Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 14.931
|
čitano: 2.557.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
4 godine
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
vrinho kaže...
Boris grozni kaže...
Vec vidim kako ce sve u zidu zavrsiti😂😂😂

Kad sam kod sebe montirao skoro sam puknuo cijelo vodeno u zid, onda dva vijka koja treba zašrafiti na nosač su sranje samo takvo, teški ''genijalac'' je to dizajnirao. Na dvojki je to bolje napravljeno.

Dosta tih hladnjaka zna zapeti kad treba šarafe zavrnuti, nemaju tolerancija niti malo pa nekad moras na silu

Team Blue
3 godine
vrinho kaže...
 Kad sam kod sebe montirao skoro sam puknuo cijelo vodeno u zid, onda dva vijka koja treba zašrafiti na nosač su sranje samo takvo, teški ''genijalac'' je to dizajnirao. Na dvojki je to bolje napravljeno.

Ipak si na koncu uspio, koliko vidim pod moj pisi. Moram pogledati na jubito, u čemu je točno problem.

I tvoj Ryzen se jako grije ?!

Jesi li uspoređivao zagrijavanje s zračnim i tim vodenim ?

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 13:35 (Zaporožac).
3 godine
vrinho kaže...
 Imao sam 280 pa prešao na 360 i 360 mi je čak tiši tako da ga preporučam.

jesi li ti imao ovih problema s instalacijom vodenka ? 

合氣道
14 godina

Svakakvih hladnjaka sam se namontirao ali ovaj tu toleranciju praktički nema, dvojka je imala 4 šarafa gdje si mogao normalno zategnuti malo sva 4 i onda do kraja i onda se sjete da bi mogli staviti 2 i naprave jebadu. Nakon 15 minuta montiiranja već sam mislio da sam navoj zajebao ali na kraju je ušlo. Inače sam imao naviku mijenjati pastu jednom godišnje, sad se to sigurno neće dogoditi 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
3 godine
Intel Club (opća tema o procesorima)

Ma, odlučio sam.

Kupujem  RX 7900 XT 20GB, a CPU ću kupiti krajem godine.

Može i i7 12700 kf dobro držati tu karticu na 2K, a za produkciju glazbe se ne brinem. To što bih dobio ubrzanje obrade, može i pričekati.

Amen

Može i polovnjača s garancijom.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 13:45 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Zaporožac kaže...

Zaporožac kaže...

jesi li ti imao ovih problema s instalacijom vodenka ? 

hehe, jel te vrag tjerao na najvrući proc današnjice... 

nisi navikao na vodena, kao niti ja, nije da sam skroz protiv, ali bi radije zračno...

trebao si ići na rajzena, iako se teže hlade nego intel zbog debelog ihs i x3d tehnologije, puno manje troše i lakše ih je obuzdati

i ja se razmišljam o upgrejdu procesora, možda me pukne ko i tebe da konačno i ja uzmem high end cpu - iako sam dosad uvijek gledao bang for buck, a ovo vrijeme je najgore za to obzirom na izazove hlađenja i moje opsesije tišinom

kako god, čak i da idem na high end, radije bi se ispružio 200e za 9800x3d i stavio neki zračni hladnjak poput tvojeg, nego se jebavao sa 420mm vodenim hlađenjima i mučenjem samog sebe ovakvim pitanjima

kad uzmeš razliku u cijeni + nabavka novog hlađenja, da si išao na 9800x3d i zadržao postojeći hladnjak, ne bi se uopće morao misliti za relativno malu razliku u cijeni

14 godina
Zaporožac kaže...
vrinho kaže...

Ipak si na koncu uspio, koliko vidim pod moj pisi. Moram pogledati na jubito, u čemu je točno problem.

Pogledaj si video instalacije, moraš dobro ona dva šarafa pogoditi na navoj i onda polako zatezati, uspjet ćeš samo se nemoj živcirati ko ja. Zakomplicirali su a na dvojki je to bilo jednostavno.

Ne grije se, u gamingu varira od 60-65 stupnjeva ide, u Cinebenchu i sl. oko 75, po ljeti sad kad je bila žega onda i preko 80 ide, baš sam ga išao isprobati. Uglavnom, dobro hlađenje, u biosu sam složio krivulju za brzinu ventilatora u kučištu i na vodenom i nemam problem s bukom a hladi dobro. Nisam isprobao na ovom procu zračno. Ne znam koji proc imaš ali ako je Intel dobro si pogledaj reviewe jer kada sam ja istraživao prije kupnje onda su neki koji su testirali rekli da ovo vodeno ne obuhvaća cijelu bazu procesora i ne hladi toliko efektivno ko na Ryzenu, možda su to u novoj reviziji riješili, ne znam.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
13 godina
9700x iako izgleda loše cijenovno kad mu makneš power limit od 65w napucaš ga sa 2x16gb ddt5 6400mhz cl32 + 200mhz na PBO sa dobrim zračnim hladnjakom garantiram da je u pet deka sa 9800x3d na 1440p.

0 0 hvala 0
3 godine
picajzla0707 kaže...
hehe, jel te vrag tjerao na najvrući proc današnjice... 

nisi navikao na vodena, kao niti ja, nije da sam skroz protiv, ali bi radije zračno...

trebao si ići na rajzena, iako se teže hlade nego intel zbog debelog ihs i x3d tehnologije, puno manje troše i lakše ih je obuzdati

i ja se razmišljam o upgrejdu procesora, možda me pukne ko i tebe da konačno i ja uzmem high end cpu - iako sam dosad uvijek gledao bang for buck, a ovo vrijeme je najgore za to obzirom na izazove hlađenja i moje opsesije tišinom

kako god, čak i da idem na high end, radije bi se ispružio 200e za 9800x3d i stavio neki zračni hladnjak poput tvojeg, nego se jebavao sa 420mm vodenim hlađenjima i mučenjem samog sebe ovakvim pitanjima

kad uzmeš razliku u cijeni + nabavka novog hlađenja, da si išao na 9800x3d i zadržao postojeći hladnjak, ne bi se uopće morao misliti za relativno malu razliku u cijeni

Ma, već sam imao Intel novu ploču, +i7 12700 kf (sad  ponavljam kao i ti skoro svaki post što imam i što sam imao ) , te mi je bilo teško se zajebavati s prodajom. Imao sam u životu tri i7 procesora i nijedan nije trebao vodeno hlađenje, a nisam razmišljao da ovi 13 i  14 maltene "gore". Trebao bih se ipak malo više razumjeti u oc i underclock kao moj sin Boris, da bih kupio i7 14700.

Stopirao sam narudžbu za i7 14700 k.

vrinho kaže...
Pogledaj si video instalacije, moraš dobro ona dva šarafa pogoditi na navoj i onda polako zatezati, uspjet ćeš samo se nemoj živcirati ko ja. Zakomplicirali su a na dvojki je to bilo jednostavno.

Ne grije se, u gamingu varira od 60-65 stupnjeva ide, u Cinebenchu i sl. oko 75, po ljeti sad kad je bila žega onda i preko 80 ide, baš sam ga išao isprobati. Uglavnom, dobro hlađenje, u biosu sam složio krivulju za brzinu ventilatora u kučištu i na vodenom i nemam problem s bukom a hladi dobro. Nisam isprobao na ovom procu zračno. Ne znam koji proc imaš ali ako je Intel dobro si pogledaj reviewe jer kada sam ja istraživao prije kupnje onda su neki koji su testirali rekli da ovo vodeno ne obuhvaća cijelu bazu procesora i ne hladi toliko efektivno ko na Ryzenu, možda su to u novoj reviziji riješili, ne znam.

Inače se zalijećem kad kupujem, no sad ipak pazim odn. raspitujem se o onome što ne znam. Tehničke stvari mi idu od ruke, iako ovo nisam nikada pokušao, ne vjerujem da bih imao većih problema s povezivanjem vodenka na cpu bazu.,

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 14:29 (Zaporožac).
10 godina
Zaporožac kaže...

Ma, odlučio sam.

Kupujem  RX 7900 XT 20GB, a CPU ću kupiti krajem godine.

Može i i7 12700 kf dobro držati tu karticu na 2K, a za produkciju glazbe se ne brinem. To što bih dobio ubrzanje obrade, može i pričekati.

Amen

Može i polovnjača s garancijom.

Jel to da možeš Boru našamarat u Timespyu...priznaj 

16 godina

Pozdrav

Da ne prekopavam svu temu, ima li netko ovdje iz prve ruke da koristi Ultra 7 i zračno hlađenje?

Drugo pitanje.. ima li iskustava oko zakrivljenosti "kape" na procesoru.

Kupio bih NH-D15 G2, no poprilično me psihički smorilo proučavanje troizvedbenog izdanja.

Ima li netko da je uparivao Ultre i NH-D15 G2..te koje verzije?

Hvala

Edit: također igra BeQuiet Dark Rock obitelj

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 15:29 (torrente).

0 0 hvala 0
3 godine
ZGamer kaže...
 Jel to da možeš Boru našamarat u Timespyu...priznaj 

Nema Boki što tražiti u natjecanju s RX 7900 XT 

Oni lažni frejmovi u 4070 ti super me ne zabrinjavaju.  

Tomo s hardvera je popiškio novu seriju Arctic Liquid Freezer III AIO, a na drugim recenzijama ga hvale ?!

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 16:22 (Zaporožac).
4 godine
Nek si doma piški s tom recenzijom, to je valjda jedina negativna u cijelom svemiru a i šire🤣💩💩💩💩
Team Blue
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
torrente kaže...

Pozdrav

Da ne prekopavam svu temu, ima li netko ovdje iz prve ruke da koristi Ultra 7 i zračno hlađenje?

Drugo pitanje.. ima li iskustava oko zakrivljenosti "kape" na procesoru.

Kupio bih NH-D15 G2, no poprilično me psihički smorilo proučavanje troizvedbenog izdanja.

Ima li netko da je uparivao Ultre i NH-D15 G2..te koje verzije?

Hvala

Edit: također igra BeQuiet Dark Rock obitelj

Za Intela uzmes Standardnu flat Earth verziji ili ako hoces specificno zakrivljenu onda HBC verziju to ti je za Intela! Ili uzmes nesto od Thermalrighta i ne vodis brigu oko toga ako ne mora biti smeđeMalo šale no ozbiljan je odgovor :)

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 17:17 (Boris grozni).
16 godina

Od mene idu sve preporuke na buđetni Thermalright Warframe....kvalitetna baza+ekran ako hočeš ili može i bez te kvalitetni i tihi ventovi....ja kako mi je u 2d nečujno tako je valjda i u 3d....i vga i cpu, skoro pa nečujno računalo u svim režimima rada, ne znam kakva bi situacija bila sa i7 14 gen no sa Ryzenom je milina.....

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
suspendiran

Imam isto i5 14600k, temperatura zna drmnut i do 94C, malo too much, bubno 10 venta u kučište sad ne prijeđe 89C, al opet malo to much al bar se ne čuje cpu cooler glasnije više,  budem se poigrao sa undervoltom, ako može na 70C max sa istim/boljim performansama, onda shut up and take my money.

EDIT: Ako neko zna kako na asrock b760m pro rs matičnoj undervoltat taj proc i ima vremena nek se javi u pm 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 21:18 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Koji kuler imaš?

13 godina
suspendiran
ZGamer kaže...

Koji kuler imaš?

Thermalright Frost commander 140 mm.

16 godina

Za koji dan kupujem sve potrebno.

Cijena zračnog coolera mi je nebitna. Tako da će vjerojatno biti ona Noctua. Ne bih riskirao sa ostalima. Mislio sam da ovdje ima iskustava sa Noctuama.

Koliko vidim po netu. Pa to je pravi pakao sa hlađenjem.

Ostaje mi još jedna sitnica... kućište navodi da prima cooler 175mm. Noctua je 165. Onda po nekim komentarima na netu, neke specifikacije kućišta ne broje pola centimetra.. kako da objasnim.. netko mjeri od kape procesora kada je u socketu, netko od socketa bez procesora.

Jel ima situacija da je nekom ovakva kulerčina bila tik 3-5mm od stakla?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.

1 0 hvala 0
13 godina
suspendiran
torrente kaže...

Za koji dan kupujem sve potrebno.

Cijena zračnog coolera mi je nebitna. Tako da će vjerojatno biti ona Noctua. Ne bih riskirao sa ostalima. Mislio sam da ovdje ima iskustava sa Noctuama.

Koliko vidim po netu. Pa to je pravi pakao sa hlađenjem.

Ostaje mi još jedna sitnica... kućište navodi da prima cooler 175mm. Noctua je 165. Onda po nekim komentarima na netu, neke specifikacije kućišta ne broje pola centimetra.. kako da objasnim.. netko mjeri od kape procesora kada je u socketu, netko od socketa bez procesora.

Jel ima situacija da je nekom ovakva kulerčina bila tik 3-5mm od stakla?

Nemaš šta riskirat sa Thermalright, imaš odlične Thermalright hladnjake. Jeftini, pouzdani i dobri. Frost commander 140 vs nh d15 - 45 eura vs 115 eura, rame uz rame uz noctuu. Mada ga nema više po tim cijenama kolko sam ga ja platio na amazon.de nažalost, ali možda naleti. Peerless Assassin isto jako dobar. Ja bi prije uzeo Thermalright Frozen Prism360 White/black ARGB CPU Liquid Cooler za 60 eura da sad kupujem cooler nego bespotrebno skupu noctuu. Skuplje nikako ne znači bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 21:14 (Cryogenic).
13 godina

Ja kupujem sve od thermalrighta imam njihov AIO a uzeo sam Pearless asassin mini i sada cu uzet jos low profile hladnjak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Ima samo nekoliko zračnih coolera koji se mogu nositi s mojim vazdušnim Deepcool AKA 620 Digital.

Nije skup 75€, mogao sam za njega taman kupiti odlično vodeno.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2025 10:40 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Ja sam prešao sa Noctue NH-D14 (sa dva ventilatora) na Arctic LF III 360 i nije mi žao jer je cijeli sistem punooo tiši čak i kad Arctic radi na 100% (što je vrloooo rijetko). Overclockan i malkice undervoltan 12700k je sada na maximum 70C, prije sam ga mora dosta više undervoltat da ga držim ispod 90C plus to da me živcirala buka jer je Noctua imala puno brži spin-up kad bi se malo digla temperatura.... uglavnom nije mi žao a najluđe je što su cjenovno tamo tamo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Da, vodenko više nije skup kao nekada. Kad sam kupio zračni uopće nisam razmišljao o vodenom i dobrobiti cijena+efikasnost.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ovo ne mozes konkurirati AIO za 55e, gdje ces bolje.

Edit: Imao sam Silverstone permafrost 240mm za 100e riknuo nakon godinu dana uporabe iako mi je najljepši AIO.

Permafrost Permafrost
Thermalright 50e Thermalright 50e
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2025 11:07 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Imam vodena hlađenja konstantno od 2018g i osim što je na jednome vrisnula jedna rgb ledica rade bez ikakvih problema, podesio sam u fan controlu pumpu na dvije brzine, difolt na 40% i kad cpu pređe 70°C na 80%, nekima radi na konstantnih 80% meni se više svidjelo da ju barem tu i tamo razgibam, krivulja ventova na radijatoru kao i kod zračnoga i to je to, što je najbolje radi gotovo 24/7 tako da preporuke za kupnju i to što veći, koliko god kućište dozvoljava, vrlo sam zadovoljan i mogu njime hladiti bilo koji cpu na tržištu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2025 11:28 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 tjedna
protjeran

Thermalright je teški bang4buck sta god kupovao u svakom segmentu i uz to vrh performanse.

Neznam zasto se u intel temi forsaju na taj Arctic kad je kanta za hladit intele + nemogucnost instalranja boljeg contact frame od ovog s kojim AIO dolazi, plus to sta je Arctic debela hrga od radijaora sa kojom ce se lako uci u probleme na kucistima manjeg ranga narocito prilikom montaže na krov kucista gdje se jebavati konektore za CPU plus dolazit ce blizu rama. 

Arctic je top hladnjak za AMD jer se blok po defaultu monitra u offset mount pa ima samim time bolju ucinkovitost pri hlađenju.

PS montaža Arctic LF III je užas, jednom kad ga uspijete stavit necete a se usudit vise skidat, velika vecina 

Tehrmalright je daleko bolji value za intele, plus felksibilniji za montažu i uz to osjetno jeftiniji.

2 0 hvala 0
3 godine

Ja sam sebi kupio CORSAIR iCUE H115i 280 Elite RGB. 

Molim lepo, fino je ocijenjen, jednostavan za ugradnju.

To što košta 189 € koga boli kuki. 

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
suspendiran
Zaporožac kaže...

Ja sam sebi kupio CORSAIR iCUE H115i 280 Elite RGB. 

Molim lepo, fino je ocijenjen, jednostavan za ugradnju.

To što košta 189 € koga boli kuki. 

Sa kolko je to ventilatora na kraju, jesi ovaj put dobro izbrojao na prste? I još nakon koleginog posta za Thermal right od raznoraznih jeftinih a dobrih rješenja ti ko prstom u onu stvar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2025 17:49 (Cryogenic).
4 godine
Šir Kan kaže...

Thermalright je teški bang4buck sta god kupovao u svakom segmentu i uz to vrh performanse.

Neznam zasto se u intel temi forsaju na taj Arctic kad je kanta za hladit intele + nemogucnost instalranja boljeg contact frame od ovog s kojim AIO dolazi, plus to sta je Arctic debela hrga od radijaora sa kojom ce se lako uci u probleme na kucistima manjeg ranga narocito prilikom montaže na krov kucista gdje se jebavati konektore za CPU plus dolazit ce blizu rama. 

Arctic je top hladnjak za AMD jer se blok po defaultu monitra u offset mount pa ima samim time bolju ucinkovitost pri hlađenju.

PS montaža Arctic LF III je užas, jednom kad ga uspijete stavit necete a se usudit vise skidat, velika vecina 

Tehrmalright je daleko bolji value za intele, plus felksibilniji za montažu i uz to osjetno jeftiniji.

Vidim da se žale na AC radi debljine radijatora, ovaj je Thermalright tanji pa vjerujem da ide unutra? Uglavnom narucen TR Frozen Prism 360 za mog zlatana 14600Kf nakon privatnih konzultacija i mjerenja s Šir Kanom
Cekamo forumaš-a  za rostilj a i nas Anđel Zaporožac bi mogao navratiti s gajbom

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2025 18:07 (Boris grozni).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice