ma lud si, ddr4 je skuplji no razlika nije velika, 4gb su samo cca 300kn..
Intel broadwell
- poruka: 104
- |
- čitano: 15.942
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
ma lud si, ddr4 je skuplji no razlika nije velika, 4gb su samo cca 300kn..
Za određene aplikacije (ukoliko ti trebaju) razlika je ipak velika. Iako je danas mali broj tih aplikacija koje koriste brzinu DDR4 RAM-a, za očekivati je da u skorije vrijeme i ostali počnu koristiti prednosti DDR4 RAM-a.
Prvi testovi desktop Broadwella.. zasad bez overclock rezultata, al sve u svemu izgleda odlično, jedini "problem" je što bi još bolji Skylake i LGA1151 trebali doći u 8. mjesec..
Prvi testovi desktop Broadwella.. zasad bez overclock rezultata, al sve u svemu izgleda odlično, jedini "problem" je što bi još bolji Skylake i LGA1151 trebali doći u 8. mjesec..
Izgleda odlično, ali nije baš neki napredak, više novotarija za nove kupce, performanse su u rangu Haswell refresha.
Performanse su iznenađujuće bolje u odnosu na Haswell refresh, pogotovo kad usporediš sve, potrošnju, takt i performanse.
Broadwell i5 na 3.6GHz po performansama jednak Haswellu i5 na 3.9GHz. Još bolji je Broadwell i7, pogledaj score na 3.7GHz dok je Haswell i7 na 4.4GHz.
Potrošnja:
Kakav će tek Skylake biti..
Performanse su iznenađujuće bolje u odnosu na Haswell refresh, pogotovo kad usporediš sve, potrošnju, takt i performanse.
Broadwell i5 na 3.6GHz po performansama jednak Haswellu i5 na 3.9GHz. Još bolji je Broadwell i7, pogledaj score na 3.7GHz dok je Haswell i7 na 4.4GHz.
Potrošnja:
Kakav će tek Skylake biti..
Ako si ti zadovoljan takvim skokom oke, ali meni se to čini malo.
Kako me idu novci u zadnje vrijeme moraću čekati seriju na 2 nm.
Ako si ti zadovoljan takvim skokom oke, ali meni se to čini malo.
S obzirom da je ovo "Tick", znači ista arhitektura samo uz prelazak na 14nm, i previše je. Zato kažem, što tek očekivati od Skylakea koji će biti "Tock".
Nitko ne komentira Iris 6200 integrirku, Intel mete pod sa najbrzom AMD integriranom grafikom. AMD je cak i na tom podrucju popusio...
Nitko ne komentira Iris 6200 integrirku, Intel mete pod sa najbrzom AMD integriranom grafikom. AMD je cak i na tom podrucju popusio...
koliko je bitna u toj klasi procesora, toliko je i komentiraju, malo će ljudi kupiti takve procove bez diskretne grafe
da intel tu grafu ugradi u i3 ili pentiume, onda bi to bilo vrijedno pažnje za budget gaming
eventualno ako dx12 omogući njezino korištenje za boost diskretnoj grafi, pa onda nek je i ta integrirana što jača da boost bude veći
Ne brini neće dugo, pričekaj AMD-ove APU-ove s HBM-om.
Od AMD-a se konstantno nesto ceka a dotle firma tone sve dublje...
Ja vas ne kužim ljudi. Kako možete uspoređivati firme koje nemaju isti budget. Intel je 10 puta bogatija firma od amd-a, pa i mora biti bolji. AMD je ustvari vrlo blizu intelu sa tim budgetom, ja im se divim kako i uspijevaju pratiti i intel i nvidiu zajedno.
1/ Osim kad je athlon briso pod sa intel procovima te je intel tada plaćo proizvođačima laptopa/prebuild PCijeva da koriste intel proizvode
2/ Sam sebe kontradiktiraš, ne može bit bolji u svim pogledima ako daje bolje ulozeno-dobiveno
1/ Osim kad je athlon briso pod sa intel procovima te je intel tada plaćo proizvođačima laptopa/prebuild PCijeva da koriste intel proizvode
2/ Sam sebe kontradiktiraš, ne može bit bolji u svim pogledima ako daje bolje ulozeno-dobiveno
A kad je amd snizavao kvalitet slike da grafe budu brze, to se zaboravlja.
ma lopine jedni i drugi, treba rasprodat konfe i prebacit se na ruske čipove
A kad je nvidia varala u 3dmarku2003 s FX5xxx serijom..
koliko je ono bio 1900kn
1800
ajme, a ja kreten jos si razmisljao dali da uzmem 5820k za nesto vise novaca, uskoro nakon toga odoše cijene gore u nebesa i ostade ja bez 4790K.. trenutna prosjecna cijena i7 4790K u ducanu iznosi 3000kn+
pa koliko ce onda kostati novi procesori ybte!
Prosla baba s kolacima :P haha ja sam svoj i7 4790k platio 1900kn u 10 mjesecu i jako sam dobro prosao
ajme, a ja kreten jos si razmisljao dali da uzmem 5820k za nesto vise novaca, uskoro nakon toga odoše cijene gore u nebesa i ostade ja bez 4790K.. trenutna prosjecna cijena i7 4790K u ducanu iznosi 3000kn+
pa koliko ce onda kostati novi procesori ybte!
To ovisi o kursu dolara. Cijene procesora su porasle jer je dolar ojačao.
Nitko ne komentira Iris 6200 integrirku,procesori cijene 270-360dolara Intel mete pod sa najbrzom AMD integriranom grafikom. AMD je cak i na tom podrucju popusio...
I kaj ti vrjedi ta grafa na tom procesoru, pa niko ne kupuje taj proc radi njezine grafe na kojoj če igrat igrice=intel grafički driveri=govno.Javi se kad nađeš tu Intel čokljavu grafu, na nekom Intel Desktop procesoru koji košta 100-150dolara.
Sad bum ti ja objasnil snagu Intel grafike na Brodwell procu i to u dva poteza.
- 100 magaraca vuče osjetno bolje od znatno večih 50konja(Intel nema konje), zato kaj na osjetno večoj površine stane više manjih magaraca ili Intel grafičkih jezgri na 14nm
- Kod AMD grafa to ide ovako, 256 VLIW4(Trinity APU/Richland APU) grafičkih jezgri je brže od 400 VLIW5 grafičkih jezgri(Liano APU)
A kad je nvidia varala u 3dmarku2003 s FX5xxx serijom..
Znao sam da ce netko ovaj comment opaliti, samo me zanimalo ko.
Amd apu je i onako mega fail, ko to kupuje uopce?
Evo Cinebench R11.5(nezz zašto stari al ok) na 4.2GHz. Nije loše, na 4.2GHz nešto sitno brži od i7-4790k na 4.4GHz, al mi se ovih 1.281v za 4.2GHz ne sviđa baš..
To sta nisu mogli iznad 4.2ghz pri 1.28V govori o OC potencijalu, tj. nedostatku istog... Svaki 4790K pri 1.28V ide na 4.6ghz a najbolji primjerci i do 5ghz...
zbog ceg bi uopce nova generacija radila na vecoj voltazi, moze samo na manjoj pobogu! to što tamo negdje pise 1,28 ili 2V trenutno totalno nebitno!lp
zbog ceg bi uopce nova generacija radila na vecoj voltazi, moze samo na manjoj pobogu! to što tamo negdje pise 1,28 ili 2V trenutno totalno nebitno!lp
Po defaultu mislim da rade na nižim naponima od Haswella, al oc potencijal je izgleda poprilično slab. Vjerojatno zato Intel i izbacuje Skylake tako brzo..
bumo vidili, sve je to jos nekako poskrivecki...
Evo ComputerBase test. Ukratko, u Cinebenchu potrošnja manja za 43W u odnosu na i7-4790k, da se undervoltat za oko 0.15v(znači 1.02v dovoljno za 3.7GHz), clocka se na 4.1GHz bez diranja napona.(~1.2v) Preko 4.2GHz ne ide ni uz 1.35v.
Slab OC potencijal al ja bih ga opet odabrao(da mogu birati) ispred i7-4790k. Na ~4.1GHz bez dizanja napona je po performansama ravan i7-4790k na 4.4Ghz a ovaj ionako ne ide puno preko 4.4GHz bez povećeg napona, potrošnje, temperatura.
Znači ništa zanimljivo kod Broadwella, može lokot, čekamo Skylake.