I7 930 Temperatura

poruka: 197
|
čitano: 57.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: I7 930 Temperatura
dokly kaže...

do kolko smijes dizat qpi? i dal se on dize ako dizes procesoru fsb / frekvenciju?

ovako u mom slucaju qpi nije potrebno dizati preko 1.35V do 4.4 tj blck 210 (21x210), za recimo 220blck mi treba malo veci qpi oko 1.55V i ioh 1.36V, qpi mozes ga dizati koliko hoces tj, koliko temperature i sama kvaliteta chipseta dozvoljavaju, na nekoj shroteks ploci da stavis 1.7+V na qpi ona bi izgorila, da se upali sistem na zraku.....do jedno 1.5V bi svaka trebala da drzi...., veci qpi ti je potreban samo kad ides clockati memoriju, ili imas stock 2000Mhz memoriju, te za izvuci koji blck vise kad ides preko 4.400

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 14:58 (Jurky).
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura
Max sigurna Qpi voltaza prema Intelu je 1,35v.No recimo da je to za 24/7, dok za benchove možeš na 1,45v na ploči srednjeg ranga. Na mojoj ploči qpi voltaza ide na crveno tek na 1,55v.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
I7 930 Temperatura

Prvi put kada sam upogonio moju memoriju na Intelu mi je srce skoro stalo, učitao sam XMP profil i vidio da mi je vtt 1.600V umjesto default 1.175V :eek:

Resetirao sam sve na default i ništa mi nije bilo jasno, otišao malo googlat jel problem u xmp profilu ili ploči ili wtf kada ono to je normalno kod moje memorije, Muskhin je čak otišao do 1.670V za XMP profil na 2000MHz

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura
Hehe to ti je bilo odmah za razlaufavanje.
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Početkom ovog mjeseca kupio sam novo računalo u ADM-a (oni su ga sastavljali). Proc je i7 930, a hladnjak Zalman performa. Početnik sam u klokanju i htio bih ga klokati do 3.8 za 24/7 rad. Odvrtio sam Prime95 test od 15-ak min bez ikakvog klokanja da vidim dokle mi temperature idu. Temperature mi idu do 77 C. Čitajuči ostale komentare na ovom i drugim forumima kod njih su te temperature sa klokanim procesorom, a kad sam ga ja klokao na 3,8 onda su mi temperature išle preko 90 C. Zbog zabrinutosti sam vratio sve na stock tj. resetira BIOS. Jel moguče da su možda krivo montirali CPU hladnjak u ADM-a (ja osobno sumljam jer ipak valjda znaju šta rade), a možda je do nečeg drugog?

PLIZ HELP! Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 12:55 (TiMi79).

0 0 hvala 0
15 godina
I7 930 Temperatura

Nisu. 930 se dosta grije.

http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...

Ali ipak 90 C! Mislim da mi je bilo došlo do čak 95 C ali u strahu sam sve vratio na stock.

15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...
8ax kaže...

Ali ipak 90 C! Mislim da mi je bilo došlo do čak 95 C ali u strahu sam sve vratio na stock.

ja sam svog lapao jer je bio neravan a mislim da je to isti slucaj i sa tvojim plus povecanje temperatura od strane intela. Jos nisam vidio nijednog 930 ovdje koji je izasao iz ducana sa normalnim temperaturama svi su shebani..... pogledaj kako ti sjeda cooler na proc, kako ostavlja otisak paste na cooleru, meni dok ga nisam lapao 50% procesora nije imalo dobar kontakt sa coolerom.....lapanjem gubis garanciju tako da to nemoj raditi ako ti je do nje stalo.....

naj jednostavnije ti je za vidit kakva mu je povrsina sa ziletom ili skalpelom kad izvadis procesor vani i gledaj prema jacem izvoru svjetlosti.... isto tako provjeri i cooler jeli njemu ravna povrsina......

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 13:15 (Jurky).
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

ja sam svog lapao jer je bio neravan a mislim da je to isti slucaj i sa tvojim plus povecanje temperatura od strane intela. Jos nisam vidio nijednog 930 ovdje koji je izasao iz ducana sa normalnim temperaturama svi su shebani..... pogledaj kako ti sjeda cooler na proc, kako ostavlja otisak paste na cooleru, meni dok ga nisam lapao 50% procesora nije imalo dobar kontakt sa coolerom.....lapanjem gubis garanciju tako da to nemoj raditi ako ti je do nje stalo.....

naj jednostavnije ti je za vidit kakva mu je povrsina sa ziletom ili skalpelom kad izvadis procesor vani i gledaj prema jacem izvoru svjetlosti.... isto tako provjeri i cooler jeli njemu ravna povrsina......

Ljepe Nike tenesiceSmijeh

I'll be back
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

A što je to lapanje?  Smijeh

Jel gubim garanciju sastavljanja ili i same konponente lapanjem?

Da napišem ponovo ADM mi je sastavio komp i nazad imaju dvije naljepnice na kojima piše da u slučaju oštećenja gubim garanciju...e sad neznam na što gubim garanciju?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
TiMi79 kaže...

A što je to lapanje? Smijeh

Da napišem ponovo ADM mi je sastavio komp i nazad imaju dvije naljepnice na kojima piše da u slučaju oštećenja gubim garanciju...e sad neznam na što gubim garanciju?

čim se ti toliko raspituješ o clockanju i cooler managingu,bolje se drži podalje njega(clockanja)...

15 godina
TiMi79 kaže...

A što je to lapanje? Smijeh

Lapanje proca ti je fina obrada gornje površine poklopca proca kartom žmariljom..ne mogu se sjetiti kako se to kaže po rvacki sad...

fino ga se obradi da se izvuku sve neravnine i nesavršenosti poklopca a ovisno do koje finoće ideš dobiješ i onako poliranu površinu. Naravno to je ručni postupak kakvog se može i doma napravit.

Inače lepanje se izvodi najbolje na stroju ali to izlazi iz ove naše primjene...

I kada ti išta fizički radiš, stružeš, obrađuješ po procu naravno da gubiš i garanciju na taj proc.

EDIT...e da...kaže se šmirgl papir...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 15:07 (miki1981).
16 godina
I7 930 Temperatura

Jurky, koliko tvom i7 930 i 920 treba za 3.8ghz i 4.2ghz stabilno? čisto da znam na čem sam.

Inace to nisu normane temperature, bilo je na testu u Bug-u taj hladnjak i na i7 860 na 4ghz je drzao na 65-70c,

a ja svojega drzim na toliko na stock cooleru (bez HT)

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Jurky, koliko tvom i7 930 i 920 treba za 3.8ghz i 4.2ghz stabilno? čisto da znam na čem sam.

ovo su ti voltaze u loadu sa llc, postavke u biosu su manje za oko 0.01V

930 3.8 1.11V 4.2 1.26V

920 3.8 1.24V 4.2 1.40V - na p6t, a na rampage mi je na 4.2 dovoljno 1.35V zasto neznam, nisam pokusavao 3.8 na rampage.....

ali ono sto je najtragicnije na istim voltazama 920 je hladniji oko 5-7 stupnjeva i to tek sad kad je 930 lapan, prije lapanja bi razlika bila i veca.

edit: timi ako imas naljepnice onda nediraj nista...., mozes samo ga odnit u servis i zali se na povecane temp pa nek oni vide u cemu je kvaka, nekome ovdje sa foruma nisu skinuli naljepnicu za baze coolera.....mozda da ti ugrade jos koji ventilator u kuciste.

Overclock, lapanje i naljepnice na kucistu ne idu zajedno u istu recenicu, pa je bolje da se sa tim ne zafrkavas dok jos malo ne proucis materiju....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 17:49 (Jurky).
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
          edit: timi ako imas naljepnice onda nediraj nista...., mozes samo ga odnit u servis i zali se na povecane temp pa nek oni vide           u cemu je kvaka, nekome ovdje sa foruma nisu skinuli naljepnicu za baze coolera.....mozda da ti ugrade jos koji ventilator u           kuciste.

Overclock, lapanje i naljepnice na kucistu ne idu zajedno u istu recenicu, pa je bolje da se sa tim ne zafrkavas dok jos malo ne proucis materiju....

Ma neću ja ni dirat ništa jer mi komp služi za rad. A zvat ću ADM pa ću vidit, a hoću li ga slat u ZG, to ću vidit (ja sam iz Splita ka i ti Jurky Cool). Kad prođe garancija možda te zovnem za pomoć u vezi lapanja  Smijeh.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 18:57 (TiMi79).
15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

Ma neću ja ni dirat ništa jer mi komp služi za rad. A zvat ću ADM pa ću vidit, a hoću li ga slat u ZG, to ću vidit (ja sam iz Splita ka i ti Jurky Cool). Kad prođe garancija možda te zovnem za pomoć u vezi lapanja Smijeh.

hebote nasto nam je grad spao da sve dijelove moramo vuc iz zageba.... jedini ducan koji ima u ST a da je ajmo rec normalan je LINKS ali cijene su mu paprene ako kupujes na kes.... a i oni sve salju u ZG kad je reklamacija u pitanju......

koliko imas ventilatora na kucistu i na kojim pozicijama i kolika ti je otprilike sobna temperatura, te jeli na tvom cooleru brzina vrtnje ventilatora fiksna ili se mijenja s temperaturom???

mozes u biosu probat smanjit cpu vcore ako ti je namjesteno sad na auto.....

ako ti bude trebala kakva pomoc javi pa cemo se lako dogovorit :))

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

hebote nasto nam je grad spao da sve dijelove moramo vuc iz zageba.... jedini ducan koji ima u ST a da je ajmo rec normalan je LINKS ali cijene su mu paprene ako kupujes na kes.... a i oni sve salju u ZG kad je reklamacija u pitanju......

koliko imas ventilatora na kucistu i na kojim pozicijama i kolika ti je otprilike sobna temperatura, te jeli na tvom cooleru brzina vrtnje ventilatora fiksna ili se mijenja s temperaturom???

mozes u biosu probat smanjit cpu vcore ako ti je namjesteno sad na auto.....

ako ti bude trebala kakva pomoc javi pa cemo se lako dogovorit :))

A šta češ kad je grad sheban...tj. ljudi u njemu.

Ventilatora ima 3 "tvornička"...prednji i gornji upuhuju, zadnji ispuhuje, HAF 922 mi je kučište, ali bočna stranica je prozirna. To nisam pazio jer sam kupio 2 dodatna venta gentle typhoon za bočnu stranicu ali ih nemam sad di instalirat osim na dno jednog.

Sobna temperatura je standardna neznam točno koliko, izmirit ću. Na cooleru od cpu brzina se mijenja s temperaturom.

U biosu mi je vcore na auto.

Prilikom stressa sa prime95 gledam voltažu na CPU-Z i vuče mi 1,184V kad je sve na stock postavkama (znači bez clockanja).

P.S.

Da li ventilator od grafe može pridonijeti večim temperaturama? Grafa mi je 460 GTX 1 GB MSI Cyclone i vetilator je sa donje strane. To znači da raspršuje topli zrak točno na CPU...logički razmišljajuć?

P.S. za Jurky-a

Vidim na slikama za rewiew Asus Rampage III Extreme ploče da tvoj cpu hladnajk ima 2 ventilatora, a meni su u ADM-u montirali 1 ventilator, a drugi su mi poslali u kutiji. Pretpostavljam da je bolje hlađenje kad su oba venta montirana?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 9:19 (TiMi79).
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Smanjio sam vcore na 1,10V, VTT na 1,20V i RAM na 1,60V sa uključenim XMP postavkama. Također sam isključio turbo boost cpu pa mi je mutiplier na 21, a ne na 22, HT je uključen. Trenutno vrtim prime i sve radi zasad ok i temperatura cpu-a ne prelazi 64 C.

Zadovoljit ču se trenutno i stock postavkama pa ču vidit jel mi zadovoljavajuča brzina renderiranja u 3ds max-u za posa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 11:52 (TiMi79).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

Smanjio sam vcore na 1,10V, VTT na 1,20V i RAM na 1,60V sa uključenim XMP postavkama. Također sam isključio turbo boost cpu pa mi je mutiplier na 21, a ne na 22, HT je uključen. Trenutno vrtim prime i sve radi zasad ok i temperatura cpu-a ne prelazi 64 C.

Zadovoljit ču se trenutno i stock postavkama pa ču vidit jel mi zadovoljavajuča brzina renderiranja u 3ds max-u za posa.

taj turbo multi x22 je katastrofa kao i opcenito parni mnozitelji na i7 ako ostanes ispod 70 stupnjeva to ce biti ajmo rec ok......za renderiranje bi bilo pozeljno malo ga clocknuti na recimo 3.6-3.8 ako uspijes savladati temperature..... trebao bi probati recimo 21x180 i 1.2V vcorea pa vidi kakve su temperature i stabilnost.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
TiMi79 kaže...

taj turbo multi x22 je katastrofa kao i opcenito parni mnozitelji na i7 ako ostanes ispod 70 stupnjeva to ce biti ajmo rec ok......za renderiranje bi bilo pozeljno malo ga clocknuti na recimo 3.6-3.8 ako uspijes savladati temperature..... trebao bi probati recimo 21x180 i 1.2V vcorea pa vidi kakve su temperature i stabilnost.....

Može li 19x200 i 1,2V vcorea? Kad stavim 21x180 i RAM x10 onda mi se takt rama penje na 1800mhz (da li dominatori mogu radit na 1800mhz?), a ako stavim ram x8 onda mi bude ispod 1600mhz. Sa 19x200 i ram x10 mi taman takt bude 1600mhz.

Da li onda prilikom klokanja treba isključit C1E i EIST ili oni mogu i ostati uključeni čisto da mi se proc ne vrti non stop na full?

I da li bi bio dovoljan VTT 1,30V kod klokanog procesora?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 12:46 (TiMi79).
15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...
Jurky kaže...

Može li 19x200 i 1,2V vcorea? Kad stavim 21x180 i RAM x10 onda mi se takt rama penje na 1800mhz (da li dominatori mogu radit na 1800mhz?), a ako stavim ram x8 onda mi bude ispod 1600mhz. Sa 19x200 i ram x10 mi taman takt bude 1600mhz.

Da li onda prilikom klokanja treba isključit C1E i EIST ili oni mogu i ostati uključeni čisto da mi se proc ne vrti non stop na full?

I da li bi bio dovoljan VTT 1,30V kod klokanog procesora?

moze i 19x200 vvt 1.3V-1.35V vcore 1.2 memorija 1600 ako prodje dobro smanjuj vcore na 1.18 pa probaj opet.....c1E i eist iskljuci dok testiras kasnije ih mos upalit ako hoces.....

edit: drugi ventilator na cooleru u push/pull varijanti  ce ti smanjiti temp oko 2-5 stupnjeva.....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 16:41 (Jurky).
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

ovo su mi trenutne postavke za cpu 3,4ghz:

CPU clock ratio x17

Uncore clock ratio x16

BCLK x200

system mem mult x8

vcore 1,1125V

qpi/vtt 1,30V

dram 1,6V

EIST i C1E isključeni

qpi clock ratio je na auto

Load line calibration je na auto (ima opcije još: standard, level1 i level2)

CPU PLL je na auto

Jeli ova 3 parametra poželjno mijenjati ili ih se može ostavit na auto?

Latencije sam ručno namistio na 8-8-8-24-2T.

Trenutno vrtim prime nekih 20-ak min i zasad nema blue screen-a, a max temp cpu-a je 75 C.

Tako mala voltaža, a tako velika temperatura  Mršti se  .

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 17:59 (TiMi79).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

ovo su mi trenutne postavke za cpu 3,4ghz: 

Tako mala voltaža, a tako velika temperatura Mršti se  .

hehe pa moraju ovi i u intelu nesto zaradit, sto mislis zasto je 950 pala cijena sa 4000 na 2000kn ..... jer je nitko nije htio, kad se 920 clockala kao luda s normalnim temperaturama, kao odgovor na to izbacuju 930 koja je na papiru jaca ali u praksi losija....... razlika izmedju moje 920 na 3.8 na 1.24V i 930 na 3.8 na 1.11V je samo 5 stupnjeva u korist 930, kao sto sam ti vec rekao 930 se umjetno vise grije da bi se smanjila mogucnost velikog stabilnog overclocka, a usto jos dolaze grbave kao da je netko namjerno povrsinu procesora pritisnio s necim da nastanu udubljenja.....

sto se tice tvojih 3.4 postavke su ok ako ti neprelazi 80 stupnjeva pod primeom......meni je na 3.8 i 1.11 temp oko 56 pod linX stress test, ali je setup vani tako da nadodaj jos 10 stupnjeva za dobit temp u kucistu......na 4.2 i 1.26V je oko 70 + 10.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Vrtio sam prime 3 ure i temperatura nije prelazila 75. Zadovoljit ču se ovim postavkama za 24/7 rad.

Zanima me šta je sa one 3 postavke šta sam nabroja šta su postavljene na auto (qpi clock ratio, Load line calibration, CPU PLL).

Jel njih treba ručno postavljati i ako treba na koliko?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

Vrtio sam prime 3 ure i temperatura nije prelazila 75. Zadovoljit ču se ovim postavkama za 24/7 rad.

Zanima me šta je sa one 3 postavke šta sam nabroja šta su postavljene na auto (qpi clock ratio, Load line calibration, CPU PLL).

Jel njih treba ručno postavljati i ako treba na koliko?

Load line mozes upalit i smanji vcore za dva tri pomaka ako ga ukljucis, on nadodaje vcorea u loadu, CPU PPL moze pomoci ako ga se smanji ispor 1.8V ako ti ploca dozvoljava ako ne ostavi na auto (1.8), qpi clock ratio ostavi na auto.

Google is your friend
17 godina
I7 930 Temperatura

Na Gigabyteu LLC zadrži napon koji je u idleu, bez njega dropa, ne overvolta kao Asusice... Poželjno ga je držati na enable zato jer je primjerice za 1.20V potrebno u biosu postaviti 1.23V, bez LLC u loadu padne na 1.18V a s njim ostane na 1.20V

CPU PLL je najbolje ostavit na 1.80V jer nema nikakve razlike do 1.88V, tek na 1.90V sam primjetio stabilniji cpu clock i to samo za max cpu benchmarke

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 8:21 (Cele303).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Na Gigabyteu LLC zadrži napon koji je u idleu, bez njega dropa, ne overvolta kao Asusice... Poželjno ga je držati na enable zato jer je primjerice za 1.20V potrebno u biosu postaviti 1.23V, bez LLC u loadu padne na 1.18V a s njim ostane na 1.20V

CPU PLL je najbolje ostavit na 1.80V jer nema nikakve razlike do 1.88V, tek na 1.90V sam primjetio stabilniji cpu clock i to samo za max cpu benchmarke

cele asus i giga su kao nebo i zemlja vise necu davat savjete nikome tko ima giga plocu, sve iste opcije a totalna razlika, a o biosu i imenima da ne govorim......Namigiva

heheh ako mi tko ikad ponudi giga plocu reci cu mu da sam totalni njub i da je nezelim u svom dvoristu :))))

na R3E imas tri opcije LLC 0% 50% i Full, na 0% sve ostaje isto, na 50% dropa, a na full overvolta. CPU PPL se sad moze smanjiti ispod 1.8 i kad ga stavim na 1.45V mozes smanjit vcore za otprilike 0.02V sto je vrlo korisno, stabilnost je ok, onaj wprime je radjen na 1.45V PPL :))

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 8:46 (Jurky).
14 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Ljudi da ne otvaram novu temu bi li ovaj vodeni cooler  crosair h70 bio dobar  za i7 930 i ako imate prijedloge samo recite ili air cooler ili water sve je dobro doslo max cijena je od 700-800 kn.Hvala

Edit:Kuciste ce biti coolermaste haf-x sa svim fanovima na max brzinama.

I koji mi Jury ti cpu preporucujes izmedu i7-920,i7-930,i7-950.

Hvala

Edit:Jel treba za ovaj h70 cooler pasta,ako treba uzeo bi onda onu sto si ti preporucio ARCTIC M-3,i bil li sa ovakim dijelovima mogo ima stabilan clock na 3.6-3.8 i to mi treba 24/7 jer igram igrice pa je opterecenje cpu je veliko i bil  temp. bile uredu.Hvala.A maticna bi bila ausu neka od ove tri pa ti odluci koja je bolja:

1:http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASUS+P7H57D-V+EVO%2C+iP55%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+eSATA%2C+FW%2C+USB+3.0%2C+D-SUB%2C+DVI%2C+HDMI%2C+ATX%2C+s.1156&option=artikl&id_kategorija=05030612&id_artikl=050.306.531

2:http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASROCK+X58+Extreme3%2C+Intel+X58+%2F+ICH10R%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+G-LAN%2C+SLI%2C+CrossFire%2C+PCI-E%2C+s.1366&option=artikl&id_kategorija=05030613&id_artikl=050.306.582

3:http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASUS+P6T+SE%2C+X58%2FICH10R%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+G-LAN%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+FW%2C+eSATA%2C+PCI-E%2C+s.+1366&option=artikl&id_kategorija=05030613&id_artikl=050.306.444

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 0:37 (scarface797).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
I7 930 Temperatura

definitivno i7 950 (2200kn u protisu) mislim da bi taj corsair bio najbolji, pastu dobijes uz njega, ali je preporucljivo mijenjati ju svakih par mijeseci i pitanie je koliko bi dugo trajala ova koju dobijes, sa tom kobinacijom bi trebao moci potegnuti do 4.2ghz, mozda i do 4.4ghz

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Wow 4.2-4.4 ghz nisam se tom nado jos bolje a ovaj croair ima znaci vodu unutar sebe ja nista ne bio morao sipati,nego koliko dugo vremena ta voda ili tekucina traje?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice