Jel ima tko od vas u ovom klubu stari i7 920, 930, 950 i sl?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da dok se radi o full hd rezi i single gpu rjesenjima ;)
da ti vidis recimo theif 4k aa off 295x ili 980/970 sli , frajer guta 9/10 gb rama i 3,4gm vrama i proc i7 skoci na 60 %
a to je igra iz 2k14 sto ce tek doc mamu im jebem zahtjevnu podlo markentisku
Za dodatno informiranje, klikni moj profil i PC sekciju. Usput, igre sam probao i na UP3214Q, PB287Q, dva PB287Q i sada na 34UC97. I da, čak i PG278Q (ROG Swift). Zapravo, ne sjećam se kad sam gledao u manje od 1440.
Nema te igre i tih postavki koje će pogurati više od 4 jezgre na više od 15%. AKo nađeš, javi, probat ću.
cak ni metro 4k ne zakuca 4 jezgre bar 50 posto?
Just for lulz odvrti na fritzu partiju između houdini i deep fritz engineima

...mamu im jebem ....
da i zasto trolas bzvz nisam nikome na foruumu opsovao nego u zrak a i maknuta je zastita za vulgarne izraze pa malo isprobavam
inace se tak neizrazavam al eto ovo me naljutilo
Zanimaju me temperature od i7 4790k sa katanom 4 stock,koliko bi se kretale ?I koliko su normalne,jer sam citao da je dosta zagrijan.

Recimo do 90C da bi islo pod najgorim sintetickim opterecenjem (prime95 28.5), u igrama do nekakvih 60C.
Inace, kod Haswella, sve ispod 80 je super i nema straha za procesor i kod dugotrajnog opterecenja.
Prime 28.5 treba zaobilizati ako je procesor zesce overclockan.
Koristi 28.4 verziju.
Koristi 28.4 verziju.
čitao sam malo i kolko sam skužio prime se ne smije vrtiti ni na jednom haswelu,pogotovo e,čak,i 5820 ima problema.
Razlog tome je avx2 instrukcijski set(no samo kod novijeg)
Najbolje je koristiti occt i intel burn test.
Jedino gdje se može koristiti prime je kod svježih klokova,gdje se on ruši nakon 10 minuta,dok ibt potraje satima no to je za one nestrpljive.

Koristi 28.4 verziju.
čitao sam malo i kolko sam skužio prime se ne smije vrtiti ni na jednom haswelu,pogotovo e,čak,i 5820 ima problema.
Razlog tome je avx2 instrukcijski set(no samo kod novijeg)
Najbolje je koristiti occt i intel burn test.
Jedino gdje se može koristiti prime je kod svježih klokova,gdje se on ruši nakon 10 minuta,dok ibt potraje satima no to je za one nestrpljive.
Zanimljivo, ima stvari koje griju haswell-a i vise od prime-a 28.5, fpu testovi u aida-i 64 u par sekundi koliko traju mi zagriju proc ko prime 28.5 za minutu.
Teškaši kaj mislite o ovome da Fx ubija i7-ice u multitaskingu?
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/i7-vs-fx-8xxx-multitasking/220648.aspx
Ma neka ubija po mom FX ostaje savrsen za "dičiji komp"

Teškaši kaj mislite o ovome da Fx ubija i7-ice u multitaskingu?
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/i7-vs-fx-8xxx-multitasking/220648.aspx
Da, svakodnevno istovremeno zipam 5 GB, igram Battlefield, foldam, gledam filmove i slušam muziku!!!
I lajkaš po fejsu.
poz, znaci meni je cpu speed 1.6 ghz kada nista ne radim, a kada igram mi je 4.2, jel bi mi bilo pametno tako ostavit ili stavit da uvijek bude 4.2? imam i7 3770k
Ako radi sve kako treba, ne diraj.
poz, znaci meni je cpu speed 1.6 ghz kada nista ne radim, a kada igram mi je 4.2, jel bi mi bilo pametno tako ostavit ili stavit da uvijek bude 4.2? imam i7 3770k
Tako ti rade sandy bridge i ivy bridge procesori. Mislim da haswelli rade na 0.8ghz u idle-u.

Tako ti rade sandy bridge i ivy bridge procesori. Mislim da haswelli rade na 0.8ghz u idle-u.
točno rade od 0.8-1v zavisi od primjerka, i pritom stvarno troše malo struje
a uključen ti je speedstep, cpu određuje takt prema opterecenju, mozes i nemoras ostavit, ovisno je kakvo hlađenje imaš ak nemaš problema sa temperaturama zakucaj ga fixno na 4.2 i vozaj, ja bi to rađe uradio jer volim da je on uvijek spreman na 100 posto a ne da mi "turira". plus ja nevjerujem matičnoj i auto postavkama probao par puta uopce mi se nije svidjeo nacin voltaže i postavki koje su se odvijale..zato pronađi si sweet spot (idealnu poziciju) da imaš 4.2 uz najmanju mogucu voltazu i da ti cpu bude stabilan
i7-5960X na oko 1,6GHz i nekih 15W opterećenja pritom.
Kako si došao do tih 15W ??
Čini mi se da to nekako nije baš točno jer je 15W premalo. Ako sustav sa takvim procesorom troši u idle modu (to komentiram na temelju svih recenzija o tom procesoru) oko 60 - 70W onda mislim da CPU sam mora trošiti više od 15W inače bi komplet sustav bio na puno manje od 60W.
Provjerit ću danas tijekom dana točno o kojoj se brojci radi pa ti javim.

Dakle, na 1,2GHz troši oko 12W. Naravno, to je na automatskom idle skaliranju na množitelju 12 koji je automatski u idleu. Svakako ne troši toliko kad radi na 3,5 ili 4,5GHz na koliko ide turbo. 0,73V je napon koji mi mjeri na tom množitelju. Cifra se mijenja svako malo 11-16W ovisno kako ide takt itd koji se mijenja od 1191 do 11201.
Kompletan sustav je nešto posve drugo, jer ovisi o ploči, memoriji, diskovima, grafičkoj, ventovima... milijardu i jednoj stvari. Čak i BIOS radi razliku.
Dakle, na 1,2GHz troši oko 12W. Naravno, to je na automatskom idle skaliranju na množitelju 12 koji je automatski u idleu. Svakako ne troši toliko kad radi na 3,5 ili 4,5GHz na koliko ide turbo. 0,73V je napon koji mi mjeri na tom množitelju. Cifra se mijenja svako malo 11-16W ovisno kako ide takt itd koji se mijenja od 1191 do 11201.
Kompletan sustav je nešto posve drugo, jer ovisi o ploči, memoriji, diskovima, grafičkoj, ventovima... milijardu i jednoj stvari. Čak i BIOS radi razliku.
Nije valjda da vjerujes u ove brojke o potrosnji?
Ne kužim, što ti tu ne vjeruješ ili misliš da se nema vjerovati? Očekivano opterećenje za spomenuti CPU i voltažu. Mjerio sam Ivy Bridge na utičnici i razliku opterećenja i idlea i bila je otprilike kako sam i očekivao. Ne vidim niti jedan razlog zašto bi Asus lagao u brojkama na svom alatu da pomogne Intelu u čemu, LOL? Manjim brojkama za desetak watta? Sasvim očekivano i u redu kako je i specificirano.