Imam Intel Core 2 Duo E4500 @ 2.20GHz i bez clockanja je oko 70 C a kad ga clocken je 78 C sta da radim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U idle ili load je tolika temperatura?
Jesi provjerija ima li možda prašine? Očistit cooler, prominit pastu... Ako si to već učinija provjeri jesi dobro stavija hladnjak, možda nije dobro "lega" na procesor.
Jesi provjerija ima li možda prašine? Očistit cooler, prominit pastu... Ako si to već učinija provjeri jesi dobro stavija hladnjak, možda nije dobro "lega" na procesor.
Idle je?
Load je?
Nikad nista ni gleda ni dira oko njega.
Idle je?
Load je?
Idle je kad procesor nije pod opterećenjem, znači u kad si u windowsima i praktički ne radiš ništa, dok je load kad je pod opterećenjem. U task manageru možeš vidit koliko ti je procesor zauzer. (alt + ctrl + delete)
Pogledaj ima li prašine, ako nije duže čišćen zna se dosta prašine nakupit na hladnjaku.
Ispusi hladnjak,, i pastu promjeni.. i bit ce sve pet...
Idle je?
Load je?
idle ti je kada ništa ne radi nači nijedan program ti nije uključen, a load je kad uključiš pun ku**c programa i vidiš kolka je temperatura pod opterećenjem:D
edit: ups preduhitrio me sirka:D
Idle je?
Load je?
Idle je kad procesor nije pod opterećenjem, znači u kad si u windowsima i praktički ne radiš ništa, dok je load kad je pod opterećenjem. U task manageru možeš vidit koliko ti je procesor zauzer. (alt + ctrl + delete)
Pogledaj ima li prašine, ako nije duže čišćen zna se dosta prašine nakupit na hladnjaku.
U idle je tako
nije ciscen od 2007-e :P.
U idle je tako
Ufff...bija bi red da se to malo očisti
ne kužim se baš u taj overclocking ali mislim da ako imaš stock hladnjak da nije baš pametno ga clockat..
U idle je tako
Ufff...bija bi red da se to malo očisti
Ako skinem hladnjak jel moram stavljati novu pastu?
Koliko odprilike dodu paste?
Ako skinem hladnjak jel moram stavljati novu pastu?
Koliko odprilike dodu paste?
Ako nemaš paste doma onda najbolje da kupiš.
A ima ti ih za 10-ak kuna koje su solidne, pa sve do 50, koje su ono baš za najbolje odvođenje topline, mislin da će tebi bit dosta za 10ak a imaš ih kupit praktički svugdi...links, hg spot, konikom...
ok hvala svima sutra cu kupiti pastu i napraviti sto trebam pa javim temperature.
Sirka HVALA!HVALA!HVALA! (Stisnuo sam i gumb) ;).
Sad radi 20 - 30 C i IDLE.
Sirka HVALA!HVALA!HVALA! (Stisnuo sam i gumb) ;).
Sad radi 20 - 30 C i IDLE.
Nema problema