FX8320 temperatura sa Scythe Katana 4 zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 2.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
FX8320 temperatura sa Scythe Katana 4

Pozz,

Dakle, zamjenio sam bucni stock cooler, sa navedenim Scythe Katana 4.

Te su temperature pale, ne tako puno ali jesu, no zato i otvaram temu.

Imam na umu da Katana 4 i nije najbolji izbor za 125w proc, pogotovo za ovaj pakleno topli FX.

U prilogu je SS od HW monitora.

Zanima me dali su te temperature uredu? Posto jos nije stiglo pravo ljeto, ovo mi se cini dosta previsoko!? Ispod coolera je Arctic MX-2 pasta, a to je sve u mid tower Thermaltake V4 kucistu.

P.S

temperature pratim preko TMPIN 1 i Package

TEMPERATURE TEMPERATURE
1 Day U May
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 16:19 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Do 61 stupanj je normala ali ti imaš drugi problem,pošto vidim da ti fx-aš radi na stock frekvenciji i sigurno imaš u biosu na matičnoj sve default opcije,tebi se procesor zakucava na 1.45v kak vidim po tvojoj slici.

Prvo i osnovno isključi prokleti turbo core i C1 state te smanji voltažu proca na 1.32v i NB(northbridge) za 0.025v.

Nakon toga bi se trebala temperatura spustiti ogromno prema dolje temperatura.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Re: FX8320 temperatura sa Scythe Katana 4

Napiši koji ti je core clock i gdje si došao do tih temperatura ? Neki stres test, igra ili nešto treće ??

15 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da u biosu je sve stock.

To su temperature nakon Gta4, ako ukljucim prime temp idu do 60°c.

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako je to sve stock onda ti ploča daje puno previše napona. Probaj ručno napon podesiti da ti bude oko 1.3V u full loadu pa kad nađeš stabilan testiraj onda malo za temperature. Imati ćeš značajan pad temperature. Druga stvar što možeš napraviti je da ga clockaš ako ti hlađenje drži do 1.45V.

15 godina
neaktivan

Ok, budem probao sa undervoltom, a sto bi bilo najbolje da iskljucim od sljedeceg

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne moraš isključivati ništa, samo smanji napon ručno. Preporučio biti recimo staviti takt ručno na 4.0Ghz i isključiti turbo i onda traži sa što manje napona da budeš full stabilan. To bi trebalo biti negdje oko 1.3V malo više ili malo manje, kako kod koga. Imati ćeš brži CPU nego sada i sa nižim temperaturama te potrošnjom.

15 godina
neaktivan

Iskljucio sam Core preformance boost i C1E support, te mi je sada napon sam pao na 1.356v, a i temperatura je pala na 52 odnosno package na 44

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice