Da, znam da su ti konektori za externi raid, samo sada moze napravit i nas te povezat preko usb-a 3.0. Mozda jos ne jer nisam vidio NAS s 3.0 interfaceom no to je vec druga pricica...
ASRock 890GX Extreme3 - Review by Don Kihoty
- poruka: 392
- |
- čitano: 104.755
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Da, znam da su ti konektori za externi raid, samo sada moze napravit i nas te povezat preko usb-a 3.0. Mozda jos ne jer nisam vidio NAS s 3.0 interfaceom no to je vec druga pricica...
Bit će, al pitanje isplativosti...
Ja imam NAS od Edimax-a, 2x1TB, prezadovoljan. (odi na njihow web, jedan jedini je)
Evo izašao BIOS 1.60flešnio sam ga vidim da ima i nekih beta 1.71,1,73
izlaze ko đaci iz škole.
http://europe.asrock.com/downloadsite/bios/AM3/890GX%20Extreme3(1.60)WIN.zip
http://europe.asrock.com/downloadsite/bios/AM3/890GX%20Extreme3(1.60)ROM.zip
http://europe.asrock.com/downloadsite/bios/AM3/890GX%20Extreme3(1.60)DOS.zip
Bog te mazo već su na P1.60.
Za ovu AOD790GX je od izlaska (prije najmanje 1 god. ,a vjerovatno i nešt više) je izašao vjerovatno i zadnji bios P1.80,a ovi u 2-3 tjedna već na P1.60. Očito se posvećuje velika pažnja toj matičnoj ili su je prebrzo izbacili pa sada poliraju.
Da nešto pričaju da bi se sa novijim 1.7x koji izlaze trebalo ispraviti bug sa USB tipkovnicama sa kojom i ja imam problema glede G110 te sam poslao dopis Asrock suportu.
Nakon sve pročitanog sam sada i siguran da ću ju kupiti uz Phenoma II 955BE, kojeg sam našao C3.
Nakon sve pročitanog sam sada i siguran da ću ju kupiti uz Phenoma II 955BE, kojeg sam našao C3.
Jel možeš reći gdje si ga našao jer i ja razmišljam o prelasku na C3?
Jel možeš reći gdje si ga našao jer i ja razmišljam o prelasku na C3?
U Protisu.
Možeš, i otključat ćeš ga odmah, samo je pitanje dali će ti bootati do windowsa...
Sve je do 2. jezgre...
nemojte se kaj srdit al to u moju kistru nikad nece... mislim na proizvodjaca.. a to sa otkljucavanjem mi je cista smijurija.. al eto to sam samo ja...
Ček da vidim svoje mogućnosti:
Prodam ram-e, proc i matičnu za što bi dobio oko 1500kn -> DEFINITIVNO SE NE ISPLATI
Prodam proc za 600kn i nadoplatim 200kn za x2 555 -> možda se isplati ako se x2 555 da unlockat
Prodam proc za 600kn i nadoplatim 500-600kn za x4 955 c3 -> hmmm?
Najgori slučaj je da se x2 555 neće unlockat ni clockat preko 3.6-3.8GHz to je onda totalni fail.
Ima tko kakav savjet?
Stvarno bih procesor mjenjao, ovoga mi je dosta. (da bar imam para kao toxic ili dobivam procesore kao cele303 pa mjenjam čipsete, ram-e, procesore svaki drugi-treći mjesec)
Ček da vidim svoje mogućnosti:
Prodam ram-e, proc i matičnu za što bi dobio oko 1500kn -> DEFINITIVNO SE NE ISPLATI
Prodam proc za 600kn i nadoplatim 200kn za x2 555 -> možda se isplati ako se x2 555 da unlockat
Prodam proc za 600kn i nadoplatim 500-600kn za x4 955 c3 -> hmmm?
Najgori slučaj je da se x2 555 neće unlockat ni clockat preko 3.6-3.8GHz to je onda totalni fail.
Ima tko kakav savjet?
Stvarno bih procesor mjenjao, ovoga mi je dosta. (da bar imam para kao toxic ili dobivam procesore kao cele303 pa mjenjam čipsete, ram-e, procesore svaki drugi-treći mjesec)
predji na i5 i neces imat problema...
LOL to sigurno, jedan core i5 750 košta više nego moji ram-i, matična i procesor zajedno, a za šta za 2-3 fps-a više i 2000 bodova u čmarku?
Što se tiče Q9*** hm... zastarjelo.
LOL to sigurno, jedan core i5 750 košta više nego moji ram-i, matična i procesor zajedno, a za šta za 2-3 fps-a više i 2000 bodova u čmarku?
lol tjesi se tjesi...zato te izowna u kojem god oces cpu testu...
edit:ako ti je q9xxx serija zastarjela onda phenom ocito kasni jedno 2 god.. lol
Evo od mene jedan prijateljski savjet: Nadoplati i kupi 955BE C3 pogledaj u Protisu tamo ga imaju, tamo ću ja uezti...
@ Hyperion
Neisplativa investicija glede prelaska na 555BE, vjerujem da tvoj proc ide još malo gore barem na 3.6GHz i to je svakako močan procesor, a čuj ako imaš krznaša za 955BE samo naprijed
Očekivano od intelovca...
pa dobro aj nabaci koji scrshoot i potvrdi da sam u krivu i skidam kapu...
Ocito da njemu nije stalo do toga da se qrci sto ima nesto vise scor-a u cmarkovima... Jer ocito mu je AMD dovoljan i realno gleda na to da ne baci pare.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-vs-intel-gaming-performanse/51539.aspx
Preseli se u ovu temu glede prepucavanja AMD vs Intel, kolega je imao upit glede AMD procesora nemoj zagaditi i ovu temu
stvar je u tome da opravdavate veci trosak tim sintetickim testovima dok npr u igrama imate samo oko 2 fps vise
Ocito da njemu nije stalo do toga da se qrci sto ima nesto vise scor-a u cmarkovima... Jer ocito mu je AMD dovoljan i realno gleda na to da ne baci pare.
pa to stoji al onda nemora serkat po drugom i drugima.. sam je trazio..
Naručio sam u Links-u procesor Phenom II X2 555BE i tražio isključivo BATCH 1007 te dobio sa oznakom CPMW što je jedna slovna oznaka različita od toliko hvaljenog Cele303-ovog 1007APMV da nisam uspjeo otključati
isti te ide u prodaju 650KN+pp ako je nekome navedeno dovoljno nek se javi), ali se dobro clocka te ide na 4.05GHz sa 1.45V opalio sam mu i 1.52 i dobio 4.2GHz više nisam išao i nisam testirao jer vjerujem da je nestabilan na toj frekvenciji.
Na 3.9GHz radi kao švicarski sat, odigrao 2x3h kojekakvih FPS-ova(Crysis,Stalker,Metro,CoD2,4,6 i dr.) i nije se srušio sa sintetikom nisam testirao jer nemam živaca
Imam i Semprom140 koji isto nisam uspjeo otključati pa sam već posumnjao na MBO, isprobao 3-4BIOSA ali svejedno ništa od otključavanja.Nemam nekoga u OS da isprobam navedene procesore na drugoj MBO
.
Stavi BIOS 1.60 pa vidi dali možeš otključati...
Ako ne, imaš ebiga neispravan primjerak nažalost...
Možeš, i otključat ćeš ga odmah, samo je pitanje dali će ti bootati do windowsa...
Sve je do 2. jezgre...
nemojte se kaj srdit al to u moju kistru nikad nece... mislim na proizvodjaca.. a to sa otkljucavanjem mi je cista smijurija.. al eto to sam samo ja...
Evo samo da ti napomenem šta je smijurija.
AMD daje korisnicima priliku da si otključaju jezgre, a Intel ne.
Uzme Quada, spali dvije jezgre i prodaje kao dualca.
Uzme najjačeg dualca, spali 2Mb cash memorije, i prodaje ga kao jeftinijeg dualca.
Ne možeš ni jezgre ni cash otključati, jer je veza kiruški laserom odječena.
Smijurija jelte.
Jao, baš su srca...
Može se to protumačit kao i navlačenje da se više kupuju procesori i matične koje su kompaktibilne za otključavanje. Zašto se na kutijama matičnih ističe mogućnost unlocka? Zbog dobrobiti kupaca?
Jao, baš su srca...
Može se to protumačit kao i navlačenje da se više kupuju procesori i matične koje su kompaktibilne za otključavanje. Zašto se na kutijama matičnih ističe mogućnost unlocka? Zbog dobrobiti kupaca?
Pa neznam šta je tu loše kada s matičnom od 500kn otključaš dvojezgreni procesor od 3.2GHz u quad-a na 3.2GHz???
Šta ste se uopće uključili u temu, jedini razlog koji vidim je ljubomora.
Pa neznam šta je tu loše kada s matičnom od 500kn otključaš dvojezgreni procesor od 3.2GHz u quad-a na 3.2GHz???
Nema tu ništa loše, dapače.
Ali iritira kako ljudi to protumačuju kao AMD-ov milodar, dok oni tu jednini profitiraju... i onih par ljudi od sto kojima uspije razvikani feature.
Nema tu ništa loše, dapače.
Ali iritira kako ljudi to protumačuju kao AMD-ov milodar, dok oni tu jednini profitiraju... i onih par ljudi od sto kojima uspije razvikani feature.
AMD ne profitira.. Svi CPU-i u proizvodnji kođtaju isto, rezani sa istog Waffera...
Korisnik profitira sa 555BE kad dobije punokrvni 965BE...
AMD ne profitira.. Svi CPU-i u proizvodnji kođtaju isto, rezani sa istog Waffera...
Krivo si me shvatio. Nisam ja rekao da oni profitiraju u smislu uštede prilikom proizvodnje... Nego profitiraju u smislu da ljudi uzimaju procesore (npr dualce) samo u nadi da ga otključaju u Quada. Evo ti čisti primjer gore Smille-ov, ili Hyperion kao što je negdje gore napisao da razmišlja da kupi x2 samo da ga otključa u x4 i u slučaju da izvisi, AMD bi profitirao na njemu jer on inače nebi uzeo taj X2 da nije razvikano to otključavanje.
Vidi, AMD-u to nikad nije bio plan...
ACC je sa tim procesorima dobio uzročno.poslijedičnu vezu. Smišljen da daje dodatni prostor za OC,
poslužio je nečem trećem.
Vidiš da je AMD iz novog chipseta maknuo ACC, dakle njima nije u cilju da prodaju jeftini procesor,
nego skuplji, kao i svakoj drugoj firmi...
AMD-ATi ne zarađuje prodajeom 5350HD grafikama, nego 58xx i 5970 (nadam se uskoro i Sapphire 5950).
ACC + Phenom/Athlon II je samo dao ljudima šansu da za manje love poberu više soka.
Kao i 6800LE, Kupiš, oktljučaš cijevi i imaš punokrvnu Ultru...
Nakon otoga je nVidija počela rezati cijevovode kao i ATi, a AMD je maknuo ACC iz chipseta,
a moguće je da će i on rezati chash i jezgre u budućnosti (makar je to dodatni trošak,
lakše je softwareski zaključati).
Ganjanje procesora X2,X3 kojeg možeš otključati je bolest, išao sam svjesno na to ali da sam želio kupiti X4 mogao sam onda ići na sigurno i uzeti X4 630 i biti sigurno miran glede navedene opcije ali to mi nije bio cilj (imao sam ponudu za 545 koji je otključan i radi stabilno na 3.6GHz ali jbg. ja sam htjeo više i bolje.............
tražim isključivo X2 kojeg mogu otključati u X4 da sigurno vozi na 3.6GHz+ i nači ću ga il kad po****im otići ću kupiti nešto sigurno kao 955BE
što sam već i mogao napraviti ali jbg. valja se malo zahebavati i izgubiti nešto novca
(to ti je ko klađenje ) ja se nekladim i neigram pa sam našao gdje ću sigurno izgubiti novac, a nedobiti baš puno jer i nemam baš nekog razloga tražiti neku zvijer od procesora glede samog igranja za kojeg je ovaj pa i slabiji proc i više nego dovoljan.