Pitanjce...
Preporuka za air cooler do 400 kn?
Trenutno bi isel na FX-4100 koji je sad na 4.3 GHz pa mi dolazi do 73 °C kod loada (stock cooler)...
Kasnije mora bit dosta jak za FX-8320 kojeg isto planiram clockat do kolko bu se dal...
Ili da jednostavno uzmem H100i i rijesim se svih muka?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupi NH-D14 od Renata za 400 kn. H100i je duplo skuplji i 6 puta glasniji a ne hladi toliko puno bolje.
Pitanjce...
Preporuka za air cooler do 400 kn?
Trenutno bi isel na FX-4100 koji je sad na 4.3 GHz pa mi dolazi do 73 °C kod loada (stock cooler)...
Kasnije mora bit dosta jak za FX-8320 kojeg isto planiram clockat do kolko bu se dal...
Ili da jednostavno uzmem H100i i rijesim se svih muka?
di mislis ugurati to dvoje (sta god izabrao) jer neki znaju kakvo kuciste imas?!
Zato cak i vise razmisljam o H100i ili sličnom vodenom riješenju.
Naime, radijator će ić van kučišta tj. na njega i možda mu napravim posebni "kavez". :)
To bi bio nastavak modding projekta. :D
neb rađe neki monitor pikao?
Naime, radijator će ić van kučišta tj. na njega i možda mu napravim posebni "kavez". :)
tvoje kuciste ima napajanje iznad ploce, tako da nevidim na koju foru ce ti cijevi od gotovih hladenja(koje su onak na knap uvijek) uspjeti dohvatiti cpu/blok hladnjaka!
Monitor? Zašto monitor? Kaj će mi veći od 22" FHD?
Kaj se tiće cjevi na knap, lako se zamjene (plan mi i je stavit prozirne), stavi se nova tekućina i bok. :)
Kaj se tiće cjevi na knap, lako se zamjene (plan mi i je stavit prozirne), stavi se nova tekućina i bok. :)
na gotovo vodeno ces stavljati custom sistem? aj da i to vidim!
Imas vec takvih primjera koji su mijenjali cijevi na gotovim hladenjima tak da nije to nista novo Tube mod
Imas vec takvih primjera koji su mijenjali cijevi na gotovim hladenjima tak da nije to nista novo Tube mod
naravno da nije novo, no tko to radi? 0,1% ljudi! sigurno ne bez razloga! u svakom slucaju sretno s modifikacijom!
Plan je uzet H100i ako ga nađem za solidnu cijenu, pa vidjet hoće se dat montirat.
Ako se neće dat, onda jednostavno produžit cijevi.
Mada, sve više po njuškalu nalazim cijele custom kitove po 500-tinjak kuna tak da mi se to nekak čini ko bolja opcija.
Primjer: http://www.njuskalo.hr/procesori/vodeno-hladjenje-pc-pumpa-rezervar-radijator-blok-procesor-oglas-11085644
Od zračnih gledam najviše Sapphire Vapor-X (ljubav prema Sapphire-u), Cooler Master V8 (zbog izgleda) i V10 zbog Peltier-a, ali sad uskače i Rajintek s Ereboss-om.
Doduše, Vapor-X i Rajintek mi dosad najviše pašu.
Plan je uzet H100i ako ga nađem za solidnu cijenu, pa vidjet hoće se dat montirat.
Ako se neće dat, onda jednostavno produžit cijevi.
Mada, sve više po njuškalu nalazim cijele custom kitove po 500-tinjak kuna tak da mi se to nekak čini ko bolja opcija.
Primjer: http://www.njuskalo.hr/procesori/vodeno-hladjenje-pc-pumpa-rezervar-radijator-blok-procesor-oglas-11085644
Od zračnih gledam najviše Sapphire Vapor-X (ljubav prema Sapphire-u), Cooler Master V8 (zbog izgleda) i V10 zbog Peltier-a, ali sad uskače i Rajintek s Ereboss-om.
Doduše, Vapor-X i Rajintek mi dosad najviše pašu.
bit cu iskren, radis katastrofu od svog racunala i trosis novce na jos vece gluposti! super je to sve s modanjem no kolicina potrosenog novca u nista! sry bez ljutnje! izrazavam samo svoje misljenje jer pratim dugo forum i clanove i znam kaj radis s kompom!lp
edit.ne preporucam ti nista od dolje navedenog, kupi si posteno kuciste za pisljivih 259kn pa onda modaj do mile volje, jer to si staro toliko izrezo i izbusio da ako izbusis jos 3 rupe doslovno raspasti i ostetiti neku komponentu, no ak te to veseli samo naprijed!
z3plus
kolicina potrosenog novca? Pa jedino na kaj sam potrosil novce dosad su bili ventovi i plexy, ukupno cca 100 kn.
Al ajd, tvoje pravo na tvoje misljenje - ja cu i onako po svom al sam trazil preporuku u cijenovnom rangu a ne analizu kucista.
apelirao sam na sliku koju si metnuo...tamo je krš od monitora :)
Pozdrav!
Koristim scythe Slip Stream 120 PWM Adjustable u kombinaciji sa yasyom.
Ventilator je počeo jako zujati pri radu i koliko vidim bliži mu se kraj.
Sad, moje pitanje je bi li Slip Stream 1200rpm bio dobra zamjena, tj više me zanima može mu se kontrolirati brzina preko matične automatski.
Ovaj PWM Adjustable kojeg trenutno imam uz to što ima i dodatni potenciometar, podržava mijenjanje brzine automatski.
Pošto ima samo 3 žice znači da se brzina regulira voltažom.
Eh sad, jel tvoja ploča na CPU priključku za ventilator ima tu regulaciju (moja recimo ima), neznam.
Svaka novija ima sigurno PWM regulaciju, a za ovo nisam ziher.
Najbolje probaj spojit neki 120 mm 3 pin ventilator pa vidi hoce li mu mijenjat brzinu prije nego kupis ovo.
Ovaj vent koji trenutno imam se uredno ubrzava i usporava pomoću ploče.
Bitno mi je da ventilator to podržava, za ploču nije upitno.
Dakle neću pogriješiti ako uzmem taj vent?
Ovaj vent koji sad imaš ima PWM kontrolu brzine!
On ce radit na svim plocama, sigurno.
Ovaj koji mislis uzet nema PWM pa ce radit samo na plocama koje podrzavaju regulaciju voltažom!
Aha, dakle PWM kontrola brzine nema veze sa ugrađenim potenciometrom.
Inače, ploča mi je ASRock p67 Pro3 pa ako možda imaš informaciju je li to podržano na njoj
Potenciometar regulira otpor a otpor smanjuje ili povećava struju dok voltaža ostaje ista ako je serijski spojen (a 90% sam siguran da je).
PWM je sasvim drukciji sistem koji regulira brzinu preko impulsa i bla bla da ne objasnjavam tak da nema veze s potenciometrom.
Potenciometar na tvojem ventilatoru služi da kad uštekaš ventilator na 3 pin-a možeš ručno štelat brzinu.
Dok je uštekan na 4 pina to odrađuje PWM.
Nemam ti informaciju za ploču, najlakše je probat s nekim ventilatorom koji ima 3-pinski konektor...
Ili jednostavno opet uzmi neki PWM ventilator i bok...
malo , no stvarno dali se moze ikako znati koje ploce imaju regulaciju venta prek biosa/ploce a koje ne? jel to igdje pise, neka oznaka u manualu bilo kaj?? zna itko?
pa koliko ja znam 4pin je PWM znaci svaki 4pin koji imaš je regulacija...ne?
3pin regulaciju preko voltaže imaju neke, ali mislim samo na cpu konektoru koji je zapravo 4pin pwm, pa kada ušetaš neki 3pin hladnjak ima opcila voltage i pomocu njega reguliraš...vidio sam na par ploča ali nisam nigdje vidio da to piše već samo u biosu
Odlučio sam uzeti PWM fan, ali ne znam kojega bih.
Evo između čega se premišljam
SCYTHE Glide Stream, 140mm /120mm
SCYTHE Slip Stream 120mm
ARCTIC Cooling f8 pro 120mm-- Ovaj je sa newegga pa me zanima ima li to kod nas za kupit negdje i je li toliko bolji od ovis scytheovih da ga se isplati naručivati izvana
0 | SCYTHE Glide Stream, 140/120mm |
---|---|
0 | SCYTHE Slip Stream 120mm |
1 | SCYTHE Glide Stream 120mm |
0 | ARCTIC Cooling f8 pro 120mm |
Odlučio sam uzeti PWM fan, ali ne znam kojega bih.
Evo između čega se premišljam
SCYTHE Glide Stream, 140mm /120mm
SCYTHE Slip Stream 120mm
ARCTIC Cooling f8 pro 120mm-- Ovaj je sa newegga pa me zanima ima li to kod nas za kupit negdje i je li toliko bolji od ovis scytheovih da ga se isplati naručivati izvana
mene zanima dužina kabela, jer na ventu od 140 mm, ne znam sad točno koji je jer nisam doma no mislim da je neki od cm, kabel mi ne dohvati do matične, pa mi je pod kontrolom samo stražnji vent i ako netko ima jedan od ovih koji su navedeni - pogotovo onaj od 140 mm, jel možda zna koje su dužine kablovi
Pozdrav
Mogu uzet ovo hladenje coolermaster seidon 120 za 200kn, dali mi se isplati mislim?
Pozdrav
Mogu uzet ovo hladenje coolermaster seidon 120 za 200kn, dali mi se isplati mislim?
novo je 400kn! ja bi uzeo ak je sve ok! inace trenutno ga kod nas niti nema!
Koristeno je mjesec dana, a garanciju ima malo vise od godinu dana.Vidim da ga ti imas pa jel mi mozes ukratko reci kakvo je.
zagi kralju ti si doktor frankenštajn
zagi kralju ti si doktor frankenštajn
Nebi bija prvi šta je pila kučište zbog vodenog.
Već su se i meni smijali zbog togama u pocetku mi je to sve bilo blesavo, al kad vidim kolko on gusta u tome i ne odustaje ma samo naprijed.
svi imamo svoje guste, ja volim kad je sve uredno i picikato i nema sanse da bi serafio ghetto modove po kucistu.
no boze moj pa covjek uziva u tome, neka mu. sad me cak i zanima sta ce ispast od toga kad bude sve gotovo