I7 930 Temperatura

poruka: 197
|
čitano: 57.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: I7 930 Temperatura
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Pošto sam imao problema s uplatom hladnjak će malo kasnit, ali kad dođe napravim ''mini'' recenziju. Cool

ako nemas termalne paste uzmi ovu i neces pogrjesit... pale su mi temperature za 5-10 stupnjeva...

Imao sam tu pastu i stvarno mogu reći da je odlična. Da li dobijem s hladnjakom pastu jer trenutno nemam više para? Što misliš o OCZ Freez?

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Pošto sam imao problema s uplatom hladnjak će malo kasnit, ali kad dođe napravim ''mini'' recenziju. Cool

ako nemas termalne paste uzmi ovu i neces pogrjesit... pale su mi temperature za 5-10 stupnjeva...

Imao sam tu pastu i stvarno mogu reći da je odlična. Da li dobijem s hladnjakom pastu jer trenutno nemam više para? Što misliš o OCZ Freez?

trebao bi dobiti pastu sa coolerom, ovu od ocz freez nisam probao, kazu da je odlicna, ali ova mx-3 je stvarno predobra, nisam mogao vjerovat kad sam upalio linx, odma sam isao provjerit da nije mozda greska kod overclocka i voltaza......stvarno sam se iznenadio sa temp. prije nisam mogao ic linx preko 1.4V vcore, sad radi na 1.456V......

a sasvim sucajno mi dopala pod ruke jer sam na jednom laptopu mijenjao pastu i vidim kasnije laptop se puno manje grije, pa kazem sam sebi ajmo malo namazat i i7 da vidimo ....kad ono ....ludnica.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Došao mi je hladnjak danas i mislim da je sada u redu temperatura. Jako je jednostavan za montažu, treba vaditi ploču, ali meni to ne smeta.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 10:06 (Razer_Copperhead).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Došao mi je hladnjak danas i mislim da je sada u redu temperatura. Jako je jednostavan za montažu, treba vaditi ploču, ali meni to ne smeta.

Dobro je to sad.... jesi probao sta clockat, kako je na 3.8 u usporebi s onim "pokvarenim" TRUE-om, sad bi trebalo bit bolje?

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Dobro je to sad.... jesi probao sta clockat, kako je na 3.8 u usporebi s onim "pokvarenim" TRUE-om, sad bi trebalo bit bolje?

Nije bolje. Temperature u mirovanju su oko 60 stupnjeva, a pod opterećenjem 86 najviše. Viče

15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Nije bolje. Temperature u mirovanju su oko 60 stupnjeva, a pod opterećenjem 86 najviše. Viče

wtf, na 3.8 1.25V, 60 u idilu??? jesi provjerio jeli ti sjeda cooler dobro....mozes provjerit kad ga skines pa vidis kako se pasta razmazala po cooleru....

ako je sve ok sa sjedanjem coolera, mislim da si onda zrtva intela i povecanih temperatura na 930, ali ovo su vec pretjerano velike temperaturePlač. :((

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 20:18 (Jurky).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Koji ti je napon na VTT-u i koliki ti je napon na Memoriji?

Ako je razlika između ta dva napona veča od 0,5v onda brzo to smanji, jer mogule da su tolike temperature zbog memorijskog kontrolera koji se prenapreže.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Ako je razlika između ta dva napona veča od 0,5v onda brzo to smanji, jer mogule da su tolike temperature zbog memorijskog kontrolera koji se prenapreže.

Vidi sliku. Sjeo je dobro, pasta je po cijeloj površi razmazana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 21:14 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
microman kaže...

Jesi što mijenjao ručno po naponima u BIOS-u?

Ako nisi onda moraš RAM stavit na minimalno 1.50V, jer stock napon VTT-a je 1.10V. I sad računaj da je razlika između VTT-a i RAM-a 0,55V što je previše. Stavi RAM na 1.50V

Ili pak povečaj VTT na 1.20V, samo je bitno da smanjiš razliku na 0.4v.

Takva razlika je veoma opasna jer može trajno oštetit Memorijski kontroler, a ode memorijski kontroler ode i cijeli procesor.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Razer_Copperhead kaže...
microman kaže...

Jesi što mijenjao ručno po naponima u BIOS-u?

Ako nisi onda moraš RAM stavit na minimalno 1.50V, jer stock napon VTT-a je 1.10V. I sad računaj da je razlika između VTT-a i RAM-a 0,55V što je previše. Stavi RAM na 1.50V

Ili pak povečaj VTT na 1.20V, samo je bitno da smanjiš razliku na 0.4v.

Takva razlika je veoma opasna jer može trajno oštetit Memorijski kontroler, a ode memorijski kontroler ode i cijeli procesor.

Stavio sam RAM na 1.66 što je u Windowsima 1.65 i VTT/QPI napon na 1.56, ali moram vidjet.

16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
microman kaže...

Stavio sam RAM na 1.66 što je u Windowsima 1.65 i VTT/QPI napon na 1.56, ali moram vidjet.

WTF? Pa nije ni čudo da su te temperature. Pa toliko ga ja nisam vozio kad sam BCLK dizo preko 230Mhz. Skidaj to dolje ispod 1.35V. Što če ti pobogu za 3,8Ghz VTT/QPI napon na 1.56? Stavi ovako: RAM na 1.65v, a VTT/QPI na 1.30V.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Razer_Copperhead kaže...
microman kaže...

WTF? Pa nije ni čudo da su te temperature. Pa toliko ga ja nisam vozio kad sam BCLK dizo preko 230Mhz. Skidaj to dolje ispod 1.35V. Što če ti pobogu za 3,8Ghz VTT/QPI napon na 1.56? Stavi ovako: RAM na 1.65v, a VTT/QPI na 1.30V.

Ništa bolje, temperature su i dalje velike. PlačViče

15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ništa bolje, temperature su i dalje velike. PlačViče

Nemogu vjerovat da su toliko nabili temperature jer po tome ti nebi moga hladiti na zraku preko 1.3V vcore ni sa mrcinom noctuom, kod celinog 930 je slucaj da moze hladiti svog 930 do 1.42V sto je miljama daleko od tvojih 1.28V, ali jos uvjek losije od 920 kojeg ja hladim na zraku do 1.456V u linX cpu stress testu.......

U mene su temp na 3.8 i 1,25V manje od tvojih za preko 20 stupnjeva, max 63 stupnja u linX-u???

btw micromane on ima 2000MHz memoriju i nema shanse da mu radi tabilno na 1.3V vvt, treba vise od 1.45V vvt za uncore 4000MHz, to je jedna od vecih mana na x58 chipsetu.....

edit: ovo mi sve smrdi na intelove sheme smanjivanja veceg stabilnog clocka kod 930 i cini se da je onaj lik bio definitivno u pravu kad mi je rekao za intelove sheme, jer trazio sam od njega probranog 930 koji moze na 4.6 na zraku a on umro od smijeha i kaze budi sretan ako potegne 4.2 stabilno, jer pola njih koje je on probao (vise od 100kom) kaze nisu mogli ni 4.0 na zraku..., ja mislo covjek malo serucka kad ono ziva istina....., ali ovo je ipak malo pretjerano da nemoze hladit 1.3V vcore

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 22:59 (Jurky).
17 godina
I7 930 Temperatura

Užasne tempe na 3.8, ja držim 1.344v cpu, 1.66v memu i 1.554v uncore za 4000 i tempe su mi manje na 4.2 od njegovih 3.8... Ali moj stari 920 je bio isto takav, 3.8 limit i moš ga hebat umirao je od vrućine...

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Užasne tempe na 3.8, ja držim 1.344v cpu, 1.66v memu i 1.554v uncore za 4000 i tempe su mi manje na 4.2 od njegovih 3.8... Ali moj stari 920 je bio isto takav, 3.8 limit i moš ga hebat umirao je od vrućine...

i njegov je cele B batch, izgleda da vise nista nije sigurno.......Iznenađen, a izgleda da je taj tvoj 930 jedan od boljih primjeraka.......

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 23:14 (Jurky).
17 godina
I7 930 Temperatura

Da ga nisam lappao teško da bi prešao 4.0, bio je neravan, po sredini je bio udubljen i samo je po rubovima imao kontakt sa hladnjakom...

EDIT. Sad sam pročitao tvoj editirani post, razočaran sam u 930 i u Intela, s vremenom sve lošiji primjerci i Intel samo gleda kako zahebati kupce tako da se vraćam na AMD, opet ću uzet 1090T i malo se prisjetit kakav je, ali već u startu 20°C manja temperatura na 4.2 je ogromna prednost, a novi batchevi se clockaju sa manje napona nego prvi koji sam imao tako da je sad po meni za iste novce X6 1090T bolji izbor od i7 930

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 13:12 (Cele303).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Da ga nisam lappao teško da bi prešao 4.0, bio je neravan, po sredini je bio udubljen i samo je po rubovima imao kontakt sa hladnjakom...

EDIT. Sad sam pročitao tvoj editirani post, razočaran sam u 930 i u Intela, s vremenom sve lošiji primjerci i Intel samo gleda kako zahebati kupce tako da se vraćam na AMD, opet ću uzet 1090T i malo se prisjetit kakav je, ali već u startu 20°C manja temperatura na 4.2 je ogromna prednost, a novi batchevi se clockaju sa manje napona nego prvi koji sam imao tako da je sad po meni za iste novce X6 1090T bolji izbor od i7 930

jbg kad je profit ispred svega, i meni je skroz debilno da ogranicavas svoj vrhunski proizvod na ikakav nacin...btw nece svi ljudi clockat procesor pa naci ce se i onih koji ce posegnuti i za procesorima izmedju 930 i 970, ali ne oni odma u korjenu rezu..., nadam se da ce i AMD odigrat tu ulogu i ove kretene u intelu natjerat da razmisle dobro o svojim buducim potezima jer kako su krenuli sa X6 moglo bi se lako dogoditi da se desi ista slika kao i sa Nvidija/ATI,za koju godinu.... ne zivi se na staroj slavi, i nemos vjecno zajehebvat kupca ipak je on taj koji ima zadnju rijec i ako si ga jednom zahebo drugi put ces jako tesko....

kako sam vidio intel ce ubuduce imati overclockereske modele s oznakom k, i oni ce imati otkljucan mnozitelj, ali biti ce i skuplji i tu ce intel ubirati ekstra profit, tako da mu se u buducnosti vise nece dogoditi ovo sto je napravio sa 920 koje su se klokale do bola, a oni na tome ne zaradise niti dolara....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 16:20 (Jurky).
15 godina

To se zove cijeđenje kupaca...

Jer ako gledaš globalno, postotak ljudi koji OCaju proc da bi vidjeli dokle ide je jako mali ( govorimo o samo par postotaka, u rangu 2-4% ), a broj ljudi koji će ga ocat i onda ga ostavit ocanog je još i manji, tako da je ovo stvarno cijeđenje kupaca, porez na zadovoljstvo da to tako nazovem. Ali činjenica je da će si time intel povećati zaradu, i da mu neće pasti prodaja, jer to su i dalje pretežno high end procevi, koje kupuju oni koji imaju nešto novaca, i koji žele bolji proc, a ne isplativiji proc...

Gledam po sebi, da imam toliko love viška ja bi uzeo 980x u ovom trenutku, bez obzira jel se može ocat ili ne...Uzeo bi i 930 da mi isplativost nije bita, ali ovako, imam AM3 platformu, imam 2 pločice rama, imam AMD, i imam ostatak novaca u novčaniku.

Sve u svemu mislim da će Intelu ovaj potez naštetit u nekim zajednicama kao ovdje npr, ali globalno će imati više profita i veću prodaju.

Tako to barem meni izgleda

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 16:40 (miki1981).
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Možda Intel ne radi to zbog profita na skupljim procesorima. Možda radi zbog toga jer je imao prevelik broj reklamacija skurenih i7 920tka

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Možda Intel ne radi to zbog profita na skupljim procesorima. Možda radi zbog toga jer je imao prevelik broj reklamacija skurenih i7 920tka

Ja neznam kad sam zadnji put vidio da je na nekom racunalu riknuo procesor, bas sad kad si to napiso meni proslo kroz glavu....nagledao se i riknutih maticnih i graficki, najvise napajanja, proc u zadnjih 15 godina koliko se sjecam ni jedan....a proslo je puno toga kroz moje ruke, sto tudjega sto moga....

kakva su vasa iskustva, bas me zanima??

Google is your friend
16 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Ja osobno neznam nikog kome je riknuo proc, al vijerujem da ima podosta slučajeva posebice sa i7-micama za koje treba paziti u razlici memorijskog kontrolera i memorije. Uvijek ti se nađe neki nadobudni OC-er i nemarom skuri procesor. Evo je znam jednog forumaša(čini mi se da mu je nickname mato) koji je ganjao q6600 na 3,6Ghz i 1.6V na Vcore sa stock coolerom i to je sve snimao kamerom i stavio na yotube kao "vodič" za OC-anje.

I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
I7 930 Temperatura

Također godinama nisam vidio crknuti procesor ali znam da na xtremesystemsu ima "i7 qpi/vtt graveyard" tema prepuna mrtvih i7-ica :))

clock2much
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja osobno neznam nikog kome je riknuo proc, al vijerujem da ima podosta slučajeva posebice sa i7-micama za koje treba paziti u razlici memorijskog kontrolera i memorije. Uvijek ti se nađe neki nadobudni OC-er i nemarom skuri procesor. Evo je znam jednog forumaša(čini mi se da mu je nickname mato) koji je ganjao q6600 na 3,6Ghz i 1.6V na Vcore sa stock coolerom i to je sve snimao kamerom i stavio na yotube kao "vodič" za OC-anje.

Jedno pitanje, dal se isplati kupit i 7 930 ili neku drugu i 7icu, i na koliko se Ghz može OClockat u prosijeku neku i 7icu. Jel bi mogo je dignut npr na 4,2 Ghz, mislim jel bi bilo problema kakvih? Pošto vidim da pričate, da znaju crknut pri OClockiranju. Bogataš

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
I7 930 Temperatura

i7 930 ima namjerni bug kojim ocito rijetko koji primjerak ide preko 3.8ghz, svi ostali bez problema sa malo boljim hladenjem hvataju 4.2ghz, a i7 960/950 i i7 980x cesto i 4.4ghz

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 13:55 (zaki).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

i7 930 ima namjerni bug kojim ocito rijetko koji primjerak ide preko 3.8ghz, svi ostali bez problema sa malo boljim hladenjem hvataju 4.2ghz, a i7 960/950 i i7 980x cesto i 4.4ghz

Znači po tebi, kad bih kupovo isplativije bi mi bilo uzet i 7 920. Dal bi taj proc, mogo ić preko 4Ghz?

A što se tiče i 7 960, i i 7 980x te proc. mogu samo sanjat. Bogataš

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Jedno pitanje, dal se isplati kupit i 7 930 ili neku drugu i 7icu, i na koliko se Ghz može OClockat u prosijeku neku i 7icu. Jel bi mogo je dignut npr na 4,2 Ghz, mislim jel bi bilo problema kakvih? Pošto vidim da pričate, da znaju crknut pri OClockiranju. Bogataš

na 4.0 bi trebale moci ici sve bez ikakvog straha, jedino ako pogodis u neki stvarno losi batch pa tada bi mogao oko 3.6-3.8max, inace s 920 imas malo vece sanse nego sa 930 jer se 930 vise grije, ali 920 ces tesko naci vise u trgovinama.

sto se tice crkavanja i7, svaki procesor moze crknuti clockao ga ti ili ne, samo kod i7 ako se ne pridrzavas pravila o razlici izmedju qpi/dram voltaze od 0,5V vrlo lako je moguce da procesor rikne..., ali ako znas sto radis mogucnost da crkne i7 pri overclocku je vrlo mala....

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Ruža kaže...

na 4.0 bi trebale moci ici sve bez ikakvog straha, jedino ako pogodis u neki stvarno losi batch pa tada bi mogao oko 3.6-3.8max, inace s 920 imas malo vece sanse nego sa 930 jer se 930 vise grije, ali 920 ces tesko naci vise u trgovinama.

sto se tice crkavanja i7, svaki procesor moze crknuti clockao ga ti ili ne, samo kod i7 ako se ne pridrzavas pravila o razlici izmedju qpi/dram voltaze od 0,5V vrlo lako je moguce da procesor rikne..., ali ako znas sto radis mogucnost da crkne i7 pri overclocku je vrlo mala....

Da vidim da ih nema u ponudi baš, a ništa pomirit se s sudbinom. Treba čekat sniženje cijena, čujem da krajem kolovoza padaju rapidno cijene i 7ica. Pa možda kupim neki kojeg su neki platili 4.000, ja za 2000 to bi bio dobar deal. Namigiva Hvala na savjetu, a ovo oko voltaže ću si zapisat pošto si nemam namjeru sam dizat Ghz jer ne znam već jedan frend zna pa će mi on to radit. Al moram zapisat koliko mora pazit, ovaj boldani dio obavezno mu moram napomenut. Hvala još jednom. Osmijeh

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
protjeran
Jurky kaže...
Ruža kaže...

kolka mora bit razlika izmedju qpi i dram voltaze? na kolko ide i7 max bez dizanja preko 1.35v recimo?jel potegne do 4ghza? zbog cega je bitna ta razlika izmedju qpi? i sto je to?pitam jel danas slazem sebi konfu

15 godina
neaktivan
dokly kaže...
Jurky kaže...
Ruža kaže...

kolka mora bit razlika izmedju qpi i dram voltaze? na kolko ide i7 max bez dizanja preko 1.35v recimo?jel potegne do 4ghza? zbog cega je bitna ta razlika izmedju qpi? i sto je to?pitam jel danas slazem sebi konfu

razlika mora biti manja od 0,5V.... recimo gdje moze doci do greske, imas recimo 1600mhz memoriju i da bi ona radila na 1600 treba ti 1.65V dram, dok ti je recimo qpi namjesten na 1.30V sto je dosta za 3200MHz uncorea, znaci razlika je 0,35V sto je ok, e sad recimo ides clockat memoriju na 2000Mhz i stavis recimo 2.0V dram i stavis recimo 1,40V qpi i dobijes razliku od 0,6 sto moze biti kobno za i7..... ili recimo qpi je namjesten na auto i ti ides clockat memoriju i dignes dram i vise neznas na koliko ce ploca stavit qpi voltazu i razlika moze ici preko 0,5 i eto opet havarije.... ali sve ovo ce se tesko dobiti u praksi ako se ide do 4.0 i neclocka memorija.......

za 4.0 potrebno je prosjecno oko 1.3V sve zavisi od batcha koji dobijes neki ce moci ici i na 4.0 sa 1.2V vcorea, a nekima ce trebati i 1.4V....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 14:31 (Jurky).
16 godina
protjeran
Jurky kaže...
dokly kaže...
Jurky kaže...
Ruža kaže...

razlika mora biti manja od 0,5V.... recimo gdje moze doci do greske, imas recimo 1600mhz memoriju i da bi ona radila na 1600 treba ti 1.65V dram, dok ti je recimo qpi namjesten na 1.30V sto je dosta za 3200MHz uncorea, znaci razlika je 0,35V sto je ok, e sad recimo ides clockat memoriju na 2000Mhz i stavis recimo 2.0V dram i stavis recimo 1,40V qpi i dobijes razliku od 0,6 sto moze biti kobno za i7..... ili recimo qpi je namjesten na auto i ti ides clockat memoriju i dignes dram i vise neznas na koliko ce ploca stavit qpi voltazu i razlika moze ici preko 0,5 i eto opet havarije.... ali sve ovo ce se tesko dobiti u praksi ako se ide do 4.0 i neclocka memorija.......

za 4.0 potrebno je prosjecno oko 1.3V sve zavisi od batcha koji dobijes neki ce moci ici i na 4.0 sa 1.2V vcorea, a nekima ce trebati i 1.4V....

do kolko smijes dizat qpi? i dal se on dize ako dizes procesoru fsb / frekvenciju?ako sam dobro skuzio stavis li memu na 1.8v qpi bi min trebao bit na 1.4v?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 14:47 (dokly).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice