CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.505
|
čitano: 1.174.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
4 godine
suspendiran
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

37db u kontroliranim uvjetima?, neznam tko te nagovorio na to, sve preko 1500 za case je no sense, cijenu nebum komentirao

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 mjeseci
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
Boris grozni kaže...

37db u kontroliranim uvjetima?, neznam tko te nagovorio na to, sve preko 1500 za case je no sense, cijenu nebum komentirao

37db pri 100%, to neće biti nikad slučaj... Cijena je nonsense, znam.

12 godina
KTM kaže...

37db pri 100%, to neće biti nikad slučaj... Cijena je nonsense, znam.

možda si trebao uzeti 'običnu' verziju koja ide do 1.100rpm, sa 140mm to je više nego dovoljan propuh za kućište

a samim time što im je max rpm nešto niži, onda im je i minimalni rpm niži

meni rade na 200-injak rpm kad je komp u idle, čak sam upalio i automatsko gašenje da se ne vrte bezveze kad ne treba (manje prašine u kućištu, pa mi zapravo u idle radi jedino cpu vent na nekih 180-200rpm, grafa ugasi svoje, napajanje ionako rijetko pali vent i pod opterećenjem, case ventovi su ugašeni, apsolutna tišina

bojim se da će tvojima minimalni rpm biti bliže 500 okretaja, što nije veliki problem što se tiče buke - jer ih sigurno nećeš čuti na 500 okretaja, ali ako ti je komp hladan u idle nema smisla da rade i guraju prašinu bezveze

probaj ih spojit na matičnu, pa podesit sa nekim programom poput speedfan, pa namjesti kako da se ponašaju i sve će ti biti potpuno automatski

od potpunog gašenja kao na novim grafama kad ne trebaju raditi, do pokretanja i prilagodne brzine prema senzoru temperature koji odrediš, ofkors uz 10-ak sekundi spin-up i spin-down vremena da se ne pale bezveze na povremene i kratkotrajne spajkove temperature

meni je tako već godinama i uvijek je nula buke ili minimalna, ovisno o tome jel surfam ili gejmam, a sve automatski radi samo

7 mjeseci

Došli ventovi. Ova Pro verzija imaa fizički swich koji im ograničava brzinu, stavit cu na tiho i ugraditi danas/sutra pa ćemo vidit temperature.

Sad me puca možda zamjeniti vent na hladnjaku, imam ID-COOLING 226-XT. Mislio staviti ocu Noctuu. Mišljenje?

https://www.adm.hr/noctua-nf-a12x25-pwm-120mm/59302/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

12 godina
KTM kaže...

Sad me puca možda zamjeniti vent na hladnjaku, imam ID-COOLING 226-XT. Mislio staviti ocu Noctuu. Mišljenje?

huh, sve ovisi zašto bi mijenjao vent, jel ti original slab, bučan ili nešto treće... kako se ponašaju temperature kad ga upregneš na 100% u odnosu na 80% (bubam), odnosno jel vidljivo da mu fali propuha, odnosno da li je hladnjak sam po sebi dosta gustih finova pa mu jači propuh može pomoći 

ta noctua je stvarno top, ako ćeš dobiti tišinu uz bolje ili iste temperaure u odnosu (ako je tako) da ti sad huči i bruji da bi bio hladan proc, onda samo naprijed

ja sam mijenjao vent na svojem hladnjaku, malo je postao bučan pri višim okretajima, a i na srednjim je dobio neki čudni zvuk

uzeo polovni silent wings 135mm od kolege koji je rekao da je radio skoro ništa (vjerujem mu, jer je pouzdan) i zamijenio defoltni shadow wings 135mm koji se dobrano naradio

izgubio sam na rpm (1500 vs 1100), dobio nešto na perfomansama pri nižem rpm, a i na tih 1100 koji su sad max, izgubio ponešto maksimalni potencijal hladnjaka, ali dobio na tišini koja je sad skoro apsolutna i u idle i u gejmanju, a sve za nekih 10e

za skoro 40e vjerojatno bi radije išao na potpuno novi hladnjak s većim potencijalom, ali kod mene je stariji mid range hladnjak

da imam potentniji hladnjak, a da me muči vent, vjerojatno bi uzeo u obzir isto rješenje kao ti

...teško je tu reći mišljenje, osobno sam picajzla na buku i nije mi problem kresnuti i veći iznos ako riješim neki problem s bukom koji me tlači (netko drugi bi rekao da sam picajzla )

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice