koji mi se vise isplati treba mi za igrat i vjerovatno ne namjeravam clockat jer neznam jedino da nađem nekog.... pa nisam siguran sta uzet... a i razlika je malo manje od 300kn...
Dvojba - Q9550 ili Phenom II x4 940
- poruka: 79
- |
- čitano: 7.500
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Q9550 ti je bolji, ima vise cachea,kvalitetniji je,manje trosi
al ti je Phenom jeftiniji
e sad ovo je dost teško pitanje.
phenom radi na mrvicu višem taktu i ima otključan množitelj,al ipak q9550 ima 4mb više cachea.
Pošto je phenom jeftiniji nekih 300kn ja bi uzeo njega jer u kombinaciji s nekom dobrom matičnom,a već možeš kupit za 650kn (sb 250 nb 790gx).
To ti ukupno dođe 2700kn,a kad bi kupovao q9550 došlo bi i preko 3000kn.
a sry nisam vidio da nećeš klokat...onda možda bolje q9550
Q9550 ti je bolji, ima vise cachea,kvalitetniji je,manje trosi
al ti je Phenom jeftiniji
razlika ti je jako ma u ferkvencjij
ak te to tak jako pece mozes klokt q9550 na 3GHz bez pol beda
al kak god okrenes q9550 je bolji
-kod 'zvijeri' se cijena ne gleda... pravlo kao da kupuješ auto (ili traktor, kamion, autobus...)
Ako preskočimo navijanje za-protiv (intel-AMD) -ja sam za intel, ali zapravo je svejedno
Nećeš OCati, trebaš za igre... -trenutno 4 jezgre daju mlo veće perfomanse u igrama.. ali to neznači da iduća generacija neće...
Treba gledati ostatak, MBO? -može jeftikaner za 300kn, ili top-model... VGA za igre 500/1000/...4000kn?? RAM-DDR2/3 itd...
tako da je nedoumica između procesora nepotrebna... možeš uzet MBO 300kn, CPU za 500, RAM 300... i u kontekstu igre VGA za ostatak novca.. 1000-2000...
Ako ipak odlučiš neki quad, onda logično, i ploča skuplja itd...
-najvažnije izbor mora biti tvoj, komp. će biti tvoj, ti se na njemu igraš, pa donesi svoju odluku (a ne naše želje i navijanje...)
... da, kao i za auto... :)
razlika ti je jako ma u ferkvencjij
ak te to tak jako pece mozes klokt q9550 na 3GHz bez pol beda
al kak god okrenes q9550 je bolji
s dobrim hladnjakom iso bi i do 4GHz
kupi i jedno i drugo..pa vrati što ti se manje sviđa..hehe
Koji god uzeo nećeš pogriješit, dobit ces jednako frame-ova u igricama, ali se phenom II puno lakše oc-a i nemoras dobar ram uzet.
Pa i phenom II bez povećanja napona ide na 3,4GHz...
I moram napomenuti da AMD-ov PhenomII bi trebao bit na 3,6Ghz da bi ulovio INTELA na 3,0Ghz.
I moram napomenuti da AMD-ov PhenomII bi trebao bit na 3,6Ghz da bi ulovio INTELA na 3,0Ghz.
slušaj ja sam mislio uzeti q9550 i znaš kokio sam testova vidio (punoooo) a onda je izašao phenom2.pa je nastala nedoumica.
prednosti q9550:bolji u igrama,dobar kloker,puno cache-a.negativnosti:nema
prednosti p2 940 BE:bolji za neke video obrade,L3 cache,otključan množitelj.negativnosti:ubrzo se prekida proizvodnja jer će izlaziti samo za am3 sockete,više troši i malo veće zagrijavanje
koji god da uzmeš nećeš pogrješiti pa uzmi bilo koji
slušaj ja sam mislio uzeti q9550 i znaš kokio sam testova vidio (punoooo) a onda je izašao phenom2.pa je nastala nedoumica.
prednosti p2 940 BE:bolji za neke video obrade,L3 cache,otključan množitelj.negativnosti:ubrzo se prekida proizvodnja jer će izlaziti samo za am3 sockete,više troši i malo veće zagrijavanje
Razlike nema u igrama, a viša potrošnja koga zanima te ddr3 koga zanima?
evo test :)
Phenom X3 s mogucim otkljucavanjem(4. jezgre) ih našije obojicu za doručak,ručak i večeru :D
Razlike nema u igrama, a viša potrošnja koga zanima te ddr3 koga zanima?
Phenom X3 s mogucim otkljucavanjem(4. jezgre) ih našije obojicu za doručak,ručak i večeru :D
Makar ima opciju da otključaš četvrtu jezgru , sumnjam da je ona jednaka kao i ove ostale tri . Da je tako onda nitko ne bi kupovao četverojezgrena procesore , nego bi rađe kupio trojezgreni pa da otključa četvrtu jezgru . Onda idemo svi kupovati trojezgrene AMD-ove procesore , lol .