Na sluzbenoj stranici nema nicega u vezi stavljanja drugog venta , a i nema potrebe za njim !
CPU hladnjaci i ventilatori P&O
- poruka: 4.505
- |
- čitano: 1.174.204
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Još jedno pitanje ( nisam vidio nigdje na službenim stranicama ) jel se taj hyper 412 slim moze namontirati tako da tok zraka bude odozdo prema gore ( gornjoj strani kučišta).
Još jedno pitanje ( nisam vidio nigdje na službenim stranicama ) jel se taj hyper 412 slim moze namontirati tako da tok zraka bude odozdo prema gore ( gornjoj strani kučišta).
pa kako ga okrenes tako ce puhati :D
koliko znam def ide tako
yo! samo si procitao specifikacije za cm hiper 412 slim? taj hladnjak je ogroman po visini tj jedan od najvisljih (160mm) i ne stane bas u svako kuciste meni je jedva stao u thermaltake comandera ms-III od 197mm!( da mi bocna stranica nije malo izbocena prema van za 1cm nema sanse da bi stao unutra!LP ps. taj Arctic Freezer A30 ti se bas i nemre mjeriti s hiperom! iako ce i on biti overkil za tvoj proc!
Hvala na upozorenju,ali daj mi onda neku preporuku za nizi cooler i imaj u vidu da cu uskoro uzeti neki fx 8...
a koje točno kučište ti imaš? jer tesko da ces naci nizi ali dobar za x8
ma imam neko staro neon kučište ( izmjerio sam od površine procesora do bočne stranice ravno 16 cm knap za 412 slim ) ali nije problem pošto je bočna stranica vecinom otvorena ( ali ne citam samo ja ovo vjerojatno ce se još netko zaletit na akciju ne misleci na visinu hladnjaka ;)
ma imam neko staro neon kučište ( izmjerio sam od površine procesora do bočne stranice ravno 16 cm knap za 412 slim ) ali nije problem pošto je bočna stranica vecinom otvorena ( ali ne citam samo ja ovo vjerojatno ce se još netko zaletit na akciju ne misleci na visinu hladnjaka ;)
x8 u neon škart od kutije sa bočnom otvorenom bez ikakvog protoka zraka ne bu dobro....
uzmi slima...kasnije skupi za bolje kuciste, tipa z9+ i ekipa...pa onda tek idi na x8
svi high end hladnjaci su od 158-162 cm...
sve se mijenja ali postepeno pa ce i kučiste doći na red
shvacam,al lakse ti je skupiti cc 400kn za kuciste nego za 8320 npr...a i pitanje koju uopce imas matičnu? da li je dobra regulacija napona i bude li dobro tom procu na njoj...
taj Arctic Freezer A30 ti se bas i nemre mjeriti s hiperom! iako ce i on biti overkil za tvoj proc!
Po cemu se Arctic A30 nemoze mjerit s Hyperom 412 Slim ?
taj Arctic Freezer A30 ti se bas i nemre mjeriti s hiperom! iako ce i on biti overkil za tvoj proc!
Po cemu se Arctic A30 nemoze mjerit s Hyperom 412 Slim ?
A30 je malkoc bolji od NH-L12, a npr hyper 212 je bolji isto od njega..
hyper 412 je puno bolji hladnjak, i istina ne moze se mijeriti s njime ;=)

pa po vecini reviewa razlika je skoro nikakva ovaj test je rijetkos di ispada u loadu ovakva razlika, jer sam i sam birao izmedu mugena i slima no vecina testova je odnijela prevagu za slim:) a i mugen je znatno skuplji ak se ne varam...jedan i drugi su odlicni!
evo ponovno link! review hyper 412s/slim fenomenalan review!!!LP

pa sa ovom akcijom slim za 290kn je vise nego dobra kupovina, znaci 100kn manje nego isti mugen :=)
da mi treba hladnjak ne bi uopce razmisljao...
Evo samo da se javim 412 slim je stigao,ugrađen i prezadovoljan sam s njim.Naspram one zujalice od stock hladnjaka ovo je nečujno.
Vec sam vas jednom trazio za preporuku, al smanjio mi se je budzet. Imam intelov socket 1556 i trazim sto tisi hladnjak al naravno da je i kvalitetan. Raspolazem negdje oko 130 kn, al mogao bi povecati za 50 kn ak nema nista kvalitetnog do 130. Hvala
Evo ti na forumu u oglasu Hyper 212. Nemaš ništa za te novce novo tako dobro.
a jel ima neki da je ugl. tih i nesto bolji od stocka jer je moj stock stvarno preglasan postao.
Boljeg od tog Hypera 212+ neces naci ! Od novih hladnjaka u ducanu do 180kn svi imaju vent od 92mm i idu do visokih okretaja , no to se da regulirat u BIOS-u , preko Speedfana ... ! Scythe Katana 3 , CM Hyper TX3 EVO ... !
Bolji je ! U tom rangu imas jos CM Hyper 212 EVO !

Hoće !
Meni se A30 cini mrvicu bolji izbor zbog debljih toplovodnih cijevi !
Slični su tako da nemaš puno se razmišljati. Kojeg god uzmeš hladiti će jako slično.
Krivo sam napisao, ne 212 PLUS nego 212 EVO.
Još sam našao i Alpenfohn Gross Clokner za 280kn.
Koji da uzmem, 212 EVO, Freezer A30 ili Alpenfohn?
Po cijenama su tu negdje.