pada na 30...
Citao sam o tome, uglavnom kad diras taj napon senzori za temp ti ne prikazuju temperature kak spada. Masa ljudi se poveselila kako im je snizavanjem tog napona drasticno pala temp na 7700k, a zapravo corak.
Meni bi bilo sram usred ljeta imati upaljen kalorifer...ipak mi cirkulacija nije toliko loša
kakve se tu nebuloze šire od astronauta, pa milina je čitati svađe.
Nego, i5 8600k od kupnje (cca 7mj) držim na 4.8ghz sa 1.210V, temp u igrama ne prelaze 60C, hladnjak srednja žalost Xigmatek Gaia, silent-zatvoreno kuciste, u kakav primjerak to spada? dobar loš zao?
Kakve bi bile prognoze sa noktuom d14/15 na 5.0 ?
kakve se tu nebuloze šire od astronauta, pa milina je čitati svađe.
Nego, i5 8600k od kupnje (cca 7mj) držim na 4.8ghz sa 1.210V, temp u igrama ne prelaze 60C, hladnjak srednja žalost Xigmatek Gaia, silent-zatvoreno kuciste, u kakav primjerak to spada? dobar loš zao?
Kakve bi bile prognoze sa noktuom d14/15 na 5.0 ?
realno, ako ti je to najmanji stabilni napon za tih 4.8Ghz, u lošije primjerke to spada, debelo iznad 1.3V si za stabilnih 5.0Ghz
no opet, puno manji TDP ima 8600k nego 8700k, držala bi to takva noctua pod kontrolom, 70ak°C u igrama bez greške, ništa kritično
Najmanji stabilni valjda nije, to je onako odokokativno za 24/7, bumo vidili sta noktua kaže, ili pak vodeno kad dođe vrijeme i potreba, zanimalo me di sam šta sam
jeste vidili novi leak
https://wccftech.com/intel-core-i9-9900k-8-core-benchmark-3dmark-performance-leak/
soldered
jeste vidili novi leak
https://wccftech.com/intel-core-i9-9900k-8-core-benchmark-3dmark-performance-leak/
soldered
1500 bodova ispred 2700x pa i nije nesto s obzirom koliko je klokan te koliko ce kostati
jeste vidili novi leak
soldered
Team Blue FTW !!!!!!
Team Blue FTW !!!!!!
Postoji razlog zašto AMD nije izdao Ryzen 2800X, čekamo da vidimo što isti može ponuditi,
da ne bi veselje kratko trajalo.
Team Blue FTW !!!!!!
Postoji razlog zašto AMD nije izdao Ryzen 2800X, čekamo da vidimo što isti može ponuditi,
da ne bi veselje kratko trajalo.
Ne moze nista ponudit, sta se clocka tice su vec na maksimumu a vise jezgri ne znaci nista..
koliko će koštati 9900k u EU, nekih 500 eura prema ovim leakovima?
Cijena se krije kao što zmija krije noge.
Jedino sam uspio pronaći : https://hybridtechcar.com/2018/07/25/the-characteristics-of-the-new-intel-processors-appeared-core-i9-9900k-will-be-accelerated-to-5-ghz/
Ako to bude tako, oko 4500kn nece se bas naprodavati tih procesorica... to je cca 70% vise od 8700k, samo ludonje ce ga kupiti po toj cijeni
Pa nije to neka cijena za gamera koji drži do sebe.
Pa nije to neka cijena za gamera koji drži do sebe.
Deda ne pratis svjetske trendove, sad hc gejmeri uzimaju usporene ghosting monitore, sve poludilo
Za mene se tu nema što razmišljati, jedino o čemu moram razmisliti da li se isplati dati cca. 5000 kn za Rampage VI Extreme
ili ipak ići na Apex model iako bi idealna bila ASUS X299-E jer nije EATX ploča koja ne stane u R5.
A onaj tko isključivo igra igre uz monitor visoke frekevencije nema što gledati ovaj procesor, postoji i7 model za to.
Nije sve poludilo nego je kriza pa se i kriteriji spuštaju, nije lako biti HC gamer danas, ja ako uzmem HEDT,
barem 3 godine ga planiram zadržati jer gubi se puno na tome.
Za mene se tu nema što razmišljati, jedino o čemu moram razmisliti da li se isplati dati cca. 5000 kn za Rampage VI Extreme
ili ipak ići na Apex model iako bi idealna bila ASUS X299-E jer nije EATX ploča koja ne stane u R5.
A onaj tko isključivo igra igre uz monitor visoke frekevencije nema što gledati ovaj procesor, postoji i7 model za to.
Ne budi lud davat 5000kn za R6E, imas npr. odlicnu Taichi XE za skoro pola cijene. A i vjerojatno ce izdat nove ploce prije refresha x299 cpu-ova.
i9 9900k će bit 1151 socket?