Gdje ja mogu vidjet da li maticna ima 4+1 ili 8+2 fazu?
ASRock 870 extreme3
- poruka: 215
- |
- čitano: 36.177
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Piše ti na Asrockovoj stranici pod Spec. http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=870%20Extreme3&cat=Specifications ...pod CPU- V4 + 1 Power Phase Design
laički ... zbrajaj one "crne kockaste elemente" pored socketa. Ak ih ima 5 onda je 4+1, ak ih ima 10 onda je 8+2 i tak dalje ...
Nisam baš jak na tom području pa se nebih htio praviti pametan, ja ću na svog enermaxa spajati cf. A vjerujem da bi sve preko Athlona x4 640 bilo i više nego ok, moja preporuka je 955 ili 1055t-1075t ako si možeš priuštiti intela i5. Ja da sada kupujem, pričekao bi buldoždere, pošto su dosta blizu i možda sruše phenomimam cjenu, ako već ne to, barem ćeš si moći uzeti AM3+ ploću i pripremiti se za dalje.
Samo da se nadovežem na temu....
dali je navedena matična sposobna za crossfire,i dali je dobra za phenome x4 i x6...
ja imam X6 i tu matičnu i radi odlično, niti jedna primjedba što se tiče omjera matične i procesora
Kolika ti je temperatura proca kad igras igre?
imam Mugen 2 vent na procu i neprelazi mi 45 stupnjva kad igram igrice i sve, jer mi je vent na hladnjaku ugašen dok nepređe 45 stupnjeva, a igram igrice i nepali se, a kolko je točno neznam :D (proc mi je clockan sa 2,8 na 3,5 GHz :D)
laički ... zbrajaj one "crne kockaste elemente" pored socketa. Ak ih ima 5 onda je 4+1, ak ih ima 10 onda je 8+2 i tak dalje ...
Tako sam i ja računao ali pogledaj ovo http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme4&cat=Specifications tu ih je 14 a piše da je 8+2
Tako sam i ja računao ali pogledaj ovo http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme4&cat=Specifications tu ih je 14 a piše da je 8+2
Ja ne znam di ti vidiš 14. Ta ploča ima točno onoliko koliko piše (8+2 fazna regulacija).
LOL...14 kondića :D
imam Mugen 2 vent na procu i neprelazi mi 45 stupnjva kad igram igrice i sve, jer mi je vent na hladnjaku ugašen dok nepređe 45 stupnjeva, a igram igrice i nepali se, a kolko je točno neznam :D (proc mi je clockan sa 2,8 na 3,5 GHz :D)
Jel ti je proc na 3,5GHz u turbo modu il si ga bas za "ozbiljno" clockao?
Ja ne znam di ti vidiš 14. Ta ploča ima točno onoliko koliko piše (8+2 fazna regulacija).
Možda krive gledam
Ovdje se vidi bolje:
http://infohw.com/wp-content/uploads/Reviews/Motherboards/ASRock%20890GX%20Extreme3/890GX_Extreme3_01.jpg
... ovih 10 u nizu između kondenzatora i hladnjaka na mosfetima.
obrisati
Dvoumim se za kupit između Asrock 870 extreme3 (657kn) i GIGABYTE 870A-UD3 (740kn). Koju mi preporucate?
ma kakkav turbo mode, nepalim to, clockam ga ovako :D
Lol! Pa sta ti je to potrebno?:D
Dvoumim se za kupit između Asrock 870 extreme3 (657kn) i GIGABYTE 870A-UD3 (740kn). Koju mi preporucate?
Ja sam se isto dvoumio između par ploča, među njima su bile i te dvije, na kraju sam uzeo ovu i jako sam zadovoljan http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=ASR-880G%20EXTREME3
Ako ti na ploču ide athlon x3 ili x4 i ne planiraš mijenjat procesor kasnije uzmi 870 extreme3, ako ideš na phenoma x4 ili x6 i planiraš oc-at uzmi 880g extreme 3 zbog 8+2 fazne regulacije.
hehe, baš ništa, čisto gledam kolko može ić, budem ga probao i na 4GHz clockit, pa šta mu bog da :D na 3,5 radi stabilno na 60-ak stupnjeva u full loadu :D
hehe, baš ništa, čisto gledam kolko može ić, budem ga probao i na 4GHz clockit, pa šta mu bog da :D na 3,5 radi stabilno na 60-ak stupnjeva u full loadu :D
Daj mi jos reci kolika je garancija na tu maticnu
Stabilno nema šanse, a i k tome, budeš mogao peći jaja na matičnoj. Za 24/7 to je definitivno loš pothvat.
pošto već postoji tema, pitat ću ovdje
znači unlockao sam 555be na ovoj ploči, na default voltaži vrtio prime95 6 sati sve super,
onda sam primjetio da cpu-z u loadu pokazuje voltažu 1.46 (u biosu je 1.4)?
nije mi uključen cpu load line calibration
To je normalna pojava...
Minimalni OVT od 0.06V, ništa strašno...
Bolje OVT nego VDROP za 0.1V.
Stabilno nema šanse, a i k tome, budeš mogao peći jaja na matičnoj. Za 24/7 to je definitivno loš pothvat.
neznam kako tebi al meni radi stabilno na 3.5GHz, testo sam sa primeom 12 sati i nikakvih zagrijavanja ni ništa neam, tako da sam ja zadovoljan
a garanciju imam 24 mjeseca
Nisam ja rekao da ti neće stabilno raditi na 3.5, ja nisam preko 3.6 testirao stabilnost, o temperaturama neću ni govoriti, proc je s mojim hladnjakom ledeno hladan, ali ploća je ta koja kuri i dobiti stabilnost na 4+1 na 4.0 nečeš dobiti 100% . Probaj i uvjeri se. Ploća je dobra, to je ne osporivo, ali za ozbiljniji oc od 1ghz+ nije, barem za 6 jezgri.
Nisam ja rekao da ti neće stabilno raditi na 3.5, ja nisam preko 3.6 testirao stabilnost, o temperaturama neću ni govoriti, proc je s mojim hladnjakom ledeno hladan, ali ploća je ta koja kuri i dobiti stabilnost na 4+1 na 4.0 nečeš dobiti 100% . Probaj i uvjeri se. Ploća je dobra, to je ne osporivo, ali za ozbiljniji oc od 1ghz+ nije, barem za 6 jezgri.
aha, ja mislio da ti kažeš da na 3.5 neče bit stabilan. Nego al se može ugraditi neki hladnjak na matičnu da se hladi, neki veči., Gledo sam malo po njoj i nevidim da se to može skinuti i staviti novi :D
Neznam, ne bavim se takvim pothvatima i nemam potrebu sje** garanciju radi oc-a od 300-400mhz više, ja planiram uzeti bar 880 ili 890 u bližoj budučnosti.
Neznam, ne bavim se takvim pothvatima i nemam potrebu sje** garanciju radi oc-a od 300-400mhz više, ja planiram uzeti bar 880 ili 890 u bližoj budučnosti.
a jbg da sam ja barem znao za te 4+1 i 8+2 regulacije uzo bi 890 i bio miran, al nisam znao :D
Ja sam znao, al sam bio kratak s lovom.
Smećati Realtek chipovi...
Vole otići nebitno od matične/proizvođača..
Pričekaj pol godine (uzmi si AudigySe i uživaj), kad budu ostale samo 870 Ex3 AM3+ i onda si zamjeni za to :)
poz....
imam plocu 870 extreme 3 i upravo gledam 770 extrem 3 gdje pise da 770 sa stavljanjem novog biosa 1.9 moze metat najnovije amd procesore tj am3+
gledajuci identicnos soketa potpuno su jednaki ali na mojoj ploci na asrockovoj stranici ni dalje nepise da cu moci koistiti am3+ procesore
zanima me dali postoji onda neka mogucnost da i 870 koristi am3+