I7 930 Temperatura

poruka: 197
|
čitano: 57.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: I7 930 Temperatura
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Nisam dobio s njime ventilator nego sam kupio S-Flex. Koji ventilator ti imaš? Imao sam prije dva na 1900 okretaja, ali su ležajevi počeli škripat.

Probat cu ti ja kod dodjem s posla vidjet koje daje temp na 1200, ja ti imam na 1800 ali mi je spojen preko potenciometra.......

Probj jos stavit vcore na 1.23V pa probaj linx i vidi oce li bit stabilan i koje ces temp tada dobiti.....

Ruši ga.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
neaktivan
Ghostara kaže...

Performa? Kakva je razlika u montaži/veličini/performansama?

EDIT- Nisam ništa upisivao, samo sam pogledao voltažu VCorea. To bi trebao ručno editirati i staviti na 1,212v?

ako si pogledao u biosu..... i stoji na auto.... tu upisi rucno 1.2 ili 1.18 pa probaj..........

Google is your friend
17 godina
I7 930 Temperatura

Stavi napon onaj koji ti piše u biosu pored vcore-a, ako ti je kao i meni onda imaš default napon 1.2675V a to je u windowsima oko 1.23V

.

.

.

Evo link na bios (zadnja slika na linku) da se i Jurky lakše snađe pri pomaganju :))

Znači sve default vrijednosti su napisane a ako se makne Auto može se staviti na Normal i to je uvijek default vrijednost ili ručno dizati ili spuštati fiksnim vrijednostima

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 10:23 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ruši ga.

nista onda znaci treba mu bar 1.425-1.25V za 3.8..... cekaj onda dok ti javim moje temp na 1200 okretaja, pa cemo vidjeti jeli si shebao cooler ili je do ventilatora......

edit: cele jer tebi pare velike temp na 1.25V 90 stupnjeva bez obzira na 1200 okretaja vent sa true

EDIT 2: vec sam ti rekao cele da je taj bios od gigabyte-a malo "kompliciran" bas radi ovakvih stvari, i nemos manje iskusnima objasnit da ga hebes :)))), zato volim BIOS od asusa jer moze biti ili auto ili rucno trecega nema i sve je na jednom mjestu....i kad ti neko rece stavi vcore 1.2v onda znas da ces upisat 1.2 a neces ostavit na auto i vozi misko...

vec sam mu 3 puta rekao da upise rucno ali eto sad vidim i ja da tu sa strane pisu voltaze.....koje ako se nevaram ako ostane na auto nece bit postavljene bas te nego vece, i onda nastane konfuzija, za stock tu upises 1.2V i probas i ides dalje vise ili manje prema potrebi... sad vidim da ima MSI plocu neznam vise ni kako BIOS izgleda.....jbg.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 10:40 (Jurky).
17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Misliš li da li bi mi stao Noctua NH-D14 hladnjak? Brine me visina hladnjaka od RAM-a.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Misliš li da li bi mi stao Noctua NH-D14 hladnjak? Brine me visina hladnjaka od RAM-a.

Cele ti ima d14 i gigabyte i morao je skidat spredere sa dominatora..... mislim i da ce isto trebat radit na tvojima, ali cooler je najbolji na trzistu...

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Cele ti ima d14 i gigabyte i morao je skidat spredere sa dominatora..... mislim i da ce isto trebat radit na tvojima, ali cooler je najbolji na trzistu...

Imaš li prijedlog za neki drugi hladnjak da ne moram skidat hladnjak s RAM-a. Ja sam mislio thermalright venomous x ili zalmanovog zalman cnps10x extreme uzeti.

16 godina
Razer_Copperhead kaže...

emu kupovat DH-14 kada imas TRUE, ponovno kupi dva slip streama od 1900rpm i stavi ih u push pull ili ako nade 2x Ultra kaze 3000rpm, ako to neohladi jednostavno nemas srece a DH-14 ti nece puno (nista) pomoci i gacio bi bezveze 600kn

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
17 godina
neaktivan
zaki kaže...
Razer_Copperhead kaže...

emu kupovat DH-14 kada imas TRUE, ponovno kupi dva slip streama od 1900rpm i stavi ih u push pull ili ako nade 2x Ultra kaze 3000rpm, ako to neohladi jednostavno nemas srece a DH-14 ti nece puno (nista) pomoci i gacio bi bezveze 600kn

Ne bih uzimao više nikad slip stream.

[Edit]

Što misliš o SCYTHE Kama Flow 2?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 10:48 (Razer_Copperhead).
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Ima nekih problema sa true, vidjet cemo kasnije jeli ispravan....

sto se tice venoma odlican cooler ali mislim da je precijenjen 650kn ako se nevaram... radje bi isao na noctua d14 i skinuo spredere....

EDIT: mozes uzest ovaj potenciometar sto ja imam, i onda si miran namjestis okretaje kako zelis prema potrebi....

Sto se tice ventilatora sve je to li la....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 10:57 (Jurky).
16 godina
Razer_Copperhead kaže...
zaki kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Ne bih uzimao više nikad slip stream.

[Edit]

Isto sranj* drugo pakovanje :D

reko si (ako se nevaram) da si lappao proc, mozda si to lose napravio.

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
17 godina
neaktivan
zaki kaže...
Razer_Copperhead kaže...

[Edit]

Isto sranj* drugo pakovanje :D

reko si (ako se nevaram) da si lappao proc, mozda si to lose napravio.

Ne CPU nego hladnjak sam polirao.

17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Ovi Tridenti izgledaju visoko, meni fali 1mm da stanu ali ne mogu zakačit njihov airflow fan....

clock2much
17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Ako dignem stat će mi ili neće? Na njihovim stranicama stoji da ne može stat s ovim mojim RAM-ima. Di si ti kupio Noctua hladnjak i imaš li preporuku što uzet umjesto NH-D14, a da je bolje od TRUE-a 120?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 12:15 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ako dignem stat će mi ili neće? Na njihovim stranicama stoji da ne može stat s ovim mojim RAM-ima. Di si ti kupio Noctua hladnjak i imaš li preporuku što uzet umjesto NH-D14, a da je bolje od TRUE-a 120?

ja sam NH-D14 jedino vidio ovdje i dodje 590kn

Google is your friend
17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Oprić Informatika je uvoznik za Noctua hladnjake, platio sam ju 532kn, imaju Prolimatech Megahalems i Mega Shadow, prvi košta 380kn, drugi 500kn i oba su zvijeri do bola...

Ako si zeznuo svoj True sa poliranjem moguće da baza više nije ravna i ne sjeda dobro ali ako je u redu bacit ćeš pare bezveze... Prvo budio siguran zašto imaš tako visoke temperature

clock2much
17 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Oprić Informatika je uvoznik za Noctua hladnjake, platio sam ju 532kn, imaju Prolimatech Megahalems i Mega Shadow, prvi košta 380kn, drugi 500kn i oba su zvijeri do bola...

Ako si zeznuo svoj True sa poliranjem moguće da baza više nije ravna i ne sjeda dobro ali ako je u redu bacit ćeš pare bezveze... Prvo budio siguran zašto imaš tako visoke temperature

Mislim da bih mogao uzeti Mega Shadow. Koji mi ventilator preporučaš za njega i da li je bolji od Thermalright Venomous X-a?

17 godina
I7 930 Temperatura

Hmmm, a gle ovako, to su ti isti hladnjaci samo što je Shadow crne boje, znači isplativiji je Megahalems...

Noctua vs Prolimatech Mega Shadow (kako se stavi slika da je u tekstu a ne na dnu poruke)

Znači za tih cca 30kn je Noctua bolja od Shadowa, a cca 150kn je Megahalems jeftiniji a isti kao Shadow... A Megahalems je bolji od Ultra 120 Extreme Copper poprilično

Kažu da je najbolje stavit 800-1200rpm vent jer je Prolimatech učinkovit već sa manjim protokom zraka (800rpm) a na više rpm da počne zujat jer listovi nisu dizajnirani za 1600+ rpm ventove

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

kako se stavi slika da je u tekstu a ne na dnu poruke)

mene je to isto mucilo, ali nakraju sam skuzio sam a onda nasao tutorijal

Google is your friend
15 godina
neaktivan

Evo za razera temperature sa TRUE coolerom, usporedba s razlicitim brzinama cpu ventilatora. Temp sobe cca 28 stupnjeva, klima ugasena, komponente u zatvorenom kucistu

1. i7 920 @ 3.8 vcore 1.25V brzina ventilatora 1200 okr/min

temp core #1   75
     temp core #2   74
     temp core #3   72
     temp core #4   71

1200 okr/min 1200 okr/min
2. i7 920 @ 3.8 vcore 1.25V brzina ventilatora 1600 okr/min

temp core #1   71
     temp core #2   70
     temp core #3   69
     temp core #4   68

1600 okr/min 1600 okr/min

Znaci razlika ti je samo oko 4 stupnja izmedju 1200 i 1600.

Mislim da poslje ovog testa je ocito da nesto nestima s tvojim TRUE kad dobivas 90 stupnjeva u loadu.

Mozda da ga skines malo pobrusis s nekim finim brusnim papirom i stavis novu pastu pa probas opet, prije nego spalis ponovo 600kn na novi cooler.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 15:59 (Jurky).
17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Provao sam sa pastom, ali mislim da nema spasa. Kupit ću Mega Shadow (pogledao sam još i ovaj review o Mega Shadow) te još jedan ventilator s 1200 rpm pa sam miran. Hvala ti na ovome testu Jurky.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 17:20 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
15 godina
Razer_Copperhead kaže...

Provao sam sa pastom, ali mislim da nema spasa. Kupit ću Mega Shadow (pogledao sam još i ovaj review o Mega Shadow) te još jedan ventilator s 1200 rpm pa sam miran. Hvala ti na ovome testu Jurky.

@Razer, Jurky i ostali...nadam se da do sad već svi znate gdje se u nas mogu kupit Noctue i Megahalems i Megashadow i Coolink Corator DS ( koji je na zadnjem VIDI testu dobio uvjerljivi Best buy )... Cool

15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

javi se mikiu post povise on ce ti rjesit mega shadow........pa baci na forum kratki review kakve su temp...

Evo ti max vcore koji TRUE moze hladiti na 920 1.40V vcore 1600 okr/min

temp core #1    87

temp core #2    87

temp core #3    83

temp core #4    83

1.4V vcore 1.4V vcore

bio probao 1.412 ali udara u 90 i rusi se, 1.408V neide preko 87, i to je max sto se tice linx-a, na occt su manje temperature oko 82 na 1.4V, na occt bi mogao mozda 1.42V

occt 1.4V TRUE occt 1.4V TRUE
vcore vcore
Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 20:02 (Jurky).
17 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Razer_Copperhead kaže...

javi se mikiu post povise on ce ti rjesit mega shadow........pa baci na forum kratki review kakve su temp...

Evo ti max vcore koji TRUE moze hladiti na 920 1.40V vcore 1600 okr/min

temp core #1    87

temp core #2    87

temp core #3    83

temp core #4    83

bio probao 1.412 ali udara u 90 i rusi se, 1.408V neide preko 87, i to je max sto se tice linx-a, na occt su manje temperature oko 82 na 1.4V, na occt bi mogao mozda 1.42V

Kad kupim možda napravim review, a ako ne onda samo par slika i temperature.

17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Daklem!

Kupio sam Zalmanovu Performu, instalirao je, i to je to. Temperature u idleu su oko 35-38C, dok je load(prime95) od 60-65. Izgleda da se Katana ipak nije mogla nositi sa i7, iako, postoji mala mogućnost da sam nešto zabrljao prilikom instalacije.

To mi se čini ok, i neću više ništa prčkati.

btw. sve vrijednosti su na stock frekvencijama i voltaži.

Hvala svima koji su pokušali pomoći.Cool

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Imam samo još jedno pitanje. Da li mi je potrebno stavljati dva ventilatora na Mega Shadowa?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Imam samo još jedno pitanje. Da li mi je potrebno stavljati dva ventilatora na Mega Shadowa?

dva ventilatora imaju smisla samo na vecim clockovima i vecim temperaturama, barek kod TRUE je tako, recimo na 3.8 i 1.25V ces dobit stupanj dva bolje temp, na vecim clockovima do 5 stupnjeva.... vjerovatno ti je tako i kod mega shadowa. ako ne mislis drzat 24/7 na 4.0+ ja bi stavio samo jedan vent za pocetak....

ghostara: to su dobre temp za taj cooler, po ovim vrucinama......

Google is your friend
17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

U ponedjeljak ga kupujem pa javim u subotu ili kad stigne. Stavit ću jedan ventilator kako si rekao.

3 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
I7 930 Temperatura

Pošto sam imao problema s uplatom hladnjak će malo kasnit, ali kad dođe napravim ''mini'' recenziju. Cool

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Pošto sam imao problema s uplatom hladnjak će malo kasnit, ali kad dođe napravim ''mini'' recenziju. Cool

ako nemas termalne paste uzmi ovu i neces pogrjesit... pale su mi temperature za 5-10 stupnjeva...

Google is your friend
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice