Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.189.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

Onaj osjecaj kada znaš da si dao preko 1000 eura za monitor i imas srece sto skoro pa nema mane.

krv te mazo kako se ljudi zale na Acer Predatore x34 od starijih modela preko 34a (kojeg ja imam) pa sve do 34p i Z itd..

mwuahaha krv te koja spaljevina od firme..

https://www.acer.com/ac/hr/HR/search?q=X34&s=90&sec=discussions

Zato ja više ni kn ne dam za "gaming monitor".

Piknem si ovo za Božić https://edigital.hr/led-televizori/samsung-ue55nu8502txxh-55-uhd-smart-led-televizor-p562987

i rokalica. Pogledaj input lag : - )

sve 5 s input lagom i rade televizore s sve manjim odzivom no kako rijesis igranje s tipkovnicom i misem i koliko dakle gledas. Nadalje kako rijesavas probleme s ukucanima ili imas vise televozira?

Po meni za sjedit oko 1m od monitora ma makseva oko 30" i to je to ili 34" widescreen kao sto ja imam sve ostalo je puno previše.

13 godina
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

Onaj osjecaj kada znaš da si dao preko 1000 eura za monitor i imas srece sto skoro pa nema mane.

krv te mazo kako se ljudi zale na Acer Predatore x34 od starijih modela preko 34a (kojeg ja imam) pa sve do 34p i Z itd..

Piknem si ovo za Božić https://edigital.hr/led-televizori/samsung-ue55nu8502txxh-55-uhd-smart-led-televizor-p562987

sve 5 s input lagom i rade televizore s sve manjim odzivom no kako rijesis igranje s tipkovnicom i misem i koliko dakle gledas. Nadalje kako rijesavas probleme s ukucanimaili imas vise televozira?

Po meni za sjedit oko 1m od monitora ma makseva oko 30" i to je to ili 34" widescreen kao sto ja imam sve ostalo je puno previše.

Error 404.

Procesing.

Drugi problem sam rješio tako što sam napola ćorav. Mogu sjedit 1,5m od 127 cm tva i totalno mi je kul. 

Za tipkovnicu i miša postoji hvala bogu hub sa produžnim. Malo jači DPI i tuci ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2018 12:10 (DarthMarkus).
15 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Ma ovo je vise da se vidi cista usporedba koja kartica je brza, jer kad sam rekao da AMD trenutno nema postene kartice za svoje high rr 1440p freesync monitore i da im je najjaca kartica u rangu sa GTX 1070ti neki su me popljuvali ovdje...

Ovih 8% djeluje malo, ali kad se pogleda ovaj graf vidi se koliko je gtx 1080 superiornija i brza.

Naravno uzeo si overclocked rezulatate koji su bolji na 1080, na stock je 5% razlika čisto da se zna. Iako pitanje je kako su uopće klokali vegu al ajde :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Super TV za igranje ali to pali jedino uz gamepad što je savim OK. Ne vidim da netko može sjediti metar od TV-a i igrati mišom i tipkovnicom, ili imati miš i tipkovnicu na kauću/krevetu.

Znači konzolaška rokaona na najjače

13 godina
XXX kaže...

Super TV za igranje ali to pali jedino uz gamepad što je savim OK. Ne vidim da netko može sjediti metar od TV-a i igrati mišom i tipkovnicom, ili imati miš i tipkovnicu na kauću/krevetu.

Znači konzolaška rokaona na najjače

O varaš se....Gadno....

Što se tiče Vege ovdje je sve rečemo.

http://www.pcekspert.com/clanak/asus-strix-radeon-rx-vega-64-oc-recenzija/?pg=5

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2018 17:28 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Naravno uzeo si overclocked rezulatate koji su bolji na 1080, na stock je 5% razlika čisto da se zna. Iako pitanje je kako su uopće klokali vegu al ajde :)

Samo sam cekao da ti uletis. 

Da je bilo obrnuto i da je out of the box gtx brza ne bi ovako pricao, a sto se overclocka tice Vega 64 je bila kloknuta na 1700/1050 sto spada medu bolje primjerke tako da je sve cisto kao suza.

Pomiri se sa cinjenicom da je gtx 1080 bolja, brza, hladnija i jeftinija kartica.

Da se dotaknem malo i cijene, naravno da je cijena takva najvise zbog mininga, ali i velikim dijelom zbog HBM-a koji je skup i kojeg je tesko nabaviti u tim kolicinama. Za one koji ne znaju AMD je bio prisiljen ici na HBM iz razloga sto im je cip vec sam po sebi trosio puno previse, da su isli sa klasicnom ddr5 memorijom kartice bi trosile jos vise, a nije da su sad stedljive, budem potrazio link gdje je to sve fino objasnjeno.

Stvari su vec odavno bile jasne, a sad se isto samo jos jednom potvrdilo, tebi nitko nije kriv sto si zbog fanaticnog fanbojizma uzeo najgoru karticu u zadnjih ne znam kolko godina. 

17 godina
odjavljen

Potrošnja Vegi je abnormalna i ja to nebi metnuo u komp nikada. Da mi ju netko pokloni išla bi u oglas.

12 godina

Nakon crossfirea dvije HD4870 u kucistu s dva venta, nista nije nenormalno.

Evo javljam se da mi je poklonis kad se budes rijesavao tereta. :P

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen

Nisam rekao da bi ju poklonio, nego da bi išla na oglasnik. Popuno različita stvar, u kućište svakako nebi.

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

kaj s input lagom? nevidim da igdje ista pise o tome?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
war3_tft kaže...
Jakovp kaže...

Da je bilo obrnuto i da je out of the box gtx brza ne bi ovako pricao, a sto se overclocka tice Vega 64 je bila kloknuta na 1700/1050 sto spada medu bolje primjerke tako da je sve cisto kao suza.

Pomiri se sa cinjenicom da je gtx 1080 bolja, brza, hladnija i jeftinija kartica.

Da se dotaknem malo i cijene, naravno da je cijena takva najvise zbog mininga, ali i velikim dijelom zbog HBM-a koji je skup i kojeg je tesko nabaviti u tim kolicinama. Za one koji ne znaju AMD je bio prisiljen ici na HBM iz razloga sto im je cip vec sam po sebi trosio puno previse, da su isli sa klasicnom ddr5 memorijom kartice bi trosile jos vise, a nije da su sad stedljive, budem potrazio link gdje je to sve fino objasnjeno.

Stvari su vec odavno bile jasne, a sad se isto samo jos jednom potvrdilo, tebi nitko nije kriv sto si zbog fanaticnog fanbojizma uzeo najgoru karticu u zadnjih ne znam kolko godina. 

Jbg kad si fanboj to placas ovako ili onako.

AMD AntiBoy
13 godina
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8500

Ja ti velim, za RTS-ove i single player dušu dao, 120/100Hz refresh + 9,3ms input lag i ta dijagonala....ih...

Bolje neg stari dobri u2412m.

Total War na mom njub FHD SonyW osmici  (uz DSR) izgleda 15 puta jebenije nego na monitoru.

Mogu tek zamislit kako je na OLED-u ili na ovom čudu uz HDR i 4k.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2018 6:52 (DarthMarkus).
12 godina
XXX kaže...

Nisam rekao da bi ju poklonio, nego da bi išla na oglasnik. Popuno različita stvar, u kućište svakako nebi.

Ma vidio sam što si napisao, pa ono, zašto uz jednu nebulozu nebi išla druga?

Što smo postali prefini, kao moje kučište i napajanje su prevažni za neku Vegu 64.?

Nemojte sad imaginarno diskriminirati komponente, bar ne po potrošnji, to je tako metero....

coffe,coffe,coffe.....
13 godina

Vrlo jednostavno, Vega = sporija, puuuno više troši i 30% skuplja.

Evo ja diskriminiram.

Isto bih pisao da je obrnuta situacija i da je 1080-tka na panju.

12 godina

Sve okej, pa nisam LUD, malo se šalimo kolega i ja.

Dobar si logičar, objektivan, ali malo kratkovidan.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
metallic kaže...

Sve okej, pa nisam LUD, malo se šalimo kolega i ja.

Dobar si logičar, objektivan, ali malo kratkovidan.

Ne, nosim +3 dioptriju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2018 10:27 (DarthMarkus).
12 godina

Ko bi reko, sorry my bad.

Sretno na putu za konzolu.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...

Ja ti velim, za RTS-ove i single player dušu dao, 120/100Hz refresh + 9,3ms input lag i ta dijagonala....ih...

Total War na mom njub FHD SonyW osmici  (uz DSR) izgleda 15 puta jebenije nego na monitoru.

kad smo vec kod input laga pogledaj si TCL modele takoder imaju odlicne gaming televizore s odlicnim input lagom.

13 godina

Da, malo ispod Samsunga, ali su jeftiniji.

Šteta što Vizia nema kod nas.

17 godina

imam doma hp sff elite s i5 2400 12gb rama itd...

sada kada mi je doma i 1060 6gb htio bih to iskoristiti dok se ne proda.

Imam doma i Corsair Alphu Spec u koju pasu micro, mini i standardne atx ploce.

Nabavio bih neko napajanje koje bi bilo dovljno.

Dal me ista sprijecava da iz tog kucista komponente prebacim u spec alphu? Ovako na prvu rekao bih da ne?

gledam uzet polovni psu: ovak nesto bi bilo okey ? https://www.njuskalo.hr/kucista/xfx-pro-450w-80-bronze-oglas-26166113

ak ima netko prijedlog superjeftinog psua bilo bi odlicno..

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2018 8:52 (toxic).
12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

input lag ti je 15,9ms jer kad ces igrati igre na njemu koristiti ces 4:4:4 chroma subsamplig, to jest ne zelis nikakvu kompresiju boja

filmovi, sport i televizija 4:2:0 i onda ima taj nizi input lag

isto tako 55" 4k tv ima 40dpi dok 32" 4k monitor ima 67 dpi

55" FHD TV ima 20 dpi dok 27" FHD monitor ima 40 dpi, 27" 1440p monitor ima 53dpi

Ovo a i ostale sitnice cine monitor daleko boljim za igranje od bilo kakvog TV-a, cak i playstation bolje izgleda i bolje se igra na monitoru nego na tv-u

jedina prednost TV-a je veca dijagonala, ali gubis vizualnu (graficku) kvalitetu i fluidnost PC monitora, za cijenu boljih tv-a kupis bolesni PC monitor

13 godina

Sve znam, ali ogromna dijagonala u kombu sa VA panelom i je faktor X. Barem meni.

Naravno da se fluidnost i oštrina ne mogu mjerit sa monitorima gornjeg segmenta, pogotovo u gamingu, ali meni je ukupan dojam uživanja puno veći na dobrom TV-u.

Govorim o igrama u kojima ja uživam - RTS-ovi, RPG-ovi.

Online multi FPS-ove ne bih nikad na TV-u odigrao, premda sam uživao u pokojem MMOu. PVP arene gdje response time igra bitnu ulogu ni u ludilu. 

My 2 cents. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2018 9:33 (DarthMarkus).
15 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Jakovp kaže...

To što je namještena na 1700 mhz ne znači da radi na toliko, niti blizu. Kad svoju stavim na ajmo reći 1690, radi ovisno o loadu između 1615 i 1660, i to sa 50% power target. Koliko vidim po njegovim testovima potrošnje nije dizao power target što je ključno za overclock vege, ali dobro, tu ne možemo biti sigurni.

A što se tiče fanbojizma, koliko si platio za g-sync modul u monitoru? Ja sam za svoj freesync platio točno 0 kn, a vegu sam uzeo za istu cijenu za koju sam prodao 1080, plus što imam karticu koja ima barem 4.5 Tflops više što dobro dođe u nekim aplikacija, znaš, za ljude koji ne koriste komp isključivo za igranje.

A ovo za HBM jednostavno nije istina, ta razlika je ništa u odnosu na potrošnju samog čipa, iako naravno ne dođe loše. Inače kartice imaju isti MSRP, a sve drugo je pohlepa trgovaca i debilni kupci koji plaćaju tu cijenu i motiviraju trgovce da drže cijenu visokom.

I BTW 5% razlike je u biti jako malo, opet se sve svodi na koje igre igraš. Ja najviše igram DOOM i Wolfenstein, to su mi najdraže igre, tako da mi je vega bolji izbor u svakom slučaju. A i uvijek mi je drago sabotirati firmu koja radi protiv svojih kupaca

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Jakovp kaže...

A ovo za HBM jednostavno nije istina, ta razlika je ništa u odnosu na potrošnju samog čipa, iako naravno ne dođe loše. Inače kartice imaju isti MSRP, a sve drugo je pohlepa trgovaca i debilni kupci koji plaćaju tu cijenu i motiviraju trgovce da drže cijenu visokom.

ne baš, ovdje ti je link koji pojašnjava zašto je amd morao ići na hbm s vegom - link

da, 8gb ddr5 kakav ide u polaris ne troši toliko puno više od hbm-a, no nije samo tako ubaciti taj 8gb ddr5 u vegu i da stvari ostanu jednake s par desetaka wata više

da bi dobili propusnost sa ddr5 koju ima hbm2 i koja je vegi nasušno potrebna, potrošnja vrama skočila bi za dodatnih stotinjak wata, što je big no-no za vegu jer su ionako na granici s potrošnjom

da, mogli bi smanjiti potrošnju na čipu za barem 50w ili 100w i staviti ddr5 pa bi dobili jeftiniju grafu, samo što bi onda taj čip bio puno previše slab za ikakvu konkurentnosti protiv gtx 1070/1080

vega je jednostavno takva kakva je morala biti da bi bila iole konkurentna gtx 1070/1080, zato je toliko kasnila za pascalom, zato je toliko nategnuta s klokom, potrošnjom, cijenom i svim ostalim

da su vegu radili za borbu u nižoj klasi - versus gtx 1060, mogli bi staviti manje jezgri, smanjiti klok i potrošnju, samim time ubaciti ddr5 i dobiti jeftiniju, efikasniju i bolju grafu nego ima nevidija - dokaz su ti apu-i s vega integriranom grafikom koje rasturaju samo zato jer ih ne moraju pritiskati do samih granica

13 godina
picajzla0707 kaže...
Jakovp kaže...

ne baš, ovdje ti je link koji pojašnjava zašto je amd morao ići na hbm s vegom - link

da, 8gb ddr5 kakav ide u polaris ne troši toliko puno više od hbm-a, no nije samo tako ubaciti taj 8gb ddr5 u vegu i da stvari ostanu jednake s par desetaka wata više

da bi dobili propusnost sa ddr5 koju ima hbm2 i koja je vegi nasušno potrebna, potrošnja vrama skočila bi za dodatnih stotinjak wata, što je big no-no za vegu jer su ionako na granici s potrošnjom

da, mogli bi smanjiti potrošnju na čipu za barem 50w ili 100w i staviti ddr5 pa bi dobili jeftiniju grafu, samo što bi onda taj čip bio puno previše slab za ikakvu konkurentnosti protiv gtx 1070/1080

vega je jednostavno takva kakva je morala biti da bi bila iole konkurentna gtx 1070/1080, zato je toliko kasnila za pascalom, zato je toliko nategnuta s klokom, potrošnjom, cijenom i svim ostalim

da su vegu radili za borbu u nižoj klasi - versus gtx 1060, mogli bi staviti manje jezgri, smanjiti klok i potrošnju, samim time ubaciti ddr5 i dobiti jeftiniju, efikasniju i bolju grafu nego ima nevidija - dokaz su ti apu-i s vega integriranom grafikom koje rasturaju samo zato jer ih ne moraju pritiskati do samih granica

Ovo ti je relativno. Golema propusnost HBM-a gubi svrhu kad je sam čip preslab.

Da su ovim potezom srušili 1080ti/TitanXp, itekako bi upotreba HBM-a bila opravdana.

Ovako....

15 godina
Jakovp kaže...
 A i uvijek mi je drago sabotirati firmu koja radi protiv svojih kupaca

Pa eto vidimo kako radi amd izbace high end graficku koja je skupa ko sami vrag a nista nije dala konekretno jesi je sabotirao svaka ti cast.Izgleda da su oni tebe sabotirali 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2018 11:54 (dreadmoore).
12 godina
DarthMarkus kaže...

Ovo ti je relativno. Golema propusnost HBM-a gubi svrhu kad je sam čip preslab.

Da su ovim potezom srušili 1080ti/TitanXp, itekako bi upotreba HBM-a bila opravdana.

Ovako....

nije to ništa relativno, nevidija je jednostavno bolje odigrala zadnje dvije generacije

sjeti se koliki je rast perfomansi bio prije maxwella i pascala - 20-30-40% u novim generacijama, pa rebrandiranje i slično

a onda najprije maxwell napravi ogromni iskorak, pa za njim pascal u kojem su napravili 60-70% jači gpu od maxwella

sjeti se da je amd davnih dana najavljivao vegu kao najjaču grafu na tržištu, s veliki oc potencijalom - i što se dogodilo?

dogodila se nevidija koja je predstavila pascal s duplo većim rastom perfomansi od onog što je očekivao amd i onda su se crveni našli u govnima, umjesto da ganjaju 1080ti s nižim klokovima, potrošnjom i većim oc potencijalom vege, a značajnom razlikom u cijeni koja bi pokrila cijenu hbm2, oni su morali vegu spuštati u niži cjenovni rang i još je gurati do maksimuma da bi se uopće približili jednoj gtx 1080 s daleko nižom cijenom koja im je pojela profitne margine

amd je jednostavno izgubio od boljeg, to je sve

nadajmo se samo da će u sljedećem koraku napraviti ono što je napravio intelu u cpu svijetu, što je izuzetno upitno jer nevidija ne spava kao intel, a još uskoro i taj intel ulazi u gpu tržište pa će gužva biti još veća

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2018 12:05 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Jakovp kaže...

To što je namještena na 1700 mhz ne znači da radi na toliko, niti blizu. Kad svoju stavim na ajmo reći 1690, radi ovisno o loadu između 1615 i 1660, i to sa 50% power target. Koliko vidim po njegovim testovima potrošnje nije dizao power target što je ključno za overclock vege, ali dobro, tu ne možemo biti sigurni.

A što se tiče fanbojizma, koliko si platio za g-sync modul u monitoru? Ja sam za svoj freesync platio točno 0 kn, a vegu sam uzeo za istu cijenu za koju sam prodao 1080, plus što imam karticu koja ima barem 4.5 Tflops više što dobro dođe u nekim aplikacija, znaš, za ljude koji ne koriste komp isključivo za igranje.

I BTW 5% razlike je u biti jako malo, opet se sve svodi na koje igre igraš. Ja najviše igram DOOM i Wolfenstein, to su mi najdraže igre, tako da mi je vega bolji izbor u svakom slučaju. A i uvijek mi je drago sabotirati firmu koja radi protiv svojih kupaca

Da kod Vege clock fluktuira, ali ju je uspio namjestiti na visoke frekvencije na koje vecina ne moze ici i to je bitno, a nemoj mi se sad izvlaciti na neki power limit, jos najbolje da covjek iz hwub ne zna da je prva stvar sto se napravi sa Vegom i svim ostalim karticama da se power limit stavi na max... Sto se potrosnje tice ona se ionako smanjuje sa undervoltanjem sto je covjek i napravio.

Znaci prodao si gtx 1080 da bi uzeo referentnu turbinu vegu 64 i onda ulozio ne znam kolko jos na blok i vodu da bi imao kolko tolko normalnu karticu, za te pare si mogao ici na gtx 1080ti, imao bi daleko bolju karticu za gaming i k tome potrebne Tflops, tolko o fanbojizmu...

Sto se g-synca tice ja sam imao freesync monitor i nisam mogao naci karticu po normalnoj cijeni, a htio sam uzeti Vegu 56 koja je kud i kamo bolja kupnja od Vege 64. Na kraju se ukazala prilika da uzmem jacu, bolju, hladniju i tisu karticu i g-sync monitor za cak i nesto manje novaca, a posto sam se opekao na freesyncu i posto mi se ne da cekati 2045. i ne znam sta ce biti sa iducom AMD generacijom ovo je bila jedina logicna stvar za napraviti.

U vezi HBM-a me kolega preduhitrio sa linkom i jos je sve fino pojasnio tako da sa te strane imas finu porciju cinjenica. Ovo sto si rekao da utjece na cijenu je istina, ali to samo dijelom, drugi dio je taj sto AMD nije uspio nastancati dovoljno Vega kartica pa je sad potraznja veca pa tako i sama cijena, a treci razlog je upravo taj HBM kojeg je tesko nabaviti.

I nije 5 nego 8% razlike, to na prvu izgleda malo, ali to je prosjek od 27 igara i prava slika se tek vidi kad se pogleda graf. Ako maknemo dvije igre koje su ekstremi tj Frostpunk i Dirt 4 gtx 1080 je u 15 od 27 igara brza od 8-24% tj u prosjeku 16% dok je Vega u 5 igara brza bijednih 3.5%, u prevedenom zesce razbijanje. 

U ovome sto pricas za Doom i Wolfenstein se samo vidi tvoj krajnjni ocaj da opravdas tu uzasnu kupnju, Doom i jedna gtx 1070 vrti na max bez problema pa tako ispada da si Vegu uzeo samo radi jedne igre, bravo za tebe. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2018 12:21 (war3_tft).
17 godina
war3_tft kaže...

pogledaj ovaj link kojeg sam stavio prije par dana : https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-08-10-nvidia-geforce-gtx-1080-ti-benchmarks-7001

svjež je i ima po meni najbolje grafove..

mozes sam micat kartice iz liste itd...

tu sam uocio nesto cudno kod vege 64 naime u dosta naslova daje manji min fps a veci max fps od gtx 1080

13 godina

To je još gore.

Loš frametime bih uvjek mjenjao za manji ali stabilniji fps.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice