CPU na 40C, A SYS TEMP na 31C?

poruka: 13
|
čitano: 1.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ljudovi, zadnjih par mjeseci imam nekih problema  kompom.

Naime, čim pokrenem nešto jače, tipa igricu, komp mi se ugasi, a kad ga ponovo upalim vidim na mu je CPU temp na 40 stupnjeva a SYS na 31 stupanj.

Ono što sam skužio je da mi se ventilatorčić od grafičke rasklimo i čini mi se da se grafička jaaako zagrije, ali mi nije jasno zašto onda CPU se tak zagrijava?

Ako neko zna o čem bi se tu moglo radit, molim vas da mi javite, neznam dal da kupujem novi komp ili da mijenjam komponente samo?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: CPU na 40C, A SYS TEMP na 31C?

Komponente?

17 godina
neaktivan
Rio Delwega kaže...

Ljudovi, zadnjih par mjeseci imam nekih problema  kompom.

Naime, čim pokrenem nešto jače, tipa igricu, komp mi se ugasi, a kad ga ponovo upalim vidim na mu je CPU temp na 40 stupnjeva a SYS na 31 stupanj.

Ono što sam skužio je da mi se ventilatorčić od grafičke rasklimo i čini mi se da se grafička jaaako zagrije, ali mi nije jasno zašto onda CPU se tak zagrijava?

Ako neko zna o čem bi se tu moglo radit, molim vas da mi javite, neznam dal da kupujem novi komp ili da mijenjam komponente samo?

CPU temperatura ti nije nikakav problem, 40° je OK , vidi u Everestu ili GPU-Z kolika ti je temperatura grafičke kartice ?

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
15 godina
neaktivan

ubi me al neznam u everestu di pogledat temp grafičke, nisam nikad to koristio.:)

komponente su:

Procesor:DualCore Intel Core 2 Duo E7300, 2654 MHz (10 x 265)

matična ploča:Biostar TP43D2-A7 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Grafička kartica:ATI Radeon HD 4800 Series  (512 MB)

Tvrdi disk:WDC WD6400AAKS-00A7B2 ATA Device  (596 GB, IDE)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

skini si hw monitor

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/HWMonitor.shtml

instaliraj , pokreni i malo radi nešto na kompu, prikazati će ti max. temperature, padove napona na railovima i slično.

nakon malo vremena uslikaj taj prozor i postavi ovdje...

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok...thx!!!za par minuta stavljam!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 16:39 (Rio Delwega).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

89° je dosta visoka temperatura, otvori kučište i malo oćisti vent od grafe a bilo bi dobro i promjenit pastu na cooleru, ako ne znaš kako nađi nekog ko zna ili pogledaj na You Tube-u tutoriale, za prvu ruku stavi bar neki dodatni vent na kučište da puše po grafi ! A sumnjiva mi je i prva temp  (128°) ali pretpostavljam da je tu neka greška u senzoru. A šta se tiče Everesta, kad ga otvoriš, lijevo na stavku Computer pa onda Sensor !

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 16:47 (Groza).
15 godina
neaktivan

kako je rečeno grafička se podosta zagrijava, čišćenje i zamjena paste za početak obavezno, a mene zanima ko ti je slagao komp tj. koje točno napajanje imaš ?

biostar MBO su ti poznate ko lošije ploče i ukoliko imaš još i neko no name napajanje dobro je da nešto već nije pregorilo {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, i to je dok ne radim niš zahtjevno...ali ventilator od grafičke sam čistio dosta puta i čist je, ali je stvar u tome kaj se iskrivio i trokira dok se vent vrti i jako se čuje...onda sam ga tvorio i ubacio komad drveta(znam, gluposti radim al jbg) da drži plastiku od ventilatora...

Ali nikad mi se nije CPU digo do 40C, neznam kolko je to normalna temp, a sys je na 30C.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
scaramush kaže...

kako je rečeno grafička se podosta zagrijava, čišćenje i zamjena paste za početak obavezno, a mene zanima ko ti je slagao komp tj. koje točno napajanje imaš ?

biostar MBO su ti poznate ko lošije ploče i ukoliko imaš još i neko no name napajanje dobro je da nešto već nije pregorilo {#}

eh, komp je star 2 i pol godine, kupljen u HG spotu, gotova konfa...daj mi reci di da pogledam napajanje?

i da, sad sam ga otvorio i skuzio da mi se vent od grafe opće nije vrtio(sad sam ga s komadićem drveta malo poguro i počeo se  vrtit, al sam od sebe se ne okreće.

15 godina
neaktivan

ja bi na tvom mjesto dao komp nekome ko se dobro kuži da to riješi, improvizacije mogu samo da naškode ako ovako nastaviš i nešto pregori.

rekao da zamjeni ventilator na grafičkoj, očisti cooler na cpu i zamjeni pastu na oba gpu i cpu hladnjaku, očisti napajanje ( to ti cca 100-200kn ).

zatim kako ti je temperatura na HDD-u isto prilično visoka za idle mislim da nemaš protok zraka kroz kućište i postavio barem neki 120mm ventilator na zadnju stranicu da baca topli zrak van iz kućišta ( 30-50kn )

edit:

na napajanju sastrane u kućištu piše točno koji je tip i sve, samo kako je to bila gotova konfa sigurno je neki šrotex u pitanju, pa ne bi škodilo i njega staviti na tester napona u radu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 17:42 (scaramush).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hm...hvala vam svima...budem definitivno to dao da se pogleda, imam ljudi koji se kuže pa ću im pokazat sve kaj si napiso...

Još jednom hvala svima...javim se kad riješim nešto..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice