Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.305
|
čitano: 3.114.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Kaj veli onaj drugi frizura man...jel ga naklokao na 7ghza i dobio u warzoneu dva fpsa više za gaming krunu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Napokon neki reviewer da je odradio recu i sa manualnim podesavanjem, kaze i ubuduce ce pokazivati tutorial u recenziji kako i sta podesiti u BIOS-u za ove koji neznaju 

OC3D kaze da ni jedan od njih ne radi kako treba po defaultu na ni jednoj ploči jer ih turbo overkilaju naponom, to je ono kaj se prica godinama pa je nekom od mainstream tech tubera i doslo u glavu 

Uglavnom mamutsko smanjenje temperature i potrosnje nakon undervolta plus malo bump u performansama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan

Evo i potrošnja procesora u Cyberpunku, 14900k naravno drži to neslavno prvo mjesto, a 7800x3d je daleko najefikasniji procesor, AMD je napravio pravu malu gaming zvijer: https://i.ibb.co/fqXCfSy/cyberpunk-potro-nja.png

2 0 hvala 0
17 godina

"Intel je ipak lansiral stare ali sad još i rastrošnije procesore". Kad stižu realno fakat novi Intel procovi, hm nismo baš sigurni živi bili pa videli.

- ne koristite Cinebenčugu niti pod razno

- gejming CPU potrošnja je koma, ništa novo ili sve po starom

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 16:39 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Znači za plug and play Intel sad moraš imati diplomu overklokera i undervoltera ak ne želeš da ti murja pokuca na vrata, jer misli da uzgajaš marcu kad provjerava termo kamerama po naselju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
forumaš kaže...

Znači za plug and play Intel sad moraš imati diplomu overklokera i undervoltera ak ne želeš da ti murja pokuca na vrata, jer misli da uzgajaš marcu kad provjerava termo kamerama po naselju.

Pa ovi koji kupuju K modele to vec znaju, nije to amd community da neznaju xmp upalit bez tutorijala 

Ono kaj mene brine je to kaj ako imas amd grafu i proc samo u idle imas 100w, sta tu napraviti...

Drug Steva recenzer, bome je vruc ryzen pored ove gamadi klik 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 16:58 (Jacked).
16 godina
Jacked kaže...
Ono kaj mene brine je to kaj ako imas amd grafu i proc samo u idle imas 100w, sta tu napraviti...

Nek te ne brine, kod mene je štedljiv plug and play AMD bez diplome overklokera i uindervoltera i bez malih jezgri i dvije kile hladnjaka na grafičkoj koja puca ili gori ko kokica 

2 godine
protjeran

Da sam se htjel natjecat sa konzolama kupil bi tak nekaj i jos hladnije i efikasnije od intela i nvidia-e, uz ispravne drajvere i ferature koji ti ne banaju 10 godina stari account na serveru i ne prikazuju pola detalja na slici. Ja zadovoljan 

A nemoras ni lektiru za RAM procitat kad kupujes kao ni tutorijal za OS postavke da ti proc radi donekle u redu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 17:06 (Jacked).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

Kaj bi ti ja kad nis htel, ja jesam i dobil sam kaj sam htel, jeftino, brzo, tolinski efikasno, satabilno, plug and play  

4 godine
suspendiran
Jacked kaže...
forumaš kaže...

Pa ovi koji kupuju K modele to vec znaju, nije to amd community da neznaju xmp upalit bez tutorijala 

Drug Steva recenzer, bome je vruc ryzen pored ove gamadi klik 

Ok ali ovo su sve twikani naponi, For the 14th Gen Intel we’ve carefully tweaked the voltage as out of the box they’re incredibly toasty!

Gdje je test s twikanim Ryzenima? malo si nerealan, i ja sam fan intela no ajmo se malo spustiti

2 godine
protjeran

Kako nemas, eno na prosloj strani imas veliki post gdje je 7900X3D u raznim PBO scenarijima uspoređen sa 13900K pa se grije 10c vise... Jednostavno su ti 3D vruci i zbog takvog dizajna cache na vrhu i na to manji proces... A ako ih ides ogranicit preko limita onda i PBO ne boosta tolko pa imas manji performans. Sve u svemu kuršlus.

Na intelu sa stock naponom vozis 400MHz veci takt od deafult kolko je ta automatika loša na pločama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
forumaš kaže...

Kaj bi ti ja kad nis htel, ja jesam i dobil sam kaj sam htel, jeftino, brzo, tolinski efikasno, satabilno, plug and play  

forumaš  ti si fakat hvalisavac prvo si onu 3060 hvalio kao da je od zlata sad ovu koju si kupio svaki dan u jutro poljubiš i zahvališ se Bogu kaj je imaš. Nema bolje od nje.

"Dokle" prijatelju "dokle"?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 17:52 (hummer0).
2 godine
protjeran

Evo samo za kolegu Borisa da mu je lakše provjerit temperature u gamingu nasvirani 13900k na 5.8GHz vs 7950X3D sa PBO na max na 1080p.

Laganih 10c topliji ryzen... tako da HUB i ostale specijalce ostavljam laicima za pracenje takvih stvari i testiranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stvarno naporan lik u svakoj temi hvali svoj socijalni hardware, on i stjepanj ko jednojajcani blizanci
4 godine
suspendiran
Jacked kaže...

Evo samo za kolegu Borisa da mu je lakše provjerit temperature u gamingu nasvirani 13900k na 5.8GHz vs 7950X3D sa PBO na max na 1080p.

Laganih 10c topliji ryzen... tako da HUB i ostale specijalce ostavljam laicima za pracenje takvih stvari i testiranja.

Super samo kaj Intelova konfa u potpisu ima 420mm radijator od skoro 8kg

Amd konfa ima custom loop od 360mm
  tak da nije za usporedbu jer nije niti priblizno isto! Ok Intel je u gamingu zapravo korektan s temperaturama cim je nekakav ok hladnjak!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 18:23 (Boris grozni).
2 godine
protjeran

Ionako  je i taj jedan 60mm rad overkill samo za proc tako da ova MORA nis vise ne donosi. Mislim to je opce poznata stvar da je amd vruciji u gamingu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 18:17 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
bik kaže...
Stvarno naporan lik u svakoj temi hvali svoj socijalni hardware, on i stjepanj ko jednojajcani blizanci

To je više međusobna zahebancija na relaciji AMD vs Intel+Nvidia no kako nisi aktivan ocigledno si padobranac, nama su trenutno aktivni forumaši čisto ok, boljih trenutno nema :)

4 godine
suspendiran
forumaš kaže...

ybte da vam AMD nije izdao taj app za nastimavanje pa nebi vas bilo nigdje

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 18:21 (Boris grozni).
2 godine
protjeran

Evo i na stock sa 360mm aio oba di intel najvise pati od automatike i napona...

I uzeti u obzir da je tim X3D temp limit na tek 89c zbog osjetljivosti keša na temp a na SOC napon treba pazit ko oko u glavi da im pristevi ja poleđini je skoce 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dečki se pripreamju za overklok 14900k.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 18:29 (mislioc).

6 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Intel je pokušao ali nije to baš ispalo kako su očekivali. Definitivno 7800x3d je izdominirao po pitanju i potrošnje i performansi. Nadam se da će intel ovo riješiti jer smatram dam i sa uv om je potrošnja i dalje poprilična. Molim Admina Miru da i sam poštuje pravila za koja je i sam bio suglasan. Mislio sam što je osoba starija zrelija da ne doživljava neke ne ozbiljne stvari no ovdje je kontra primjer s obzirom da neće osobno doživit neka svi ovo čitaju. Naravno, dok ne ukloni komentar i suspendira me za spam. 

Član koji je bio suspendiran ima hvalospjeve o sebi i jest naporan je i samo ja, ja i opet ja. Međutim sa strane informacija u kratkom periodu je napisao više korisnih informacija od 60 posto ostalih komentara. Ekipa koja se prepucava nek se prepucava grafovima uz sitno nešto riječi sve ostalo treba upozorit ako se ponovi suspenzija. Pročitao danas kolegin komentar pa sam ga uzeo kao primjer, ovo pišem jer ima je bilo neandertalaca koju su u temu baš došli s namjerom da provociraju i pišu gluposti.

Bero
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
hummer0 kaže...
forumaš kaže...

forumaš  ti si fakat hvalisavac prvo si onu 3060 hvalio kao da je od zlata sad ovu koju si kupio svaki dan u jutro poljubiš i zahvališ se Bogu kaj je imaš. Nema bolje od nje.

"Dokle" prijatelju "dokle"?

RTX 3060 Ti je koštala 3900 kn i imala je u tom trenutku izlaska iste prefoemanse kao i RTX 2080 S koja je koštala oko 6500 kn. Naravno da ju je trebalo hvaliti, iste performanse za puno manje novaca, manja potrošnja, lakše hlađenje,manje dimenzije.

I kaj smo nakon toga dobili po pitanju grafičkih kartica? Imaš još koji dobar primjer za pohvaliti, da je izašlo novo puno jeftinije od starog sa istim performansama? Ako gledamo uloženo/dobiveno i da se kupi kod nas u trgovini kaj je još izašlo od tada vrijedno spomena?

Da nije bilo trenutne RX 6800 po 530 eura i dalje bi vozio istu konfu iako se zagušila u dosta igara sa 8 gb vrama pa je trebalo raditi pizdarije sa postavkama, kako bi bilo igrivo sa poluispravnim portovima.

Zakaj sad hvalim AMD? Zato jer sam zadovoljan u svim kategorijama, odličan hardver i pišem to u hardverskim temama. Potpuno mi je nebitno AMD, Intel , Nvidia...kupim ako je uloženo/dobiveno opravdano, uz nekoliko pravila oko TDP-a koje ne želim prekrišiti, jer želim cijelo ljeto gejmati bez stresa sa zagrijavanjem sobe.

Ne pitam tebe kaj si jeo za doručak ili koji broj cipela nosiš. Ak ti se piše o hradveru, ak imaš neke argumente pridruži se. Ak ti se ne piše nisam ja tema, ak ti idem na qurac stavi me na ignore.

Uostalom mi se ovdje dobro zajebavamo, nama ne smeta.

Edit; ako pogledaš malo recenzije cijeli svijet se sprda sa ovom "novom" 14. serijom...danas ej jednostavano takav dan, dan kad nam žele uvaliti budalaštinu pa se i treba sprdati. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 19:52 (forumaš).
14 godina
Naručen 14900k pa kako bog da... 7800x3d ide na prodaju

6 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Bome i mene svrbi... 

Intel Core i9-14900K Posts Record-Breaking 9.1 GHz CPU Frequency World Record, DDR5-11614 Achieved Too

Pih odma 5 svjetskih rekorda porušeno prvi dan... sta ce biti tek kad izbace nekaj konkretno 

Gledam kome bi ostavio svoj šampionski 7800X3D, tko bi bio dostojan moje baštine i nasljeđa kao najboljeg amd tuning majstora  Boris se trudi ali morat cu si jos razmislit jel dostojan nasljedstva....

Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Da pogledamo i usporedbu profesionalca u poslu koji zna pokazati prave rezultate koji zanimaju naprednu publiku...

Sve u svemu iako je ovo turbo dosadan refresh 13th gen sa promjenom naziva u 14th gen, i kao takav opet nudi kako Der8auer kaze ultimativni CPU all around (doduše isto ce biti i sa kupnjom 13th gen), hoces ST, MT, benchanje ili gaming u jednom za sve namjene. Naravno napomenuo je da je šteta da nije dobio 14700K na test jer je on jako blizu cijenom 7800X3D a nudi samo 4E jezgre manje kao i malkop manje L3 keša od 14900K za veliku razliku u cijeni.

- Također De8auer je uputio javni apel AMD-u da se vise trgne i bude user friendly oko overkloka a ne da su toliko anemični pa zakljucavaju opcije i gube zbog toga, tako da zbog tulavog PBO kao jedine opcije na X3D i nemogucnosti podizanja frekvencije manualno, nemaju omogucenu mogucnost izvlacenja max performansi iz CPU. Naravno kaze da podizanje frekvencije nece ubiti CPU i da za to nije nuzno ni dizat napon u vecini slucajeva kako danas procesori dolaze po defaultu, ali uzevsi u obzir da se cak i najupuceniji amd-ovci kuze u OC kao krava u balet jasno mi je zasto su se ovako osigurali, kao i sa potrebom zakljucavanja SOC napona u BIOS-u .

Sve u svemu, tko želi najbolje u svim radnjama uzima 14900K/KF ili 13900K/KF pošto su gotovo isti, a tko gleda samo gaming i želi uštediti i ima restrikcije prema potrošnji 7800X3D, dok su ostali R9 X3D modeli potpuni kolaps vrijednosti i performansi u radu kao i vanilla modeli 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 9:12 (Jacked).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Jacked pretjeruješ brate overhajpan si brutalno.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Sta bi pretjerivo ti svi testovi su jos bez rama na max, ovih 7200 je kamilica za intele...

Evo 8600MHz CL40 spremno na XMP za 14th gen i testirano 

G.SKILL Supports Intel’s 14th Gen CPU Launch With New DDR5-8400 Memory, Teases DDR5-8600 Kit

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 16:26 (Jacked).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ebote u igrama 5800x3d se nosi sa svima u videu kosonje. Zen 3 je nenadjebiv i 12 gen također dobar. Ma idi jacked hajp hajp hajpaj samog sebe kod nas to ne pali.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Fijuu, kuzim ja da je price to performance 7800X3D dobar procesor ali di ce to u usporedbu sa ovim 24c čudovištem ako gledamo najbrže moguce u svemu 

Al ga je pajdo odradio pod custom loop-om, samo 40c u gamingu... nema dalje 

(14900K) Cyberpunk 2077 benchmark | 4K & Preset RT Overdrive | 14900K 6.3Ghz + RTX 4090 + 8800MHz CL38

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice