CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.195.264
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Pitanjce... 
Preporuka za air cooler do 400 kn?
Trenutno bi isel na FX-4100 koji je sad na 4.3 GHz pa mi dolazi do 73 °C kod loada (stock cooler)... 
Kasnije mora bit dosta jak za FX-8320 kojeg isto planiram clockat do kolko bu se dal...

Ili da jednostavno uzmem H100i i rijesim se svih muka? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: CPU hladnjaci P&O

Kupi NH-D14 od Renata za 400 kn. H100i je duplo skuplji i 6 puta glasniji a ne hladi toliko puno bolje.

13 godina
protjeran
zagi988 kaže...

Pitanjce... 
Preporuka za air cooler do 400 kn?
Trenutno bi isel na FX-4100 koji je sad na 4.3 GHz pa mi dolazi do 73 °C kod loada (stock cooler)... 
Kasnije mora bit dosta jak za FX-8320 kojeg isto planiram clockat do kolko bu se dal...

Ili da jednostavno uzmem H100i i rijesim se svih muka? 

di mislis ugurati to dvoje (sta god izabrao) jer neki znaju kakvo kuciste imas?!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Zato cak i vise razmisljam o H100i ili sličnom vodenom riješenju.
Naime, radijator će ić van kučišta tj. na njega i možda mu napravim posebni "kavez". :)
To bi bio nastavak modding projekta. :D 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

neb rađe neki monitor pikao? {#}

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zagi988 kaže...

Naime, radijator će ić van kučišta tj. na njega i možda mu napravim posebni "kavez". :)

tvoje kuciste ima napajanje iznad ploce, tako da nevidim na koju foru ce ti cijevi od gotovih hladenja(koje su onak na knap uvijek) uspjeti dohvatiti cpu/blok hladnjaka!

11 godina
CPU hladnjaci P&O

Monitor? Zašto monitor? Kaj će mi veći od 22" FHD?

Kaj se tiće cjevi na knap, lako se zamjene (plan mi i je stavit prozirne), stavi se nova tekućina i bok. :) 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
zagi988 kaže...

Kaj se tiće cjevi na knap, lako se zamjene (plan mi i je stavit prozirne), stavi se nova tekućina i bok. :) 

na gotovo vodeno ces stavljati custom sistem? aj da i to vidim!{#}

17 godina
CPU hladnjaci P&O

Imas vec takvih primjera koji su mijenjali cijevi na gotovim hladenjima tak da nije to nista novo Tube mod

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Imas vec takvih primjera koji su mijenjali cijevi na gotovim hladenjima tak da nije to nista novo Tube mod

naravno da nije novo, no tko to radi? 0,1% ljudi! sigurno ne bez razloga!{#} u svakom slucaju sretno s modifikacijom!

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 22:41 (Stjepanj).
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Plan je uzet H100i ako ga nađem za solidnu cijenu, pa vidjet hoće se dat montirat.
Ako se neće dat, onda jednostavno produžit cijevi.

Mada, sve više po njuškalu nalazim cijele custom kitove po 500-tinjak kuna tak da mi se to nekak čini ko bolja opcija.
Primjer: http://www.njuskalo.hr/procesori/vodeno-hladjenje-pc-pumpa-rezervar-radijator-blok-procesor-oglas-11085644 

Od zračnih gledam najviše Sapphire Vapor-X (ljubav prema Sapphire-u), Cooler Master V8 (zbog izgleda) i V10 zbog Peltier-a, ali sad uskače i Rajintek s Ereboss-om.
Doduše, Vapor-X i Rajintek mi dosad najviše pašu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 22:52 (zagi988).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
zagi988 kaže...

Plan je uzet H100i ako ga nađem za solidnu cijenu, pa vidjet hoće se dat montirat.
Ako se neće dat, onda jednostavno produžit cijevi.

Mada, sve više po njuškalu nalazim cijele custom kitove po 500-tinjak kuna tak da mi se to nekak čini ko bolja opcija.
Primjer: http://www.njuskalo.hr/procesori/vodeno-hladjenje-pc-pumpa-rezervar-radijator-blok-procesor-oglas-11085644 

Od zračnih gledam najviše Sapphire Vapor-X (ljubav prema Sapphire-u), Cooler Master V8 (zbog izgleda) i V10 zbog Peltier-a, ali sad uskače i Rajintek s Ereboss-om.
Doduše, Vapor-X i Rajintek mi dosad najviše pašu. 

bit cu iskren, radis katastrofu od svog racunala i trosis novce na jos vece gluposti! super je to sve s modanjem no kolicina potrosenog novca u nista! sry bez ljutnje! izrazavam samo svoje misljenje jer pratim dugo forum i clanove i znam kaj radis s kompom!{#}lp

edit.ne preporucam ti nista od dolje navedenog, kupi si posteno kuciste za pisljivih 259kn pa onda modaj do mile volje, jer to si staro toliko izrezo i izbusio da ako izbusis jos 3 rupe doslovno raspasti i ostetiti neku komponentu, no ak te to veseli samo naprijed!
z3plus

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 0:19 (Stjepanj).
11 godina
CPU hladnjaci P&O

kolicina potrosenog novca? Pa jedino na kaj sam potrosil novce dosad su bili ventovi i plexy, ukupno cca 100 kn.

Al ajd, tvoje pravo na tvoje misljenje - ja cu i onako po svom al sam trazil preporuku u cijenovnom rangu a ne analizu kucista.

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
zagi988 kaže...

apelirao sam na sliku koju si metnuo...tamo je krš od monitora :)

16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav!
Koristim scythe Slip Stream 120 PWM Adjustable u kombinaciji sa yasyom.

Ventilator je počeo jako zujati pri radu i koliko vidim bliži mu se kraj.

Sad, moje pitanje je bi li Slip Stream 1200rpm bio dobra zamjena, tj više me zanima može mu se kontrolirati brzina preko matične automatski.

Ovaj PWM Adjustable kojeg trenutno imam uz to što ima i dodatni potenciometar, podržava mijenjanje brzine automatski.

0 0 hvala 0
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Pošto ima samo 3 žice znači da se brzina regulira voltažom.
Eh sad, jel tvoja ploča na CPU priključku za ventilator ima tu regulaciju (moja recimo ima), neznam.
Svaka novija ima sigurno PWM regulaciju, a za ovo nisam ziher.
Najbolje probaj spojit neki 120 mm 3 pin ventilator pa vidi hoce li mu mijenjat brzinu prije nego kupis ovo. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
zagi988 kaže...

Ovaj vent koji trenutno imam se uredno ubrzava i usporava pomoću ploče.

Bitno mi je da ventilator to podržava, za ploču nije upitno.

Dakle neću pogriješiti ako uzmem taj vent?

11 godina
CPU hladnjaci P&O

Ovaj vent koji sad imaš ima PWM kontrolu brzine!
On ce radit na svim plocama, sigurno.

Ovaj koji mislis uzet nema PWM pa ce radit samo na plocama koje podrzavaju regulaciju voltažom! 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Aha, dakle PWM kontrola brzine nema veze sa ugrađenim potenciometrom.

Inače, ploča mi je ASRock p67 Pro3 pa ako možda imaš informaciju je li to podržano na njoj

11 godina

Potenciometar regulira otpor a otpor smanjuje ili povećava struju dok voltaža ostaje ista ako je serijski spojen (a 90% sam siguran da je).

PWM je sasvim drukciji sistem koji regulira brzinu preko impulsa i bla bla da ne objasnjavam tak da nema veze s potenciometrom.

Potenciometar na tvojem ventilatoru služi da kad uštekaš ventilator na 3 pin-a možeš ručno štelat brzinu.

Dok je uštekan na 4 pina to odrađuje PWM.

Nemam ti informaciju za ploču, najlakše je probat s nekim ventilatorom koji ima 3-pinski konektor... 

Ili jednostavno opet uzmi neki PWM ventilator i bok...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 23:30 (zagi988).
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

malo {#} , no stvarno dali se moze ikako znati koje ploce imaju regulaciju venta prek biosa/ploce a koje ne? jel to igdje pise, neka oznaka u manualu bilo kaj?? zna itko?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 1:52 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

pa koliko ja znam 4pin je PWM znaci svaki 4pin koji imaš je regulacija...ne?

3pin regulaciju preko voltaže imaju neke, ali mislim samo na cpu konektoru koji je zapravo 4pin pwm, pa kada ušetaš neki 3pin hladnjak ima opcila voltage i pomocu njega reguliraš...vidio sam na par ploča ali nisam nigdje vidio da to piše već samo u biosu

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 10:05 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Odlučio sam uzeti PWM fan, ali ne znam kojega bih.

Evo između čega se premišljam

SCYTHE Glide Stream, 140mm /120mm
SCYTHE Slip Stream 120mm

SCYTHE Glide Stream 120mm

ARCTIC Cooling f8 pro 120mm-- Ovaj je sa newegga pa me zanima ima li to kod nas za kupit negdje i je li toliko bolji od ovis scytheovih da ga se isplati naručivati izvana

0 SCYTHE Glide Stream, 140/120mm
0 SCYTHE Slip Stream 120mm
1 SCYTHE Glide Stream 120mm
0 ARCTIC Cooling f8 pro 120mm
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 15:21 (Dojitza).

0 0 hvala 0
12 godina
Dojitza kaže...

Odlučio sam uzeti PWM fan, ali ne znam kojega bih.

Evo između čega se premišljam

SCYTHE Glide Stream, 140mm /120mm
SCYTHE Slip Stream 120mm

SCYTHE Glide Stream 120mm

ARCTIC Cooling f8 pro 120mm-- Ovaj je sa newegga pa me zanima ima li to kod nas za kupit negdje i je li toliko bolji od ovis scytheovih da ga se isplati naručivati izvana

mene zanima dužina kabela, jer na ventu od 140 mm, ne znam sad točno koji je jer nisam doma no mislim da je neki od cm, kabel mi ne dohvati do matične, pa mi je pod kontrolom samo stražnji vent i ako netko ima jedan od ovih koji su navedeni - pogotovo onaj od 140 mm, jel možda zna koje su dužine kablovi

13 godina
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav 

Mogu uzet ovo hladenje coolermaster seidon 120 za 200kn, dali mi se isplati mislim? 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cic kaže...

Pozdrav 

Mogu uzet ovo hladenje coolermaster seidon 120 za 200kn, dali mi se isplati mislim? 

novo je 400kn! ja bi uzeo ak je sve ok! inace trenutno ga kod nas niti nema!

13 godina
CPU hladnjaci P&O

Koristeno je mjesec dana, a garanciju ima malo vise od godinu dana.Vidim da ga ti imas pa jel mi mozes ukratko reci kakvo je. 

0 0 hvala 0
13 godina
zagi988 kaže...

zagi kralju ti si doktor frankenštajn {#}

12 godina
neznalica90 kaže...
zagi988 kaže...

zagi kralju ti si doktor frankenštajn {#}

Nebi bija prvi šta je pila kučište zbog vodenog.

Već su se i meni smijali zbog toga

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2014 15:05 (nicky.sl).
13 godina
CPU hladnjaci P&O

ma u pocetku mi je to sve bilo blesavo, al kad vidim kolko on gusta u tome i ne odustaje ma samo naprijed.

svi imamo svoje guste, ja volim kad je sve uredno i picikato i nema sanse da bi serafio ghetto modove po kucistu.

no boze moj pa covjek uziva u tome, neka mu. sad me cak i zanima sta ce ispast od toga kad bude sve gotovo {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice